Záložník Fagioli z Juventusu je vyšetřován kvůli nelegálním sázkám

11.10.2023, 14:06
Aktuality
Nicolò Fagioli (© AFP)

Záložník Nicolo Fagioli z Juventusu je v Itálii vyšetřován kvůli podezření z protizákonných sázek. S odkazem na prohlášení turínské prokurátorky Enriky Gabettaové to uvedla agentura Reuters.

O vyšetřování dvaadvacetiletého Fagioliho už dříve informovala italská média. Podrobnosti neupřesnila, ale hráči v Itálii mají zakázáno sázet na fotbalové zápasy, ostatní sázky jim odepřené nejsou.

Fagioliho kromě úřadů vyšetřuje i italský fotbalový svaz. Pokud by byl záložník shledán vinným, hrozil by mu od federace zákaz činnosti minimálně na tři roky a pokuta nejméně 25 tisíc eur (asi 615 tisíc korun).

Fagioli v probíhajícím ročníku Serie A zasáhl do šesti z osmi zápasů Juventusu. Na kontě má i jeden start za italskou reprezentaci; loni v listopadu nastoupil jako střídající hráč v přípravě proti Albánii.

Autor: ČTK

Komentáře (90)

Přidat komentář
kilobyte

Odečíst Juventusu body.

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
bruchy

Finanční podvody, doping, sázky. Co bude dál?

Reagovat
kilobyte

Ještě jim tam můžeme poslat nějakého násilníka z United.

Reagovat
Salfovic

A nebo naopak bude chtít někdo zaujmout vaše skauty.

Reagovat
GrimeBaller98

To je faggot

Reagovat
M11

jestli je to pravda tak strop

Reagovat
10

On se podle právníků nahlásil sám, tzn. na něco vsadil, ale velice pravděpodobně ne na fotbal. Hloupost, ale jakýkoliv závěry jsou v tuhle chvíli mimo...ale jde o Juve, takže to jde klasicky do extrémů

Reagovat
Vinci

To moc nedává smysl ne? Proč by se nahlasoval za něco co není zakázané

Reagovat
10

Protože to zakázané je, resp. to sázel přes nějakou online sázkovou kancelář, která v Itálii nemá licenci. To je stejné, jako u nás, kde vlastně nikdo ze zahraničí pořádně licenci nemá.

Reagovat
netopier

Pokial zahraničná stávková kancelária akceptuje klientov z tvojej zemi a ty uvedieš v registrácii skutočné údaje, tak tam môžeš tipovať úplne legálne cez VPN aj keď je daná stávková kancelária v tvojej zemi blokovaná.

Reagovat
10

Ano, to zní "úplně legálne". A už si něco vybíral?

Reagovat
netopier

Ja nie, ja tipujem iba v slovenskej Niké ale mám známeho, ktorý má bet365, betfair a tuším ešte Pinnacle a normálne si posiela peniaze na svoj bankový účet alebo cez Skrill.

Štát blokuje zahraničnú stávkovú kanceláriu, ale to neznamená, že stávková kancelária blokuje klientov z daného štátu. Čiže v zahraničí kde má daná stávková kancelária licenciu ty ako čech môžeš tipovať a ak sa ti nechce cestovať do zahraničia, tak jednoducho použiješ VPN.

Horšie by bolo, ak by mali napr. česi zákaz tipovania napr. v bet365 a ty ako čech by si sa tam zaregistroval na cudzie doklady...

Reagovat
10

Nevím, jaká je legislativa u vás, ale pokud je stejná jako v ČR nebo třeba Polsku, tak o tom silně pochybuju. Už před lety (4+) ty registrace na Bet365 atd. byly rušeny, nebo vůbec nešly udělat, nešlo ověřit účet, protože se musíš prokazovat ID. Z právního hlediska by ty sázkové kanceláře neměly umožnit sázení občanům země, kde nemají licenci.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
netopier

Zoznam "zakázaných krajín" má každá zahraničná stávková kancelária iný. Napr. v Betfair sa slováci môžu v pohode zaregistrovať (Slovensko je v ponuke pri registrácii ale napr. Česko tam z nejakého dôvodu chýba).

Naopak v Pinnacle to bolo donedávna naopak. (a asi stále aj je). Česko bolo v ponuke pri registrácii a Slovensko nie. Čiže mnohí slováci ak chceli tipovať v Pinnacle, tak využívali účty cez niekoho v CZ.

Reagovat
10

Bet365 má taky v registraci SK, ale ne CZ. Jde o to, jak pak v praxi vypadá to ověření účtu atd.

Reagovat
netopier

Úplne v pohode ti overia účet. Oni su radi za každého nového hráča, ktorý ich bude dotovať. A ak budeš v pluse, tak ťa bet365 hneď zablokuje ako to majú vo zvyku.

Reagovat
zurix_new

Jakém plusu podle tebe?

Reagovat
netopier

Záleží akým štýlom tipuješ. Ak vyhráš náhodne naraz vela peňazí, tak ťa nezablokujú, pretože predpokladajú že im to časom vrátiš všetko naspäť.

Ale ak systémovo vyhrávaš a dosiahneš celkový zisk na účte okolo 2000-3000€, tak ti v pohode dajú ban alebo ti nastavia limit na max stávku napr. 1€.

Na nete sú o tom plné fóra. Aj na niké sa dosť ľudí sťažovalo, že dostali nezmyselný limit alebo rovno ban na bet365. Niektorí dokonca kupujú cudzie účty, ktoré sú hlboko v mínuse. Ale v súčasnosti ani to nepomôže, pretože ťa jednoducho odhalia podľa IP a dostaneš do pár dní ban aj na tom účte.

Reagovat
zurix_new

Tak to mám teda jinou osobní zkušenost než to co popisuješ

Reagovat
Pipo123

Bet365 funguje stále, mám tam registráciu už roky, aj peniaze idú vybrať, otázka je či prijímajú registrácie nových členov.

Reagovat
netopier

Zapol som si VPN a napríklad v dosť obľúbenej stávkovej burze "Matchbook" sa slováci taktiež nemôžu zaregistrovať ale napr. vy česi si tam v pohode môžete vytvoriť konto. A pritom Slovensko aj Česko blokujú túto stávkovú kanceláriu na svojom území.

Reagovat
10

Jedna věc je registrace, druhá věc ověření účtu pro výběr, vklad atd.

Reagovat
DelPiero137

Presne tak. To ze stavkova dovoli registraciu z nasich krajin je jedna vec. Ak nase krajiny zakazuju registraciu/stavky v danej stavkovej kancelarii je druha vec. Uplne legalne to nebude, ty by si mal dodrziavat prava nesej krajiny ktore to zakazuju. Ked zacnu nase urady riesit presun penazi z tychto stavkovie na SK/CZ banokove ucty, moze nastat problem.

Reagovat
10

Reagovat
netopier

Naše úrady zakazujú podnikať zahraničným stávkovým kanceláriam na našom území bez licencie. Oni nezakazujú občanom SR tipovať v takýchto stávkových kanceláriách. Slovensko ti nemôže zakázať si vytvoriť účet niekde v Rakúsku na bet365...

Reagovat
zurix_new

Jsem registrovaný v zahraničí mimo EU kde bet365 je a když jsem byl v létě v ČR, tak mi to normálně v jejich appce, která sleduje lokaci, šlo i bez VPN, což jsem byl dost překvapený.

Reagovat
$dolar$

Kamarad takhle sazel pres ruskou a normalne mu to chodilo na ucet.

Reagovat
10

Ano, 1xbet předpokládám, tam to nějakou dobu před lety šlo. Jenže Rusko není v EU, nejde na ně tak "dosáhnout"...pak už to imho nešlo ani tam

Reagovat
$dolar$

Letos. 22Bet

Reagovat
Vinci

Tak v článku se píše, že v Itálii mají zákaz sázet jen na fotbal

Reagovat
10

to ano, ale včera se ještě psalo o tom, že to sázel přes nějakou sázkovku, která je v Itálii zakázaná, tj. nejspíš bez licence...ono k tomu moc informací není, spíš jen spekulace

Reagovat
M11

I tak mi to prijde jako totalni kravina v dobe, kdy je vse tak hlidane a Juve obzvlast.. zrovna on..co muze po dlouhe dobe po Marchisiovi byt platnym odchovancem

Reagovat
10

mě už reálně nemá co překvapit ale počkal bych na víc detailů...

Reagovat
Mönchengladbach

Zakažte už ten paklub.

Reagovat
pistacik11

si si kopol, teraz popytaj v skolke olovrant

Reagovat
smazaný uživatel

Mne by spíše zajímalo jestli bydlíš někde na kopci.

Reagovat
Zemun

V kotline

Reagovat
Furia Ceca

Prej paklub

Podívej se na včerejší Juve benefici a jaký hráči za ten "paklub" hráli, ty rádoby kontroverzní šuline...

https://www.youtube.com/watch?v=sxM7KEnCClg&ab_channel=Juventus

Reagovat
wyqinac

ok, zakazte ten paklub a nechte hrat jen legendy benefice

Reagovat
Mönchengladbach

Zločinecký paklub, kterému není žádná sebevětší křivárna a podvod proti mysli. Vřed evropského fotbalu.

Reagovat
pistacik11

Reagovat
Furia Ceca

Dobrý, tak už ses vyblil, můžeš jít smrdět jinam.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jak jinak. Juve=Mafie

Kupodivu jsou zde tací, kteří mi to budou pořád rozmlouvat. Už to rozpusťte...

Reagovat
10

pořád? si tu 14 dnů, nikoho nezajímáš

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím tě... potrefená husa že.. měj hezký den srandisto

Reagovat
Raffaello

Dej si pozor, abys nebyl.

Reagovat
smazaný uživatel

Dej si pozor, abys nebyl debil.

Reagovat
Raffaello

Pořád lepší být debil, než spát s rybami. Tak se na přechodu pořádně rozhlížej a nechoď v noci neosvětlenými místy.

Reagovat
smazaný uživatel

zajímavý materiál pro policii. Díky moc

Reagovat
Raffaello

Ty tu od začátku konspiruješ, pomlouváš a lžeš. Kopeš si jámu sám. V Turíně by ses posral strachy, kdyby se ti postavil byť jeden člen tifosi. Jsi jen internetovej hrdina, co mele sračky. Však ona ti to karma vrátí, ty zajímavej materiále.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty to máš v hlavě trošku pomotaný viď... já ti na nějaký tyfosy seru. Jestli se mám bát fanoušků fotbalu, tak sám mi tady přiznáváš že asi nejste v pořádku.

Chápu že v tomto případě za to klub asi nemůže, ale znáš to...korunka ke korunce... Jste mafiánský odpad a mel si co chceš... Fanoušci Juve otevřeně podporují organizovaný zločin.

Reagovat
Raffaello

To si měl říct hned, že jsi fanoušek Liverpoolu. Vše vysvětleno.

Reagovat
smazaný uživatel

Trošku slabší, ale chápu, že nic lepšího už z tebe nevyleze, měj se.

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám karmu dobrou, neboj...ty jenom nevidíš dál než na svůj Juve nos.. přeju hodně štěstí a snad vás pošlou aspoň do Seria C ty tyfoušku můj malej

Reagovat
Salfovic

Mně tenhle zákaz sázení (pokud se nejedná o vlastní zápasy) přijde úplně dementní a i po právní stránce mi to přijde dost divné.

Reagovat
10

Ani ne, ono to vychází z teorie, že se hráči navzájem znají a můžou se navzájem ovlivňovat, dohadovat. Což zní docela logicky.

Samozřejmě jde spíš o "kosmetický" zákaz, který lze velice snadno obejít, což se taky určitě děje ve velké míře, o tom nemám absolutně žádné iluze.

Reagovat
bobis21

Tak já mám taky zákaz investic i do firem a trhů, které s mou prací reálně nijak nesouvisí. Prostě ho mám plošný ...

Reagovat
FC-RUBRIKA

jakto?

Reagovat
bobis21

No kvůli mojí práci. Prostě se obecně bere, že mám větší znalost, takže je to nefér vůči ostatním účastníkům trhu.

Technicky teda můžu, ale musím vždy poslat dotaz, kde dám datum a rozmezí ceny za které to chci koupit. Oni (=právníci a compliance) mi pak odpoví, jestli můžu, nebo mi to "nedoporučují" (= nahlásí mě když to udělám).

Reagovat
Lech

A btc muzes?

Reagovat
bobis21

To asi jo, ale to pro změnu nemám důvod chtít.

Reagovat
GEGE

Reagovat
Furia Ceca

Další hon na čarodějnice, epizoda 358...

Reagovat
Eldarion

Keď si predstavím, že Maldini mal v lete dotiahnuť Zaniola a udržať Tonaliho to by bol master move

Reagovat
10

pro sázkovky

Reagovat
Kaka14

tak mozno aj kvoli tomu sme predavali Tonaliho ...to sa uz nedozvieme

Reagovat
GEGE

síla

Reagovat
10

pokud je to tak, jak říká Corona, tak jsou to fakt totální idioti a nezaslouží si žádnou omluvu

Reagovat
Raffaello

Je to jedna generace, podle mě jich v tom jede podstatě víc.

Vyplývá na povrch, že Nico F. sázel dlouhodobě. V klubu o tom věděli. I proto mnohdy seděl, ačkoliv výkonnostně měl hrát spíš než někteří looseři jako McKennie, Rabiot a spol. Za mě je tohle průser celého klubu, že to nechali zajít tak daleko.

Do prdele už. To s těmi kluky nikdo nepracuje? Už mě struktury a přístup nejen na FIGC ale i v jednotlivých klubech, zvlášť v té špičce, začíná vyloženě srát. Ti kluci jsou jejich investicí a budoucností celého italské fotbalu. Mají do nich od akademie v 15 letech hustit základní věci od mediální komunikace, přes finanční gramotnost. Ale děje se jedno velký hovno. Že se to dělo v minulosti a ještě někteří měli na začátku milénia škraloupy, budiž, chápu to. Ale v roce 2023 je to do nebe volající.

Reagovat
Largo

Přesně!

Reagovat
10

Podle mě mají právě takový privilegia, že si myslí, že můžou všechno. Jsou to normální rozmazlený fakani. Přiznám se, že je pro mě čím dál těžší se s tím současným fotbalem nějak ztotožnit...

Na druhou stranu, to sázení je obrovský problém pro celou společnost, kde jsou vlády a fotbalový týmy za naprosto zoufalý pokrytce. Těžko se něčemu můžeme divit, když vidíš, kde všude se na tebe valí masivní podpora sázení - sázkovky mají reklamy na pomalu každým dresu, jmenujou se po nich kluby, stadiony, reklamy ti cpou nahusto od rána v hlavních vysílacích časech, na sportovních webech, během zápasů, o přestávce jedou speciály věnující se sázení...

Reagovat
Raffaello

Souhlasím, někteří z nich se chovají opravdu jako privilegovaní fakani. Ale to je problém klubů a výchovy. Musí tu být řád, pravidla, postihy, vše na klubové úrovni.

Je to tak. Žijeme v tom každý den. Když se podívám do českého hokeje, kde máme Tipsport extraligu a ve dvou největších a nejbohatších klubech jsou Fortuna (Sparta) a Betano (Pardubice), tak to je děsivý. A přesně jak říkáš, do lidí se to cpe před zápasem, během zápasu, po zápase.

Sázení je úplně stejnou závislostí jako alkohol, fet a jiné drogy. Přerůstá to v nemoc. Kluby musí vědět, co se děje a včas zakročit. Odvykačka, terapie, sezení, semináře... A hráč musí nést absolutní zodpovědnost. Když mu jednou pustíš uzdu a řekneš "dobře, stalo se jednou, dej si příště pozor", ve většině případů to nepomůže. Přijde mi, že kluby to daleko spíš chtějí zakrýt, než skutečně řešit problém.

Reagovat
10

Právě, když si vezmeš, jak je pohlíženo na cigarety, jak je na ně regulovaná reklama a porovnáš to s gamblingem a částečně vlastně i alkoholem, tak je to prostě strkání hlavy do písku ze strany politiků a sportovních klubů, protože bez jejich peněz by to celý spadlo o 3 nuly dolů...je absurdní teď začít kritizovat Fagioliho, že sází, když sázel u firmy, která je hlavní sponzor té ligy a všude se to takto tlačí (to říkám jako příklad, ale nebude to daleko od pravdy...)

Reagovat
Raffaello

Je to tak.Já ho neodsuzuju. Doufám, že mu někdo pomůže. Hráčů napříč sporty, kteří v tomhle zahučeli, je v historii nespočet.

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Largo

Tak dneska prej Corona ve 14:00 odhalí další jméno a hraje v Římě. Tipuju Zalewského.

Reagovat
10

Polák byl jasnej, to bylo moc jednoduchý

Reagovat
zurix_new

Reagovat
10

je zajímavý, že když jde o hráče Juventusu, je tady hned článek...když policie zasahuje na srazu repre, z kterýho pak vyřadi dva hráče, z čehož jeden údajně sázel i na svůj tým, není tady nic

Reagovat
Raffaello

Tady už se jen přejímají články z ČTK. Livesport nechal italskou sekci chcípnout, žebráci.

Reagovat
smazaný uživatel

Nic jiného si nezaslouží

Reagovat
Largo

Corona prej řekl, že to Juve zametalo pod koberec a že v jeho chápaní (i když nevím, co si pod tím regulérně představit ) by mohl být ve hře sestup. Pak je otázka, zda by se stejným metrem měřilo i ostatním klubům, pokud by vyšly na povrch další kauzy.

Reagovat
10

Je taky nutno dodat, že Fabrizio Corona je špína, co vydírala celebrity a fotbalisty a byl za to taky odsouzen a následně seděl, takže bych jeho vyjádření bral s dost velkou rezervou.

Reagovat
Raffaello

Reagovat
Largo

Reagovat
tr1p

Reagovat
Raffaello

OFFICIAL press release from Federal Prosecutors office:

"Nicolò Fagioli sanctioned with a 12-month disqualification, 5 of which commuted to alternative prescriptions, and a fine of €12,500. Regarding alternative prescriptions, Fagioli will have to participate in a therapeutic plan lasting at least 6 months and in a cycle of at least 10 public meetings, to be held within 5 months, at amateur sports associations, federal territorial centres, centers for recovery from gambling addiction, and in any case according to the indications and program proposed by the FIGC.”

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele