Z trávníků Premier League zmizí hravé prvky, zůstanou jen pruhy

05.08.2017, 15:00
Aktuality
Vynalézaví údržbáři trávníků na stadionech anglické Premier League mají se svými hrátkami utrum. Vedení anglické nejvyšší soutěže rozhodlo, že bude následovat nové regule UEFA platné pro evropské soutěže, a po každém klubu PL bude již v nadcházejícím ročníku požadovat pouze tradiční horizontální pruhy...

Parádními vyobrazeními se v nedávné době prezentovali především údržbáři ze Southamptonu a Leicesteru. John Ledwidge z druhého jmenovaného klubu si potom řekl o pozornost celé fotbalové veřejnosti loni v květnu, když u příležitosti oslav senzačního titulu doprostřed hrací plochy vysekal celý znak Leicesteru City.

Takových zpestření se už ovšem trávníkům v Premier League, a nakonec i na stadionech přítomným divákům, dále nebude dostávat, když se vedení anglické nejvyšší soutěže v nedávném prohlášení zavázalo k naprostému ctění klubového manuálu UEFA platného již pro sezonu 2014/15.

Rozhodnutí prý bylo konzultováno s údržbáři všech klubů Premier League, kteří mimochodem každou sezonou usilují o triumf ve své vlastní kategorii. V uplynulém ročníku se o svůj stánek nejlépe staral tým na Old Trafford (Manchester United), sezonu předtím nejvíce oslnili údržbáři z Aston Villy.

Autor: Tomáš Daníček / telegraph.co.uk, espnfc.com, thesun.co.uk

Komentáře (685)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele