Zasloužili jsme si vyhrát vyšším rozdílem, mrzelo Inzaghiho

21.02., 09:51
Aktuality
Simone Inzaghi (© AFP)

Trenér Interu Milán Simone Inzaghi litoval, že jeho svěřenci neporazili Atlético Madrid v úvodním osmifinále Ligy mistrů vyšším rozdílem. "Nerrazzuri" podle kouče doma podali skvělý výkon a vzhledem k množství šancí si zasloužili víc než hubené vítězství 1:0.

Loňští finalisté měli především ve druhém poločase nad Atléticem značnou převahu. Jediný gól na San Siru vstřelil v 79. minutě z dorážky střídající Marko Arnautovic, jenž ale několik dalších příležitostí zahodil.

"Mám velkou radost z toho, že kluci zahráli skvěle proti fyzickému a technickému soupeři, s nímž to vůbec není snadné," řekl Inzaghi v rozhovoru s televizná stanicí Sky Sport Italia.

"Víme, že máme za sebou teprve první zápas, odveta v Madridu bude hodně náročná. Určitě mě mrzí výsledek vzhledem k tomu, co všechno jsme si vytvořili. Zasloužili jsme si vyhrát vyšším rozdílem," doplnil trenér.

Velkou úlevu po vítězství cítil Arnautovic, který před druhou půlí vystřídal zraněného Marcuse Thurama. "Je to určitě jeden z nejdůležitějších gólů mé kariéry... Neproměnil jsem šance, které bych měl dát. Ale fanoušci i spoluhráči stáli při mně. Byl to neuvěřitelný moment a dodal mi energii. Ten gól jsem potřeboval," prohlásil rakouský útočník. "Jsem za Marka šťastný, zasloužil si skórovat už dříve," uvedl Inzaghi.

Kouč Atlética Diego Simeone byl po zápase celkem spokojený. I přesto, že hosté v Miláně ani jednou nevystřelili na branku Yanna Sommera. "Takové utkání jsme chtěli odehrát. Byli jsme hodně blízko, abychom si odvezli dobrý výsledek. Ale udělali jsme velkou chybu, kterou Inter potrestal gólem. I my měli pár šancí," uvedl argentinský trenér.

Věří, že Atlético dokáže 13. března v Madridu ztrátu dotáhnout a postoupit do čtvrtfinále. "Jsme v klidu. Nejdůležitější bude zlepšit přihrávky a nepouštět soupeře do nebezpečných protiútoků. Pak můžeme dvojzápas otočit," mínil Simeone, jenž za Inter Milán hrával a v Laziu byl spoluhráčem Inzaghiho. "Mám ho moc rád, je to fajn kluk a přeju mu, ať se mu daří. Ale stále věřím v náš domácí obrat," dodal bývalý záložník.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele