základní část, 12. kolo
23.11.2008 12:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - AFC Ajax 2:0

Ajax nevyužil možnosti vyhoupnout se na čelo Eredivisie, když padl na hřišti AZ Alkmaar. Pro Ajax tak skončila šestizápasová šňůra bez ztráty bodu. Jeho dnešní soupeř se navíc díky vítězství dotáhl na první Bredu a Ajax odsunul na třetí pozici.

Domácí vstoupili do utkání lépe a první varování na branku soupeře vyslal Maarten Martens. Jeho střela z 25 metrů ovšem skončila nad brankou. Po dvaceti minutách hry přišla velká šance pro Alkmaar. Eyong Enoh fauloval v pokutovém území a hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten proměnil Demy De Zeeuw a poslal AZ do vedení. První zásah si poté připsal také domácí brankář Sergio Romero, jenž si poradil se Suarezovou střelou. Větší práci měl jeho protějšek Vermeer, který musel zasahovat proti De Zeeuwově střele z trestného kopu.

Do druhého poločasu společně s hráči na trávník začal vstupovat také sníh, a proto musel být použit oranžový míč. Ani nepříliš fotbalové podmínky ovšem Alkmaar nezastavily.

Pokus Mounira El Hamdaouiho ještě brankou neskončil, ale střela Ariho z 51. minuty si již místo za zády Vermeera našla. Svěřenci trenéra Marca van Bastena se sice snažili vyrovnat, jenomže jak minuty ubíhaly, na hřišti přibývalo stále větší množství sněhu a míč se dal jen těžko kontrolovat. Alkmaar tak nakonec svého úhlavního nepřítele v tabulce porazil a dostal se na první pozici. O ní se ovšem momentálně dělí s Bredou a večer k nim může přibýt také Groningen.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufám že to bude podobný výsledek jako v posledním vzájemném ligovém zápase. Ikdyž beru v potaz že AFCA hrají venku a AZA dávají doma dost gólů, tak vyhraje Ajax těsným rozdílem. Kolem 1:2 konečný výsledek.

- - -

FORZA AFCA

Reagovat
smazaný uživatel

Suaréz a Leonardo , moji střelci - samože nej v AFCA střelec je Huntelaar

Reagovat
smazaný uživatel

hovno hoši

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele