Zakaria si vyzkouší Ligue 1, Monaco s ním stvrdilo pětiletou spolupráci

14.08.2023, 20:59
Aktuality
Denis Zakaria (© asmonaco.com)

Švýcarský záložník Denis Zakaria byl v pondělí k večeru představený jako nová posila na Stade Louis-II. Monaco dotáhlo do úspěšného konce zhruba dvoutýdenní jednání, která vedlo s Juventusem. Ten s hráčem pro letošní sezónu nepočítal. Loni působil šestadvacetiletý rodák z Ženevy formou hostování v Chelsea, teď si poprvé ve své kariéře vyzkouší také Ligue 1.

Obecně se Zakariovi angažmá v Turíně příliš nevydařilo. Všudy všeho odehrál za Starou dámu napříč všemi soutěžemi jen 15 zápasů od té doby, co přestoupil do Itálie z Mönchengladbachu. Hostování v Premier League mělo rovněž pramalý úspěch. Zatím se mu nejvíce vedlo v Bundeslize, v Borussii byl prakticky základní článkem sestavy po čtyři a půl roku.

Tuhle novou tvář si vybral především Adi Hütter, nový kouč Knížat, který Zakariu zná ještě z působení ve švýcarském Young Boys Bern. Oba se mimochodem spolu potkali také na krátkou chvíli v Gladbachu. Juventus ani Monaco ve svém prohlášení přestupovou sumu neuvedly, v kuloárech se však spekuluje, že by se mělo jednat o částku ve výši 20 miliónů eur. Tu francouzský celek vygeneruje ve čtyřech splátkách. Kontrakt Zakaria podepsal do roku 2028.

Autor: Patrik Sandev / asmonaco.com, football-italia.net, juventus.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
stuff

Vyborne, po Arthurovi druha vyborna praca Guintoliho. Ak dokaze este nekupit toto leto Lukaka, tak vyborne leto. Spokojne aj bez akychkolvek prichodov.

Odchod Krasica by mi uz kus smrdel privelkym zuzovanim kadra. Najma ked jeho centre pri nasej kreativnej impotencii boli casto jedinym zdrojom sanci. Lebo ak Pogba a Chiesa nevstanu z mrtvych, ta fakt nevem jak dostaneme loptu k superovej sestnastke

Reagovat
Seydou Doumbia

Krasic ještě je v Juve? Jsem myslel že už není rok 2008.

Reagovat
Zark

Taky že už dávno není. Stuff tímto myslel trefně Kostice

Reagovat
Seydou Doumbia

To je tak "dobrý"?

Reagovat
Zark

Jak se to vezme, zase to není úplný hráč na odpis, spíš to není fotbalista pro nás a obecně pro velkoklub, pokud by se s ním mělo počítat čistě do základu. Jako na základě statistik má čísla relativně v pohodě, centr umí dát pěkný, ale tím jsme tak skončili. V ostatních aspektech hry je spíše průměrný a takticky taky není moc spolehlivý, navíc je to soft fotbalista. My potřtebujeme buď nějakou bestii, která to odmaká nebo aspoň inteligentního fotbalistu. Za mě bych ho zkusil prodat, dokud má ještě obstojná čísla a plnou minutáž a přivedl místo něj vhodnější typ hráče. V případě, že by zůstal a počítalo by se s ním jako hráče na lavičku, tak i tak asi v pohodě. Popřípadě si ho Max nechá jako pojistku až zase naordinuje taktiku ala Stoke, pak si bohužel své uplatnění v tom našem nešťastném provinciale módu opět najde.

Reagovat
Seydou Doumbia

Chápu u něj podle mě jde spíš o ten systém, Frankufrt mu sednul skvěle a věřím že i v lpších neměekcýh týmech včetně bayernu a bvb by dokázal obstát v nějaké roli, ale Juve je jiná liga, jiný tým a vše jiný a tam mu to nevyšlo no

Reagovat
10

Reagovat
stuff

Dik za doveru, ale tu som sa len sekol

Na druhu stranu je to podobny one trick pony

Reagovat
10

přijde Cassano pro chudý

Reagovat
pistacik11

Ako Berrardi? Niekedy s Belottim obľúbený hráči mimo Juve v sérii. Torra by som aj bral na lavičku. Taký Tevez pre chudobných, ale očividne kluby zo stredu im sedia viac.

Reagovat
Zark

Táhlo se to celé léto jako smrad, ale nezbývá než... Konečně! Peníze taky slušné na. Teď to chce ještě posílit.

Reagovat
Zark

Na Francii*

Reagovat
Fairplay

Koupit za 5 jako talent, 2 roky neukázat vůbec ale doslova vůbec nic, prodat za 20 dobrá práce a snad tímto vyděláte na tučnou nabídku za Lukaka

Reagovat
stuff

Pekne sa chodte dohodnut so sliepkami a dajte s nim uz pokoj

Reagovat
10

po odečtení "sell-on fee", provize agentovi a příspěvku solidarity vznikla pozitivní bilance jen 4.6m

Reagovat
Čenda

Všudy všeho?

Reagovat
Sigma Olomouc

Dobré pro všechny strany

Reagovat
danko10

Guintoli musi byt carodejnik, ked na tomto zombikovi urobil +14.

Reagovat
Forza_Inter

Reagovat
Slavia10

Inter Arnautovič

Reagovat
Seydou Doumbia

Arnautovic mistr

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele