Zabijíme španělský fotbal, říká o dominanci gigantů Roig

30.08.2011, 10:57
Aktuality
Barcelonu sice na úvod nové ligové sezony čekal nebezpečný Villarreal, jenže obhájce titulu si se čtvrtým týmem z loňska hlavu nelámal a roznesl ho pěti góly. Prezident Žluté ponorky po zápase přiznal, že byla Barcelona lepší, ale zároveň volá po změně ve španělském fotbalu. Dominance Barcelony a Realu Madrid je obrovská.

Prezident Villarrealu Fernando Roig chce změny ve španělském fotbale, protože o titul jinak budou věčně bojovat jen dva týmy. "Pokud chcete ligu jen o dvou zápasech, tak prosím, budou se hrát jen dva zápasy, ale pro fotbal to není dobré. Dávám tomu tři čtyři roky a pokud se něco nezmění, zabijeme španělský fotbal," míní Roig, jenž musel v pondělí vstřebat drtivou porážku od Barcelony.

Ta Villarreal zcela jasně přehrála, přitom Villarreal patří dlouhodobě ve Španělsku k nejužší špičce, Barcu a Real Madrid nepočítaje. Také Bílý balet začal ve velkém stylu, Realu Zaragoza vstřelil ještě o jeden gól víc než Katalánci Villarrealu.

"Tady je liga, jakou jste chtěli. Prodávám hráče, abych vyrovnával rozpočet, zatímco jiní požádají o úvěr a dostanou ho," podotkl Roig, že je takřka nemožné srovnávat se se dvěma velkokluby po finanční stránce. Ve Villarrealu přes léto musel prodat Santiho Cazorlu a čelil dalšímu těžkému rozhodnutí, zda nepustit také ofenzivní hvězdy Giuseppe Rossiho s Nilmarem.

"Měli jsme za Rossiho a Nilmara několik nabídek, ale jejich odchod by nás oslabil," uvedl Roig, kterému za oba forvardy zřejmě nebyly nabízeny malé obnosy. "K tomu vede velké ekonomické rozdíly," dodal k situaci ve španělském fotbale Roig a zároveň přiznal zasloužené vítězství Barcelony. "Hráli úžasně a my jsme měli velice špatný zápas, možná jeden z nejhorších vůbec."

V posledních dnech přestupového období by mohla Žlutá ponorka získat ještě jednu posilu, Roig také prozradil, že se zajímá o Jonathana de Guzmana z Mallorky. "Kanaďan se může stát v příštích hodinách hráčem Villarrealu, ale také z toho nemusí být vůbec nic," dodal.

Autor: Ondřej Holzman / goal.com

Komentáře (511)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Měl jsem španělskou ligu hodně rád a sleduju každé kolo ale to už je moc...Převaha Realu a Barcy je velká přitom má Barca miliardové dluhy a vesele nakupují kdežto ostatní bohužel prodávají hřáče aby srovnali rozpočty...Liga nebude tak atraktivní jako dřív....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ale ty si přečteš jeden článek a jsi chytrý tak to prostě v dnešním světě je a hlaavně ve svetě fotbalu a anglii je uplně to samé Chelsea a Man City.. jsou klluby které vyrostly za 2 roky. arsenal se snaží stále s tou zastaralou politikou vychovávat a jde do staček!!! Man utd a Barca jsou vzory pro fotbal..vychovávat a doplňovat vhodnýmy nákupy..

Reagovat
smazaný uživatel

nebo Man utd..spíš budovat tým vhodnýmy nákupy..

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

Ale pochybuju, že s tím bude někdo něco dělal... je to byznys jak všechno ostatní

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Manik...

Jenom brečí, že oni mají prachy a Villareal ne

Reagovat
smazaný uživatel

Ale oni ty prachy neumí. Pujčujou si je

Reagovat
Filipow

Chtěl bych umět peníze.

Reagovat
Erdovec

Reagovat
smazaný uživatel

Máš docela smůlu. To umí jen Barca a Real

Reagovat
smazaný uživatel

nevidíš do toho (klasicky). Ona ta stávka, co proběhla, byla právě proto, že mají kluby ohromné dluhy a finanční potíže.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ale komentoval Real a Barcu a ne ty ostatni? A do čeho klasicky nevidim? Že Barca je parta simuloantů s nulovym charakterem? To vidí i slepej

Reagovat
smazaný uživatel

tys napsal, že si ostatní nepůjčují, což je hrozná hloupost. Drž se Bayernu.

Reagovat
smazaný uživatel

Maniak napsal, že ostatní brečí, jak má Barca prachy a využígvá je na přestupy. Já na to napsal, že to ale nejsou jejich prachy. Už v článku se píše, že to je akorák samej úvěr a dluhy rostou. Nic o ostatních klubech sem nepsal..

Reagovat
smazaný uživatel

tak mi vystětli, co znamená "ale oni ty prachy neumí".

Reagovat
smazaný uživatel

že ty prachy nemají, přepsal jsem se a bohužel tu neni povolená korektura textu nebo mazání příspěvku .

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo myslíš, že má Barca takovej obrat, aby si mohla dovolit v každym přestupovym období dát cca

60 mega za posily?

Reagovat
smazaný uživatel

Real koupí Ronalda a vrátí se mu to z prodeje dresů a dokonce na tom ještě získaj, tak co by nemohli? Myslíš, že třeba v PL ty týmy kupují hráče ze zisku? Všichni tam jsou v plusu? Vrať se na zem...

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je ale taky hloupost. Tuhle pohádku vykládal Florentino a lidi to stále baví.

Pokud dáš za hráče 96 milionů, a chtěl bys, aby se ti to vrátilo v dresech, tak bys těch dresů musel prodat 10 milionů kusů, pokud vycházím, že by klub mohl mít ze dresu 10 euro, což má spíš míň. A to, přiznejme si, je naprosté sci-fi.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dres snad nestojí 10 euro, ale alespoň 50, když ho nekupuješ u Španělských vietnamců... Tak dejme tomu, že to je v Českých třeba 3 miliardy na Ronalda se přišlo podívat tuším 90 000 lidí jen na uvítání, jestli byl lístek třeba za 300(Jestli to nic nestálo, tak sorry), tak to máš 27 milionů jenom za tohle... Tam to hrozně lítá a věřím, že se to může vyplatit. Navíc hráč přivede sponzory a podobně. Já tomu prostě věřím... a to nejsem fanda Realu, spíš naopak

Reagovat
smazaný uživatel

Já si ale myslim, že to uvítání nic nestojí. Vždyť i když se jdeš podívat na trénink, tak nemusíš nic platit. A i prohlídka stationu (byl jsem na Nou Campu, ale už je to dýl) si myslim nic nestála...

Reagovat
smazaný uživatel

Já tam byl taky a něco se platilo... Myslim, že to bude něco kolem 5-10 eur. Mám ho doma, tak se pak můžu kouknout, ale vím, že to bylo na lístky, takže se určitě něco platit muselo. Navíc jsme měli výlet s průvodkyní a ta říkala, že Nou Camp zaplatili fanoušci tím, že zaplatili členství ve fanklubu na 3 roky dopředu, takže věřím, že tam ta finanční síla bude obrovská...

Reagovat
smazaný uživatel

Byl jsem tam letos a staďák včetně muzea stál 22 EUR, což je docela solidní zdražení oproti roku 2008 když jsem tam byl předtim (13 EUR).

Reagovat
smazaný uživatel

jistě, že dres stojí 50 euro. Některý i víc. Ale kolik peněz z toho dresu dostane klub? KOlik zprostředkovatelé? Kolik stojí doprava do Asie? Kolik si bere výrobce? Kolik si bere samotný hráč?

Dle mě těch 10 euro tomu klubu tak náleží.

Reagovat
smazaný uživatel

On za to dostává prachy i hráč ? To je nechutný při těch jejich platech.. Jinak ale souhlasim, že se to bude spíš kolem těch 10ti eur a počítat s plnou cenou je nesmysl. Vosic měl nejspíš za to, že ty dresy šije vlastnoručně Mourinho bez nároků na odměnu

Reagovat
smazaný uživatel

já myslím, že jo. Co vím, tak třeba Krystýna z Realu prodala klubu jen polovinu svých marketingových práv, či-li to je dle mě tak, že ty samý peníze za dres dostane klub i hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

pokud je dres oficiální tak je tam jeden maximálně dva zprostředkovatelé a ti si z celkové sumy vezmou velmi málo. ekonomicky by se dresy daly přirovnat k Applu kdy věc s výrobními náklady 1 až 2 eura ušitá v továrně Adidasu v Kambodži ( doprava další 2-3 eura, ten dres se v kontejneru nezkazí ) má jen proto že ji posvětil Real a je na ní jméno Ronaldo cenu 50 euro. A proto jde většina peněz Realu protože on je na tom to nejcennější a diktuje si podmínky protože oficiální dres Realu jinde než od nich nezískáš.

A jak je to s příjmy konkrétního hráče těžko říct. Za prvních galactcos se dokonce hráči ( hlavně Becks ) vzdávali části příjmu z image rights ve prospěch klubu a viděl bych to tak i dnes.

Reagovat
smazaný uživatel

10 eur za dres?

Reagovat
smazaný uživatel

Máma mele maso.

U tohohle začni. A pak až nastup na složitější texty.

Reagovat
smazaný uživatel

o PL jsem nic nepsal. A samozřejmě těch 80 milionů se jim vrátí z dresů, a proto vlastně žádnej tým nemá problém dát za kohokoliv jakoukoliv částku. Oni, když koupí hráče za 40 mega tak na tom vlastně ještě vydělaj

Reagovat
smazaný uživatel

Problém je, že všichni počítají jenom přestupní částku, ale spočítej si, kolik ročně tomu hráči ještě zaplatí na platech - to fakt dresama nenahoníš a kde jsou k tomu všechny bonusy atd... Hezká pohádka o splaceném hráči za dresy, ale to by ten klub opravdu musel za něj vydat jen tu přestupní částku ;-)

Reagovat
smazaný uživatel

to je další věc

Nicméně - já si myslím, že se ani přestupní částka 96 mega nedá dostat zpět na dresech. 10 000 000 OFICIÁLNÍCH dresů se jmenovkou jednoho fotbalisty se prostě nemá šanci prodat. Prostě naprosté sci-fi.

Reagovat
smazaný uživatel

ale ak ma real 50% z jeho marketingovych prijmov, ziskava peniaze aj za reklamy a podobne veci, a to su tiez pekne peniaze. perez je dobry obchodnik, on si to vie spocitat.

Reagovat
Kily

já bych řekl, že těch 60 mega Barcelona dokáže vydělat jenom na turistech, kteří si přijdou prohlédnout stadion

Reagovat
smazaný uživatel

60 mega možná, ale korun.

Reagovat
Manik...

přesto to si myslím, že za suvenýry a za stadion, za zápasy, vem si kolik mají z LM a kolik když ji vyhrajou! To jsou šílený částky a z toho se dá ledacos pokrýt, ted čekám, že v zimě moc nakupovat nebudou

Reagovat
cerwi

na první pohled mi to připadlo, že jenom brečí, že dostali bůra. Na pohled druhý, musím uznat, že má prvadu!

Reagovat
Kongo

Až Netopýři odehrají zápas s Barcou a Realem,tak na to budu mít teprve názor

Reagovat
smazaný uživatel

Mě to stačilo loni. Bohužel, nůžky se rozvírají.

Reagovat
Kongo

No jo,s obranou to nevypadá dobře.1.kolo to jasně naznačilo

Reagovat
smazaný uživatel

No... nechme se překvapit, ono se to přeci jen v průběhu sezony ještě změní, ale toho Stankevičiuse co mohl být za hubičku tak snadno nerozdejchám.

Reagovat
Kongo

no vpravo nás tlačí bota

Reagovat
smazaný uživatel

pro fotbal a španelskou ligu to škoda je, nicméně s tím nikdo nic dělat nebude..

Reagovat
mickey mouse

je to tak

Reagovat
smazaný uživatel

Zas ta posraná čeština.

Reagovat
smazaný uživatel

nechoď na stránky co končí ".cz" když se ti nelíbí čeština...

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Nepochopil jsi, nevadí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

Reagovat
fantomas

Reagovat
homeles8

Reagovat
blaugrana

To isté platí aj v Anglicku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ne, neplati :), videls nekdy ze by tam padali takovy vysledky co dava real a barca?ted dal MU Gunners osmicku, ale jak ted vypada kadr arsenalu..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FUnk

rozpoctama ano, ale na hristi nejednou posledni tym porazil prvniho....PL je daleko vyrovnanejsi

Reagovat
smazaný uživatel

Však v PD taky.. Ty soutěže si v tomhle ohledu nemají co vyčítat.

Reagovat
smazaný uživatel

PD je davno ve srackach, liga o dvou muzstvech, super...

Reagovat
smazaný uživatel

To samé PL.

Reagovat
eder

Raději to zkus někdy sledovat - myslím z hlediska průběhu celé sezóny, a ne podle konečné tabulky (i když i ta je v Anglii mnohem vyrovnanější)...

Reagovat
smazaný uživatel

Průběh celé sezony je napínavější, ale vyhrávají jen dva týmy.. Za posledních 10 let vyhrálo PL 6x United, 3x Chelsea a 2x Arsenal.. V PD je to 4x Madrid, 5x Barcelona a 2x Valencie.. Naprosto vyrovnaně.

Reagovat
eder

Ale ono právě o tu dramatičnost a vyrovnanost v průběhu celé sezóny jde především, konečné pořadí je v tomto ohledu zavádějící. Barca i Real celou sezónu porážejí soupeře o parník doma i venku a jen jednou nebo dvakrát klopýtnou. V Anglii si kdokoli umí vyšlápnout na kohokoli - viz např. poslední kolo pohárů (i když to není liga - ale i ve Španělsku hrají finále poháru Barca a Real).

Reagovat
smazaný uživatel

Ovšem ten stav tam neni takovej, že první dva týmy maj o 30 bodů víc než všichni ostatní. v PD už je to poseldní 3 roky normální pohled. Proto já jí třeba považuju za neatraktivní. Když už se střetne Real s Barcou tak je to jen divadlo a samá simulace..

Reagovat
smazaný uživatel

To sice není, ale taky musíš připočíst, že Barca i Real nejsou jen nad zbytkem soutěže, oni jsou i nad celým světem. Podobné výsledky by podle všeho měli i v PL.. Samozřejmě je potřeba to změnit, ale jako soutěž bych Primeru neshazoval.. Zatím to jsou jen dva roky takové nadvlády.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nad zbytkem světa zatim nejsou, nějakou jejich výraznou nadvládu v LM nevidim. Snad až na Barcu, která ale s příchodem fair play bude muset utáhnout opasek a srovná se s ostatníma. Ten trend nevyrovnanosti v PD bude si myslim ale dál pokračovat

Reagovat
smazaný uživatel

No tak teď si vyplodil takovou kravinu, že by ode mne byla totální hloupost pokračovat s tebou v diskuzi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mě je to jedno. Jen sem nesouhlasil s tim, že PL a PD je ten smaje případ. Netoužim tu diskutovat o PD, když mě nezajímá.

Reagovat
smazaný uživatel

A taky nevim co je taková kravina. To že sou nad zbytkem světa? to že Barca si bude stále moct vesele rozhazovat prachy, jako teď? Ze světové špičky tu sou jen tři týmy s rozpočtem v černejch číslech. Arsenal, Bayern a ten třetí rozhodně nebude Barcelona . Z toho mi vyplívá, že to co doteď utráceli už neutratí..

Reagovat
smazaný uživatel

Právě o tom tento článek je.. Barcelona rozhodně není v plusu, stejně tak Real. Jenže banky jim budou půjčovat neustále i kdyby oba byli totálně v hajzlu. Oba kluby jsou ve Španělsku národní dědictví a nikdy nikdo je nepřeřadí do nižší ligy.. To jsou přesně ty garance, který banky potřebují a Real i Barca tak můžou vesele konsolidovat půjčky dál a dál.. To se právě musí změnit..

Kravina to byla ze dvou důvodů.. fair play není o hospodaření klubů, ale o chování na hřišti, tudíž si svým příspěvkem řekl, že jakmile přijde fair play, tak Barcelona už nebude vyhrávat.. No a to další.. Koukni se jakým způsobem Barcelona vyhrává v LM. To je prostě nadvláda a jediný kdo se jim trochu vyrovná je Madrid.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem ale narážel na fair play pravidlo, kdy v příštim roce už se začne kontrolovat hospodaření klubu následující rok už budou moct bejt kluby vyřazeny z pohárů

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.eurofotbal.cz/clanky/pozor-na-dluhy-varovala-uefa-kluby-po-stedrych-nakupech-139001/ tady ho máš . Samozřejmě to všechno co sem napsal je za předpokladu, že UEFA bude tvrdě trestat za jeho nedodržování..

Reagovat
smazaný uživatel

To znám, ale opravdu se tomu říká fair play pravidlo? Protože fair play už má UEFA certifikovanou značku na chování na hřišti..

Reagovat
smazaný uživatel

"takzvané finanční fair play pravidlo". Takže asi ano, každopádně jsem narážel na tohle a ne na fair play na hřišti. Sem si jistej, že Barcelona by dokázala bejt stejně suverénní i bez těch simulací a jen si tim zbytečně pohoršuje svojí "značku", ale nevim jestli by dokázala bejt stejně suverénní s tim finačnim fair play pravidlem .

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak to se omlouvám, že se tomu tak říká, to jsem nevěděl...

Každopádně Barcelona jakmile si začnou utahovat opasky i jiní, tak má obrovskou výhodu v La Masii.. Real se bez drahých posil neobejde, zatímco Barcelona, pokud nebude nucená neustále zkvalitňovat kádr, tenhle problém mít nebude..

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
DelPiero137

Na to dedicstvo a Spanielske banky by som sa nespoliehal. Ak im to kluby dlhodobo nebudu vracat, tak to nebudu tolerovat a vypytaju si svoje peniaze. Alebo si myslis ze banka si pozicia od dalsej banky aby mala peniaze ktore pumpuje do Realu a Barcy? A co klienti banky?

Verim ze Real a Barca maju velke postavenie ale nato co si napisal by som sa nespoliehal. Nie v dnesnej dobe.

Reagovat
soukup

a že by Real dominoval v PL vyvozuješ jako z čeho?

Reagovat
smazaný uživatel

Z vyrovnaných zápasů s Barcelonou a podle kádru..

Reagovat
soukup

podle tebe má o tolik lepší kádr než MU a MCFC, že by jim nedal čuchnout jo? a teda s těma vyrovnanýma výsledkama s Barcou myslíš z těch 5 zápasů bilanci 0-2-3 a skóre 1:10

Reagovat
smazaný uživatel

Než MCFC nevím, ale než United asi určitě.. těmi vyrovnanými zápasy myslím to, že s nima dokáží alespoň částečně hrát vyrovnanou partii a v některých momentech dokonce je i přehrávat.. To se United nepodařilo už hodně dlouho..

Reagovat
C0br

Ty evidentně absolutně nebereš v úvahu další specifika anglické ligy co?

Reagovat
smazaný uživatel

Jaképak specifika?

Reagovat
C0br

Širší špička, tvrdší hra, zimní hrací období, ani menší týmy nedávají kůži zadarmo, jako ve Španělích. To fakt není o jménech na papíře.

Reagovat
C0br

*jen o jménech...

Reagovat
smazaný uživatel

Však to samé máš i ve Španělsku, kromě té přestávky.. Za poslední dobou jsem viděl odevzdaný výkon jen od Málagy na SB, kde Pellegrini dokonce šetřil některé hráče..

Reagovat
C0br

Já viděl odevzdaný i Villareal včera i Zaragozu předevčírem, takže se to táhne tabulkou od zhora dolu, pochybuju, že u jiných týmů to bude odlišné.

Reagovat
smazaný uživatel

Zaragoza hrála špatně, nemají kádr, ti jsou na sestup.. A Ponorky chtěly hrát něco, co u nich není normální. Arsenal taky dostal doma osmičku od United, tohle se prostě stává a nemusejí to být odchozený zápasy.

Reagovat
DelPiero137

Chcel by som konecne vidiet dvojzapas ManU - Barca. Finale s jednym zapasom je nieco uplne ine ako ligovy dvojduel alebo semifinale LM. Mozno by to malo iny priebeh.

Reagovat
smazaný uživatel

Však to není tak dávno, co ten dvojzápas spolu hráli.. A Manchester nasadil nesmírně úpornou defenzivní taktiku ála Chelsea, nebo Inter.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale o titul si to vždy rozdá jen CHsi a MU - letos přibude šejkoklub, ale jinak je to furt dokola.

Reagovat
blaugrana

V PL to ešte možno nie je tak do oči bijúce, ale do dvoch rokov to bude to isté. City už zborjí...Každopdne v PL posledných 6 sez=on obsadili prvé dve miesta Manchaster a Chelsea, takže o čom je reč...

Reagovat
Counter

Liverpool.

Reagovat
smazaný uživatel

prober se

Reagovat
eder

Spíš Ty se prober - LFC skutečně v sezóně 08/09 obsadil konečné druhé místo, takže předchozí výrok není pravdivý...

Reagovat
minoLFC

pozri si tabulky PL a PD ake su tam bodove odstupi za posledné dva roky

Reagovat
blaugrana

To síce nie, ale to nič nemení na tom, že je to posledné sezóny o Manchasteri a Cheslea.

Reagovat
minoLFC

tak 2008/2009 bol druhý Liverpool

Reagovat
minoLFC

naposledy mali Chelsea a City rovnako bodov

Reagovat
eder

To není pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal vyhrál titul ve stejném roce jako Valencie - co mi na to řekneš?

Reagovat
eder

Benítez. Je obdivuhodné, že někdo dokáže vyhrát La Ligu s jiným klubem než Barca-Real, ale to je vzácná výjimka potvrzující pravidlo...

Reagovat
smazaný uživatel

A že se mu to potom nepovedlo v té naprosto vyrovnané Anglii s Liverpoolem? To my teda hlava nebere.

Reagovat
eder

V sezóně 08/09 mu moc nechybělo. A dojel právě na ztrátách se slabšími soupeři (na ty silnější uměl připravit tým jako málokdo), to se mu ve Šapnělsku nestalo právě proto, že ta soutěž není tak vyrovnaná.

Reagovat
eder

Ostatně, už i úplný začátek nové sezony o lecčems v tomto směru vypovídá: V PL tradiční týmy z popředí posledních sezon - Arsenal, Spurs ztrácejí, naproti tomu jsou relativně nahoře Wolves nebo Newcastle. Kdežto PD klasika - Barca 5:0, Real 6:0...

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenalem neargumentuj, ti jsou letos na odpis

Reagovat
eder

Já bych je tedy rozhodně neodepisoval, byť je začátek sezóny zastihl v nebývalé krizi. Ale je to stabilní a ekonomicky silný tým. Jestli se dokáže Wenger rychle vyrovnat se ztrátou opor a smysluplně je nahradit, nemusí pro ně být tato sezóna vůbec špatná. Pro mne už bylo docela překvapením, že i v téhle mizérii dokázal uhájit CHL a poradil si bez větších problémů s Udinese.

Reagovat
smazaný uživatel

to nemožeš mysliet važne

Reagovat
cristiano.K.

jo jo, v Anglie ztrácí 3. tým tabulky přes 20bodů na první dva celky

Reagovat
blaugrana

To síce nie, ale to nič nemení na tom, že je to posledné sezóny o Manchasteri a Cheslea.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže na čele tabulky v PL se za sezonu vystřídá 4-5 týmů. To v PD nehrozí. Že to nakonec zbylo v posledních letech na chelsea a manchesteru je náhoda. Loni se arsenal sesypal, v 08/09 si to liverpool posral sám remízama s týmam ze spodku.

Reagovat
smazaný uživatel

A že se mu to potom nepovedlo v té naprosto vyrovnané Anglii s Liverpoolem? To my teda hlava nebere.

Reagovat
smazaný uživatel

to mělo bejt úplně jinam

Reagovat
blaugrana

Náhoda. Hmmm. Tak to aj potom v La Lige je náhoda to, že vyhráva len Barca a Real.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
soukup

tak sorry, ale když v roce 07/08 třetímu Arsenalu chybělo na titul 4 body, o rok později to samý Liverpoolu, tak je to určitě o trochu víc o štěstí než když je ten rozdíl 25 bodů

Reagovat
soukup

ale o to právě jde, MU a CFC jsou poslední roky v konečným měřítku vždy o třídu nad ostatními, ale v PD je Barca s Realem o 5 tříd nad zbytkem ligy

Reagovat
soukup

ale o to právě jde, MU a CFC jsou poslední roky v konečným měřítku vždy o třídu nad ostatními, ale v PD je Barca s Realem o 5 tříd nad zbytkem ligy

Reagovat
cristiano.K.

jsem si říkal,že jsem s těma "třídama" při zemi

Reagovat
cristiano.K.

tady jde přeci o vyrovnanoct ligy celkem, jestli Barca a Real vyhrají 25. kol rozdílem dvou tříd, tak se tu není o čem bavit. MU a CFC dominovali v posledních letech výsledkově, ale na hřišti to nebyl až tak velký rozdíl.

Reagovat
smazaný uživatel

praveze nevypada neni tam takovy obrovsky rozdil ta spicka ledovce neni tak vysoko .. kolikrat potrapil chlesea man u gunners i city tym jako bolton, everton, a villa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
clinger

asi takhle klidně bych vsadil všechny svoje peníze na to že vyhraje ve Španělskou ligu Barca nebo Real.u PL bych to neudělal ani náhodou že ji vyhraje ManU nebo Chelsea.vy ano?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda, nicméně to tak zůstane ať se to líbí/nelíbí komukoliv.

Reagovat
smazaný uživatel

Dostanou úvěr, protože předloží nějaký záruky... To je normální podnikání. Už když jsem viděl Villareal proti Odense, tak my bylo jasný, že je Barca roznese. Spíš jestli by se neměli zamyslet sami nad sebou...

Reagovat
zelda

Reagovat
Kily

pokud to vezmeš čistě z tohohle pohledu, tak ano, každopádně ono opravdu není snadné se vůbec pokusit někomu konkurovat a případně hrát důstojnou roli v Evropě, když jako prevenci před bankrotem musíš prodat jednoho z klíčových hráčů, zatímco jiný je ve velkém minusu a přesto si během několika dní koupí hráče, co stojí čtyřnásobek Cazorly

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je o tom, jak kdo umí podnikat no... U Barcelony a Realu je asi větší záruka pro banky, že jim to splatí. Ale prostě by byla blbost, aby stát nebo někdo ovlivňoval soutěž, jen aby byla vyrovnaná... To máš jak kdyby malí obchodníci začali nadávat, že jiné firmy vydělávají víc a vytlačují je, tak ať s tím něco udělají... Tohle mi ještě přijde fér, není to tak, že přijdou šejkové a všechno zaplatěj. Prostě ty kluby jsou lepší než jiný, ale taky se k tomu nějak museli probojovat. A k tomu Odense, to je průměrný, možná nadprůměrný dánský tým a Villareal je prostě má smést v obou zápasech, co jsem koukal, tak to tak nebylo a pochybuju, že kdyby jim Cazorla neodešel, tak to bude 2x 5:0. Pořád nemuseli rozprodat celý tým, ale jen jednoho hráče a s tím se dá žít, takhle to je v jiných ligách pořád, to si můžou Češi stěžovat, že nemaj rozpočet Barcelony a nemůže se jí teda Plzeń rovnat a ničí to fotbal...

Reagovat
Kily

já jsem první zápas v Odense neviděl, ale cosi sem o něm četl a slyšet a Villarreal by lepší. Odveta pak byla jednostrannou záležitostí, Dánové se s míčem poprvé dostali za půlku někdy ve 25. minutě, ponorka ten zápas kontrolovala, jenom dlouho nemohla dát gól

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jasně, lepší byli, taky jsem na to koukal, ale byla tam taková neschopnost vstřelit gól a dlouho chyběli nějaký šance. Villareal spíš držel míč, ale nic z toho a ty góly byly takový náhodný. V Odense to bylo podobný. Já zastávám postoj, že když se něco stále opakuje tak to není náhoda. Jestli dokážou soupeře přehrát ale nedokážou dát gól ve více zápasech, tak někde bude chyba a tam by se mělo začít pracovat místo těch výmluv.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hristo Stoichkov

To sice ano, ale velká část tohoto příběhu se točí okolo toho, že Villareal není velkoklub, který by se měl prát s Barcou či Realem. Nemají masu fanoušků, nakonec ani sponzora na dresu...

Reagovat
Kily

tohle téma se s postupem času bude řešit čím dál častěji, ale nemyslím si, že jeho kladnému řešení pro většinu klubu vyjdou všichni vstříc. Pro Villarreal je to škoda, velké ambice v lize, těžká skupina v LM a ten tým potřebuje ještě posílit, snad se jim povede to nějak vyřešit

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

má pravdu ale stim se podle mě nedá nic delat ,proste real s barcou vždycky byly špička a v posledních letech zabírají jenom první dvě místa ,myslím že se doboje o titul za pár let se knim pridá malaga ,jediné co by je mohlo zachránit je příchod šejků do španělského fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

to je smutná pravda Obzvláště když ti šejci už pomalu přicházejí.

Reagovat
Kily

zatím je to jenom jeden (vlastně tři, ale Racing a Getafe se zatím neprojevují), každopádně mám za to, že právě tenhle jeden ukáže v dohledné době jiným podobně smýšlejícím boháčům cestu

Reagovat
smazaný uživatel

tak když si vemeš že pomalu víc pracháču je v rusku tak je to divný , ve španělsku je takova poradna jedine malaga , v anglii sou city ,chelsea

v nemecku a italii nic takoveho neni

portugalsko je velka kupa talentu kteří odchází bud do PL ,BL nebo PD

ale na pohárové scéně sou stejně nejlepší španělské kluby v LM je to jasné tam sou real a barcelona

v EL už má španělsko jedno výtězství protože anglické viz minulít rok liverpool , city , italské : sampdoria ,palermo Německo : bvb

v téhle soutěži sou schopné vyhrát zté první 4. v koeficientu prekticky jenom španělé protože ostatní nani serou pak mají šanci vyhrát např nizozemci ,ukrajinci, portugalci a rusové

Reagovat
smazaný uživatel

protože z anglie ty nejlepší tými chtějí hrát LM

Reagovat
naheCZ

Reagovat
smazaný uživatel

chtelo by to zrusit dluhy a nepujcovat klubum

Reagovat
eder

Smrt pseudofotbalu skřetů, modelek a diverů!

Reagovat
smazaný uživatel

zlata Bundesliga

Reagovat
sinter

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
smazaný uživatel

ale že dá barcelona 5 golu villarealu se slátaným týmem tak je videt rozdíl mezi 1a2.týmem a 3 až 7

to je zlý

Reagovat
celeb

Tiez som pozeral ich zapas proti Odense - ak sa zlta ponorka nezlepsi, tak tento rok budu bojovat max. o EL. Kandidatov 2. vlny je dost - Valencia, Malaga, At.Madrid, Espanyol, Bibao, Getafe, ...

Reagovat
smazaný uživatel

getafe nevím ale jinak máš naprostou pravdu protože nedat gol týmu kterej mel v obrane prakticky jednoho obránce( abidala ) a zbytek tvořenej založníkama tak nema co LM delat

Reagovat
minoLFC

Barca nech pekne pusti Afellaya

Reagovat
Filipow

Dejte nám 12 mil. Ł. a je váš.

Reagovat
minoLFC

za 12 by som ho bral, ale jiri-FCB bude nariekať, že nemá dosť široku tribúnu

Reagovat
Filipow

Nó. Hráči na tribuně jsou vždy důležití!

Reagovat
smazaný uživatel

To ještě není nic proti tomu, jaký obsazení tribuny by chtěl v Bayernu Filip12

Reagovat
Stiksxx

měl by odejít..ted už si nekopne vůbec dřív byl aspon první náhradník

Reagovat
smazaný uživatel

tento problem je tu uz niekolko rokov.najvecsi problem je v rozdeleni prachov z vysielacich prav.o tom,ze banka da uver barce a realu,o tom neni pochyb,kedze su to dva kluby,ktore su pychou Spanielska.este k tym vysielacim pravam.minuly rok som cital,ze barca by bola aj ochotna rokovat o prachoch od televizie,aby mali kluby viac,ale real sa postavil proti.ze by tym ostatne timi mohli ziskat a boli by vecsia konkurencia.ale ci je to pravda??

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

Tak mě napadá, jak byste palcovali tento výrok pronesený v našich poměrech, v případě obdobné situace pražských S? Zvláště Vy, co jim fandíte? Otázka bez zabarvení.

Reagovat
r.mrazik

u nas sice ma sparta ekonomickou silu,ale kdyz si vezmes,tak vyhravaji tituly i mensi tymy...ostrava,ted plzen...jde videt,ze si tema penezma u nas moc kvalitu koupit nemuzes a ze zde hraje roli i jiny aspekt

Reagovat
Puskas

Ne, já to myslel při případné dominanci těchto dvou, kdyby to bylo jako tam.

Reagovat
r.mrazik

aha,spatne jsem pochopil...rozhodne bych byl proti...preci jen mensi tymy tu ligu vzdy okoreni,nemluve pak o jejich fanouscich...

Reagovat
smazaný uživatel

Každej mimo Sparťanů prskal, když Sparta vykupovala každý rok nejlepší hráče ligy, i když klub vyhrál titul - např Liberec a Ostravu po jejich titulech. A to jsem prskal i jako Jablonečák, s momentální situací jsem mnohem spokojenější...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stiksxx

má pravdu ten kluk..můžou se hrát jen dva zápasy ..jenže jak už tu padlo..nikdo s tím nic neudělá..leda že by Real s Barcou hráli samostatnou ligu ..nikde jinde takové rozdíly nejsou jak ve Španělsku

Reagovat
Puskas

Skotsko ještě.

Reagovat
Stiksxx

pravdu máš..tak že by byla samostatná liga Barca, Real, Celtic a Rangers?

Reagovat
Kily

takže pořád jenom Barcelona a Real

Reagovat
Stiksxx

tak to mělo vyznít.

Reagovat
minoLFC

Celtic, Rangers každý rok zostupia....len neviem kde...

Reagovat
Puskas

To by bylo to samé...

Reagovat
smazaný uživatel

Co třeba Skotsko?

Reagovat
Stiksxx

tam by se to dalo ještě zachránit dejme tomu, že by hráli anglickou

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou i soutěže, kde by mohli zase vyhlásit před sezónou mistra a hrát jen o druhý místo, to je horší podle mě...

Reagovat
Stiksxx

Tak třeba v Dánsku no..a ještě v těch malejch ligách..tam to ale neni ještě tak zkažený penězma snad..

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, že i Chorvatsko a pak ty menší no. A právě, že tam je to zkažený penězma taky, akorát v jiným měřítku, ale poměr první vs třeba desátý(Někdy i první vs druhý ) bude podobný, ne-li horší

Reagovat
smazaný uživatel

Má pravdu ale co s tím chcete dělat? Platové stropy? To jim zase hráči utečou do Anglie, omezení úroků? Ochudí ligu o spoustu zajimávejch hráčů, nemluvě třeba o zlepšení zázemí apod. Mě osobně nenepadá žádný řešení. Někdo jinej má?

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych začal třeba jenom tím, že bych sjednotil zákony na podepisování smluv s Anglii... je to detail, ale pár nadějných hráčů takhle třeba Wenger ukradne a vychová je v Anglii skoro zadara. Kdyby je neukradl, tak ty hráči se pravděpodobně prosadí i ve Španělsku, když se prosadili v Anglii a bude tam víc těch kvalitních hráčů. Oba giganti nemůžou mít v týmu 50 hráčů a tak by se ta kvalita rozložila do víc týmů, i když by nejspíš stále kralovali ty 2, ale bylo by to o trochu vyrovnanější a s lepšími hráči, by měli šanci uhrát něco v Evropě, získat fanoušky => peníze a časem by se to mohlo vyrovnat úplně třeba. Jsou to maličkosti, ale podle mě hrají svojí roli

Reagovat
smazaný uživatel

Veľká pravda !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Před každým zápasem handicap 0:3 v neprospěch Barci a Realu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reakce na HonzíkKája*

Reagovat
Stiksxx

to by byla jen kosmetická úprava..pořád by vyhrávali o 2-3 goly

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to vsázej, budeš boháč a určitě ti tolik nebude nevyrovnanost vadit...

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, jak se toho dotkne to Platiniho pravidlo o vyrovnaných rozpočtech, když to změnu nepřinese, tak je potřeba nějak zakročit.. Všem je jasný, že banky dají Reali, či Barce úvěr i v téhle době, protože je nikdo nenechá spadnout do nižší soutěže a vždy se budou tyhle kluby opatrovat jako národní dědictví, ale všeho moc vždycky škodí.. Tímhle stylem se opravdu budou moct hrát jen Clásica..

Reagovat
Aldeano

To vyrovnání se jich snad nedotkne... Vem si jen co Real po celém světě za rok vydělá... Nebo Barca. Oni ty peníze mají. Nemůžou si zase jen nějak "uměle" pujčovat peníze, které nikdy neměli....

Reagovat
smazaný uživatel

Má pravdu celkem

Reagovat
JacoBee

nevím co řešíte real a barca mají dluhy ale na posily si vydělávaji úspěchy(barca) prodejem dresů a všeho okolo,lístků,prodejem hráčů apod...my jsme měli vyčleněno 40mega(?)+prodej ibry 24+jeffren apod. to zaplatí sánchéze a cesca...

Reagovat
JacoBee

jinak takhle je to všude v anglii mají šanci na titul chelsea a manchester-y...a možná velkou shodou náhod LFC...v německu dortmund bayern...

Reagovat
JacoBee

btw kdyby včera ponorka nedostala kotel /vyhrála/remizovala ani by nepíp...

Reagovat
smazaný uživatel

v Německu Dortmund a Bayern

Reagovat
JacoBee

? kdo jinej ?

Reagovat
smazaný uživatel

zkus se kouknout, kdo vyhrává Bundesligu poslední roky a kde byl Dortmund 3 - 4 roky zpátky ...loni si Bayern vybojoval předkolo LM v posledních kolech a mohlo by se takhle pokračovat...prostě německá liga je vyrovnanější a o titul tam nehrajou dva týmy...možná to tak letos bude, ale rozhodně to není žádné pravidlo

Reagovat
minoLFC

no ale není tam taká priepasť medzi tými klubmi a zvyškom

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
JacoBee

?nemůžeš napsat čemu se směješ?místo toho aby si dal smajlíka?...

Reagovat
r.mrazik

tak fajn...sice uspechy maji,ale nerekl bych,ze si na to vydelavaji...si staci vzit,kolik kde jaci hraci berou a za kolik pak prichazi dalsi...nevidim do financi barcy a realu,ale nemam iluze,ze by nebyly dotovani ze strany bank/statu

Reagovat
JacoBee

na stránkách barcelony máš výroční zprávy ..nejenže jsme snížili dluh ale na ty posily jsme si vydělal...máme danný splátkový kalendář...ale souhlas s realem...nevím jak to přesně mají oni peníze z trofejí nemají čili těžko vysdělajá 80mega dresy...to máš pravdu

Reagovat
r.mrazik

tezko rict...tyhle zpravy..viz Enron

s temi dresy...ona ta koupe Ronalda byla pry ekonomicky vyhodna a vlastne jim vydelava dost i ted...asi neco jako u Barcy Messi...ale Ronaldo je marketingove o dost lepsi

Reagovat
JacoBee

jistě ale když jeden dres bude stát 30euro (cca) tak musí prodat milion dresů každý rok(=cca 30mega)+ ještě jednou to v suvenýrech(zbytek tv práva) dejme tomu...a to mi přidje jako blbost...

respektive u Barcy je to důvěryhodnější a u realu nevím :D

ale liga by se zvedal kdyby se za všechny zápasy platilo tolik co za zápasy realu a barcy(tv)

Reagovat
r.mrazik

s rozdelenim prachu za tv prava souhlasim...

a ty dresy? milion neni zas tak moc...

Reagovat
DelPiero137

Zaujimalo by ma viac veci :

- dokaze naozaj Real a Barca splacat pozicky ktore si pozicaju? Alebo zakryju prvy pozicku dalsou-novou?

- Valencia kazdym rokom znizuje dlhy. Preco to nerobi Real a Barca v takom meritku ale kazdy rok 100milionov na prestupy a dalsich x milionov na platy? Real a Barca maju take prijmy?

- ako je to s platenim TV prav? Stanice si vyberu aktraktivny zapas Realu a Barcy a za ten zaplatie niekolko nasobok nez za iny ligovy zapas?

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona svoje dluhy platí dle splátkových kalendářů. Je totiž rozdíl, když si půjčí 200 mega Valencie s obratem 150 milionů, anebo Barcelona s obratem 3x vyšším.

Reagovat
r.mrazik

jen se chci zeptat,tenkrat se nejak psalo,ze jste nemeli moc penez,ani na vyplaty a museli jste si pujcit do banky dalsi prachy?takze ztratu penez vyrovnat dalsi pujckou?

Reagovat
smazaný uživatel

už jsem se k tomu několikrát vyjadřoval. Sandro přišel a chtěl ukázat, jak hrozně na tom jsme a jak hrozně to vedl Laporta. Z toho to asi pramení.

Reagovat
r.mrazik

takze myslis,ze jen zakulisni hra?

Reagovat
smazaný uživatel

na 100 %. Sandro do Laporty ryl neuvěřitelně.

Reagovat
r.mrazik

drsny...a zaroven i nepochopitelny...

Reagovat
Mr.Jindros

Španělský fotbal se umírající nezdá, ba právě naopak... spíš to zabíjí španělskou ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, spanielsky futbal je na vrchole

Reagovat
DelPiero137

Nemate niekto prehlad platov v PD? Aspon celkove platy Realu a Barcy?

Reagovat
smazaný uživatel

Kapři si rybník nevypustí. To je jasné. A já se jim nedivím. Prostě se těžko vzdává peněz, které mají nasmlouvané a garantované.

ALe na druhou stranu by si měli uvědomit, že tím zabíjí to, o co bojují - o titul v PD. Jakou cenu bude mít titl v PD, pokud to opravdu bude o dvou zápasech?

Prostě je jednoznačné, že se musí předelat smlouva na TV práva. Giganti si odtrhnou od huby a podpoří tím konkurenceschopnost v lize. Vždyť je to už nehoráznost, co se děje. Všechny ty rekordy jsou překonávány sice skvělou generací hráčů. Možná nejlepší v historii, ale na druhou stranu to tihle hráči mají o hodně lehčí, než ti v minulosti.

Reagovat
JacoBee

souhlas ale nevím jestli tu smlouvu předělají...teď už mají i komentátoři(rádiový ne televizní) platit..

Reagovat
smazaný uživatel

a to je špatně? To je dobře. A s tou smlouvou a přerozdělováním peněz to nijak nesouvisí.

Reagovat
JacoBee

je to dobře ale opět se platí více na naše zápasy a zápasy realu :/

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je o tom, co píšu. Musí se změnit přerozdělování.

Reagovat
DelPiero137

Tu ma napadla jedna zaujimava vec co si napisal : aku cenu bude mat titul v PD?

Mna napadla financna stranka. Real sa snazi porazit Barcu nakupi hracov. Barca nechce ostat pozadu nakupi tiez hracov. Par sezon sa takto budu zbrojit oba kluby a hracsky kader bude mat 3 nasobnu hodnotu, bude to all stars vyber s mage platmy. A to uz nemusi ustat ani Barca ani Real a uz vobec nie banky.

Reagovat
smazaný uživatel

myslel jsem to trochu jinak, ale i tenhle náhled je velmi zajímavý

Reagovat
Jerichoo

so true

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
rossoneri89

absolutne suhlasim mensie kluby sa snazia aby vyrovnali rozpocet a Barca a Real si veselo poziciavaju .... fuj

Reagovat
smazaný uživatel

to fakt nedokáží někteří jedinci uvažovat? Půjčují si všichni. I Valencie je hrozných dluzích, Mallorka, Racing ... A další ...

Reagovat
JacoBee

nemluv když nic nevíš

Reagovat
JacoBee

nemluv když nic nevíš

Reagovat
rossoneri89

reakcia na obidvoch: no ale pozrite sa na to aky dlh ma Barca a aky Racing ..... ale ok ... nechcem sa hadat .. boli ma brucho

Reagovat
JacoBee

jenže nemůžeš porovnávat tohle barcelona je v jiný finanční dimenzy...když přirovnáš dluhy k té ''dimenzy'' oba mají obrovské

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě jednu věc. Je hrozně těžký bojovat proti tomuhle rozdělení sil, když ti, kteří by se měli přidat, mlčí.

Del Nido za Sevillu bojuje ze všech sil a dlouhodobě. Teď se ozvali Ponorkáři.

Ale kde je Cerezo za Atlety? Kde je Llorente za Valencii? Mlčí. Mlčí a se smlouvou souhlasí. Nechápu to.

Reagovat
cristiano.K.

jen bych přidal,že by se měli ozvat všechny týmy nejen ty co si nárokují poháry.

Reagovat
soukup

PD ztráta 3. týmu na titul v posl. 5 letech 25b 28b 17b 18b 5b

PL 9b 10b 7b 4b 21b

PD ztráta 5. týmu na titul 38b 37b 22b 21b 14b

PL 18b 19b 27b 22b 29b

PD bodový zisky prvních dvou týmu 96,92 99,96 87,78 85,77 76,76

PL 80,71 86,85 90,86 87,85 89,83

PD byla vyrovnanější než PL naposledy před pěti lety a ten rozdíl mezi tamníma týmama se neustále zvětšuje

Reagovat
smazaný uživatel

tak o tom snad nikdo nepochybuje, ne? To byla zbytečná práce.

Reagovat
soukup

no tak jsou tu osoby co tvrdí, že v PL stejně vyhrává jen MU a CFC, takže si ty ligy nemají co vyčítat

Reagovat
smazaný uživatel

tak ale to je taky pravda. Za poslední roky o titul opravdu bojovaly jen ty dva týmy.

Reagovat
soukup

*získaly

bojovalo o ně víc týmů, třeba LFC a Arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

Bojovat o titul a vyhrát ho je ohromný rozdíl. Vyhrávat umí jen někdo.

Reagovat
smazaný uživatel

nu, dobře. Nicméně je "bojovat" a bojovat ...

Reagovat
božský John

To mi vysvětli

Reagovat
smazaný uživatel

jednoduše. Třeba Arsenal včera "bojoval". Dobojoval někdy v březnu a totálně odpadnul. A teď jde o to, jestli na to měl, anebo přepálil začátek a u konce už se zadýchal, čili zkreslil podzimní data.

Reagovat
božský John

Jiřiku tohle nejsou kola nebo atletika, kde bys přepálil start

Žádný bojovat s uvozovkama není....Bojuje každej a někdo holt bojuje líp a někdo hůř..to je celý

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal bojoval špatně.. Neměl na to. Kdo na to v PL má je United a bohužel Chelsea, jinak nikdo.. Prostě si ty soutěže v tomhle nemají co vyčítat.

Reagovat
božský John

Já se s Tebou nebudu přít o tom, kdo je víc nebo míň, popř. která liga je lepší ..to mi je úplně vuřt...

Jenom se Jiřikovi snažim vysvětlit, že Arsenal není cyklistická stáj

Když už v tý nejvyšší soutěžui seš, tak si musíš dávat nejvyšší cíle, do každýho zápasu jdeš přece s tim, že ho jdeš vyhrát a bojuješ o výhru. Někdy je soupeř lepší, někdy seš lepší Ty ...dyť je to úplně jednoduchý

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, jenže v ligových soutěžích rozhoduje lavička.. Pokud nemáš pořádné hráče na lavičce, kteří by ušetřili síly klíčovým hráčům, tak se zákonitě stane, že se buď hráč unaví, nebo zraní.. Pak nastoupí právě ten hráč, který kvalitu moc nemá a je dobojováno.. Proto je to stejný.. Když sis chtěl vsadit v minulých letech na šampiona ligy, tak se u obou lig dalo počítat jen se dvěma týmy.

Reagovat
božský John

Vždyť řikáš do toho smajlíka de facto, co řikám já o trošku níž

Počítat musíš se všema, samozřejmě, někdo je lepší, někdo je horší (nemůřžeš srovnat třeba Swansea s MU celoplošně na celej rok, ale můžou je třeba porazit)

Ale beztak si myslim, že ve Španělsku ten rozdíl mezi těma dvouma je větší, než rozdíl mezi MU a zbytkem Anglie (tam může o titul bojovat víc mančaftů nebo v tom boji setrvat mnohem dýl ...CFC,MCFC, i ten Arsenal...)

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to je jasný, kvůli tomu se tohle řeší.. Ale jde o to, že se začnou tady vysmívat borci z Premiéry a hned se vysmívají.. Přitom je Barcelona poráží stejným způsobem jako všechny jiné kluby v PD.

Reagovat
božský John

Do tohohle se snažim nezasahovat, protože o těhle nesmyslech se hádaj jen pitomci ....hehe, my jsme lepší, néé my sme lepší apod.

Reagovat
smazaný uživatel

Lidi jsou vždycky pitomci.. A všechno se dá takhle parodovat.. Proces s Miladou Horákovou třeba taky. "Ty jsi to udělala!!" Ne, já to neudělala, nevím co" "Néé, ty jsi to udělala".. a šup a udělala to..

Reagovat
božský John

Dyť jo ...

Reagovat
smazaný uživatel

ale to víš, že můžeš přepálit start. Prostě některý mače hraješ na větší úbytek sil, někdy na menší. Někde ušetříš, někde jdeš na krev.

A v době, kdy se má finišovat, se právě počítá, kdo kolik utratil v sezoně.

Reagovat
božský John

To je relativní. Každej mančaft má cirka 25 fotbalistů a měli by to zvládat v pohodě. Je to stereotyp, furt hraješ v sobotu nebo v neděli, v tejdnu máš furt tréninky, popřípadě kalbu nebo evropskej pohár.

Jep řeci totální kravina, aby sis třeba v říjnu řek, že vypustíš pár soubojů, abys do toho moh jít v březnu naplno...

Reagovat
smazaný uživatel

není to relativní. Prostě se může stát (a stává se to), že nějakej klub hraje nad svoje možnosti, má špičku a jedou na plnej plyn a najednou jim dojde. Prostě není, kde brát. Špička je pryč a oni nemají sílu se znovu nastartovat.

Reagovat
božský John

To není o o síle nebo množství sil, ale o formě(která relativní fakt je, nemůžeš jí natrénovat nebo jí v půlce mače vpustit do hry), to zas zabíháš úplně jinam.

Reagovat
smazaný uživatel

To zas asi nemáš pravdu.. Forma se dá načasovat a nedá se jí mít po celou sezonu

Reagovat
božský John

Nedá se jí mít po celou sezonu, to jsem zapomněl napsat ...

Forma se podle mě načasovat úplně nedá ..je to o náhodě, dáš ušmudlanej gól a najednou si věříš, uděláš výsledek a už to jde...

Co vim ze svý bohatý, medailema ověnčený pingpongový kariéry ( ), tak tam to je hrozně vidět....uděláš třeba se štěstim dva tři míčky a už si dovolíš takový věci, co by sis jinak nedovolil

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně.. Ale já mluvím o tý fyzický formě. Prostě kdy můžeš běhat 90 minut, jsi silnej, rychlej a v pohodě.. a pak máš období kdy po půlhodině potíš krev Na fotbale je tohle hodně znát.

Reagovat
božský John

Nevim, to už je slovíčkaření tohlento, kdybych slovíčkařil a chtěl se hádat o hovně, tk bych tohle nenazval formou, ale fyzickou připraveností...ale tohle je stejně už o trusu téma

Reagovat
smazaný uživatel

Však jo.. Co znamená třeba u hokejistů, nebo fotbalistů, když řeknou "Chci se co nejrychleji dostat do formy".. "trenér se nás snaží dostat do formy" "potrénoval jsem a cítím formu"

Reagovat
božský John

To řikám taky na tréninku, že cejtim formu

Reagovat
smazaný uživatel

forma je něco jinýho, si myslím. Forma je, když se ti hra daří a nemusíš o tom uvažovat. Prostě vystřelíš, nemíříš a zavěsíš. Prostě uděláš automaticky to pravé. Má to samozřejmě s fyzičkou hodně společnýho, ale není to to samé.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně to je ono. Prstě nejde dávat všechno od začátku do konce sezony. Jsou období, kdy to na tebe sedne, jsou zase obdibí, kdy nejseš schopen se optimu přiblížit.

V sezoně se samozřejmě dá přepálit start

Reagovat
kubys

Tohle je totální píčovina.

Reagovat
smazaný uživatel

to je argumentů ...

Reagovat
DelPiero137

V PL tie zapasy nie su tak jednoznacne a je to napinavejsie. V PD da Real a Barca bez problemov 4-0, 5-1 kazdemu. V PL je to casto o gol. Sice titul vyhravali 2 muzstva ale samotne zapasy boli napinavejsie.

Reagovat
smazaný uživatel

to taky není tak úplně pravda.

Loni Barca průměrný výsledek 2,5 ku 0,5. Real 2,7 ku 0,8.

Zase nepřehánějme.

Reagovat
Staenly10

No bohuželjsou i tací,co ano..

Reagovat
Delsemela

Já nevím,ale todle je už do nebe volající !!! Propast se ve španělské lize rok od roku prostě zvyšuje..to mi nikdo nevymluví. Dva giganti a pak o dvě třídy Sevilla, Atletiko,Vilarel, Valencie a pak o další třídu další týmy...No co to ja jako je ???Jako zastánce Calcia musím říct,že liga je celkově hodně vyrovnaná. Není problém dojet ke spodnímu týmua prohrát. Dobře nyní Inter,Juve ,Milan n ejsou tak silné jako Real a Barca,ale takový propad mezi němi není. A když si vemu tento ročník ,který ještě nezačal tak na titul je Mialn,Inter, Juve, Lazio,As Roma , Napoli atd alespon v tom vidím prostě náboj..to mi nikdo nevymluví a proto jedině a vždycky Serie A

Reagovat
Y.N.W.A

Dá se s tím polemizovat

1) zavést pravidla všude po světě (stropy, přestupy) a pak může být o něčem řeč - jinak bude hrát Ronaldo v Rusku

2) kolik odchovanců má taková Barcelona verus kolik utratil za posily Man City, PSG, Mallorca?

3) ano, poslední dva roky je dominance vyšší, na druhou stranu i sledovanost zápasů obou gigantů

4) Barcelona i Real jsou prakticky národní podniky, kluby ve specifických podmínkách, vždy to tak bylo a bude

5) nákupy nedělají tituly a poháry

zkrátka, Roig logicky ze svého úhlu pohledu pravdu má, ale těch úhlů je víc ...ty body mám trochu divný, já vím, ale chápete

Reagovat
cristiano.K.

*Malaga

Reagovat
Y.N.W.A

teda ta, díky

Reagovat
božský John

Liga o ničem ..pár let vyhrávaj jedny hérečky, pár let zas ty druhý hérečky...

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak, také nemám Manchester s Chalsea rád

Reagovat
božský John

To já taky ne

Reagovat
Ligter

O těch přesně byla řeč.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JacoBee

jo v anglii nikdo nepadá prosimtě prober se

Reagovat
božský John

Anglický lize taky nefandim (kdybys chtěl bejt hustej,tak ani italský)

Reagovat
JacoBee

o to nejde...jde o to že se simuluje všude a všichni brečí jak jen ve španělsku že ''Tam víc''

Reagovat
božský John

Tam se simuluje fakt nejvíc

Nevzpomenu si na jiný derby, než slavný španělský El Broadway, kde by se tolik simulovalo.

Reagovat
Staenly10

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik dalších lidí nám kolikrát asi ještě zopakuje tyhle názory, než jim dojde, že nikoho nezajímají...

Reagovat
blade115

Reagovat
smazaný uživatel

mluví jako starej Klabzuba ... a pak že furt západ západ...haha

Reagovat
smazaný uživatel

soucasna barcelona a real by byli o tridu vejs v kazde lize maji neskutecne tymy maji snadnej pristup k velkejm penezum a to se musi projevit

Reagovat
smazaný uživatel

presne, kdyz by hrali PL, budou za nima dalsi tymy o 15 a vice bodu a psalo by se, jak se zabiji anglicka liga :))

Reagovat
Al Capone

má pravdu že liga opravdu není moc vyrovnaná, ale je to jen jejich problém, že nemají peníze, Real a Barca taky jednou začínali...

Reagovat
minoLFC

s pôžičkami....

Reagovat
smazaný uživatel

fuj, za tenhle náhled bych ten tvůj hnusklub rád viděl v prachu, v jakým je dneska Villarreal. CHtěl bych vidět, jestli bys byl dál takhle nad věcí.

A zadruhé - opravdu ti dělá radost výhra 6:0 proti odevzdanýmu soupeři? Nebylo by lepší o ty body opravdu bojovat?

Reagovat
smazaný uživatel

ale je pravda že španělská liga je takhle vysoko kvůli barceloně a realu

Reagovat
smazaný uživatel

Je to bohužel tak,ale berme v potaz,že Real a Barcelona jsou nejlepší 2 kluby na světě,tak se není čemu divit,že ostatní týmy vysoko prohrávají,z finančního hlediska je lepší Real,nedává si miliardové půjčky jako jeho rival Barcelona,vydělává z prodeje dresů a sponzorů,kdežto Barča má jen sponzory a půjčky.

Reagovat
JacoBee

:DDD aha

chceš mi říct že si real nepůjčuje a vydělává si na všechno suvenýry?...

barča má hlavně trofeje trubko

Reagovat
clinger

asi tak.Barcelona má sportovní úspěchy.tam ty půjčky jsou o chlup ospravedlnitější.Real má úspěchy jen v marketingu

Reagovat
Al Capone

ty máš dost

Reagovat
clinger

no dobře.loni vyhráli domácí pohár.

Reagovat
Al Capone

nechápeš, nevadí

Reagovat
clinger

chápu.trošku sem si rýpl.ale musíš uznat že na to jaký hráče máte v kádru je ten výčet úspěchů v posledních letech zoufale malý

Reagovat
smazaný uživatel

To je UEFOU totiž.

Reagovat
Al Capone

taky když máme prezidenta trubku..ale mě jde o to, že pujčovat si může každý bez ohledu na usopěch nebo ne, nevíc když si vemeš tak pro Real není problém splácet

Reagovat
clinger

tak samozřejmě že podle zákonů je to v pořádku.já z pohledu fanouška fotbalu to vidím trošku jinak no

Reagovat
Kily

tahle stránka fotbalu není o úspěších za poslední dobu

Reagovat
JacoBee

jenže v době kdy měl real úspěchy byla liga vyrovnaná.to nenůžeš počítat do týhle situace

Reagovat
clinger

co uhrál Real v evropě v posledních asi 8 letech?jedno semifinále LM.takže tohle tvrzení je z půlky mimo.o Barce to platí

Reagovat
Al Capone

proč zrovna 8 let, proč ne poslední desetiletí, to už je jedno ne?

Reagovat
smazaný uživatel

no myslim ze tyhle dva tymy by meli momentalne prevahu vsude.... a v lize mistru se to v poslednim rocniku potvrdilo... jinak vcerejsi zapas nebyl zase tak o dominanci barcelony jako o neschopnosti vilarealu.... zadnej tym si neda vlastni goly a kazdej tym se je bude snazit dat souperi....

Reagovat
smazaný uživatel

chlapík, máš pravdu

Rayo zbiera peniaze kde sa dá, skúša si požičiavať, lenže tie podmienky úveru nikdy nedostane aspoň trochu výhodné pre klub, lenže tie peniaze na platy potrebuje, takže sa každým rokom viac a viac uťahuje slučka a toto nie je len prípad Raya...

peniaze za postup a televízne práva sú v anlicku o dosť vyššie, veď také Swansea dostane neporovnateľne viac ako Rayo, navyše v prípade vypadnutia majú isté peniaze za "padák"

Rayo sa môže akurát tak zbavovať hráčov a zas sa zmietať v Segunde, teda ak ju udržia...

Reagovat
smazaný uživatel

ostatne z te anglicke spicky Real s prehledem prejel Spurs a jak dopadlo mereni Barcelony a United videli v kvetnu vsichni :))

Reagovat
smazaný uživatel

jojo manchester vypadal proti barcelone stejne zoufale jako prumernej tym spanelske ligy barcelona a real sou jinde nez zbytek evropy

Reagovat
JacoBee

asi tak real a barca by byli na špivi v každé lize..

Reagovat
smazaný uživatel

tak ono to je jedno kdyby barca a real hreali anglickou ligu tak by to taky bylo jen o dvou mužstvech takže si nevybereš co hrají za ligu

Reagovat
smazaný uživatel

letos bude premier jenom o city protoze maji penize a uzasnej kadr dopadlo by to tak vsude ve spanelsku to tak uz je anglii to ceka

Reagovat
smazaný uživatel

to bych netvrdil ale real a barca vybudovali takové mužstva že jsou prostě šílení

Reagovat
eder

Je nesmyslné toto tvrdit, tím spíše, že je to jen hypotetická a neověřitelná spekulace.

Reagovat
JacoBee

stačí kouknout na zápasy LM posledních 2/3 let...

Reagovat
eder

Ano, vzpomínám, kterak přijel Real s velkou pompou a silnými řečmí na AR a odjel se čtyřkou... Podobně Barca už s Messim, Xabim a Iniestou nějakou dobu předtím a rok nato vypadla i s MU. Ale nechci se pouštět do těchto diskusí, pohárové dvojzápasy a celoroční ligová soutěž je úplně o něčem jiném. Snad aktuální klubové koeficienty mají nějakou vypovídací hodnotu...

Reagovat
smazaný uživatel

ano máš pravdu ale proč teda snižovat celou španělskou ligu??? každá liga má něco do sebe a nikdy nejde tvrdit která je lepší. ani tím že barca vyhraje ligu mistrů vždyt tam jde třeba o jeden nebo dva zápasy a zrovna nemusíš mít formu nebo štestí. podle mě se tohle moc řeší. spíše by to chtělo ve španělsku kluby kteří budou mít hvězdy a nebudou ty hvězdy jen v realu a barceloně

Reagovat
eder

Já nic nesnižuji, naopak španělskou ligu rád sleduji. Ale fakt, že se nůžky mezi dvojicí Barca-Real na jedné straně a zbytkem ligy na straně druhé spíše rozevírají a dramatičnost celé soutěže se pomalu omezuje jen na El clásica, případně sledováním, kde jeden z dvojice náhodou ztratí body, je nezpochybnitelný.

Reagovat
Tsigi

Tak ta barcelonská sestava včera musela prezidenta Villarealu nasrat. Prostě nestačí je jen zesměšnit klasicky, ale teď to zvládnou s jedním klasickým obráncem v sestavě a i tak udrží čisté konto.

Reagovat
smazaný uživatel

kruté ale bohužel je to tak

Reagovat
smazaný uživatel

je to tak. Před zápasem jsem měl obavy, že tahle "obrana" vyšla zrovna na Ponorky, ale oni nastoupili pokakaní až za ušima.

Reagovat
niflheim

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu by si měly Ponorky zamést před valstním prahem. Oni nastoupili s tím, že dostanou naplácáno. Proč se vzdali svýho fotbalu? Nevěřím, že by mezi těma (jindy poměrně podobně hrajícíma) týmama byl takový rozdíl. Proč to chtěli ubetonovat?

Reagovat
Al Capone

protže si naivně myslí, že tak mají šanci, loni na Bernabeu hráli s náma do poločasu vyrovnaný mač, pak to chtěli udržet a už šli...

Reagovat
smazaný uživatel

loni na vás měli a ukázali to. Odešli s hlavou nahoře.

Včera neukázali zhola nic, ač na to měli. Mohli prohrát 5:2 nebo 5:3 a mohli být skoro za hrdiny. Oni nechtěli.

Reagovat
smazaný uživatel

Prohrát 5:2 a být za hrdiny, to je něco To samo o sobě je výraz té šílené dominance, kdy dlouhodobě jedno z nejlepších mužstev ( řekněme, že je v top5?) má být hrdé na to, že prohráli "jenom" 5:2...

Reagovat
smazaný uživatel

tak mohli by dopadnout samozřejmě i daleko líp že jo. Já psal o tom, že je něco jinýho prohrát a odchodit to. A prohrát a bojovat. Porvat se o to.

Reagovat
smazaný uživatel

ještě k tomu zápasu loni - byli v první půlce o dost lepší než vy. Pro ně škoda, že tenkrát oni hráli a vy jste dávali góly. Pamatuju na ten zbytečnej z přímáku, kdy Xabi našel na první tyči nehlídanou Krystýnu ...

Reagovat
Al Capone

jo hráli dobře, ale pokud si te nzápas dobře pamatuješ tak víš, že v druhé pulce už to byl jiný tým, tým kterž to chtěl jen udržet, místo toho aby tak pokračovali

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je jednoduchý. První půlku investovali dost sil, byli lepší a přesto prohrávali 1:2 (snad si to dobře pamatuju). To je prostě nalomilo. Naopak Real ten gól do šatny povzbudil.

Reagovat
Al Capone

ne, 2:2

Reagovat
JacoBee

přesně tak barcelona i real několikrát prohráli,remizovali...jen takovéhle zápasy z nich dělají ''neporazitelné''

Reagovat
herbage

protože jim chyběl klíčový hráč zálohy Cazorla, místo kterého nastoupil nekreativní Marchena a na lávce zbyl jen Senna, který nemá už fyzičku?

Reagovat
smazaný uživatel

Cazorla nechyběl. Cazorlu prodali, takže chybět nemohl. Že budou hrát bez něj, už si měli uvědomit.

A hlavně - Villarreal se nerovná jeden hráč. Loni to měla parádně sehrané a často kombinovali jako stroj. To se nemohlo rozpadnout jedním odchodem. To je alibismus jak noha. Prostě přijeli s tím, že s trochou štěstí to ubetonují na nějaký normální výsledek. Nepovedlo se a odjeli nejen s debaklem, ale i ostudou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Už je pozdě, strhujících zápasů je oproti sezonám na přelomu století sotva třetina.

R.I.P.

Reagovat
smazaný uživatel

nikdy není pozdě. A čím dřív přijdou změny, tím dřív bude líp (nebo tím později bude hůř)

Reagovat
smazaný uživatel

Radsej by som sa umelemu zatraktivnovaniu ligy vyhold. Hold, je to prirodzeny vyvoj a silnejsi pes viete co.

Reagovat
herbage

je pozdě

Reagovat
Xavi

Strhujících zápasů Madridu a Barcelony...

Ve zbytku ligy strhující zápasy budou, viz Valencie - Santander.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak lepsie pracuj Fernando.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

300. Pro Bolta

Reagovat
minoLFC

hovno...pre bohatý zajtrajší prestupový deadline

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten film se mi taky líbil

Reagovat
alcantara

Kedy ma 200ku?

Reagovat
JacoBee

pátek rozběhy sobota finále

Reagovat
božský John

Já doufám, že bude natolik nasranej, že na tom dvoukilu dá rekord....

Reagovat
C0br

Reagovat
kubys

Vzhledem k tomu, že by zřejmě prohrál na stovce i v rovném boji, tak tomu nevěřím, ta forma není nic moc.

Reagovat
C0br

To usuzuješ ze dvou vyklusaných rozběhů za 10.10?

Reagovat
kubys

Že bych usuzoval za celou sezonu? Blake podává letos lepší výkony, největší tragédie bylo zranění Asafy, ale on je prostě prokletý.

Reagovat
C-M@ster

A co chce delat, preradit Barcu s Realem do anglicke ligy?

Reagovat
smazaný uživatel

to by meli radost v manchesteru by se na tituly koukali uz jen na polickach

Reagovat
C-M@ster

Spíš by půlka kádru Barcy nepřežila tak tvrdou ligu.

Reagovat
alcantara

Je to ferovy boj, kazdy si nahromadi tolko penazi, kolko je schopny. Niekomu sa to mozno nepaci, ale ako je vlastne definovana spravodlivost, vsak.

Reagovat
herbage

tohle může prohlásit jen blbec

Reagovat
Al Capone

to, že jsou některé týmu schopné vydělat více penez než ostatní tak jsou ti špatní?

Reagovat
alcantara

Kazdy model, socialisticky system sutazi v USA alebo kapitalisticky v Europe, ma svoje vyhody a nevyhody, specifika, krasy aj uskalia, ja osobne si v kazdom najdem to svoje, ale blizsia je mi predsa len Europa. Mam svoj nazor, som blbec

Reagovat
alcantara

To ja si myslm zase o niekom, kto tvrdi, ze Najtazsim superom Barcelony je/bol v LM Arsenal.

Reagovat
JacoBee

:D a kdo si to myslí?:DDD

Reagovat
alcantara

Environmentalista

Reagovat
herbage

jen potvrzuješ to, co řikám

Reagovat
alcantara

Ako povies.

Reagovat
smazaný uživatel

A preto Barcelona skončila za posledné dve sezóny s dlhom cca 80 mega a v lete utratila ďalších 45 mil. za nové posily?

Chýbajú peniaze na platy a v pokladni? Zoberme si úver 150 mega - to je teda riešenie???Ale prečo nie však? Keď nám ho dajú, pretože sme pre banku zárukou kvality a prvotriednej značky.

Čo musia urobiť ostatné kluby v Španielsku okrem Realu a teraz aj Malagy??? Predať svoje najväčšie hviezdy, aby vyrovnali svoj rozpočet, pretože im nikto peniaze nepožičia. Tomu sa hovorí spravedlnosť, keď dva najslávnejšie kluby sa potia v mil. dlhoch a požičiavajú si ďalej, ale veselo sa všetkým ostatným smejú do ksichtu ( rozdávajú manity a poltucet gólov) a zbierajú trofeje a peniaze z marketingu.

Ale vás to nakoniec prejde, keď sa budete za rok tešiť iba na 3-5 zápasov, pretože budete vedieť ako tie ostatné dopadnú

Bohužiaľ Barca a Real sa stávajú v La Lige monopolom a Španielsky futbalový zväz by mal zareagovať a snažiť sa znova vytvoriť konkurenčné prostredie, pretože takto padne naša milovaná La Liga

Platové stropy a vyrovnané rozpočty to je jediná šanca

Taktiež som zvedavý ako dopadne dlhová kríza v EU, pretože ak padne Grécko a Nemecko s Francúzskom sa naštvú, tak padne aj Španielsko a to potom banky nebude zaujímať, či ste aj samotný kráľ a máte v tíme mimozemšťana

Reagovat
alcantara

Narazam najma na najvacsi kamen urazu, peniaze za televizne prava, kde su rozdiely najvypuklejsie. Divam sa na veci z pohladu Barcelonskej optiky, a ciastocne madridskej a nazoaj nevidim nic zle na tom, ze oba kluby su schopne si vyjednat obrovske sumy za fakt, ze ich mozeme sledovat kazde 3 dni v televizii. To predsa fanusikovia chcu, nie? Vidiet messiho, iniestu, xaviho... Nie nevyrazne tymy s no-name hracmi, pri vsetkej ucte. Narazka na spravodlivost z toho dovodu, pretoze su na rozne pohlady, kazdy povazuje za spravodlive nieco ine z toho dovodu nikto nemoze tvrdit, ze je spanielske rozdelenie nespravodlive, neferove.

Dlhy ma drviva vacsina klubov, vycitat si cokolvek v tomto smere je obdobne ako so simulovanim. A za Rosella, aspon to tak z prehlaseni vyznieva, je Barcelona konecne financne zodpovednou instituciou, ktora splaca svoj dlh.

Reagovat
smazaný uživatel

Za prvé nikde nenarážam na rozdeľovanie peňazí z televíznych práv, takže nechápem celú tvoju reakciu.

Za druhé Barca spláca svoj dlh? Fúha, ako môže Barca splácať svoj dlh, keď minulý rok skončila 30 mega v mínuse, tu sa zase niekto nechal oblbnúť populistom Rosellom.

Reagovat
alcantara

Reagoval si na mna, tak som ipre istotu rozviedol, v com povazujem boj s ostatnymi klubmi za ferovi, ja som zasa nechapal zmysel tvojej reakcie.

Po ukonceni sezony Rosell vytiahol cisla, na zaklade ktorych sa celkovy dlh klubu podarilo znizit, ale tiez to beriem s rezervou.

Reagovat
smazaný uživatel

"Je to ferovy boj, kazdy si nahromadi tolko penazi, kolko je schopný."

Reagoval som na tvoj koment v kt. nespomínaš rozdeľovanie TV práv, tým pádom som vychádzal, že reaguješ na Riogove slová z článku, kt. sa nepáčia ľahko dostupné úvery pre zadlžené kluby.

http://fcbarcelona.com/web/english/club/club_avui/informacio_corporativa/situacio_economica/situacio_economica.html

Klub skončí v sezóne 2009/10 s dlhom cca 80 mega (aj keď ten beriem s rezervou) a v sezóne 2010/11 s ďalším dlhom 21 mega.

Tak mi vysvetli ako môže klub splácať svoj finančný dlh, keď je každý rok v mínuse (Len či ty si nemal na mysli, záväzky, čo by celú situáciu vyjasňovalo).

Reagovat
alcantara

Spominam si na prehlasenia Rosella, kde tvrdil, ze sa podarilo znizit celkovy dlh, co ale po nasej strate v tebou uvedenych statistikach nie je celkom mozne. So zavazkami to urcite nema nic spolocne, mozno to bolo iba v suvislosti s futbalovou sekciou, kedze stratovi sme predovsetkym v ostatnych odvetviah sportu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak říkal komentátor ČT, když komentoval zápas superpoháru Barcelona-Porto, "Barcelona a Real Madrid jsou ve Španělsku národní chloubou, které vladá jak Katalanska, tak i celého Španelska nikdy nenechají padnout"

Takže v podstatě jde o státní podniky, něco jako např. ČEZ u nás, akorát se jedná o jiné odvětví

Reagovat
smazaný uživatel

asi ma trochu pravdu ale me ta dominance barcy a realu ve svete bavi a to ze maj obrovskej dluh je jejich problem... nekdy ho budou muset splatit.... takze ty breky si muzete odpustit vsici

Reagovat
smazaný uživatel

tak je pravda,že jak na Španělskou tak na Italskou ligu se dá dívat jen na 2 kluby to je Real Madrid a Barca a v Itálii na Milánské kluby,ale nechci srovnávat Španělskou ligu s Calciem,je jasný,že nejbothší kluby v lize budou mít i ty nejlepší hráče,typu C. Ronalda a Messiho..

Reagovat
minoLFC

v talianskej lige sa nedá dívať na žiaden klub...

Reagovat
smazaný uživatel

ODBORNÍK

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Tenhle problém se netýká jen Španělska, ten se týké celého evropského fotbalu, který je slušně řečeno finančně v prdeli. V poslední půldekádě došlo k neuvěřitelnému propadu Serie A a Primera Division, přičemž Bundesliga s Ligue1 šly dolů jen lehce a PL zůstala stále nahoře, ale teď začíná i její pokles. Není to tak vidět, protože vše naoko vypadá dobře, ale ve skutečnosti řada klubů bilancuje na hraně bankrotu a nejde o pár klubů. Když začneme ve Španělsku, nemusíme ani tak chodit do minulosti a tak 2-3 roky zpátky byla stále dvojka Barca, Real a za nimi silná čtyřka Valencia, Atlético, Sevilla, Villarreal doplněné o Athletic a Espanyol. Na TM byla hodnota kádrů Realu a Barcelony něco přes 300 mil eur, zatímco Valencia či Atleti a Sevilla měli něco kolem 200, tedy 1,5x méně. Dnes ten nejlepší z nich Valencia má kolem 150 mil euro a nejlepší Barcelona 600, tedy 3,5x méně ato během 3 let. Proto to tak vypadá i na hřišti, kdy dříve to byly vyrovnané matche, ale když jeden musí prodat Villu, Silvu a Matu a druhý přivede Cesca, Zlatana, Sáncheze, Adriana, Villu a třetí C.Ronalda, Xabiho, Sahina, Khediru, Özila, Kaká, Benzemu či Coentraa, tak to pak těžko může být rovný boj. Dnesjka ty kluby druhého sledu dostávají pravidelné výprasky a mají jen jistotu, že nesestoupí. Granadu, Osasunu či Raye Vallecano snad ani nemá cenu komentovat. Vždyť i v Segunda division hraje béčko Barcelony prim, přičemž tam hrají převážně 18-ti letí dorostenci. Tímhle tempe celá soutěž co nevidět zkrachuje. Ligue 1 šla také do kytek, kde přes léto vůbec nikdo nenakupoval, krom PSG. V Bundeslize nakupoval jen Bayern a to nijak výrazně. Většina klubů byla dokonce v plusu a stejně jsou na tom finančně bídně, byť je skoro každý zápas vyprodán a rozpočty klubů jsou vyrovnané. Přesto největší příchody do ligy jsou jména jako Perišić či Jajalo, což je samo o sobě smutné. Vydat pouhých 10 milionů euro za přestupy je pro některé kluby nemožné, včetně Ligu mistrů hrajícího Bayeru Leverkusen, který musel prodat pod cenou i Vidala. Serie A je v ještě horších sračkách, když AC kupuje na hostovačku, byť kvalitu. Inter má prachy ještě za Zlatana, teď za Etoa a stejně největší příchod je jakýsi Ricky Alvaréz a teď stárnoucí Forlán. AS Roma nekrachla jen díky novým majitelům a čeká je dlouhá cesta, Palermo neprodat Pastoreho, tak nemá z čeho pokrýt rozpočet, Fiorentině došel dech, snad jen Neapol a Juventusu trošku rozhýbaly statický italský trh. A v Anglii to samé. Tam to bylo dříve velmi vyrovnané, ale nýní se rýsuje supersilná trojka ManU, Mancity a Chelsea, kterou těžko kdo nyní sesadí. Hodnota Arsenalu během posledních dvou let klesla téměř na polovinu a nyní se zajímá o hráče typu Santos, Benayoun či Mertesacker!!! Přitom ještě dva roky zpátky jsem se Mancity smál, že vždycky začli ligu s vyšší hodnoutou kádru než Arsenal a na konci roku ji měl zase vyšší Arsenal, ač nikoho nepřivedl, ale ceny hráčů díky dobrým výkonům rostly. To už je dávno pryč, když ancity ač nemá úspěchy, tak investuej nové a nové stamiliony liber, které jim bezúročně dává jejich majitel. Takový Newcastle dostal v zimě 40 milionů euro za Carrolla a toto léto utratil jen 5. Everton je v prdeli a musí prodávat, má nejužší kádr ze všech, přitom vždy pronásledoval špičku. Chudák Moyes, který je velmi schopný trenér a manažer a budoval zajímavý tým. Podobný osud, jako španělský Villarreal, kde také vše dělají dobře, ale nikdo jim nepůjčí. Nejvíce utrácí kvarteto ManU, Chelsea, Mancity a Liverpool, přičemž jen ten první klub to hradí ze svých zisků a zbylé tři dotuje majitel. Když se podíváme ne přestupový trh v celé Evropě celkem, tak největší přestupy udělaly kluby jako Barcelona, Real, Mancity, ManU, Liverpool, Chlesea, Malaga a PSG. Společné mají to, že jsou předlužené nebo mají bohaté majitele. Nebýt jich, tak 80% přestupů se neuskuteční a přestupový trh by byl defakto mrtvý. Ty kluby, od kterých něco nevykoupily, tak defakto nic neinvestovaly. Tohle jsou poslední hřebíky do rakve evropského fotbalu, kde již odpadávají silné celky jako Arsenal, Tottenham, Lyon, AC, Inter a rýsuje se nové uskupení supergigantů, kde je akumulace nejlepších hráčů z celého světa a které bude nemožné porazit, viz víkendové výprasky Zaragozy, Villarreal, Arsenalu a Tottenhamu. S tím, že to bude nyní téměř každé kolo. Jediné, co může pomoci, je zavedení financi fair play policy, ale myslím, že už je stejně pozdě

Reagovat
r.mrazik

pekne

nejvice na vine jsou obrovske platy hracu...na nich to stoji a pada...

Reagovat
smazaný uživatel

A částky za přestupy. Ty sumy jsou neskutečné. Ono to až tak moc nevyzní když vezmeš že nějaký hráč stojí 20 mil. liber. Ale vem si že je to třeba pětina nového stadionu. Wolverhampton dává do přestavby Molineuxu 56 mil liber. Za to budou mět dvě naprosto nové tribuny. Liverpool za to koupil tři hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže za ty prachy si právě ty kluby zrekonstruují stadiony atd. Tady jsou horší ty prachy, které letí z fotbalu pryč - agenti, platy.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže Wolves nikoho prodávat nemůžou. A jinak se ty prachy získat nedajou. Buď rozprodáš svoje hvězdy a pak musíš koupit náhradu a snad ti něco zbude na zázemí a rekonstrukce, nebo je nerozprodáš, ale pak neposílíš a zůstaneš možná tak na svém. Jediná možnost je EURO, nebo MS kdy ti s tou rekonstrukcí někdo pomůže - proto šla BL tak nahoru, páč se nemuseli rozhodovat jestli dajou prachy do stadionu a nebo do kádru.

Reagovat
r.mrazik

jasne,prestupove castky jsou vysoke,ale tim by se nic nevyresilo...vyska platu toto ovlivnuje daleko vice...

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

nakoniec to skončí tak, že si tie superbohaté kluby spravia niečo na štýl NHL a z domácich líg sa stanú "farmy"

Reagovat
smazaný uživatel

S koncem až tak nesouhlasím, ale jinak je to hodně zajímavý názor hodný zamyšlení.

Reagovat
clinger

Reagovat
smazaný uživatel

hodne dobrej "clanek" je to tak proste skoncila doba neceho a nastava nova...

Reagovat
smazaný uživatel

Barceloně to béčko určitě netáhnou dorostenci, ale je fakt, že ho mají hodně kvalitní. A vrcholem všeho je, že svoje hráče už neprodávají s opcí jen do Zaragozy a spol., ale už rovnou do Chelsea nebo AS Roma. Taky Real už odchovance bez opce prakticky nepustí, takže ty dva kluby mají po Evropě ještě další "béčko", ze kterého si můžou do dvou let vykoupit kvalitního a rozehraného hráče zpátky, pokud se mu bude dařit. Na rozdíl od ostatních není nutnost prodávat natvrdo, raději dát pod cenou a s opcí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

pěkně nikdy není pozdě a doufám,že financi fair play policy nastane co nejdřív.AC kupuje na hostovačku?

Reagovat
herbage

Boateng, Ibra, Aquilani. A pak toho hráče stejně koupí na splátky, když se uplatní

Reagovat
cristiano.K.

vím o jaké hráče jde a chápu jak si to myslel si vymyslel skoro nový termín

Reagovat
herbage

snad se to ujme, křídlohrot se moc neujal

Reagovat
cristiano.K.

to se nedivím, pak už je to lepší nazývat podle "gamesek" AM,SS atd...

Reagovat
smazaný uživatel

máš pravdu až na pár drobností:

Tottenham nemůžeš řadit mezi velkokluby, co by "odpadávaly". Ten nikdy nahoře nebyl. TO zaprvé. A zadruhé - zrovna Spurs si nemůžou stěžovat na to, že někdo utrácí. Oni sami do přestupů cpou velké množství peněz. na TM mají třeba za 20 let -356 mega. Taková tebou zmiňovaná Barca -515 mega, MU -310 mega, ale třeba i takový LIverpool -335 mega. Ten rozdíl není tak hrozný.

Dále stejný problém u Interu. Ten ničil trh pěkně dlouho a ve finále je na -516ti megách. ACM -348 mega, Juve -308. Tohle jsou ti, kteří do přestupů nasypali nejvác prachů.

Jen mimochodem na doplnění jsou v čele:

1. Real Madrid -907 mega

2. Chelsea -721 mega

3. ManCity -608 mega

Ti dva to zvládli za hrozně krátkou dobu. To jsou ty největší rakoviny fotbalu.

Reagovat
herbage

všák já se bavím o poslední půldekádě, tam se podívej na Tottenham a spol

Reagovat
smazaný uživatel

jenže mě přijde hrozně krátkozraké nadávat na to, že to někdo dělá teď, když jsem před pár lety dělal to samé a tenkrát mi to nejen nevadilo, ale dokonce vyhovovalo ...

Reagovat
herbage

je to třeba vidět v souvilostech. V roce 2008 nastoupila ekonomická krize, která se fotbalu právě hodně dotkla a nebyla tak znát proto, že ty peníze tam pumpoval Manchester City s Chelsea, Realem a spol. Jediné co se změnilo je, že ty kluby jsou předlužené a těm menším již nikdo nepůjčí, kdežto ty velké to řešit nemusí, protože furt mají dobrý obrat, vysoké zisky a nebo mají silné majitele

Reagovat
smazaný uživatel

ale tohle bys mohl říkat třeba i po pádu Kircha nebo po (podle mě té největší ráně pro forbal) Bosmanovi. Podle mě je ekonomická krize ještě v pohodě v porovnání s těma dvěma případy. A utrácelo se taky furt.

Nicméně - souhlasím s gró toho, co říkáš. Jen se mi nelíbí, že ty kluby, co roztáčely kolotoče, teď omlouváš, že na to nemají a klesají. Vždycky je po mejdanu bolehlav.

Reagovat
herbage

já je neomlouvám, také se mi nelíbí, když utrácely, kdžy na to neměly. Naopak jim to přeji. Jenže na druhou stranu, ti, kteří ten kolotoč roztáčejí nejvíce, jako Real, Mancity i Chelsea, tak nebyli potrestáni vůbec a naopak jich jediných se to nedotklo. To je jako kdyby se policie rozhodla pochytat ze dne na den všechny pouliční kapsáře a ty největší kasaře nechala být

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Real je moloch. Ten bohužel asi nepadne nikdy.

A City nebo Chelsea prostě padnout nemůžou z toho principu, že ty peníze dostali zadarmo od majitelů. Prostě neměly a nemají ty kluby jakoukoliv zodpovědnost za svoje kroky.

Reagovat
herbage

což je to, co se mi nelíbí. Proto také nic neřikám proti MU, který prodal C.Ronalda za 90 mega a ty prachy neutratil

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal v poslední půldekádě byl týmem ve druhém sledu na úrovni AV, Evertonu apod. Jen investovali oni.

Reagovat
herbage

to je pitomost. Arsenal byl furt na vrcholu a byť odcházeli hráči jako Adebayor či Gallas, přicházely kvalitní náhrady. To se změnilo až letos, kdy hráči odešli a náhrady nepřišly

Reagovat
smazaný uživatel

ale to přece není ekonomickou krizí, ale jen a jen hloupostí Arséna. Tohle mi přijde jako plakání na špatném hrobě. Jen protože jste prošoustali přestupní termín, teď brečíš na celý systém.

Reagovat
smazaný uživatel

byť je systém samozřejmě špatný. To je jasné.

Reagovat
herbage

však nepopírám, že je to z vleké části naše hloupost, ale tohle Wenger nikdy neudělal, naopak vedení klubu máme nové a sám Wenger si stěžoval, že se to celé nevyřešilo dříve. Takže podle mě je Wenger jen rukojmí vedení, které chce za každou cneu udržet finanční stabilitu klubu. Jen si neuvědomilo, že finační stabilita klubu se velmi naruší, kdžy nebudeme hrát LM

Reagovat
smazaný uživatel

Přestupové částky jsou celkem fuk, akorát se dostávají peníze do fotbalu a ty kluby mají na platy, na nové hráče, na rozvoj akademie a whatever.

Spočítej si částky, které spolkli agenti, částky, které se vyplatí hráčům na mzdách. Kolik dostává Ačko Realu nebo Barcy? 150mega ročně?

Reagovat
smazaný uživatel

platy v nějakým dlouhodobým horizontu nezjistíš nikde.

Oni ty platy jsou v PL ještě vyšší. Kolik na mzdách vydá ManCity nebo třeba Chelsea?

Reagovat
smazaný uživatel

Man City bylo loni na 107% rozpočtu, teďka to bude víc, s tím že se nejspíš zvýšil aji rozpočet. Chelsea byla tuším na 80%.

Reagovat
smazaný uživatel

a o tom mluvím

Reagovat
smazaný uživatel

Ale vyšší platy jsou v PD. Čistého určitě, ale aji hrubého, s tím že v Anglii jsou vysoké daně.

Reagovat
smazaný uživatel

jenže obrat Barci je někde jinde, než obrat City. O tom mluvím.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to rozhodně. Ty procenta jsou děsivé. City utratí všecko co vydělajou na platy. A ještě víc. A na provoz, přestupy, mzdy zaměstnanců, si musíjou půjčovat. Kdyby šejkové den ze dne odešli, tak si ten klub nevydělá ani na naftu do autobusu aby se dostal na zápas.

Reagovat
herbage

City asi 130 mega liber ročně (vloni, teď tak 150-160), Chelsea 170

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím s většinou, až na ten konec... Arsenal dostal nakládačku, protože prostě prodal 2 hráče před zápasem + Frimpong a Gervinho červená, místo pořádné náhrady za 3 odchody koupili akorát někoho na pozici třetího beka a toť vše - i když každoročně vedení Arsenalu říká, že Wenger má 70mega na přestupy, ač Wenger říká, že v klidu může dát 40 mega za jednoho hráče.

To, že se Wenger zajímá o druhořadé hráče není problém financí, ale toho, že nechce investovat nebo ve vedení jsou kurvičky, které si chtějí nahrabat.

Spurs jsou podobný příběh - Chybí 2 nejlepší stopeři a všichni defenzivně ladění záložníci... Hrát se středem Kranjčar-Modrič-VdV proti trojici Yaya-Barry-Silva, to prostě nejde. To je jako když složíš střed Gerrard-Lampard-Young - prostě čirá demence, kdy hraješ proti silnému soupeři a prostě rozpadne se ti stoperská dvojice a defenzivní část zálohy. A ještě k tomu proti vůli držíš hráče, který ti tu zálohu má držet.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak k tomu AC, myslím že to děláme hodně chytře ale hlavním důvodem je že Galliani má strašne malej rozpočet a dělá dobrý nákupy a ty hostovačky sou k zamyšlení.... Taky AC drží nad vodou Berlusconiho firma ale kdžy dostala pokutu 500M€ tak sem někde četl že akcie AC byly hodně dole... nevím co je na tom pravdy ale něco určitě... všichni u jiných článků nadávaj na Chelsea že začala modu velkých platů ale stejně by to udělal i něko jinej a na finanční Fair Play jak říkáš už je asi pozdě... Jinak si říkám co by bylo s AC kdyby nebylo spojený s Berlusconiho firmou bylo by to lepší nebo horší? A jestli ted´ příjde zase ekonomická krize což asi jo tak to bude docela sranda no...

Reagovat
smazaný uživatel

Amen.

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost,na zaklade par vacsich vysledkov v prvych kolach robis unahlene zavery

Futbal je stale hra,kde tim,ktory ma na vsetkych postoch slabsich hracov,dokaze porazit iny tim s hviezdami na kazdom poste.

V dalsich kolach sa to ukaze a pridu aj prehry tychto"velkych"timov.

A jediny problem na ktory Roig poukazuje a vacsina ludi tu tomu nepochopila,je rozdelenie prijmov z TV prav,kde v ESP si kazdy predava samostatne,takze sa stava ze Real preda prava za 200 mil.a dajmetomu Osasuna za 5 mil.,a v tom je ten rozdiel a problem.

V Anglicku sa predava kolektivne,a aj mensie timy dostavaju slusne peniaze a hlavne timy zo sirsej spicky taktiez a tak mozu velkym konkurovat.To je cele.

Reagovat
Kenneth

Zajímavé pravdivé čtení. I když si nemyslím že Bundesliga odpávádá a kluby jsou finančně v hajzlu.

Reagovat
smazaný uživatel

vsak z toho prispevku vypada ze sa vobec neprestupuje a v riti je cela europa

okrem mancity,PSG,malaga

Reagovat
exse

Nevím proč by to měl být problém pro španělský fotbal? Prostě Barca jasně utekla celému světu, na ni nemá nikdo, pak je tu Real, kterej je sice o třídu pod Barcou ale v lize o 2 třídy nad zbytkem a z evropského pohledu je natom stejně jako MU, Chelsea, a časem asi MC. A jinak týmy jako Valencia, Atletiko či Villareal jsou srovnatelné s týmy na jejich pozicích v PL či SA, takže tam problém moc nevidím.

Reagovat
panca

vzdycky jsem se na zapasy barcy a realu tesil, ale ted kdyz to ve 20. Minute muzu vypnut, protoze je rozhodnu, tak nevim, jestli se priste budu vybec divat. Je to proste nuda. A asi nejsem jedinej. Platovy stropy jsou blbost, ale nemit dluhy je rozumnej napad. Dal bych jim par let a kdo to nesplni, tak papa. Jinak ta liga nebude nikoho nakonec zajimat

Reagovat
smazaný uživatel

zase nevim do jaky miry je rozumny to korigovat ze strany nejakyho spravniho subjektu protoze je to proste byznys jako kazdej jinej....a nevim jak je to se sledovanosti myslim ze to spis roste co se tyce barcy, realu

Reagovat
panca

jenze oni hraji spolecnou ligu a vedeni musi nekak zakrocit, jinak se to cely zhrouti. Sponzori nebudou do toho davat prachy, kdyz se lidi nebudou koukat. Dnes si nestranej fanousek pusti barcu a real. A s temahle vysledkama uz ani to ne. Ostatni zapasy ani nahodou. Real a barca ty ostatni tymy potrebuje, ale oni z toho soukoli uplne vypadli

Reagovat
smazaný uživatel

lidi si ty ostatni nepusti ale co si teda pusti kdyz chtej koukat na fotbal? italskou, anglickou, nemeckou? myslis ze v tech ostatnich to je o tolik jiny? jasny ta dominance je ve spanelsku mnohem vetsi ale ty monopoly se rysujou i jinde (v anglii manchestery oba), v italii do toho moc nevidim ale prijde mi ze AC jen tak nekdo nesunda taky z trunu, v nemecku tam je to vyrovnanejsi a tezsi tipovat vyherce titulu

Reagovat
panca

treba si ten fotbal ani nepusti jako ja ted... Je to nuda. Driv jsem znal treba setavu valencie a sevilli nazpamet, protoze jsem na jejich zapasy kouka. Ted me ani nenapadne je pustit. Vzdyt tam nikoho nemaj a ztraci 30 bodu. A takovych lidi je urcite spousta.

Reagovat
JacoBee

takže kvůli realu a barce a ztrátě 30bodů jsou ostatní zápasy nudné?

Reagovat
panca

a nejsou? Nefanousek tech dalsich tymu si to prakticky nepusti

Reagovat
smazaný uživatel

Já s Roigem souhlasím, tohle nebaví ani fanoušky Barcy a doufám, že ani fanoušky Realu.

Je tu klasicky jedno ALE: tohle je prostě trh, takhle to na světě chodí. Fotbal je business. Ve světě globalizace je přece přirozené, že ty velké (a teď je potřeba zmínit podstatnou věc: nejen velké, ale hlavně historicky nejúspěšnější a tradiční) kluby budou rapidně sílit na úkor "těch druhých".

Barca a Real jsou tradiční slavné kluby, mají propracovaný marketing, nabízí atraktivní hru, hvězdy, show. My a Real se snažíme dobývat Asii, Ameriku... máme turné, marketingové aktivity, komunikujeme s fanoušky. Co nabízí Villarreal?

Co se ekonomické stránky věci týče: zadluženost řešit nehodlám, to je věc klubů samotných. Pokud si to můžou dovolit a rozhodnou se do toho jít, ať se zadlužují. Zadlužené jsou státy, firmy, lidi, tak proč ne kluby? Je to každýho věc (bez ohledu na to, jestli s tím souhlasím nebo ne, prostě to tak chodí).

Televizní práva: Kdo chce sledovat Gijón? A kdo chce sledovat Barcu? Zase se to odvíjí od poptávky. Absolutní podmínka kapitalismu.

Kupujeme hvězdy, za obrovské balíky? A co? Máme obrovské rozpočty, můžeme se to dovolit. Koupíme Fábregase, on se nám několikanásobně vrátí. Jsou to investice, ne rozhazování.

A sportovní úspěchy? Teď už jen za Barcu: jsme skutečně tak úspěšní, protože kupujeme super drahé hvězy? Já si nemyslím. Ok, je to jeden z důvodů, samozřejmě... Ale kde je ten hlavní důvod? Máme propracovanou akademii, kterou efektivně využíváme. Máme dlouhodobý projekt a velmi dobrý prezidenty. Máme skvělé trenéry, kteří klubu rozumí.

Chápu, že tenhle stav není dobrý a většina z nás by byla radši, kdyby se to posunulo jinam. Jen tvrdím, že tenhle stav věcí je přirozený. A že hledat viníka je nesmysl. Barca a Real jsou prostě ve všech ohledech úspěšnější. Na poli ekonomickém, marketingovém, sportovním.

Reagovat
smazaný uživatel

nebavi to fanousky Barcy ani Realu ? jak si k tomu prisel , ja potkavam porad vic lidi v dresu Barcelony, porad vic lidi co jim fandi atd...

Reagovat
smazaný uživatel

Nebaví v tom smyslu, že ty zápasy už nejsou zápasy jako takové, ale spíš exhibice, někdy tréninky. Já Barce začal fandit, když přišel Saviola a tenkrát jsem před každym zápasem měl obavy, jak to skončí. Dostávali jsme na prdel i od Málagy. Ještě za Rijkaarda, kdy Barca měla vynikající tým, jsme občas dostali nečekaně na prdel a z týmů jako Sevilla, Villarreal a Atlético šel strach. Dneska? Mě je jedno, kdo proti nám nastoupí, protože ten tým stejně nebude vidět.

Reagovat
smazaný uživatel

me to zase bavi, hraju abych vyhraval

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, jenže tohle už neni sport. O vítězi víš už předem. Jedinou otázkou je jaký hráč a kolik dá gólů.

Reagovat
herbage

zajímalo by mě, jaké budou kurzy na zápasy s Grandaou či Vallecanem

Reagovat
smazaný uživatel

5:1 od Málagy v roce 2003, to bylo asi největší dno, co jsem u vás viděl.

merengues

05.12.2003 19:07

Tak teď si na vás chlapci smlsnu, protože jsem po dlouhé době viděl delší sestřih z utkání Barcy (to jsem si vážně nemohl nechat ujít!). Valdés v brance dělal co mohl, ale moc toho udělat opravdu nešlo. Největším tragédem byl jasně Mario, který dopadl na chlup stejně jako Rubén. Tento zápas ukázal, že Valladolid je klub jeho formátu. Po Mariově boku se proháněl „všudybyl“ Cocu, který si mohl hlasivky ukřičet (fakt jsem ho litoval), leč marně. Pravá strana obrany, toť vaše další silná disciplína. Opěvovaný Gabri skvěle zhodnotil situaci před třetím gólem a vlastně tak zkompletoval Salvův hattrick. Nalevo Bronckhorst. To je chlapík, který je na lavičku na Highbury jako dělaný. Nic nezaviní, nic nevymyslí. Takový 30% R.Carlos. Střed zálohy, to je Xavi, který už tři roky přešlapuje na místě a začíná být stále jasnější, že nový Pep z něj NIKDY nebude. Nehraje ani v repre, to hovoří za vše. Na rozdíl od Motty se ale na něj dá alespoň chvílemi dívat. Božský Thiago nejdříve dostal žlutou za hrubý a zbytečný faul a pak měl ještě tu drzost vrazit jednomu z domácích slušnou ránu do obličeje (kde byl v tu dobu rozhodčí, to je vážně záhadou). Rijkaard pochopil, že tenhle zápas by Motta prostě nedohrál, tak ho raději rychle sundal z placu. Kdyby bylo na mně, tak bych ho okamžitě vyrazil z kádru! Takto nedisciplinovaný hráč, to jsem ještě neviděl. Pošlete ho na léčení! Zlatý Gerard. Quaresma se snaží, ale kličky mu vychází buď v autu nebo když proti němu zrovna nestojí soupeř. L.García = opět neviditelný. Jestli by už Rijkaard neměl přestat s těmi experimenty a začít stavět Overmarse s L.Enriquem, kteří ihned přinesli oživení. Záloha v Malaze totálně propadla, takřka všechny domácí akce trvaly do patnácti vteřin, jejich hráči se přes váš střed proháněli naprosto bez vzdoru. Kluivert už myslí na závěr kariéry, který nepochybně odehraje na liberu. To je něco strašného, co se s ním stalo. I kdyby křídlům vyšla nějaká akce a natankovali slušný balon před bránu, tak on tam stejně většinou nebude. O Saviolovi platí to samé, co o Xavim. Když u vás před třemi lety začínal, tak hrál možná ještě lépe než dnes. A dnes měl být nejlepším útočníkem planety. Absence Puyola, Marqueze a Ronaldinha je znát ještě daleko více než kdokoli z nás mohl doufat. Nemáte za ně vůbec žádnou náhradu! Kupte raději v zimě pořádné hráče a hlavně zkušené, „Cocuho školka“ vám nikdy nic nevyhraje.

Ten Xavi . Ale jinak téměř souhlas i dnes .

Reagovat
xjert02

Jj, je videt, co dela herni system.

Reagovat
xjert02

To jsem myslel ve vztahu k "obrozeni" Xaviho...

Reagovat
herbage

Tak ten Thiago Motta, toho jsi odhadnul dobře Quaresmu také Ale Xavi ti trošku ujel, ale to je pochopitelné. Až do Guardiolova příchodu to nebyl hráč světové úrovně

Reagovat
alcantara

Este Gio

Reagovat
Xavi

Xavi. Ale jinak pěkně.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, na tenhle koment si ještě pořád, i po těch letech, pamatuju

Reagovat
DelPiero137

To si si archivoval clanok z r.2003? alebo si to dohladal?

Reagovat
alcantara

Nieco na tom horkokrvne vybojovanom vitazstve bude, ved nie je nad pocit, ked Rivaldo vybojoval LM v poslednom zapase. To je neopakovatelny zazitok, ktory som prezival urcite emotivnejsie, ako nas vcerajsi piaty gol. Vitazstva sice neomrzia nikdy, ale zazitok je povrchnejsi ajked mame to stastie divat sa na nadhernu a neopakovatelnu hru, ktora ciastocne (ne)napinavost duelu vyvazuje.

Reagovat
herbage

tohle beru, protože máš pravdu. Tady Primera zaspala za Premier league, která se propagovala jako jeden produkt a ne jako Real + Barca. Ve výsledku na tom vydělala celá liga a všechny kluby, kde mají i spavedlivější přerozdělení z TV práv. Tam je problém jiný, že právě kluby jako Mancity či Chelsea narušují pravidla trhu, kdy utrácí více než si vydělají na základě externích dotací od superbohatých majitelů. Což je to nejhorší, protože ve Villarrealu můžou dělat vše výborně, ale pak přijde šejk do Malágy či Getafe a nakoupí si, koho chtějí

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád je na tom ve Španělsku jedna velmi pozitivní věc: dominují kluby s nejbohatší historií. Ani si nechci představovat situaci ála Premier League, kdy by La Ligu drtila Málaga a Getafe. A Barca s Realem by se staženou prdelí hráli o 3., 4., 5. místo s tím, že by museli pouštět nejlepší hráče za prachama do těhle dotovaných sranda klubů...

V tomhle ohledu si ještě ve Španělsku můžeme pískat.

Reagovat
xjert02

Souhlas. Oba mate pravdu. Krasne popsana 2 hlediska - trzni hospodarstvi (nepouzivejte kapitalismus - to vymysleli jako pejorativni oznaceni zastanci marxismu, kteri o ekonomii vedeli tuzku) a vlastni pravidla sportovni souteze, aby bylo dosazeno konkurenceschopnosti klubu vc. destruktivnich kapitalizaci dluhu bohatymi vlastniky.

Reagovat
smazaný uživatel

Na jednu stranu deformují trh ( který rovný není protože kluby mají různou minulost, úspěchy, zázemí a to jak vlastní v podobě stadionu, tak populační v obyvatelstvu aglomerace což jsou jasné konkurenční výhody ) ale na druhou stranu kdyby nepřišli, tak peníze co nasypali do přetupů by ve fotbale nebyly a jeho úroveň by byla všeobecně nižší. Podle jiriho 1,3 mld eur plkus k tomu musíš připočítat peníze za televizní práva jejichž cena se díky příchodu hvězd do CIty a CFC zvedla. Navíc co byla anglická liga před rokem 2000? jediné co tam bylo k vidění bylo maximální nasazení po celých 90 minut a zběsilé tempo hry kdy na přihrávky uprostřed hřiště nebyl čas a bez Abramoviče by se na tom dodnes nic nezměnilo a typickým hráčem BPL by byl dvoumetrový a stokilový obránce nebo tvrďák ze středu zálohy s 10ti žlutými a 4mi červenými ( je to angličan tak se musí počítat s nárůstem za nesportovní chování ) za rok.

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle si představujou PL fanoušci PD kteří z té doby neviděli žádný zápas. Man United před rokem 2000 hrál lepší fotbal než během posledních pěti let. Až letos se k tomu zase pořádně vracíme. A než Wenger změnil koncept nákupu a prodeje po té skvostné sezóně Arsenalu, tak byl víc než zdatným konkurentem. Občas až moc zdatným.

Reagovat
smazaný uživatel

Zaprvé nejsu zvědavej na to aby mi někdo říkal co je lepší a co horší fotbal, to ať si určí každý sám.

Zadruhé, PD jsem nikdy nebral jako oblíbenou ligu.

Zatřetí, zápasů PL před rokem 2000 jsem viděl dost na to, abych si udělal obrázek o lize. Několik klubů mělo dobré hráče s kterými se dal hrát fotbal ( a Chelsea a LUFC kvůli jejich pořízení přišli na buben ) ale ligu vždy tvořilo 20 týmů a vzájemné zápasy dolní poloviny byly otřesné.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Ako píšeš. Toto mi pripomína aktuálnu ekonomickú situáciu, ktorá je taktiež bezvýchodisková.

Reagovat
smazaný uživatel

berete to moc vazne... kdyz nebudou prachy ty kluby zaniknou nebo pojedou dolu a prijdou novy... na tom neni nic spatnyho je to evoluce jakok ve vsem, je to jejich vec kdyz maj obrovsky dluhy

Reagovat
DelPiero137

Dlhy su pomerne novodoba "vec" ktorej koniec sme este nezazili. USA je jasnym varovanim ze sa to moze zvrtnut a zrazu sa to nebude vediet splacat....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Za sebe můžu říct, že mě Barca baví. Hrozně baví. Při zápasech slavím.

Nicméně byly doby (a nebylo to úplně dávno), kdy jsem výhru třeba na Riazoru slavil jako ohromné vítězství. Nebo třeba ty Ponorky pro nás bývají tvrdým oříškem. Včera tomu tak nebylo. Pravda, že jsem ři zápase góly oslavil, ale pak si to uvědomíš. V půlce víš, že vyhraješ. Po 60ti minutách už víš, že to bude debakl. A poslední půlhodina je čekání na závěrečný hvizd.

Reagovat
blaugrana

Mohli by byť tvrdým orieškom aj naďalej, ale nie s prístupom, akí predviedli včera na NC.

Reagovat
smazaný uživatel

Včerejší zápas má na svědomí Villarreal, ne Barca.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem to nejspíš špatně podal: mě samozřejmě hra Barcy baví a vždycky bavit bude. Já měl na mysli Primeru jako soutěž. A hlavně soupeře. Dneska když se díváš na Barcu, tak koho vidíš? Jen Barcelonu, soupeř je sparingpartner. Dřív hrály dva týmy. Dneska jenom jeden.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže jde jen o prachy, o nic víc, pokud správně chápu..

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě.

Reagovat
blaugrana

Vždy išlo len a len o ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdy ne :-), treba nasi socialisticti sportovci, kteri vedle sportu meli i obcanske zamestnani, protoze sport by je neuzivil... Presto to delali, reprezentovali zemi, i kdyz valuty, ktere videlali, jim schrabnul stat, delali to z lasky ke sportu. Dnes to je bohuzel jen honba za mamonem...

Reagovat
blaugrana

No, oni bohužiaľ nemali na výber, takže ťažko uvádzať toto ako príklad.

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak meli, nemuseli sportovat vubec :-). Jako uvedomuji si, ze ty nejlepsi by stejne rezim nejak donutil reprezentovat nasi krasnou socialistickou zemi, aby ti hnusni kapitaliste videli, jake tu mame lidi :-), ale jde o to, ze i kdyz vedeli, ze z toho nic mit nebudou, delali to s opravdovym nasazenim a nadsenim... Dneska se podivejme treba do Italie, hraci nechteji podepsat novou smlouvu a potazmo hrat, protoze jim chteji zvysit dane...

Reagovat
blaugrana

S obrovským nasadením to robili, ale bolo to všetko pod nátlakom. Pôjdeš, alebo dostaneš guľku, či pôjdeš bručať.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak kulky v Ceskoslovensku nelitali, to spis v Sovetskem svazu :-). Ale ja myslim, ze oni opravdu nebyli nuceni sportovat, ani na statni urovni. Oni proste chteli. Motivaci jim byla maximalne cesta na zapad. Ja jsem videla nescetne rozhovoru z tehdejsimi sportovci a reprezentanty (dnes v duchodovem veku ci po smrti), to bylo proste videt, ze zili pro ten sport. Nebo mas dojem, ze Zatopek si behal v kazdem pocasi v kanadach ci s manzelkou na zadech jen proto, ze se mu pred ocima zvedala vidina nejakych extra penez? :-). A mimochodem v te dobe ani na zapade nebyli sportovci cisti profesionalove...

Proste dneska nesportuji vetsinou kvuli tomu, ze ten sport maji radi (to by ho ostatne nehyzdili tim prisernym faulovym divadylkem a nesportovnim chovanim), ale proto, ze dostanou zaplaceno. Myslim, ze kdo tim sportem opravdu zije, by se ukazalo ve chvili, kdy by platy klesly... No ale to je na dlouhou debatu a hlavne je to nezvratna skutecnost, proste to uz nemuze byt jako driv :-).

Reagovat
blaugrana

Toto by sa dalo vystihnúť vetou...dnes už zadarmo ani pes nešteká.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, bohuzel ano... Osobne jsem si vzdycky myslela, ze sportovci jsou preplaceni, chapu, ze to je otazka nabidky a poptavky, ale i tak je mi dost spatne z toho, ze obycejni hlupaci, co neumi nic vic nez kopat do mice (ano, rikam to jako sportovni fanynka... nedelam si o inteligenci a prinosu techto modernich gladiatoru velke iluze) jsou placeni lepe nez lekari zachranujici zivoty nebo vedci... Ale neda se svitit, je to tak, a ne jinak... :-)

Reagovat
blaugrana

Nj, ale to tak bolo vždy, že tie ľahšie práce boli ďaleko lepšie platené, ako tie, pri ktorých sa človek zodrie a dostane almužnu. Lenže to už je problém dnešnej doby. Ako to povedal jeden ekonóm...5 % svetovej populácie vlastní 95 % bohatstva na tomto svete a potom to nijako inač ako takto skončiť nemôže. My, bežní smrteľníci budeme vždy len nahraditeľnými kolieskami vo veľkej mašine, ktorá sa môže ale čoskoro zaseknúť.

Reagovat
blaugrana

A čo sa týka tých daní. S tým súhlasím. Prečo by ľudia, ktorí zarábajú obrovské prachy nemohli platiť aj vyššie odvody. Im to síce neprospeje, ale štátu áno.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Nikdo nemůže čekat, že Villareal bude dotírat na Barcu s Realem. Tu pozici mají mít Atlético a Valencia, které ale jsou v tragickém stavu (pravda, Valencia se trochu zvedá, ale ty navršené problémy budou dohánět dlouhodobě).

Hvězdy přicházely vždycky, nemá smysl kvůli tomu velkokluby kritizovat (u Realu je to ale masakr). Barca má skvělou akademii, mimořádně kvalitní odchovance (s přehledem nejlepší v historii), geniálního trenéra. Na vrchol se nedostala nákupy, ale odchovanci. Zaslouží si to kritiku? Zkrátka se sešlo spoustu věcí najednou a nedivím se, že nikdo nedokáže konkurovat. Navíc oba fungují jako světové značky (menší vliv krize), to se o ostatních španělských klubech říct nedá, také proto je skoro polovina ligy bez sponzora na dresu.

Reagovat
DelPiero137

Pravda, ale nakupy Sancheza a Fabregasa maju naznak Galácticos (docela zbytocny Beckham a pod). Proste posobite ako all stars, pritom to nepotrebujete lebo aj tak ste strasne silny.

Keby ste nemali Messiho, Iniestu pochopim prichod takejto kvality.

Skor by bolo sympaticke zabudovat dalsieho hraca z akademie alebo iny super talent. Podla mna ste az moc "nadupany" az to moze miestami skodit.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, nákupy Fábregase a Sáncheze byly nutností. Tady hrála hlavní roli sportovní stránka věci. Že se nám Fábregas několikanásobně vrátí je už věc druhá. My navíc (aspoň teď za Rosella) nerozhazujeme prachy, všechy ty hvězdy jsme koupili silně pod cenou. Jedinou výjimkou je Alexis. I tak; v jeho případě jsme tu cenu stejně stlačili na minimum.

Mascherano si "doplatil" 3 mega euro, aby mohl přestoupit. Hvězda jeho formátu má plat 4 mega. To není moc. Fábregas doplatí 5 mega, šel s platem dolů. Alexis má plat 3 mega ročně. Opakuju: my nerozhazujeme.

Letos přišel Fábregas za 29 + a Alexis za 26 +. Odešel Bojan za 12, Romeu za 5, druhá splátka za Zlatana je 8 mega, Jeffrén za 4, Cáceres za 3.

55 mega jsme vynaložili na posily, 32 jsme získali. Jsme v mínusu 23 mega a to jsme tým značně posílili.

Nejsme Galácticos

Reagovat
DelPiero137

Nemyslel som Galácticos po financnej stranke. Mne pridete aj bez tychto 2 borcov strasne silny. Tolko osobnosti, hracov z TOP svetovej spicky sa uz davno nestretlo v jednom muzstve. Pridete mi ako neporazitelny s takouto kvalitou a to sa mi moc nepaci

Mozno sa znova najde "Inter" ktory by Vas dokazal zastavit.

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona prostě sklízí ovoce za strategickou koncepční práci. Sešla se skvělá generace odchovanců doplněná o hvězdy, které ale byly kupované na konkrétní pozice, kde jsme potřebovali posílit.

Ano, možná jsme nemuseli tak rozhazovat v posledních dvou letech Laportovy prezidentury, ale to je asi tak všechno, co se nám dá vytknout.

Reagovat
Xavi

Že je polovina ligy bez sponzora na dresu, je podle mě dáno tím, že je teď ve Španělsku finanční krize. Přidej šílené přerozdělení práv za TV a jsme tam, kde jsme...

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
Kenneth

Kdyby začalo platit to finanční Fair-Play dříve tak by ta liga ještě za něco stála, přišlo to pozdě a jen tak se to nezmění, škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou kecy. Nikdy není pozdě. A čím dřív, tím líp.

Reagovat
Kenneth

V případě Realu pozdě je, ten má kádr na dalších 5-6 let.

Reagovat
smazaný uživatel

tys evidentně zcela pochopil, o co tady jde ...

Hlavně že Real má ten tým na léta dopředu, co ...

Reagovat
Kenneth

.. To pravidlo se mělo zavést před 2. Galacticosem Realu, Real má mladý tým, nakupovat už nepotřebuje. Fair-Play pravidlo je teda pro Real zbytečné ale ochrání to před dalšími obrovskými nákupy, v které stejně nevěřím dokud tam Mourinho j.

Reagovat
smazaný uživatel

Roig absolutně souhlasím!!!

Reagovat
blaugrana

Keď sa tak človek nad tým zamyslí, tak špalielskej lige by asi podľa názoru kritikov prospelo, aby Barca Madridom neprodukovali atraktívny futbal a tým pádom by sa prachy za vysielacie práva možno prerozdeľovali rovnomernejšie. Ale to je utópia. Barca žne úspechy zo svojej perfektnej akadémie a tu jej nikto nevezme + doplnila káder hráčmi do budúcna. To už je historický vývoj jednotlivých klubov. Vždy boli a vždy aj budú klubu, ktoré sú dominantné, a potom tie, ktoré môžu občas prekvapiť a ďalšie, ktoré budú vždy hájiť len stred tabuľky, či pozície ešte nižšie.

Reagovat
Kenneth

I kdyby hráli naprosté hovno a Valencie skvělý útočný fotbal tak se fanoušci stejně podívají na Messiho nebo Ronalda. Tak to prostě je.

Reagovat
blaugrana

Takže sú vlastne vinníkmi diváci.

Reagovat
Kenneth

Co se týče televizních práv tak ano. Logicky ti v Číně budou koukat na Barcu a Real než na ostatní.

Reagovat
blaugrana

Alebo sa ponúka ešte jedno riešenie...hráčov ako Messi, Xavi, Inesta, Ronaldo, Ozil a pod., ktorí bavia ľudí jednoducho postrieľame a budú sa nasadzovať priemeráci a všetko bude na najlepšom poriadku.

Reagovat
smazaný uživatel

Největší zlo PD je stejně Hala v Madridě.

Reagovat
Kenneth

Nějaký fanoušek Realu ti musel přebrat holku, jinak si tenhle mindrák nevysvětlím.

Reagovat
smazaný uživatel

ne neboj. Bohužel už nemám holku,ale zralou ženu. A o nějakém "mindráku" nemůže být řeč. Prostě Real škodí fotbalu. A snad je FCB bude ještě dlouho válcovat.... ať Mouřenínovi "praskne přirození".

Reagovat
Kenneth

Jsi divné stvoření. Nejenže máte více másla na hlavě než Real, bez Rusáka byste si nemohli dovolit ani kopačky pro Torrese, za 2. urážet trenéra který s váma po 50 letech udělal titul. Ale co od tebe čekat že.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm vskutku zajímavé. To nemůže být z tvojí hlavy. Ale co.... neřeš to. Jen tak rýpu.

Reagovat
blaugrana

krleš bol vždy rozporuplný človek.

Reagovat
smazaný uživatel

pěkné přídavné jméno.

Reagovat
blaugrana

V češtine to je myslím rozvrácený, ak by ma tu niekto chcel bombardovať.

Reagovat
blaugrana

Alebo rozpolcený.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jestli to tu někde je (nechci projíždět 600 komentů) ,ale mohl by mi někdo říct nějaký odkaz na stránku kde je dopodrobna vysvětlený to Fair play pravidlo ?

Reagovat
smazaný uživatel

Obecně se v Evropě problém sice opravdu týká finanční náročnosti soutěží, již vytváří kluby jako ManCity a dříve Chelsea.

ALE ve Španělsku jde o JINÝ PROBLÉM - jak naznačil snad jen jiri-fcb, zde nemají kluby kolektivní smlouvu o prodeji televizních práv, která by zaručovala rovnoměrnější rozdělení obrovského balíku peněz od televizních společností. Jedná se o jedinou ligu z těch největších evropských! Ve Španělsku si práva kluby prodávají sami. V Anglii bere z tohoto zdroje první tým ligy zhruba 1,5x víc než ten poslední (podobně v Německu, Francii, Itálii) kdežto ve Španělsku je to 20x tolik! To znamená příjem pro Real a Barcelonu okolo 150-160 M Euro ročně, což je u jiných velkých klubů celý rozpočet. To jsem našel na internetu, myslím, že to bylo ve zprávě od Deloitte.

Dá se očekávat, že v blízké budoucnosti dojde ke kolektivní smlouvě o přerozdělování peněz z TV práv i ve Španělsku. Je samozřejmě potřeba aby ti co na tom mají zájem vyvinuli tlak na ty dva giganty, případně na svaz či televizní stanice, neboť všechny tyto subjekty mají mít zájem na kvalitní a vyrovnanější lize.

Reagovat
blaugrana

Majú mať...ale ako sa tu už tristo krát omieľalo...Televízne spoločnosti nebudú kupovať vysielacie práva od Gijonu na takej úrovni ako u Barcelony a podobe. Im taktiež ide o zisk zo sledovanosti a preto samozrejme uprednostnia Barcu, Real či Valenciu pred týmito malými klubmi, ktoré sleduje hŕstka ľudí.

Reagovat
Kenneth

Bohužel. Ty kluby by museli nakoupit světové hvězdy aby se o ně začalo zajímat.

Reagovat
smazaný uživatel

Jde o to, že až se budou kupovat práva na celou ligu, tak se nebudou upřednostňovat nějaké kluby, prostě se budou práva kupovat na všechny zápasy ligy, takže televize koupí práva na všechny, jinak se k Barceloně a Realu nedostanou. To pro ně nebude méně atraktivní než ten starý způsob, protože jinak se k Barce a Realu dostat nebudou moci.

Takže televizní společnosti nebudou muset kupovat práva od Gijonu, jak ty říkáš. Budou je kupovat od svazu či klubové asociace. Tento systém funguje ve všech ostatních vyspělých fotbalových ligách a bude fungovat i ve Španělsku až se k tomu odhodlají. A velké týmy v ostatních ligách (jediní co by si na něj mohli stěžovat) si na něj ani nestěžují, určité benefity to nese i jim.

Reagovat
blaugrana

No neviem, či by boli na toto tie televízne spoločnosti pristúpiť a už vôbec neverím tomu, že na to pristúpia kluby. Každopádne by to pomohlo, ale žeby to nejako razantne ovplyvnilo vývoj ligy...tak to si nemyslím.

Reagovat
smazaný uživatel

Ve všech ostatních ligách na to přistoupily jak kluby tak televizní stanice. Dojde k tomu i ve Španělsku, jen čím dýl to potrvá, tím spíš u toho budou výraznější třecí plochy. Čím později k tomu dojde, tím déle pak budou moci Real a Barca profitovat z posledních bohatých let a tím déle bude trvat to než někdo ohrozí jejich postavení na špici. Obávám se toho, aby si tyhle dva kluby nevydobyly rozdělení toho balíku peněz sice rovnoměrněji, ale přesto výrazně ve svůj prospěch. Kvůli svým naditým výdajům plynoucím ze vzájemné konkurence (Real - Barca) pro ně bude možná těžké sumu z TV práv očesat výrazněji.

Reagovat
blaugrana

Každý klub si mohol pri vývoji zvoliť cestu akou pôjde. Barca si zvolila cestu úspechu, ktorý niečo stojí, ale aj nesie ovocie v podobe toho, že sa tie televízie o ich akcie zaujímajú ďaleko viac, ako o vys. práva iných malých klubov. Ta kolektívna zmluvu by určite pomohla, ale pochybujem, že by to malo nejaký veľký vplyv. A čo sa týka tej zmluvy v Anglicku, tak sa tiež presadzuje bývalá BIG 4 a prenosy nie sú rozvrhnuté rovnomerne.

Reagovat
smazaný uživatel

Psal jsem to v prvním příspěvku - rozdíl ve výnosech v PL mezi prvním a posledním týmem tabulky jke zhruba 1:1,5 ve prospěch prvního týmu (díky kolektivní smlouvě). Takže je to víceméně rovnoměrně. Ve Španělsku je to 1:20, to je obrovský rozdíl, tudíž by rovnoměrnější rozložení peněz z TV práv mělo pro konkurenceschopnost menších klubů velký vliv.

Přečti si pořádně můj první příspěvek, dál to opakovat nebudu.

Reagovat
blaugrana

500. pre normalizáciu La Ligy, i keď je to utópia.

Reagovat
smazaný uživatel

501. pre FCB

Reagovat
smazaný uživatel

to je neskutocne ako moze niekto tvrdit ze PL je o dvoch teamoch...NONSENS, debilita a neviem co este...no comment..

Reagovat
blaugrana

Ďakujeme, že si s nami podelil o prínosný príspevok. Dúfame, že sa diskusie zúčastníš aj nabudúce.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele