Zlín má náhradu za Vrbu, potvrdil příchod trenéra Červenky z Kroměříže

25.10.2023, 12:48, aktualizováno 25.10.2023, 13:46
Aktuality

Novým trenérem Zlína se stal dosavadní kouč druholigové Kroměříže Bronislav Červenka, který na lavičce posledního celku nejvyšší soutěže nahradil Pavla Vrbu. Vedení "Ševců" o tom informovalo na klubovém webu. Na tiskové konferenci později oznámilo, že s osmačtyřicetiletým koučem podepsalo smlouvu do konce sezony s opcí na další dva roky. Bývalého zlínského hráče a asistenta trenéra čeká prvoligová premiéra v roli hlavního kouče.

Moravané sáhli k trenérské změně jako třetí klub v této ligové sezoně po Hradci Králové a nováčkovi z Karviné. Zlín v sobotu doma prohrál s Mladou Boleslaví 5:9 v gólově nejbohatším utkání v historii samostatné nejvyšší soutěže a za úvodních 12 kol jen jednou zvítězil. Na předposlední tým tabulky Jablonec ztrácí dva body.

Červenka se vrací do Zlína po šesti letech. V minulosti za "Ševce" dlouho hrával, od prosince 2014 do léta 2017 dělal v moravském týmu asistenta Bohumilu Páníkovi. Krátce jako hlavní kouč vedl i tamní "béčko". Poté zastával roli asistenta také v Baníku Ostrava. V roce 2018 se ujal tehdy třetiligové Hanácké Slavie Kroměříž, kterou letos na jaře po 17 letech dovedl do druhé nejvyšší soutěže.

"S Broňou se známe už z dob hráčské kariéry. Poté jsme se opět potkali ve Zlíně, když přišel jako asistent k A-týmu a poté se přesunul na pozici hlavního trenéra k naší juniorce. Dále si šel vlastní cestou, kterou jsme bedlivě sledovali. Nyní podle nás nazrála ta správná doba, kdy jsme se rozhodli pro další vzájemnou spolupráci," uvedl viceprezident klubu a generální manažer Zdeněk Grygera.

"Do Zlína se vracím s těmi nejlepšími pocity, protože jsem tady prožil krásné roky jak fotbalové, tak trenérské. Věřím, že se vše vrátí do těch časů, jako když jsem odcházel," prohlásil Červenka, jenž v létě 2017 opustil Zlín po triumfu v domácím poháru.

Premiéra na prvoligové lavičce v roli hlavního kouče ho čeká v sobotu v Olomouci. "Zlín se musí naučit vyhrávat. Chceme stoupat tabulkou vzhůru. Tým nemá výsledky, ale od toho jsem tady, abych se o ně pokusil. Cílem je jednoznačně záchrana," řekl Červenka na tiskové konferenci.

Někdejší záložník si v nejvyšší soutěži připsal 277 startů a 23 gólů. Vedle Zlína hrával první ligu za Uherské Hradiště, Drnovice a Ostravu, působil také v Ázerbájdžánu v Interu Baku, s nímž získala dva tituly.

Vrba trénoval Zlín od loňského listopadu, kdy byl tým na předposlední příčce prvoligové tabulky. Zkušený kouč dovedl moravský celek přes baráž proti druholigovému Vyškovu k záchraně, vstup do nové sezony se mu ale nevydařil. "Ševci" v úvodních 12 kolech získali jen šest bodů, v posledních pěti ligových zápasech inkasovali 22 branek a se 34 obdrženými góly mají nejhorší defenzivu v soutěži.

Červenkovými asistenty budou Lukáš Motal a Ivo Světlík, kteří s ním spolupracovali už v Kroměříži. Brankáře bude mít na starosti Otakar Novák. Vedle Vrby u A-mužstva skončili i jeho asistenti Petr Jiráček a Vít Vrtělka, vedení by je však nadále chtělo v klubu udržet v jiné roli.

Autor: ČTK

Komentáře (57)

Přidat komentář
shitcool

Ligu nezachrání, snad anál

Reagovat
shitcool

*snad ale dostane prostor pro budování kádru, at se zase dostanou nahoru

Reagovat
smazaný uživatel

not funny

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
ttopi

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
dantetomas

Reagovat
Salfovic

Reagovat
bbbauch

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
$dolar$

Reagovat
mistr129

Reagovat
Neon

Reagovat
ratusek

Reagovat
GabrielBatistuta

Je vidět, na co je tvá klávesnice zvyklá, Shitcoole

Reagovat
Cotton

To mi připomíná jeden ten komentář ze starého hlasování o nej hlášku. Něco s liberálně demokratickou klávesnicí nebo jak to bylo.

Reagovat
Firkraag

Najdi

Reagovat
Cotton

Bylo to v nějakém hlasování o nejlepší hlášku, přesně nevím

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Cotton

Reagovat
naheCZ

Reagovat
acko_bez_naflusu

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mass

Reagovat
Salfovic

48, kurva, to už ani není mladý a progresivní.

Reagovat
$dolar$

Horsi je, ze ja si ho pamatuju ze hriste.

Reagovat
fabec1222

Tak to většina z nás. Však on hrál ligu i docela dlouho. Končil až v 38.

Reagovat
Lemond Laws

Co je na tom horší?

To je první trenér, kterýho si pamatuješ jako hráče?

Reagovat
Nadržený šimpanz

Blbý je, když si pamatuješ hrát třeba Šilhavýho jako já

Reagovat
shitcool

Reagovat
ACSeRw!n

to je ten co za ne hral ?

Reagovat
thewall

Tweet Zlína: "S jakými pocity? S těmi nejlepšímy ..."

Oni jsou na sestup nejen fotbalově.

Reagovat
dondinho

Aspoň že v článku to přepsali správně

Reagovat
thewall

Ano, to redaktor EF zvládnul.

Na druhé straně cituje Červenku, ale přitom si jeho věty upravuje. Sdělení je v pořádku, ale nedával bych redakční úpravu do uvozovek jako citaci.

A vím, že jsem občas otravný detailista.

Reagovat
thewall

* Teď vidím, že jde o převzatý článek z ČTK. Redaktorům EF se omlouvám.

Reagovat
bartes

Reagovat
Sosi

Reagovat
bartes

dost odvážný tah vytáhnout z 2.ligy trenéra, který tam hraje střed tabulky a myslet si, že bude lepší než Vrba.

Rád bych, aby hráli důstojnou roli, ale vidím to na Hašek 2.0, kde dno prvoligové tabulky bude Zlín přitahovat jako magnet a už ho do konce sezóny nepustí.

Reagovat
Bakary3

Zas tak odvážný to nevidím, vrba je vyhořelej, bez energie a to může, nebo asi určitě bude, u Červenky posun, který třeba zrovna ten tým potřebuje.

Reagovat
bartes

Vrba měl skončit dávno, to souhlasím. Ale vzít tam trenéra, který loni po 4 letech vybojoval postup do 2.ligy, teď se ve 2.lize půl roku rozkoukává, je skoro na sestup a dát mu nabídku do 1. ligy není žádné terno. Má 3 kvalifikace pro tento post: 1, Je místní 2, hrál ligu 3, dělal před 5 lety asistenta v 1.lize.

Kdyby aspoň hodili laso někomu, kdo má zkušenosti s ligou nebo aspoň s 2.ligou......tohle je proste "tonoucí se stébla chytá"

Reagovat
Bakary3

Tak nevím, jaky podmínky tam měl, neumím posoudit, takže mluvím spíš obecně.

Jen prostě nevylučuju i to, že může být prostě dobrej a ve Zlíně ho přecijen trošku sledovali.

Ono prokousat se výše jako trenér není jednoduchý, nemusíš mít materiál, šance nepřijde...

Taky si pamatuju, jak říkali o trpisovi u mládeže bohemky, jakou hráli sracku

Takže, já se nechám překvapit

Reagovat
Savi

peníze

Reagovat
srandamač

Tak není to jen o něm, ale o celém týmu.

Reagovat
ratusek

Dále si šel vlastní cestou, kterou jsme bedlivě sledovali. Nyní podle nás nazrála ta správná doba, kdy jsme se rozhodli pro další vzájemnou spolupráci

To jsou vždycky tak strašný kydy

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
spider_8

Presne Doba nazrala ve chvili, kdy dostali 9 kousky od Boleslavi

Reagovat
Sosi

mně zaujalo to sledování vlastní cesty

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
Nadržený šimpanz

Příbuzný majitele, nebo jen shoda jmen??

Reagovat
Savi

Synátor majitele hraje za Luhačky, Broňa vůbec netuším, jestli je s ním nějak spřízněn.

Reagovat
pingla

ogaři Červenkovi kopou v Luhačkách, Broňa s nimi myslím není příbuzný

Reagovat
FiX

Tak asi dobrý ne? Podle mě teda lepší někdo novej než tam točit ty tragédy typu Weber, Straka, Puplit atd.

Reagovat
md92

Reagovat
lampas

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, otázka je jestli pro Červenku je to vhodný angažmá. Teď má za sebou úspěšný období v Kromclu, nějak se vypracoval, ale tohle když se nepovede, tak mu to tu kariéru může dost přibrzdit..

Teď jedou dvakrát ven, to podle mne nic nehrají, ale pak Pardubice a Jablonec. Tam bude potřeba urvat nějaké body, protože následují obě pražská S, venku Liberec a na závěr doma Hradec. V tom nejhorším případě, když nevezmou body s Jabloncem a Pardubkama, tak teda nevím no. Taky může být po podzimu hotovo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele