základní část, 17. kolo
28.12.2008 12:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

AFC Ajax - ADO Den Haag 3:0

Ajax potvrdil v zápase 17. kola holandské Eredivisie roli favorita a na domácí půdě porazil Den Haag rozdílem třídy v poměru 3:0.

Zápas začal přesně tak, jak se čekalo. Domácí se ihned po úvodním hvizdu ujali iniciativy a tlačili na svého soupeře. Odměna v podobě gólu přišla velmi brzy a to už v 7. minutě. Luis Suárez se ve středu hřiště nejlépe zorientoval a výbornou kolmicí vyslal do velké šance Daria Cvitaniche. Ten si pohrál s obranou a také s ležícím brankářem Robertem Zwinkelsem a bez problémů zavěsil.

Oběhlo jedenáct minut a Ajax se znovu dostal do velmi příjemné šance. Když znovu Suárez zakouzlil s balonem a našel Cvitaniche, který svou druhou brankou v zápase zvýšil už na 2:0. Od té doby se oba celky začali šetřit a spíše se soustředili na bránění. První poločas skončil zvýšenou aktivitou hostí, avšak na výsledek to nemělo žádný vliv. Do toho druhého vstoupili domácí znovu s větší vervou než soupeř.

Běžela 57. minuta a dvojice Suárez - Cvitanich zaúřadovala potřetí. Po výborném pasu nahrávače Suaréze si nejvýše naskočil kanonýr Cvitanich a zkompletoval hattrick. Po jasném zápase si domácí zlepšili náladu a výhrou 3:0 sebrali všechny tři body.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ajax není co řešit jasná 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele