Za každý gól dostane Červený kříž 4000 eur

14.11.2007, 15:54
Aktuality
Fotbalisté dostali další motivaci ke střílení branek na blížícím se Euru. Prezident UEFA Michel Platini dnes oznámil, že každý gól na šampionátu v Rakousku a Švýcarsku přinese 4000 eur (zhruba 104 tisíc korun) Červenému kříži.

"Je to cíl pro týmy, aby střílely hodně gólů, protože peníze za branky půjdou na dobrou věc," prohlásil Platini. Podle prezidenta patří UEFA ke štědrým dárcům Červeného kříže, za poslední dekádu až evropská asociace poukázala na jeho konto přes osm milionů švýcarských franků (asi 128 milionů korun).

Červený kříž už také rozhodl, komu branky z letního evropského mistrovství pomohou. Jak prozradil prezident Jakob Kellenberg, peníze budou určeny na pomoc obětem pozemních min v Afghánistánu.

Pomoci mohou i fanoušci, na stránce www.scorefortheredcross.org mají možnost kupovat svým týmům virtuální góly. V závěru mistrovství bude vyhlášen tým s nejštědřejšími fanoušky.

Autor: Radim Šantrůček / ČTK

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jestli to nějak změní postoj hráčů k tomu aby stříleli více gólů.. asi těžko.. ale jinak zajímavý nápad.

Reagovat
Kily

to těžko, to spíš Řekové požádaj, jestli by nemohli nastoupit s dvanácti fotbalistama výměnou za to, že svaz za každýho ty 4000 zaplatí...

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

ne asi to Řecko moc nepomůže

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Už vím, koho nebude mít červený kříž v oblibě...

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

... tak aspoň česko by sa mohlo rozstrieľať . Grécko, Nórsko alebo Škotsko tomu moc nepomôžu. Škoda že tam nie sme my. Určite by sme výdatne prispeli.... v každom zápase základnej skupiny by sme chytili 0:4 = 48 000 frankov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

Nápad je to fakt nesmyslnej, myslim, že tohle fotbalisty může motivovat tak v nějakym bezvýznamným přáteláku, ne na ME...ale co, když to půmuže dobrý věci, tak nic proti tomu

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz budou potrebovat urcitou remizu, jako treba v Portugalsku Dansko se Svedskem, tak neremizuji 2:2 ale domluvi se treba na 4:4, postup budou mit oba a jeste prispeji vic, ale ze by se hralo ofenzivneji? tomu neverim, Platini asi fakt nema co delat a vymysli uz neuveritelne veci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele