Zranění dávají příležitost dalším hráčům. Pomůže nám to budovat tým pro Euro, řekl Southgate

25.03., 11:59
Aktuality
Gareth Southgate (© AFP)

Manažer anglické reprezentace Gareth Southgate před přátelským zápasem s Belgií vyhlíží v týmu nová jména. Zraněné defenzivní stálice Harryho Maguira a Kylea Walkera nahradil Rico Lewis a Southgate tak může ukázat na dalšího mladíka. "Podobně jako v utkání s Brazílií nás čeká velmi vyspělý soupeř, proti kterému můžeme vyzkoušet nové tváře. Je to duel, který nám pomůže budovat tým pro Euro," uvedl zkušený trenér.

Proti Brazílii Anglie přišla o desetizápasovou sérii bez prohry. V 80. minutě prolomil bezbrankovou remízu sedmnáctiletý Endrick, jenž dal první gól v brazilské reprezentaci. V duelu s Belgií Southgateovi svěřence opět nečeká nic jednoduchého. "Je to tak, ale pro tento sraz jsme záměrně zvolili dva zápasy proti velmi silným soupeřům," uvedl Southgate.

Anglie řeší zdravotní problémy důležitých hráčů. Už před srazem vypadli ze sestavy Bukayo Saka s Harrym Kanem a kvůli zdravotním problémům střídali obránci Harry Maguire a Kyle Walker. Sraz navíc opustil i náhradní brankář Sam Johnstone.

"Museli jsme postavit jiný tým, než jsme si představovali, ale příležitost dostali další kluci, kteří se tlačí na místa v základní sestavě, nebo v závěrečné nominaci. Jsem rád, že jsem je viděl na takové úrovni," řekl manažer anglické reprezentace.

Tým doplnili Rico Lewis z Manchesteru City a brankář Burnley James Trafford. Oba se do seniorského výběru posunuli z anglické jednadvacítky.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / AFP

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele