základní část, 32. kolo
26.04.2009 14:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

AFC Ajax - AZ Alkmaar 1:1

Alkmaar nedovolil Ajaxu poskočit na druhou pozici, když s ním remizoval 1:1. Jeho mistrovské oslavy však kazí vážné zranění gólmana Joeyho Didulicy a také červená karta Stijna Schaarse.

Chorvatský brankář se do akce vrátil po dlouhé pauze způsobené vážným zraněním hlavy a osud mi přichystal další nepříjemný zážitek. Neproměněnou penaltu chtěl totiž dorazit Luis Suarez, jenž přitom trefil opět do hlavy Didulicu. Hra se kvůli tomu musela na čtvrthodinu přerušit a Didulica byl převezen do nemocnice, kde je v péči lékařů. Pravděpodobně by se ale nemělo jednat o frakturu.

Utkání načala branka ze 23. minuty, kdy Schaars vyslal dlouhým pasem Jeremaina Lense, který zakončil přesně do levého dolního rohu Vermeerovy branky. Z podobné situace mohl přidat o pět minut později i druhou branku, ale tentokrát neuspěl. Největší šance Ajaxu v prvním poločase přišla po Emanuelsonově rohu, kdy se míč odrazil k Van der Wielovi, který však nezamířil přesně.

Ve špatné se utkání pro AZ začalo otáčet ve druhém dějství, respektive 12 minut po jeho startu. Červenou kartu z ruky sudího Vinka viděl po faulu na Anitu Stijn Schaars. V 65. minutě navíc Ajax kopal po faulu Moisandera penaltu. Tu naštěstí pro hosty neproměnil Luis Suarez. Uruguayský útočník ale při pokusu o dorážku trefil kolenem Didulicovu hlavu, načež následovala již zmiňovaná přestávka a převezení hostujícího gólmana do nemocnice.

Do branky tedy musel nakočit Sergio Romero a okamžitě byl povolán do akce, když pálil Cvitanich. Bez šance již byl v 87. minutě, kdy druhou penaltu v zápase zahrával Ajax. Tentokrát se již Suarez nemýlil a pro amsterdamské vystřelil alespoň bod. Nic na tom nezměnil ani dlouhý nastavený čas, v němž Ajax hned třikrát nastřelil tyč.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele