Xabi Alonso definitivně hráčem Bayernu, podepsal na dva roky

29.08.2014, 11:36
Aktuality
Bayern dnes podle očekávání dotáhl do zdárného konce přestup Xabiho Alonsa. Dvaatřicetiletý španělský záložník, který ve středu oznámil konec reprezentační kariéry, přichází po pětiletém angažmá v Realu Madrid a úřadujícímu německému mistrovi se upsal do června 2016...

Alonso včera Mnichově prošel zdravotní prohlídkou a dnes dokončení přestupu oznámily oba zainteresované kluby. Částka zveřejněna nebyla, podle informací z médií ale Bayern zaplatí deset milionů eur a stejnou částku má ročně platit i defenzivnímu středopolaři.

"Myslíme si, že je tento transfer pro naše mužstvo nezbytný, abychom mohli plnit nároky fanoušků a celého klubu," okomentoval krok sportovní ředitel Matthias Sammer. "Jde o čistě sportovní rozhodnutí, které okamžitě pomůže a zvýší naši kvalitu. Xabi Alonso je schopen ještě minimálně dva roky odehrát na top úrovni," dodal.

"Jsem pyšný na to, že ve svém věku ještě dostanu šanci hrát za tak velký klub. Slyšel jsem hodně o tom, že Bayern je jako jedna velká rodina, ale odvádí se tam vysoce profesionální práce. Teď se na tom můžu podílet, což je úžasné," řekl samotný Xabi Alonso.

Světový šampion z roku 2010 a dvojnásobný mistr Evropy působil ve španělské metropoli od roku 2009, předtím hrál rovněž pět sezón za Liverpool a svoji kariéru nastartoval v dresu Realu Sociedad. V týmu Pepa Guardioly bude již pátým španělským fotbalistou po Pepem Reinovi, Juanu Bernatovi, Thiagu Alcântarovi a Javim Martínezovi. Právě zranění posledních dvou záložníků vedlo k jeho přesunu na Isar.

Autor: Petr Vaněček / fcbayern.de, čtk

Komentáře (399)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele