Zoff: Totti mohl dosáhnout větších úspěchů

20.11.2014, 08:54
Aktuality
Francesco Totti celou svoji kariéru zasvětil AS Řím, se kterým dokázal opanovat italskou nejvyšší soutěž a celkem si za Giallorossi připsal neuvěřitelných 230 ligových gólů. Podle legendárního Dino Zoffa však mohl dosáhnout na klubové i reprezentační scéně větších úspěchů...

Římský rodák se do prvního týmu AS dostal v roce 1993, během té doby se stal neodmyslitelnou součástí a ikonou Giallorossi. Momentálně má osmatřicetiletý kanonýr s AS Řím smlouvu do roku 2016, je tak zřejmé, že zde i kariéru ukončí.

Bývalý kormidelník italské reprezentace Dino Zoff nechce Tottiho kvality popírat, přesto si však myslí, že mohl svůj potenciál využít ještě více. "Jedná se o skvělého hráče, ale v reprezentaci i na mezinárodní klubové scéně mohl dosáhnout větších úspěchů," myslí si Zoff. "Za reprezentaci byl nejlepší na Euru 2000," doplnil.

Prakticky celou Tottiho kariéru pronásledují zdravotní potíže všeho druhu, což dozajista ovlivnilo i jeho reprezentační kariéru. "Škoda je hlavně jeho zranění před mistrovstvím světa 2006, díky čemuž ze sebe nemohl vydat to nejlepší," uzavřel Zoff na Tottiho adresu.

Autor: Jiří Vojík / football-italia.net

Komentáře (73)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Podla mna to on sam tak nevidi a je spokojny :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ale hovno, 99% lidí na světě není spokojených s tím co mají a chtěli by pořád víc a víc.

Reagovat
VojtovaChelsea

přesně tak

Reagovat
Spalovač šancí

A tak to má být

Reagovat
El-Pistolero-68

No nevím.

Reagovat
Il Principino

Samozřejmě že toho mohl vyhrát víc co se týče klubových soutěží, ale vzdal se toho na úkor Říma. Srdcař, ikona, tahoun, kterej se s věkem konečně uklidnil. Totti je Řím, Řím je Totti. Co se týče jeho geniality tak jen málo fotbalistů se mu může rovnat. Per sempre Il nostro capitano !!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
smazaný uživatel

Není větších věcí než zůstat věrný svému klubu po celou karieru a obětovat mu všechno.Vždycky neuvěřitelnej bojovník, dříč, a fotbalovou myšlenkou se mu vyrovná málokdo. Možná za 10 let bude většina lidí vzpomínat na Messiho a Ronalda, ale v Itálii, hlavně v Římě bude neskutečnou legendou, a tím si myslím že splnil to co by většina fotbalistů chtěla na 200 procent.Totti

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
smazaný uživatel

Takovych hráčů je vícero ale Tottka je prostě pan bůh v tomhle směru ... A ta jeho oddanost pro klub je neskutečná takovou osobnost by chtěl mít v týmu každý ... Bohužel někteří mlaďoši upřednostní raději Bayern ... Totti, Gerrard, Puyol, Raúl, Del Piero možná se dá za něj označit už i Casillas ale u nich na nejslavnější trofeje došlo ... Tottka je z nich asi největší pánko!!

Reagovat
VanKun88

Největší pán je Gerrard, můj nejoblíbenější hráč. Sice nikdy nevyhrál ligu ale jeho věrnost je velice inspirativní.

Reagovat
oli9

Jo Steve je pán, největší pro tebe protože fanší LFC. Pro mě byl pán i Nedvěd a to havlně když Juve poslali do 2. ligy a taky si ho v Juventusu váží a je tam i dnes..

Jinak jak už tu psali jména všichni a Totti si označení legenda zaslouží ale největší pro mě byl asi Maldini a to AC nemám rád

Reagovat
ACSeRw!n

Franco Baresi

Reagovat
Pokahontas

Nedvěd a věrnost??

Co by na to asi tak řekli v Laziu...To určitě vůbec nebyl vůbec,ani trošičku oportunismus,odejít odtamtud do tak nenáviděného,leč protekčního klubu,jako byl a je Juventus...

Reagovat
Furia Ceca

U Maldiniho je hustý, že on nikdy neoblékal dres jinýho klubu. Ani jako dítě v dorostu, ani jako mladík nešel hostovat, prostě od 6 do 41 hráčem AC. To mě trošku mrzí u Marchisia, kterej je velký klubista a určitě bude taky ikona Juventusu, že šel na rok hostovat do Empoli, přestože asi od 6 hrál za Juve!

Reagovat
FORZAMILAN

Třeba takový Giuseppe Bergomi taky..........ale dřív byla jiná doba, dnes je to všechno jinak, hráči se kupují a prodávají jak rohlíky v krámě

Reagovat
El-Pistolero-68

A proto je smutné, že takový 100% klubista jako Maldini pak nedostane v klubu, pro který dýchal práci...

Reagovat
The Krupy

Del Piero, Buffon, Grande Paolo, Camoranesi, Trezeguet

Reagovat
smazaný uživatel

títo všetci by odišli keby nehrali za tým čo má trofeje...

Reagovat
The Krupy

Nj, preto ostali hrať v druhej lige.

Reagovat
smazaný uživatel

tie trofeje tam svoje miesto majú, je málo hráčov čo zostanú v menšom klube a ani vidina trofejí ich nezláka...

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou jen spekulace. Každopádně italské noviny tehdy psaly: Hvězdy odcházejí, muži zůstávají. Jako charakteristika to, docela sedí, řekl bych.

Reagovat
Furia Ceca

Dobrej blábol. Jak píše Krupy - zůstali a hráli druhou ligu.

Reagovat
Mrvinho

Každého znáš osobně

Reagovat
ACSeRw!n

Trezeguet??

Reagovat
Furia Ceca

10 let v Juve a zůstal i po spadnutí klubu do druhý ligy - proč se jeho jménu ve výčtu divíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Zapomněl si Ryana Giggse, Maldiniho a hlavně Pavla Verbíře!

Reagovat
smazaný uživatel

a čo takto Karl-Heinz Körbel? 19 sezón za Eintracht Frankfurt.

Reagovat
The Krupy

Guy Roux v Auxerre, trénerská stálica.

Reagovat
smazaný uživatel

zabudol si na Javiera Zanettiho

Reagovat
oli9

Věrnost

Reagovat
smazaný uživatel

Francesco Totti celou svoji kariéru zasvětil AS Řím, se kterým dokázal opanovat italskou nejvyšší soutěž , ako ju opanoval jedným titulom z 2001???

Reagovat
The Krupy

V roku 2001 ju vyhrali, takže ju dokázal opanovať. Čo je na tom také nepochopiteľné?

Reagovat
smazaný uživatel

hmmm ked za 21r ziskal jeden titul a to sa nazyva opanovanie ligy tak potom v poriadku

Reagovat
smazaný uživatel

ano v tom ročníku kdy vyhráli titul tý lize celkem logicky panovali

Reagovat
smazaný uživatel

V článku není o jednom roku, ale že opanoval italskou ligu, což je hloupost. Každopádně to jeho jediné ligové vítězství: pamatují si fanoušci Romy, jak dal Nakata gól Juve a vlastně správně nesměl nastoupit? Italská federace tehdy pro jistotu změnila pravidla během soutěže (což je opravdu dost šílené) a Nakata hrál. Nebýt tohoto gólu, mistrem by byla Juve. Takže vlastně ukradený titul. Každopádně Tottimu za kariéru v jednom klubu palec nahoru, to se cení. Ale na rozdíl od Alexe měl Totti hodně úletů, jako vzor pro dítě bych ho právě nedával.

Reagovat
10

...mimochodem Nakata střídal právě Tottiho, kterej tu druhou polovinu sezony nehrál dobře a ten tlak ze Scudetto moc nezvládal (tam bych viděl podobnost s Gerrardem minulou sezonu). Nejen kvůli tomu bych si nebyl tak úplně jistej, že by Totti někde mimo Řím dokázal pozvednout svojí reputaci...to platí třeba i pro Zanettiho a další hráče

Reagovat
smazaný uživatel

když srovnám Tottiho a Del Piera a vyhnu se fotbalovým kvalitám, oba byli mimořádní, oba hráli za jeden klub vlastně celou kariéru. Ale, Alex po nikom neplival, nedostával červené za brutální zákroky, protože mu ulítly nervy, neštěkal v médiích svinstva na další kluby apod. Taky si vzal za manželku sestru spoluhráče a kamaráda, Totti slavnou modelku. To vše vypovídá.

Reagovat
10

Totti mě zklamal a nasral tolikrát, ale pak ho vidíš na hřišti a stejně mu všechny tyhle věci i z pozice rivala odpustíš

Reagovat
Furia Ceca

Já Frančeska maximálně respektuju, ale stejně mě vždycky pobaví, když je nasranej: jak stojí, ruce v bok, čumí jak puk a jenom zlostně odflusává.

Reagovat
Furia Ceca

A taky bych dodal, že Alex, na rozdíl od Frančeska, umí Italsky!

Reagovat
Francesco Totti AS

bože

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Francesco Totti AS

to je vše?

Reagovat
smazaný uživatel

Gerrard hral dobre, to, co sa stalo bol len moment..

Reagovat
lnterista

jak myslis toho Zanettiho?

Reagovat
10

že pro Inter byl bůh, někde jinde, třeba v tý době v lepším týmu, by takovou pozici nejspíš neměl a nebyl by tak respektovanej

Reagovat
lnterista

neco na tom bude...ja myslim ze tim pristupem a zaujetim by byl uspesnej asi vsude...je pravda ze to nebyl zadny elegan a pro mne to byl predevsim top atlet a sportovec nez fotbalista(ne ze by byl spatnej ). Treba by v Realu atd. dlouho nevydrzel prece jen po marketingove strance to nebyla zadna hitparada nebo mozna by ho to vyhouplo do podvedomi fanousku zase uplne nekam jinam...kdo vi.

Reagovat
Alberto Aquilani

No jo, čo by to bol za deň na eurofotbale, keby tu desiatka nedávala svoje zamýšľajúce sa s.ačky .... normálne som s napätím otváral diskusiu, čo tu zas od teba bude ...

Reagovat
Furia Ceca

S tím ukradeným titulem bych na místě fandy Juve raději pomlčel, akorát si nabíháš! Já si třeba myslím, že Calciopoli byla Berlusconim vykonstruovaná sračka a k žádnýmu uplácení rozhodčích ze strany Juve ve skutečnosti nedošlo, ale co, jednou jsme z toho usvědčení byli, tak to se pak ostatním vysvětluje těžko... Když Juventus někdo tituluje slovy jako "korupčníci" nebo "zloději," tak se tomu už dneska stejně jenom směju.

Reagovat
smazaný uživatel

"usvědčeni", to je poněkud nejasné slovo, alespoň pro mne. Vykonstruovaná sračka to byla a Juve žádá asi 450 milionů eur odškodné, tu žádost federace má. A žádá dva tituly zpět. Žádné uplácení Juve nikdo nikdy nedokázal, naopak, odposlechy Interu (Moratti má pro tebe dárek, přijď na večeři) a zlaté rolexy Romy, to byla uplácení. Pro mne Roma a federace ukradla tehdy Juve titul. V žádném případě nelze měnit pravidla během soutěže tak, jak se stalo. Aby se to jednomu hodilo.

Reagovat
Furia Ceca

A kdy se rozhodne, jestli nám to odškodný i ty tituly přiklepnou či ne?? Hádám, že "ad acta," co už u Italů znamená nikdy!

Reagovat
smazaný uživatel

Proč takový pesimismus? To není ad acta. Federace dělá, že není kompetentní o tom rozhodnout. Nejprve se tedy musí najít někdo, kdo kompetentní bude. Mele to pomalu, ale mele. Ty tituly jednou vrátí.

Reagovat
j_mrazik

Já bych možná trochu rozlišoval u té věrnosti, v jakém klubu vlastně ten hráč byl. Pokud to byl Maldini, tak kam by asi tak měl chodit, když AC bylo na maximálním vrcholu? Raúl? Není snad větší klub než Real, Ryan Giggs? Největší klub v Anglii s mezinárodními úspěchy. Del Pierro? Juve bylo v té době vynikající. Totti byl, troufám si říct, v klubu druhého sledu, těsně pod tím vrcholem s nabídkami jít do těch absolutně top. To je teprve frajer.

Reagovat
r.mrazik

stejny jako Steeve...taky se mu tenkrat klepali kolena pri nabidce od modraku,ale vydrzel v klubu druheho sledu

Reagovat
j_mrazik

Já se Liverpoolu záměrně vyhnul.

Reagovat
smazaný uživatel

Del Piero zase zůstal u týmu i po pádu do druhé ligy a vidiny né moc hezkých následujících let

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sandstorm

Kdyby přestoupil do Realu tak jistě ano. To je stejný jako Gerrard.

Reagovat
smazaný uživatel

Tottiho respektuju jako hrace, ale dve veci alespon muj pohled na nej kazi.

1) hromada zraneni v nejlepsim veku

2) Jeho vyroky, obcas si ten kluk nevidi do huby. Oproti Alexovi je v tomhle prilis horka hlava (i na hristi), nekdy uplakanej.. Pritom takova fotbalova osobnost.

Reagovat
smazaný uživatel

Až skonci i tenhle fenomen tak nevim jakou cennu bude mit ten fotbal sledovat

Reagovat
smazaný uživatel

Částečně se dá souhlasit, ale on je pro mě s Maldinim, Gerrardem, Sholesym nebo Ryanem prostě top

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší z nejlepších !!! No Totti, No party

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
10

https://www.youtube.com/watch?v=pNsJpiV71qI

konference k novým smlouvám Gigiho a Giorgoneho

Reagovat
Votas

Jenom díky němu není můj plakát s nejlepší sestavou ze sezóny 2000 úplně neaktuální...člověk když vidí ty Keviny Phillipsy, tak je mu Tottiho až líto.

Reagovat
king23

Poslední roky je už úplně marný a většinu gólů dává z penalt. Nepopírám jeho kvality z dob minulých ani jeho srdeční chování ke klubu, ale už měl místo přepustit mladším

Dost mi to připomíná Raúla. Kdyby se k němu chovali jako k nedotknutelné ikoně, tak by dnes ještě zabíral místo v útoku někomu jinému a silně pochybuji, že by s ním Real vyhrál ligu mistrů.

Reagovat
Rarášek

Úplně marný

Reagovat
smazaný uživatel

TOP nikdy nebyl

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele