Xavi po Superpoháru: Omlouváme se fanouškům, musíme přijmout kritiku

15.01., 10:40
Aktuality
Xavi (© AFP)

Barcelonský trenér Xavi se omluvil fanouškům za nedělní prohru 1:4 s odvěkým rivalem Realem Madrid ve finále španělského Superpoháru v Rijádu. Podle něj ukázal jeho tým nejhorší tvář, věří však, že se vzchopí. Řekl to na tiskové konferenci.

Za "Bílý balet" se v úvodních 10 minutách dvakrát trefil Vinícius Júnior, poté snížil Robert Lewandowski, brazilský útočník Realu však před koncem prvního poločasu dokonal hattrick. Po změně stran ještě zvýšil Rodrygo, Barcelona navíc dohrávala bez vyloučeného Ronalda Araúja.

"Hlavou mi běží zklamání, smutek. Byli jsme natěšení, ale odehráli jsme nejhorší zápas ze všech. Snížili jsme na 1:2 a měli možnost se vrátit, jenže další inkasovaný gól nám vše zkomplikoval. Real nám ublížil z protiútoků a přechodů," prohlásil Xavi.

"Omlouváme se fanouškům, ukázali jsme tu nejhorší tvář. Musíme se vzpamatovat. Zažil jsem hodně porážek a vzchopili jsme se. Barca se vrátí," uvedl třiačtyřicetiletý mistr světa a dvojnásobný evropský šampion se Španělskem.

Věří, že porážka jeho týmu pomůže. "Je jasné, že bude následovat kritika, ale musíme ji přijmout. Nehráli jsme na požadované úrovni," konstatoval Xavi, který vede katalánské mužstvo od listopadu 2021. "Musíme se hodně zlepšit, abychom vyhrávali trofeje. Musíme se fanouškům Barcelony omluvit, protože to bylo finále, El Clásico a nehráli jsme tak, jak bychom měli," podotkl Xavi.

"Blaugrana" v minulé sezoně dovedl k vítězství v La Lize i španělském Superpoháru, ve zbytku aktuálního ročníku se jeho tým popere o tři trofeje. V Lize mistrů i Španělském poháru je Barcelona v osmifinále, v lize ztrácí na vedoucí Gironu ze čtvrté pozice osm bodů.

"Jsem připravený přijmout kritiku. Už jsme ji předtím zažili, ale věřím našemu projektu i sobě. Jsem silný. Je to pro mě i hráče těžká rána, ale jdeme dál. Přenastavíme se a zabojujeme o zbývající tři trofeje," slíbil Xavi.

Autor: ČTK

Komentáře (126)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Bosz, Slot & De Zerbi budou mít na jaře hodně telefonátů - Bayern, Barcelona, Manchester United, PSG, Napoli, AS Roma, BVB...

Reagovat
Mönchengladbach

*A samozřejmě v první řadě Xabi Alonso.

Reagovat
smazaný uživatel

ještě bych přidal Amorima ze Sportingu, ten tam taky dlouhodobě odvádí dobrou práci.

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Di Stéfano

Ale do Barcelony treba niekoho kto sa bude držať Tiki-Taka

Reagovat
dextroza_m

Mně by se líbil současný trenér Realu Sociedad, Griony, Pep nebo Jurgen

Reagovat
ADM

A hlavne na výplatu mu stačí len Tic Tac.

Reagovat
hornito

Reagovat
Gazdo

Tak Xavi si pyta 12 mega v cistom to nie je zrovna malo

Reagovat
Mass

TikToku?

Reagovat
Miguel19

United by mohli 10Haga nahradit Boszem. Plešounek z nejlepšího holandského týmu. Tutově by dopadl stejně

Reagovat
kilobyte

Dokud se u nás nezmění vedení, tak je asi jedno, kdo bude dělat trenéra. U nás by beztak shořel i Guardiola. I když bychom mu koupili vše, na co by si ukázal.

Reagovat
El Cid z City

Klopp a Pep ne.

Reagovat
Neutron

Klopp kludne, Pep skor nie.

Reagovat
Wazza228

Reagovat
Wazza228

Pep by se brzo nasral a odešel by sám.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
LyEX

Som rád, že už to tam prevezme Radcliffe, vedenie športového úseku, lebo tie výhovorky čisto len na vedenie uź je smiešné toľké roky, akože určite je to jeden z niekoľkých problémov, ale zas peniazie sa míňali, nie ako Arsenal do poslednej sezóny, alebo aktuálne LFC, takže treba tiež preniesť tu zodpovednosť na trénerov dinosaurov a nepreverených asistentov, z ktorých urobili v United hlavných trénerov a ich zlom úsudku pri skupovaní hráčov, ktorí typologický a ani mentálne sa do United nehodili.

Reagovat
LyEX

Reakcia na kylobyta.

Reagovat
kilobyte

Aha, takže za to nemůže vedení. Může za to špatný výběr trenérů. Kdopak je asi vybírá?

To že se utrácí peníze a nejsou výsledky je další minusový bod proti vedení. Určitě to není pozitivum.

Reagovat
LyEX

Vedenie je určite prioritný problém, to sa ukazuje dlhodobo na čo poukazujú aj bývalí hráči o tom žiadna, ale kedy prevzali Glazers United 2005/2006? Keď tam bol tréner, ktorý vedel vyhrať ligu s Andersonom, Valenciou a podobnými hráčmi, tak nech mi nikto nehovorí, že tak namyslený tréner ako 10H (prichádzal s vetou, že ide zosadiť City) alebo Mourinho, ktorým nakúpili hráčov, ktorých chceli a a hrali hovno, boli to neschopní tréneri a nebola to len vina vedenia, Mourinho si vypýtal Lukakuka a Pogbu, kúpili mu ich. Výber trénera je v kompetencii vedenia, majú na to podiel, ale zas napísal si, že kvôli vedeniu tu určite zhorí aj Pep, čo si nemyslím.

Reagovat
kilobyte

Ferguson byl prostě výjimečný a asi dokázal vidět něco, co ostatní ne. Takového manažera těžko nahradíš. Proto je potřeba vytvořit pevnou a kvalitní strukturu v klubu. Hlavně po sportovní stránce, protože teď je vedení zaměřeno na finanční stránku. V podstatě se dá říct, že nás vedou účetní.

Proto se vedení přizpůsobuje každému trenérovi, kterého přivedou. Protože nemají vlastní sportovní vizi. Což prostě dělá bordel, když je furt nesystematicky mění. U nakupování hráčů se vůbec nepřemýšlí. Ať už o vhodnosti do týmu a nebo o ceně.

Reagovat
LyEX

Proti tomu nemám žiadne výhrady, to je zrozumiteľne zhodnotené, ja len by som podiel viny trénerov na tom neuberal (aj keď je menší samozrejme), predsa len tam prišli aj mená, ktoré tu niektorí fanúšikovia stále uctievajú. Teraz keď tú športovú stránku prevezme nový "boss", tak akého trénera by ste si predstavovali?

Reagovat
kilobyte

I sebelepší trenér nemůže dělat ještě práci za vedení. Guardiola má v City okolo sebe luxusní servis. To by v United neměl, pokud by si ho nevytvořil sám. Což není tak jednoduché, když se musíš starat hlavně o výsledky. Asi by s námi byl výš než Ten Hag a možná by i bojoval o titul, ale podle mě by ho to taky semlelo. Skončil by dřív než by mohl něco pořádně změnit.

Takže ano určitě jsou tam podepsaní i trenéři, ale čekat od nich, že klub vytáhnou sami je prostě blbost.

Zatím bych trenéra neměnil. Prvně se musí vyřešit to vedení. Když Ten Hag nebude mít zlepšení ani potom, tak pak může přijít změna. Pokud teda nebude mít nové vedení vizi, kam by Ten Hag nepasoval.

Reagovat
LyEX

Ja nemyslím vyťahovanie klubu, skôr len predvádzaný futbal na ihrisku, lebo chápem všetko čo píšeš a aj súhlasím, ale trochu nechápem jednú vec a to, že či si spokojný s predvádzanou hrou pod týmto trénerom a jeho úsudok (pustiť DDG a priviesť Onanu), resp. či tréner (teda aj predchádzajúci tréneri) nemohli preukázať svoj potenciál a ani hrať pekný futbal a podobne, pretože vedenie im nejak zväzovalo ruky? Lebo stále píšem, že nie je to Arsenal, kde prišiel Arteta a hneď tá hra nejak vyzerala a až rok nato mu aj nakúpili posily, v LFC Kloppovi toto leto odišli 2 DM a žiadneho ktorého chcel mu nekúpili (Caicedo, Lavia) a dostal 30tníka z Nemecka a je 1. v tabuľke a začínal s Wijnaldumom. Chápeš čo myslím?

Čo sa týka Guardiolu v City, tak určite ten servis Soriano a Txiki vytiahli na top úroveň, vyhrávalo sa aj pred Guardiolom, ale hneď prvú sezónu po jeho príchode bolo vidieť ten rukopis a rozdiel.

Reagovat
kilobyte

Onana je průšvih, který se fakt nepovedl. De Gea už nebyl tak stabilní jako ve svém topu a dělal taky dost chyb. Do rozehrávky v podstatě nepoužitelný. Plat měl vysoký. Takže náhrada byla potřeba. A teď jsou 2 možnosti. Buď Ten Hag ukázal na Onananu a oni mu ho bez rozmýšlení přivedli. Nebo mu dali seznam, kde byl Onana a on si ho vybral. Nedělal bych z toho chybu jen Ten Haga. Navíc každý přestup se prostě nepovede a často záleží na detailech. U nás se ty přestupy nevedou dlouhodobě. Takže tam buď bude špatný výběr a nebo špatné práce se začleněním.

A podle mě největší chyba je, že přišel za 50 mega. Za takové peníze ho těžko posadíš. Těžko se ho budeme zbavovat a někým nahrazovat. Takže zbývá jen doufat, že se chytne.

Při vší úctě tak od Arsenalu ani Liverpoolu nebyla takový očekávání, když tam Arteta a Klopp šli. Mohli si v klidu budovat. Takže ten nástup měli lehčí. Ten Hagovi se to dost sype i věcmi, které nezavinil. Greenwood problémy, Anthony problémy, hodně zraněních. Těžko říct co je za problém se Sanchem. Jestli je to vina hráče a nebo trenéra. To se pak těžko buduje stabilita.

Často mi přijde, že ten tým je psychicky slabý a prohráváme často smolně. Třeba ten dvojzápas se Sevillou, kdy jsme si šli v klídku za vítězstvím 2:0 a v posledních minutách jsme si dali 2 vlastní góly. Letos s Kodaní v klidu vedeme 2:0 zápas už je skoro hotový a dostaneme červenou a tým se sesype.

Chápu co myslíš a vím, že Ten Hag zatím nic neukázal. Ale podle mě nemá smysl ho teď vyhazovat. První úkol musí být dát do pořádku sportovní vedení. Případný nový trenér, ať se kdyžtak přivede už do připraveného prostředí.

Reagovat
Petr.Petr

Prisel arteta a hra nejak vypadala?? Vsak prcni dve sezony skoncil na 8 miste, pak 5…vyhazoval se po kazdem zapase a az naslednou sezonu prisla kvalitnejsi hra. V tomhle srovnani je na tom 10hag mnohem lip. Prvni sezonu udelal 3 misto a druha sezony je v polovine…..

Reagovat
El Cid z City

Ten Haga bych ještě neměnil, zvlášť pokud vedení ví, že posily nebyly jeho první volby. Myslel jsem nástup do United místo City v roce 16, když City přebíral, skončili rok předtím s United snad se stejným počtem bodů. Nástup místo tH by byl asi provázen nutností změn ve sportovním úseky, jinak by se na to vyprd. Ale tipnul bych si, že Casemiro ani Mount by nedorazili, trval by na de Jongovi, k tomu Gvardiol a Haaland šel do City hlavně kvůli spolupráci s Pepem(neříkám, že by s ním šli,ale rozhodně by chtěl překopat střed vašeho pole). Vedení ti vybere posily, ale každodenní práce je na něm, u Pepa si nikdo nedovolí zahálet, i revoltující nejlepší bek světa Cancelo byl odejit a po jeho odchodu se vyhrál trebl, hráči žerou jeho, ne sportovního ředitele a podobné figurky, tým by měl jasně daný rukopis fotbalu. Docela by mě zajímalo jak je to s posilama, protože on skoro každej rok překopáva taktiku, takže spíš si Pep říká o typy s jakými chce hrát, než že by mu vedení kupovalo posily a on podle nich upravoval taktiku(výjimka Haaland).

Reagovat
celeb

asi tak - az na to hranie o titul - s tymto timom a absenciami je to jednoducho nemozne, konkurencia je silna a ani ostatni treneri nie su retardovani + v lige je kopec timov s lepsim (min. momentalnym) kadrom.

Ani Pep nehral o titul v 1. sezone (aj ked nastup do nej mu vysiel). Potreboval cas sa aklimatizovat na ligu, na klub (ludi okolo s ktorymi trener spolupracuje), na hracov a aj na superov a ich trenerov, ich taktiky a pod.

Ja by som TenHaaga bral do Barcy okamzite. MU tuto sezonu dost sledujem a tie problemy v klube mi pripominaju Koemanovu Barcu, ked neboli hraci, ale hrat sa nejak muselo. Nie vsetko mu vyslo, ale Onanu podrzal vo chvili, ked ho 99% fanuskov hnalo prec svinskym krokom a ostatni sa na nom rehotali - a zacina sa mu to vracat. Anthony mu naopak nevysiel, ale ten ma nejaky blok v hlave - workrate je velmi dobry, technika tiez, akurat vo finalnej faze so zeleznou pravidelnostou zlyhava.

Podobne to mal aj Hojlund, ale on aspon daval goly v LM a do krizy sa dostal, ked mu 3 goly v lige neuznali kvoli ofsajdom casto inych hracov.

MU ma tragicku zalohu, ale aj tam sa snazi nieco s tym spravit, Mainoo vyzera byt krok dobrym smerom, problem je Bruno bez formy a hlavne dalsi zaloznik, kde Scott je mimo susperovej sestnastky (kde je zabijak) inak k nicomu a Eriksen je dobry akurat voci slabsim timom (smerom dopredu vie byt kreativny, smerom dozadu bieda - nestiha), proti Spurs mal zalostne malo dotykov s loptou a zacal som mat pocit, ze sa aj pohybuje dost alibisticky.

Amrabat je za mna fajn, jeho workrate je brutalna, ale nema este stabilizovane vykony. Je dost specificky, ale ak ho zvladne zapojit do timu, tak verim, ze bude hviezdou. Na MS bol jednym z najlepsich na svojom poste.

Keby ste chceli ETH nahradit niekym inym, tak snad po nom Laporta okamzite skoci, aj ked pri nasom vybere trenerov to bude zas nejaky (trenersky) noname.

Reagovat
smazaný uživatel

Na to, že vyhrál s Barcou titul, se na něj valí dost velká kritika. Přitom ten problém v Barce je úplně někde jinde .

Reagovat
Mönchengladbach

Jeho zásadní nevýhoda spočívá v tom, že za celý život zná jen Barcelonu, nikdy nikde jinde v Evropě nepůsobil ani sekundu.

Reagovat
Greaber

Dva roky sbíral zkušenosti v Kataru, to na Barcu stačí

Reagovat
Kluivert9

Z Katarského týmu chtěl udělat Barcelonu, ale zvládl z Barcelony udělat Katarskej tým ..

Reagovat
Mercury

Reagovat
Svatej

Reagovat
michalbarca

Reagovat
misinho7

Reagovat
teenz

Reagovat
Greaber

Reagovat
Kily

Reagovat
Neon

Reagovat
drussbarb

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
naheCZ

Reagovat
celeb

Reagovat
icka

Reagovat
patas92

Já se ho tu zastával celou dobu, ale už jsem taky nad ním zlomil hůl. Že tam jsou průměráci jako Rapihna nebo Ferran, kiksující obrana atd je jedna věc, ale hromada věcí jde za Xavim. Například proč hraješ tak vysokou obrannou linii proti Realu, když neumíš systematicky presovat a s golmanem přikovaným na čáře...

Reagovat
Laliga

Predtým keď Xavi Clasisca vyhrával, hral takisto. Jednoducho im dnes ten pressing, ktorý predtým úspešne praktikovali, nevychádzal. Chýbal im tam možno Gavi ktorý to viac vyburcuje. Pretože to bolo všetko príliš pomalé. Keby nehrali tak vysoko, ťažko by sa im dostávalo cez fyzicky lepšie disponovaný stred poľa Realu. Všetko má svoje pro a proti. Niekedy stačí jedna (ne)premenená šanca, ktorá určí celý ďalší priebeh zápasu. Nevidel by som to vôbec tak čierne. Nebolo to herne rozdielom triedy ako naznačuje skóre.

Reagovat
Psy_cho

Rasisto. Co zas vidíš černě. Dneska musíš ... nevidím to vůbec v barvě pohlcující světlo všech vlnových délek.

Reagovat
Kiss Me Polka!

cringe

Reagovat
Laliga

sorry, už si dám pozor

Reagovat
Laliga

Tiež by som to nevidel tak čierne. Barca odohrala slušný zápas. Skóre bolo kruté. Xavi nemá veľmi z čoho vyberať, napriek tomu je schopný minimálne v lige plnohodnotne konkurovať Realu. Frustrácia velí hľadať vinníka. No tým bude stále skôr Barto, ako Xavi. Samozrejme v takejto situácii, by možno zmena trénera, a teda nový impulz, nemuseli byť na škodu. Ale tá kritika na jeho osobu je veľmi prehnaná za mňa.

Reagovat
Laliga

A to mi je veľmi nesympatický podotýkam

Reagovat
EaP

Lenže on má neuveriteľný problém urobiť čokoľvek , aby zmenil situáciu. Hráme 433 a pritom jediné čistokrvné krídlo je 16 ročný chlapec. Už dokonca stihol poslať Roqueho na krídlo. Prečo nehráme 4231 ? Prečo hra Ferran ktorý nedokáže trafiť bránu a uvoľniť sa ak Felix nam v takýchto zápasoch zatiaľ vždy pomohol svojou šikovnosťou ? Prečo nestiahne Roberta ak vidí , že už v 15 minute je úplne zbytočný na ihrisku. Toto všetko sa kopí už niekoľko mesiacov. A ide to len za ním. Načo tam je Balde , ak nedokáže prihrať a túto sezónu je absolútne z formy. Ach, je toho toľko, že ani neviem , či sa oplatí to písať

Reagovat
Laliga

Okej, chápem že tam vidíš X problémov, ale napr Balde. Nemá formu. Ale nie tak dávno ho pomaly všetci na rukách nosili, akého že máte TOP obrancu z akadémie . A koho má na výber na jeho miesto? Možno chcel Felixa nechať na lavičke aby mal možnosť to oživiť niekým, kto je schopný to oživenie reálne priniesť. Neviem. A že poslal už aj Roqueho nakrídlo je v podstate len dôkaz toho, že už je sám v koncoch keď sa pozrie na možnosti ktoré na tento post má. Navyše častokrát sú v tom aj také veci že moho, mať Felix nejaký drobný problém, únavu atď. Nie všetko sa zverejňuje. X-krát som tento rok čítal ako Ancelotti niekoho nepostavil a hockto sa tu odvzdušňoval aký to je somár, a napokon vysvitlo že ten hráč nebol 100% fit. Plus samozrejme logicky aj Xavi je len človek a robí chyby, to samozrejme nemožno spochybňovať. Ale má to momentálne zložité.

Reagovat
EaP

Tak napríklad Oriol Romeu bol jeho prvá voľba v lete na pozíciu CDM. A ako to dopadlo ? Že tam musí hrať Gundo ktorý tu pozíciu nikdy nehral a jeho prednosti sú niekde úplne inde. Ferrana aj napriek kazdozapadovemu zmaru v zakončení drží v základe a Felixa si nechá ako žolíka ? K čomu ? Že do polčasu tečieme o tri góly ? To si to oživenie môže nechať strčiť vieš kam. Balde je mladý chalan a som presvedčený , že za pár sezón ( stále má 20 rokov ) bude Top LB, ale teraz by mal jednoznačne sedieť a namiesto neho sa mohlo skúsiť 352,343, čokoľvek čo by nás mohlo niekam posunúť. Takto trpíme zápas čo zápas na x individuálnych chýb a dostávame góly, aké nedostávajú ani dorastenci. Žiadne dohravanie súpera , každý ustupuje a čaká , čo bude. Nechávajú súperov strieľať , nechávajú si súpera vojsť až do 16. Pressing žiaden. Tam reálne nefunguje absolútne nič.

Reagovat
celeb

musel by si sledovat ligu minuly rok aby si to pochopil. Real v prestavbe (hral nahovno aj v LM), Atleti s vybornym kadrom (teraz im IMO chyba 1 kvalitny stoper) ale uplne vyzmykanym Cholom, ktory ma posledne sezony problem pretavit do vysledkov nespornu kvalitu, ktoru ma k dispozicii- presne tak ako my pod Xavim. Lenze Cholo je iny pripad, on svoju trenmersku kvalitu preukazoval roky, akurat mu dosla jeho energia a bez nej to nejde. (Ja by som ho poslal na rok na dovolenku, nech si spravi cestu okolo sveta, venuje sa rodine a zabudne na futbal - potrebuje si dobyt baterky).

Xavi ma k dispozicii jeden z najlepsich kadrov sucasnosti (hahaha, viem - ale tak to je). Nemame jediny zle obsadeny post, co sa nestavalo ani za Messiho cias. Spociatku to slo same, mlady hraci boli nabudeni a kvalitou sme ligu dali. Lenze teraz sa uz neda nevidiet, ze Xavi nevie prejst cez jediny kvalitnejsi tym v play-off systeme. Nevie precitat supera, pripravit si taktiky, varianty, nic. Len sa vyhovarat na vsetko okolo od travnika, cez fanuskov az po Astara Serana. Navyse mne vzdy prisiel ako velmi jednoduchy clovek - on nie je z tych, co by bol schopny sa pripravovat na sachovu partiu vopred. Taky Golonka/Maradona - famozny hrac, ale ako trener katastrofa - jednoducho na to nema predpoklady, nie kazdy huslista moze byt dirigentom, nie kazdy ziak ucitelom, atd.

Gerrard s Lampardom by vedeli rozpravat (a to obaja mi pridu mentalne schopnejsi nez on).

Reagovat
smazaný uživatel

Xavi Jeblantes tak jedině

Reagovat
michalbarca

Ona byla chyba, že když Laporta přišel, tak tvrdil, že není potřeba přestavba. Že chce hned úspěchy. Odešel Leo, přišel podobně starý Lewa, přišli dalsí hráči na "okamžitý úspěch" a nic z toho.

Myslím, a říkal jsem to už tehdy, že když se ty peníze už teda nějakým, byť pochybným způsobem, sehnaly, měly se investovat do mladých wonderkidů. Stejně jako tehdy Real koupil Viniho, Rodriga, Endricka, Tchouameniho, Camavingu atd atd. A kde jsou dnes? Finančně stabilní, kádr kvalitní mix veterání a wonderkidi.

Tohle jsme jako Barca prostě prosrali a bude trvat dlouho, než se to změní.

Bohužel ne každý šéf klubu je jako Florentino a bohužel, Laporta takový určitě není.

Reagovat
Well

Podle mě chyba byly už ty vysoké smlouvy a prodlužování toho úspěšného období s Messim i když na to už neměl hráče kolem sebe. Přivedli se mu sice posily, ale stejně to bylo jen o něm. Ten propad podle mě začal odchodem Neymara, ty peníze za něj se utratili hrozně a postupně se to zacalo potápět.

Reagovat
Laliga

Zrovna Laporta toho stihol dosť by som povedla za tú dobu čo je tam. Otázka je či to bude mať efekt aký si predstavoval. Šiel do rizika tým že pripravil klub o časť ziskov na X rokov dopredu, no asi nebolo veľa iných riešení. Museli to stabilizovať. Real sa v takejto zložitej situácii nenachádzal, keď kupoval "wonderkidov", preto to nie je úplne fér porovnanie podľa mňa. Toto je problém ktorý nespôsobil Laporta. Navyše od kedy je vo vedení tak prišli hráči ktorý majú impact a prišli zadarmo, či Gundo, či Cancelo, alebo aj ten Felix. Netvrdím že všetko čo spravil je na pochvalu, no myslím s tým čo mal dispozícii naložil celkom dobre. Akurát miesto Oriola mohol radšej kúpiť deckám kolotoč.

Reagovat
michalbarca

Hele určitě máš pravdu, že Laporta není přímý viník těch sraček, ve kterých jsme. Pointa toho, co chci říci je, že se ty peníze, které jsme tedy nějak získali, měli investovat do budoucnosti. Nepřivádět Lewu, Gundogana, Raphinu, Ferrana (ano, já vím, mladý, ale 60M, když to není vyloženě "wondekid"). Zmínění možná někteří přišli zadarmo, ale zase mají nějaký plat atd.

Zkrátka, lépe peníze investovat, když jsme prodali budoucí zisky. Ale ono je samozřejmě lehké kritizovat. Chápu, že kdyby dopředu ohlásil, že bude totální přestavba a pár let se nic nevyhraje, tak ho nezvolí/sežerou zaživa

Reagovat
Moshe Dajan

Zase si vezmi, že bez Lewy by loni nebyl titul a třeba ani LM. V útoku by hrál Braithwaite. Měnil bys?

Reagovat
Gazdo

Hej uplne s kludom

Reagovat
michalbarca

Ano měnil bych. Jak jsem říkal. Mělo se udělat to, že se nebude tlačit okamžitý úspěch, ale holt prostě nevyhrajeme 2 roky titul, ale budeme konkurence schopní za pár let. Takto se prachy investovaly, vyhrála se jeden rok liga a teď to stojí za ho..

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Laliga

No len to má návaznosti, v podobe atraktivity návštevnosti, sponzoringu atď. Odišli mená ktoré lákali ľudí na štadión, keď prídeš aj o výsledky mohol by si skončiť ako United (nič v zlom , ale je to ukážkový príklad že ten vlak ti rýchlo ujde, a nie je ľahké ho dobehnúť). Zober si že v LM ste dlhšie dosť biedny, keby ste nevedeli konkurovať ani v lige, mohlo by to mať negatívne dopady na viacerých úrovniach. Mladíkov máte kopec. Nebál by som sa toho.

Reagovat
Laliga

Chápem, ale Raphina je reprezentant, nie je to nejaký šuflikant, a je mladý a zároveň už mal za sebou nejaké skúsenosti z PL. Tam tá cenovka nebola podľa mňa zlá. Že to možno na ihrisku nespláca, to nesplatili ani iný borci. Viď Hazarda napr Určite spravili aj prešlapy, no napr Gundo zadarmo bol obchod za ktorý by som Laportovi tlieskal osobne. Toto by som určite nevypichoval medzi chybami. Ferran sa mi v City páčil, nechápal som že nedostával viac šancí, a že ho pustili. Vždy keď naskočil bol nebezpečný a nepamätám si to úplne dobre, ale povedal by som že musel veľmi slušná G+A / 90 minút. V Barce mu to úplne nesadlo no. Problém s tým čo píšeš vidím len v tom, že Real má veteránom a k nim bral mladíkov ako si povedal, no Barca tých veteránov nemá. Ten tým je mladý, preto taký hráči ako Lewa, Gundo či Cancelo minimálne na papiere dávali zmysel. Ale samozrejme myšlienku investícii do budúcnosti, a nie krátkodobej chápem

Reagovat
Moshe Dajan

Pedri, Gavi, Yamal, Baldé, Roque nejsou wonderkidi? Nebo je wonderkid jenom ten, který je černej jako uhel?

Reagovat
michalbarca

Gavi, Yamal, Baldé nepočítám, to nejsou wonderkidi, které bychom získali pomocí peněz z těch všech Laportových machinací. To je štěstí z La Masie.

Roque a Pedri jsou třeba typický příklad "wonderkida" Ale jen dva. Real jich nakoupil spoustu a co je horší, mají prostředky aby v tom i pokračovali - viz boj o "Messinha"

Reagovat
Moshe Dajan

Zdá se mi, že hodně lidí zapomíná na hlavní rozdíl mezi současným Realem a Barcou a to je především sehranost a stabilita kádru. Barceloně se mění tým každých pár měsíců a to duo portugalských zázraků tomu taky podle mě nepomohlo, zbyteční dva sólisti/egoisty, a opět s nevyrovnanými výkony.

Reagovat
Kluivert9

Wonderkidi jsou to poslední, co současné Barce chybí.

Reagovat
2miguel1

Yamal 16 rokov, Roque 18 rokov, Gavi 19 rokov, Fermín 20 rokov, Balde 20 rokov, Pedri 21 rokov, Ferran 23 rokov, Kounde 24 rokov, Araujo 24 rokov, Felix 24 rokov, Frenkie 26 rokov, Raphinha 27 rokov, Christensen 27 rokov

Reagovat
Well

A Roberto doplňuje ten kvalitní mix veteránů jako leader kabiny. Teď mu ještě prodloužit smlouvu.

Reagovat
Visca el barca

Roberto je k hovnu. Na tom se shodneme všichni. Jsou tam hráči co na to prostě nemají. Ale taky berou pakatel.

Reagovat
Visca el barca

Laporta postavil Barcelonu v roce 2003 a postavil ji i v roce 2008. To je jeden z nej prezidentů historie. Za mě loni v tom týmu bylo úplně jiný nadšení z povedeného přestupového období než bylo letos. Kde jsme zoufale neměli možnost díky stropu přivést DM. Xavi na to upozorňoval v průběhu loňské sezony a chtěl přemluvit Buse ještě na jeden rok. Proč asi. Laporta prostě zdědil kluv v katastrofické situaci a i tak do roka vyhrál dvě trofeje. Snížil platy a nastavil zdravou politiku. Přišli by k nám hráči jako Cancelo, Gundogan či Felix zadarmo? Pokud by nebyl u kormidla Laporta se Xavim? Asi ne. Teď jsme opět pod palbou kritiky. Ale to ke sportu patří. Že nemáme mladé? Ale notak. Pedri, Gavi, Frenkie, Araujo, Kounde,nově přichozí Roque, Balde. Lamine je ultra obří talent. Pokud zůstane Felix. nelíbí se mi Raphinha, na druhou stranu on čísla relativně má a hodně toho odjezdí. A dá se zpeněžit. Tomu týmu chybí jedno křídlo a světové DM. Otázka trenéra? Kdo je k mání? Opravdu Xaviho po velmi dobrém roce a půl odstřihneme? Jako trenér může růst a pády k tomu patří. Vzpomíná někdo na Pepkovu první sezonu v City?

Reagovat
Laliga

Reagovat
Unique

No snad máš pravdu a bude to už jen lepší. Vadí mi, že Xavi hraje pořád tiki taka a přijde mi, že nemá plán B.

Reagovat
hornito

Ono to spíš vypadá, že nemá ani plán A. Vždyť na tu hru se nedá vůbec dívat, hlavně je to tak už od minulé sezóny, kdy výhry o jeden gól ještě vycházely.

Reagovat
Unique

jn

Reagovat
Sergi Samper

Xavi žádné tiki taka nehraje. To je jen nemohoucnost něco vymyslet v útočné třetině a pak si tam nahrávají od ničeho k ničemu.

Reagovat
2miguel1

Ono to ma ale presne opacny trend. Guardiola kazdou jednou sezonou ten tim budoval na lepsiu hru. Enrique prisiel, dal hned treble a potom to malo klesajucu tendenciu. Xavi prisiel, dal ligu a uz to ma klesajucu tendenciu. 10 z 12tich zapasov v lige sme vyhrali o gol.

Reagovat
Unique

Dobrý point

Reagovat
Kenneth

Taky tu hysterii moc nechápu.

Reagovat
LyEX

Súhlasia tu s tebou fans Realu, neviem si vyložiť, či teda tvoj koment berú akože dobré si to napísal, alebo dobre pre nich (Real) Mne sa zdá, že Laporta je obvinený z nejakej korupcie tiež nie? Keď takto ozdravoval aj v rokoch 2003 a 2008 tak do tretice to vyzerá nádejne.

Reagovat
Laliga

= dobre to napísal.

Reagovat
celeb

tak peniaze v poslednej dobe az tak zle investovane neboli, wonderkidov mame dost, jedine co potrebujeme je trener.

Az tak zle - myslim hlavne v porovnani s obdobim za poslednych -nast rokov, stamilionove nakupy ako Dembele, Coutinho, Griezmann + dalsi a dalsi hraci za sialene sumy.

Inak s tym Messim a Lewom - to stale dost boli, je vidiet, ze Laporta ho nechcel a stale nechce v Barce - keby tie vztahy boli trochu lepsie, tak by uz mohol hrat, ako to robi dost hracov z MLS (ak su dobri a je o ne zaujem). Podobne aj Pep dava ruky prec od Barcy - cize jasne vidiet, co si myslia o sucasnom vedeni - alebo mozno aj celkovej situacii s klubom.

Inak Messi stale nemal rozlucku - asi sa caka na novy stadion (a asi aj noveho prezidenta).

Reagovat
Visca el barca

Pep má s Laportou výborné vztahy. Nesnesl se s minulým vedením. Jen u nás nemá co získat. A tahat Lea zpět není prostě dobrý krok. My se musíme této minulosti v hlavách zbavit. Messi už prostě není a musíme hrát bez něj. A né po dvou letech zase vše přizpůsobit jemu. A pak zas začít znova?

Reagovat
celeb

Je rozdiel hrat u nas kym stoji na nohach a prist na par mesiacov (viac by ani nemohol kvoli zmluve v MLS) pomoct timu a odovzdat nejake skusenosti mladym hracom. Ved je to zijuca legenda, najvacsi hrac nielen v Barce a ako vie hrat ukazal pred rokom na MS. Stacilo by, keby nastupil na 30 minut - uz len jeho pritomnost ma lavicke a na treningoch by bola skvela (nielen) pre mladasov.

Reagovat
rominhoFCB

Pod Xavim sme dali minulu sezonu La Ligy ubohych 70 golov a tento rok to nevyzera o moc lepsie.

Reagovat
Moshe Dajan

Na druhou stranu rozdíl ve skóre měla Barca jasně největší. Barcelona 50, Real 39, Atleti 37. Takže to, co říkáš, je zavádějící. Reálně ofenzivně dominantnější tým v lize nebyl, at si o ní myslíš co chceš

Reagovat
81Tomas

Ofenzivne dominantnejsi byl Real, at si o nem myslis, co chces

Takze to, co rikas, je zavadejici

Reagovat
Moshe Dajan

what? Zkus to nějak rozvést. Rozdíl ve skóre je rozdíl ve skóre, na tom není zavádějící vůbec nic. Když má jeden tým skóre třeba 85:75 a druhý 80:45, kdo ofenzivně dominuje? Samozřejmě ten, který dostává méně gólů, protože v průměru o víc gólů vyhrává.

Reagovat
Well

Tohle je s prominutím strašná blbost.

Reagovat
CHONG

Ty vole

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Breze

Reagovat
81Tomas

Hmmm, nemam co bych dodal

Reagovat
81Tomas

Vis ze ofenziva je utok - pocet vstrelenych golu a defenziva je obrana - pocet obdrzenych golu, ze jo?

Reagovat
Well

Jakoby, chápu kam tím mířil, ale nenazýval bych to ofenzivní dominanci, ale kontrolou zápasu.

Reagovat
Ofenziva > Defenziva

Reagovat
hornito

Reagovat
teenz

Reagovat
Sergi Samper

Reagovat
icka

Reagovat
celeb

obaja riesite rozdielne veci. Rominho impotenciu v zakonceni, ty minulorocnu dobru obranu (po ktorej ostala uz len spomienka)

Reagovat
Ed_Hazard

Co ten Mbappe? Fakt ma do dnes deadline ci to potiahneme zase do leta?

Reagovat
Laliga

Ten má deadline dovtedy kým nepovesí kopačky na klinec

Reagovat
zasranej malíř

Podle mě moudřejší budeme až na konci sezóny, teď budou jenom samé spekulace a fámy a ve skutečnosti se nic nedozvíme

Reagovat
celeb

A chceli by ste ho? Nebojite sa, ze vam to tam rozbije?

Reagovat
Laliga

Tak myslím že Perez si to postráži, aj čo sa finančného ohodnotenia týka ak by prišiel. A nemyslím že by mal nejaké problémy v šatni doteraz. Pravda je že tieto zákulisné veci nevyhľadávam, no nepamätám si uňho nejaký takýto problém. Ja to vidím tak, že keď príde, nemám s tým problém, keď nepríde znova to so mnou nič nerobí. Je mi to fuk. Ak je ale možnosť voľby, bral by som radšej Erlinga.

Reagovat
misinho7

Pozeram teraz ze v parizi mu nukaju 100 za sezonu a my okolo 30. Ak si naozaj vyberei nas tak..cenim

https://halamadrid.sk/daniel-riolo-medzi-ponukami-psg-a-realu-madrid-za-mbappeho-je-rozdiel-aky-som-nikdy-nevidel/

Reagovat
misinho7

Hele, chcem kupit listky na Real(ale az februar a tak) a zo zaujimavosti som cekol ako to vyzera teraz na Almeriu. A ak dobre vidim tak je to vypredane? Akoze to je potom vcelku pruser ziskat listky nie? Ak sa to pre verejnost otvara tyzden pred a uz na druhy den proti najslabsiemu superovi je to fuc? Mate s tym niekto skusenost?

Reagovat
celeb

treba chodit na ligu ked sa nedari a vsetci nadavaju na hracov, trenera a vedenie. Vtedy zvyknu byvat listky k dispozicii

Reagovat
misinho7

tak ono full stadium som na posledneho necakal aj ked sa dari...ked som bol 7r dozadu tak som v pohode zohnal na Villareal a to sa nam darilo tiez

Reagovat
CHONG

A není to nějaká technická chyba? Je pravda, že jsem na SB tři roky nebyl, tak nevím, jestli se něco nezměnilo, ale předtím jsme lístky sehnali vždy v pohodě (v podstatě jsme si mohli vždy vybrat libovolný sektor), a to na atraktivnější soupeře než je Almería. Přijde mi divné, že by to bylo fakt vyprodané...

Reagovat
misinho7

vyzera to tak..teraz mi ide dat jednu cast tribuny ale nejde urcit miesto nejake to maju dodrbane

Reagovat
Jordi Alba

To bejvá poslední roky u hodně klubů, hodí ti to tribunu a místo přidělí až pár hodin/den před zápasem. Měl jsem to loni tak na Barceloně i Tottenhamu. Naopak při koupi na poslední chvilku by mělo jít vybrat i konkrétní místo (pokud je logicky volný), pamatuju si, že jsem to takhle pomáhal koupit kamarádovi z Brazílie v prosinci, pač neměl lístek na Atlético koupený předem, ale tam to bylo stejně jedno, protože místa volnýho bylo furt dost.

Reagovat
misinho7

Aha hmm zaujimave teda.

Reagovat
Jordi Alba

Tím nedávám ruku do ohně, že je to tak na 100%, na Tottenham jsem měl lupen přes vitasrp, takže tam se možná mýlím, ale s Barcelonou to takhle poslední 2 roky bylo pokaždý, předpokládám že to tak dělají i ostatní větší kluby, na Gironu šlo vybrat místo normálně.

Reagovat
Mateo16

Real Madrid are happy with Ferland Mendy’s recent performances but the plan has not changed: They will still look to sell him in the summer & bring in Alphonso Davies. @relevo

Reagovat
celeb

Som silny, cize neprijmem zodpovednost, ale budem sa s brachom drzat kresla zubami-nechtami, tak milujem tu Barcu. A ak ma odvolate, poprosim vyplatit vsetko. Vas katarcan Xavi.

Reagovat
Visca el barca

Takže ty, když v práci něco posereš a třeba se ti nedaří, tak dáváš hned výpověď? Tvl co jsou tohle za názory.

Reagovat
celeb

no ja som zas nikde verejne netvrdil, ako milujem svojho zamestnavatela. A keby som pravidelne dosieral snahu celeho timu ako Xavi, uz som davno mimo.

Treba sa konecne prebrat, Xavi ako trener je mizerny. Viem, ake nadherne predstavy sa mihali v hlavach cules - Xavi - Messiho kapitan z cias najvacsich uspechov Barcy privedie rovnake uspechu ak ako trener - to bude fantasticke a vsetci nam budu zavidiet... No nestalo sa (ani neboli predpoklady k niecomu takemu), treba sa umyt v studenej vode, vytriezviet a zacat konecne racionalne uvazovat ako najlepsie pomoct v sucasnosti vyborne poskladanemu timu, lebo nam hrozi, ze taku kvalitu dlhsiu dobu mat nebudeme.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele