ZOKORA SI VYBRAL TOTTENHAM

25.06.2006, 19:29
Aktuality
Reprezentant Pobřeží Slonoviny Didier Zokora přestupuje z francouzského St. Etienne do Tottenhamu Hotspurs. Pětadvacetiletý záložník upřednostnil Kohouty před dalšími anglickými zájemci.

Tottenham se o Zokoru zajímal už několik měsíců, ale až během světového šampionátu přistoupili zástupci Hotspurs na odstupné 8,5 milionu liber, které požaduje St. Etienne. Kromě Tottenhamu se šikovného středopolaře vážně zajímaly Arsenal, Chelsea a Manchester United.

"Je to hotové. Kluby se dohodly a já se stanu hráčem Tottenhamu," sdělil dnes Zokora listu News of the World. "Vybral jsem si Tottenham, protože je to klub s budoucností a navíc jsem byl ujištěn, že dostanu mnoho šancí ukázat, co ve mně je."

"Chtěl sem se dostat do Premiership a šance žít v Londýně mě taky velmi láká," pokračovala čerstvá posila. "Jsem si jist, že se přizpůsobím anglickému fotbalu velmi rychle, hodně jsem ho sledoval a bude mi sedět. Fanouškům mohu slíbit, že ze sebe vydám všechno a doufám, že je potěším."

Zokora bude po Dimitaru Berbatovovi druhou zvučnou posilou londýnského klubu. Jeho příchod nahrává spekulacím o odchodu anglického reprezentanta Michaela Carricka, o něhož se vážně zajímá Manchester United.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (11)

Přidat komentář
HOST*Andy

parádní posila pro kohouty Zokoru já osobně hodnotím jako jednoho z nej záložníků MS

Reagovat
smazaný uživatel

Diuf byl před 4 rokama taky jedním z nej...

Reagovat
HOST*Andy

je sic pravda, že kup afričana znamená velké riziko, ale Zokora je pracant. Takoví se chytí, věřím.

Reagovat
HOST*kofr

ale Zokora už perfektně hral ve Francii!!Myslím,že je to dobrej tah..

Reagovat
Mata

Souhlas.Videl jsem ho v lize i na MS a musim rict, ze mu bude Premier league sedet.Pro Kohouty bezva nakup

Reagovat
smazaný uživatel

Snad si MU vezme Carricka nebo Mascherana a Mahamadou alou na Bernabéu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na MU se asi ohlížet nemusíte, přecijenom Glazer je pořád solidně zadluženej, takže vzhledem k ceně, co Lyon nasadil ( a nezájmu Chelsea ), je to jenom otázka - dáte tolik nebo nedáte?

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko říct. 30 nebo snad 35 je moc, spíš to vidím tak, že vezmeme Emersona a prachy dáme někam jinam. Ale to taky záleží na tom, kdo vyhraje volby.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vy tak nějak nejste v situaci, kdybyste museli ani v situaci kdybyste si mohli dovolit šetřit - potřebujete dát dokupy nějakou osu týmu, která nějakou dobu vydrží, vlastně už ji i máte - Cassilas, Ramos, ---, Robinho - to volný místo akorát musíte zaplnit někym dlouhodobě schopnym. Vlastně koho po nástupu? Diarra, Adriano, Joaquin ( jeho cena dost klesla po letošní sezóně a MS, jestli ne teď, tak už ho nekoupíte snad nikdy ) - to máme tak 80 mega, mi neříkej, že to nemáte k dispozici. Pak ještě 20 mega na 2-3 hráče na doplnění a můžeme se zase utkat jako rovnej s rovnym. I Laporta po příchodu utratil tušim 120 mega a vyplatilo se, jestli vy pudete stylem "hele, támhle v Itálii je levná hvězda", tak to budeme mít pořád dost lehký...

Reagovat
smazaný uživatel

Ono je to trochu složitější. Všichni kandidáti tento týden upřesní, koho by vlastně chtěli, takže se ještě nechci pouštět do nějakých rozborů. Ale potřebujeme posílit na šesti místech.

stoper - Chivu nebo Carvalho (20 mega)

levý obránce - Abidal nebo Ashley Cole (15 mega)

štít - Diarra (30 mega)

anchor - Cesc nebo Xabi (první min. 25, druhý 20)

levé křídlo - Robben, Reyes nebo C.Ronaldo (30)

útočník - těch možností je hodně, ale třeba takový Adriano stojí min. 50

To jsme někde na 150 a i přesto, že můžeme třeba za 40 prodat, je to zkrátka moc. Laporta to taky neutratil za jedno léto. Proto se tady přímo nabízí oloupit Juventus a vzít si Zambrottu s Emersonem, kteří jsou rovněž kvalitní a uleví nám o 50 mil.

Je tu ještě možnost sedmého nákupu, na kterém bychom nijak neprodělali. Zbavíme se Beckhama a koupíme buď Joaquína (4-4-2), nebo Riquelmeho (4-3-3).

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ty bereš ty top volby na každou pozici, ale třeba ve Francii se daj pořád sehnat dobří stopeři s cenou do deseti, Diarra je předraženej až to bolí, imho by se dalo nasmlouvat 22, případně bych se koukl jinde, za 20 mega se v dnešní době dá sehnat spousta hráčů, Edmilson taky nepatřil mezi top hráče, když k nám šel a letos byl nejlepší v la lize na svym postu, takže za 10 se dá obsadit i tenhle flek. Nalevo to můžete zalátat na chvíli se Silvestrem, kterej bejval ještě předloni dost dobrej, teď se tak nějak plácá v ManU, navíc by mohl zaskočit na stoperu a celkově by rok dva posloužil, určitě 100x líp než Bravo a cena leží tak na 8 mega.

Takže tu máme nějakejch 30 mega a tři posty v klidu, za 50 anchora a křídlo koupíte a s Ronaldem ještě rok přežijete, když ho trenér vycepuje, tak i dýl ( případně někoho střelíte a přikoupíte i sem ). Je toteda dost optimistický, ale náš příklad ukázal, že to jde, takže záleží, jak schopnýho prezidenta a vedení si zvolíte.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele