základní část, 10. kolo
09.11.2008 14:30 CET
5 : 2
(3:0)

Reportáž

Ajax rozstřílel Spartu Rotterdam

Pro Spartu Rotterdam mělo zvednutí se představovat těžký cíl, zvlášť když čelila v tomto kole silnému Ajaxu. Avšak to, že nejstarší profesionální holandský klub podlehne gigantovi rozdílem nejedné třídy, se asi nečekalo.

Fotbalisté Ajaxu nejsou žádní hamouni. Svou kořist si nesobecky rozdělili, neboť se o jasný triumf Ajaxu postarala hned pětice rozličných střelců. "Joden" tak v lize zvítězili popáté v řadě a nyní jsou o skóre druzí. Naopak Sparta tím pádem v posledních třech zápasech dvakrát nebodovala.

Přesto to mohlo dopadnout třeba úplně jinak, kdyby ve třetí minutě Rose dosáhl na centr Strootmana ze standardní situace. Takto však Ajax přebral iniciativu do svých rukou a celý zbytek první půle opanoval. Už v 16. minutě otevřel skóre Huntelaar, když zblízka usměrnil parádní centr Bakircioglua za záda Wapenaarova. Hned za čtyři minuty zdvojnásobil náskok "Godenzonen" Suarez, jehož střela z takových deseti metrů zaplula přímo k pravé tyči soupeřovy svatyně mimo Wapenaarův dosah. Uruguayský forvarda nezahálel a měl prsty též ve třetí brance svého týmu tři minuty před přestávkou. Tehdy si s jeho hlavičkou sice brankář Sparty ještě poradil, na dorážku Sna už ovšem neměl nárok.

Až po přestávce začali Rotterdamští trochu hrát a v 57. minutě slavili zúžení manka. Pokus Popoena z přímého kopu sice skončil na rukavicích Vermeera, Joshua John ale ihned přispěchal s pohotovou dorážkou. Ajax se však nenechal zahanbit a opět u toho byl Suarez. Tentokrát přesně centroval a Bakircioglu hladce hlavou překonal Wapenaara. Stalo se tak v 74. minutě a kousek před závěrečným hvizdem zatížil konto Sparty ještě střídající Leonardo. "Kaastelheeren" se už zmohli akorát na jedinou odpověď v podobě přesné hlavičky Roseho z 87. minuty.

Autor: Tomáš Daníček / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele