základní část, 23. kolo
15.02.2009 12:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

AFC Ajax - Feyenoord Rotterdam 2:0

Ajax konečně zabral a před domácím publikem zaslouženě porazil Feyenoord Rotterdam. Ajax tak nyní na třetím místě ztrácí na vedoucí Alkmaar 12 bodů.

Svěřenci trenéra Marca van Bastena šli do zápasu s jediným a jasným cílem - vyhrát. Ve 13. minutě také poprvé zahrozili, ale Suarezův volej zneškodnil brankář Henk Timmer. Hosté měli výraznější šanci až po půlhodině hry, ale Makaay hlavičkou nezacílil přesně. O sedm minut později se opět musel činit Timmer poté, co z voleje znovu pálil Suarez a následně hlavičkoval nad Vermaelen.

Stav se změnil až v 52. minutě. Bakircioglův volný přímý kop do branky usměrnil Vermaelen. Ajax si mohl v závěrečné půlhodině několikrát pojistit vedení, ale v cestě mu stál brankář Timmer a branková konstrukce. Emanuelsonova střela byla od tyče odražena na brankovou čáru, kde jí chytil Timmer. Další šanci měl Suarez, jenž přehodil brankáře, ale míč pouze zazvonil o břevno. Emanuelsonův trestný kop pro změnu zastavila tyč. Osm minut před koncem definitivně pohřbil všechny naděje hostů Tiendalli, jenž dostal červenou kartu. Aktivní Suarez pak nakonec v nastaveném čase ještě připravil branku pro Emanuelsona a utkání skončilo 2:0.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ajax 3 : 0 Feyenoord

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele