XABI ALONSO V HLEDÁČKU BARCELONY?

23.02.2007, 15:48
Aktuality
Barcelona letos nekraluje španělské lize tak, jak tomu bylo v předchozích dvou sezónách, a v létě bude určitě posilovat. Podle informací tamních médií na Nou Campu už chystají nabídku na přestup Xabiho Alonsa z Liverpoolu...

Alonso je dost možná nejlepším defenzivním záložníkem celé Premier League a na Anfield Road má smlouvu ještě pro příští dvě sezóny, klub má navíc nové vlastníky. Z toho všeho plyne, že pokud bude chtít Barcelona španělského záložníka získat, bude muset sáhnout hodně hluboko do kapsy.

Barca sice vede tabulku letošního ročníku Primera Division, především v posledních týdnech ale rozhodně nepředvádí hru, na jakou jsou její fanoušci zvyklí. Z posledních jedenácti ligových zápasů vyhráli Blaugranas pouze čtyři, na tříbodový zisk ze hřiště soupeře dokonce čekají již více než tři měsíce.

Ve středu přišla další rána. Barcelona v úvodním osmifinále Ligy mistrů doma překvapivě podlehla Liverpoolu a pokud se bude chtít podívat mezi nejlepších osm týmů Evropy, bude muset na Anfield Road minimálně dvakrát skórovat.

Katalánskému týmu rozhodně neprospívá současná atmosféra v kabině. Samuel Eto'o se stále plně nezotavil z vážného zranění kolene a má spory s trenérem Frankem Rijkaardem. Navíc si v minulých týdnech rýpl také do největší hvězdy týmu, Brazilce Ronaldinha.

Autor: Tomáš Pavlík / skysports.com

Komentáře (30)

Přidat komentář
HOST*-Kopy-

Sissoko byl tedy ve středu lepšejší

Reagovat
HOST*PUYOL

To ano,on bol uplne najlepsi,hned po magickom ZAMBROTTOVI

Reagovat
smazaný uživatel

No v barce teda fakt.

Reagovat
smazaný uživatel

Xabi Alonso je skvělý a v Barce bych ho viděl radši než Sissoka.

Reagovat
smazaný uživatel

víc by se vám hodil Sissoko

Reagovat
smazaný uživatel

Sissoko ani v bArce být nemůže, tam na dm musí být hráč, co to umí míčem, co ho umí podržet, přihrát, rozehrát atd. Na to Sissoko opravdu není...

Reagovat
smazaný uživatel

Bohatě by stačil bořič, ti vaši DM jsou tam stejně na .

Reagovat
smazaný uživatel

Co??? No to by teda nestačil, každá rozehrávka jde přes dm, skoro každý hráč musí umět perfketně a rychle pracovat s míčem.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jasně, on ale ten Sissoko zase není taková guma, že. Na DM budete v létě posilovat, minimálně jeden z dvojice Edmilson - Motta pravděpodobně odejde. Sissoko by byl za Mottu ideál, do některých zápasů k nezaplacení.

Koho si tam vůbec představuješ, aby byl hodně technický a zároveň ne moc podobný vašim CM? Nám jsi např. před rokem navrhoval Hamanna, což jasně ukazuje, že není moc kde brát. Kromě Vieiry, ale toho určitě nekoupíte.

Reagovat
smazaný uživatel

ještě De Rossi

Reagovat
smazaný uživatel

...ale ten je z Itálie, což může být problém...

Reagovat
smazaný uživatel

už jsem jak yarda na chatu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Merenguesi, uvědom si, že mě sereš...

Reagovat
smazaný uživatel

A proč ne toho Xabiho? Defenzivně v Anglii dost vyspěl, možná je podobný našim ostatním, ale je silnější ve vzduchu i v ostatních osobních soubojích

Já si opravdu myslím, že pořádné DM sehnat není jen tak. Vám na to nestačilo ani 35(nebo kolik stáli Idarra s Emersonem) milionů, u nás to letos taky skřípe...

Kdyby byl trenér někdo novátorštější, tak už možná hraje Marc Crosas...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ta síla ve vzduchu a vyšší důraz tam být musí - to byla měla být hlavní podmínka pro (nejen) vašeho DM. Mně se Xabi líbí čím dál tím méně, navíc si ještě vybavuju osmifinále MS a tvá slova o tom, že všichni tři esp záložníci jsou si moc podobní (Cesc, Xabi, Xavi), což nedělalo dobrotu.

S tím De Rossim jsem to podle mě docela nechutně trefil, úplně jsem se z toho orossil a málem neusnul - za toho bych být váma nabídnul velkej ranec.

Reagovat
smazaný uživatel

De Rossi by byla skvělá varianta. Kolem jaké částky se může pohybovat jeho cena? Pětadvacet milionů eur? Ono hlavně na DM je to všude bída, na trhu v podstatě nic není, kvalitní DM jsou jen v několika velkoklubech a silně pochybuji, že se jich někdo bude zbavovat. Mně se dost líbí Hargreaves, ale ten by asi byl za dost mastnou cenu. Drahý by nemusel být Mascherano, který ale vyhořel ve West Hamu, a navíc nevím, jestli na něj Liverpool nemá opci. Sáhnout po nějakém zatím méně známém hráči (např. Makoun) by byl asi risk, přeci jen na takto důležitém postu si nemůžeme dovolit riskovat. Výběr bych tedy zkrátil na trojici Hargreaves, De Rossi, Xabi Alonso.

Reagovat
RMCF

Z těch tří by byl typově nejvhodnější De Rossi.

Reagovat
smazaný uživatel

Hargreaves se mi taky líbí, ale De Rossi je lepší. Pokud by ho vůbec chtěli prodat, tak min. za 25 .

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže Deco je zas o něco jiný a navíc u Barcy to tak bývá, Guardiola taky nebývla žádný hromotluk, když hrál záložníka s obráncem.

Reagovat
HOST*PUYOL

Chlapi prosim Vas pomozte mi.Zaregistroval som sa uz pred 2 dnami a stale mi neposlali heslo.Kedy tak spravia???

Dik moc.

Reagovat
HOST*venab

jo to kazdopadne, alonzo uz neni to co bejvalo, kdyby se jeste naucil sossoko od alonza davat ty 50-60metrove goly, tak je nejlepsi defzáložník v pL

Reagovat
smazaný uživatel

takové goly by zrovna nemusel dávat , ale stačilo by kdyby byl aspoň trochu konstruktivní.. ale nevadí, jeho srdíčko, které dává do hry se mi líbí!

Reagovat
HOST*

v lete možný prestup, podle jeho manažera,se mu líbi REAL MADRID

Reagovat
HOST*Tavo

R E A L ??

Reagovat
HOST*-Kopy-

B

A

R

C

A

Reagovat
HOST*

L O S C H E

Reagovat
HOST*-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

To je přesně to, proč je pro Barcu nejvhodnějším typem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele