Zabijíme španělský fotbal, říká o dominanci gigantů Roig

30.08.2011, 10:57
Aktuality
Barcelonu sice na úvod nové ligové sezony čekal nebezpečný Villarreal, jenže obhájce titulu si se čtvrtým týmem z loňska hlavu nelámal a roznesl ho pěti góly. Prezident Žluté ponorky po zápase přiznal, že byla Barcelona lepší, ale zároveň volá po změně ve španělském fotbalu. Dominance Barcelony a Realu Madrid je obrovská.

Prezident Villarrealu Fernando Roig chce změny ve španělském fotbale, protože o titul jinak budou věčně bojovat jen dva týmy. "Pokud chcete ligu jen o dvou zápasech, tak prosím, budou se hrát jen dva zápasy, ale pro fotbal to není dobré. Dávám tomu tři čtyři roky a pokud se něco nezmění, zabijeme španělský fotbal," míní Roig, jenž musel v pondělí vstřebat drtivou porážku od Barcelony.

Ta Villarreal zcela jasně přehrála, přitom Villarreal patří dlouhodobě ve Španělsku k nejužší špičce, Barcu a Real Madrid nepočítaje. Také Bílý balet začal ve velkém stylu, Realu Zaragoza vstřelil ještě o jeden gól víc než Katalánci Villarrealu.

"Tady je liga, jakou jste chtěli. Prodávám hráče, abych vyrovnával rozpočet, zatímco jiní požádají o úvěr a dostanou ho," podotkl Roig, že je takřka nemožné srovnávat se se dvěma velkokluby po finanční stránce. Ve Villarrealu přes léto musel prodat Santiho Cazorlu a čelil dalšímu těžkému rozhodnutí, zda nepustit také ofenzivní hvězdy Giuseppe Rossiho s Nilmarem.

"Měli jsme za Rossiho a Nilmara několik nabídek, ale jejich odchod by nás oslabil," uvedl Roig, kterému za oba forvardy zřejmě nebyly nabízeny malé obnosy. "K tomu vede velké ekonomické rozdíly," dodal k situaci ve španělském fotbale Roig a zároveň přiznal zasloužené vítězství Barcelony. "Hráli úžasně a my jsme měli velice špatný zápas, možná jeden z nejhorších vůbec."

V posledních dnech přestupového období by mohla Žlutá ponorka získat ještě jednu posilu, Roig také prozradil, že se zajímá o Jonathana de Guzmana z Mallorky. "Kanaďan se může stát v příštích hodinách hráčem Villarrealu, ale také z toho nemusí být vůbec nic," dodal.

Autor: Ondřej Holzman / goal.com

Komentáře (511)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele