Zenit proti Udinese se dvěma obránci

18.03.2009, 16:37
Aktuality
Před klíčovým duelem Poháru UEFA proti italskému Udinese řeší trenér Zenitu Dick Advocaat neobvyklou krizi s obránci. K zítřejšímu osmifinále má holandský trenér k dispozici pouze dva klasické obránce: Ivicu Križanace a levého obránce Kima, na jehož místě však hraje český záložník Radek Šírl.

Proti Udinese nemůže totiž nastoupit hned pětice obránců. Kvůli karetním trestům nenastoupí Aňukov se Širokovem, zranění jsou Nicolas Lombaerts s Tomášem Hubočanem a nováček Fernando Meira již letos v Poháru UEFA hrál za Galatasaray, takže za Zenit nemůže nastoupit.

V přípravných zápasech zkoušel na stoperu hrát kapitán Tymoščuk a v loňské sezoně levý bek Kim Dong Jin, ale proti Udinese ze zatím rýsuje ještě překvapivější možnost. Nastoupit v obraně je prý připraven záložník Igor Semšov. "V současném fotbale se cení univerzálnost. Ano, každý fotbalista má svoje úkoly, ale každý musí umět pracovat směrem dopředu i dozadu. Takže mně je víceméně jedno, kde je moje pozice, nedělá mi problém se postavit jinam. Hlavně hrát a pomoci mužstvu.

Na pravý kraj obrany se zřejmě nejeví jiná možnost, než přemístit jednoho z levonohých hráčů nebo povolat z rezervního mužstva holandského veterána Fernando Ricksena. Ten však celou přípravu strávil s druhým mužstvem Zenitu a letos ještě neodehrál ani jeden zápas. Posledním řešením může být univerzální křídlo Sabolcs Huszti, který už nastupoval i na pravém beku.

Autor: Martin Olšovský / fczenit.blog.cz

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Budou koukat až jim tam Kariela nasází hattrick

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že je na tom Inter oproti Zenitu s obráncema ještě dobře...

Reagovat
smazaný uživatel

tak obrana ve slozeni Sirl,Krizanac,Semsov,Huszti taky nemusi byt spatna

Reagovat
$dolar$

No Semshov v obrane -- uz se tesim

Reagovat
smazaný uživatel

Tjn, kor kdyz Advocaat chysta hrat na risk vsechno do utoku

Reagovat
$dolar$

Zrovna proti Udinese

Reagovat
smazaný uživatel

Mame snad na vybranou?

Reagovat
$dolar$

No tezko rict co by pro vas bylo lepsi Ale asi bych to az tak moc neotviral a nehnal se do utoku.

Reagovat
smazaný uživatel

Tjn, hlavne kdyz vezmes v uvahu, ze pulka (Semsov, Huszti) tyhle "obrany" normalne v muzstvu hrava podhroty

Reagovat
$dolar$

Tak Huszti by to uhrat mohl, ale ten Semshov

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych zkusil na stopera Pogrebňaka, přece jen výšku na to má ideální.

Reagovat
stas87

ahoj na supiske pre UEFU mame aj chochlova bobrovskeho a abdulffataha ani jeden nie je stoper?vsichni krajni beci?

Reagovat
smazaný uživatel

Chochlov je stopro stoper a mozna i Bobrovskij, ale to si nejsem jistej. Ale to, ze by k takovymu zapasu postavil Advocaat nekoho z nich je naprosto nerealny.

Reagovat
stas87

no aspon jedneho a k nemu krizanace a modlit sa at to dobre dopadne ked bude tymo na stoperu tak strasne tym utrpi zaloha a semsov ho nenahradi v zalohe ja byt trenerom tak to postavim tak ako somm to pisal zatvorit to vzadu a skusit uderit z neakej standartky ale spis to vidim na plichtu 0:0 a vypadnutie

Reagovat
smazaný uživatel

No, taky sem si rikal ze by se nic neztratilo dat tam Chochlova (uz parkrat byl aspon v lize na lavicce)... jenze Advocaat tyhle hrace do Acka proste ignoruje a uz nekolikrat prohlasil, ze v dublu nejsou hraci co by kvalitou mohli nastoupit za Acko. Takze pochybuju, ze zrovna v takovym zapase by nekdo z tech 18letejch kluku nastoupil...

Reagovat
stas87

nevies preco je Advocaat taky baran a nepostavi aspon obcas v lige neakeho mladika?a to sa vedenie paci ze kupujeme cudzincov?ved zenite je Rusky klub a domaci hraci by mali dostavat prednost pisal si ignatovica sikovny je aj jonov casom moze hrat zaklad chochlov tohle sa mi nepaci vobec ale sam nic nezmozem Dick by sa mal rozlucit tento rok s uefou loni sme vo francuzsku dali aspon gol teraz nic skratka tenhle tim je slabsi ako ten lonsky a to mame len odohrate prve ligove kolo rad by som sa mylil...

Reagovat
smazaný uživatel

No, ten tym je v podstate stejne silnej. Oproti lonsku chybi v zakladu v podstate jenom Arsavin, ale na druhou stranu hraci maj vic zkusenosti, sebevedomi a jsou tu zase jiny hraci. V tomhle bych rozdil proti lonsku nevidel....akorat souperi uz Zenit nepodceni a na hristi to uz taky nejak tolik neklape Ale je brzo neco soudit, je teprv zacatek sezony.

Tak vedeni to zrovna muze bejt uplne jedno ze jo ty chtej hlavne vysledky, uspechy, penize. To, aby ze Zenitu nebyla sebranka "hvezd" za penize Gazpromu chceme hlavne my fanousci. Diky aspon za pravidlo 6+5 .... co se tyce Advocaata, tak ten to oduvodnuje tak jak sem rek. Podle nej v dublu neni nikdo kdo by na A tym mel, proto ty hrace nebere. Holt to neni Petrzela, ten umel a chtel z mladejch hracu vytahnout maximum

Reagovat
smazaný uživatel

Tak doufejme, že Dick v Zenitu ještě dlouho zůstane....

Reagovat
stas87

tak chapem ze si konkurencia ale me to vazne stve vy si hracov nevychovavate ale kupujete je v mladom veku od inych klubov my naopak vychovavali svoje teraz ked ich mame tak ich nepouzijeme hlavne ze sme povedali ze mame dobry skauting v rusku a byvalych zemich sovetskeho zvazu...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak my hlavně máme smlouvu s křídlami SOUK (nebo jak se to píše) díky kterým máme jak Dzagojeva, tak myslím i Ryžova

Reagovat
smazaný uživatel

Chochlov je v Kubaň Krasnodar....

Reagovat
honziss

Hele, ten Ricksen je fakt tak špatný, že hraje jen za rezervu? To ho nikdo nechce?

Reagovat
stas87

cez anukova nema sancu

Reagovat
honziss

Nemluvím o základu, jen se divím, že je pouze v rezervě.

Reagovat
smazaný uživatel

No, to by me osobne taky zajimalo, rozhodne by se hodil... ale pravda, ze uz ma svoje leta a i loni co parkrat nastupoval tak uplne zazracne uz nehral.

Reagovat
honziss

Tak i přesto se divím, že je jen v rezervě a ještě k tomu ani nedostal šanci v přípravě. Aspoň zkušenostmi a jako občasný záskok jako teď by se myslím hodil.

Reagovat
smazaný uživatel

Advocaat s ním přestal počítat, on však řekl, že chce v Zenitu i přesto zůstat, asi velký plat nebo co. Každopádně minulou sezonu výkonnost na Zenit fakt neprokazoval a teď, když prakticky nebyl s prvním týmem, by to bylo ještě horší.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele