Wolfsburg políčil na kouče Wagnera, dohoda ale zřejmě blízko není

19.12.2016, 20:35
Aktuality
Velký skok by mohl brzy provést manažer druholigového anglického Huddersfieldu David Wagner, podle informací německého listu Bild by totiž ještě v tomto týdnu mohl být představen jako nový kouč tápajícího Wolfsburgu. Jiné zdroje jsou však ohledně takových spekulací spíš zdrženlivé...

Podle Bildu by k Wagnerovu představení mohlo dojít ještě do konce týdne, zatímco regionální deník Wolfsburger Allgemaine taková tvrzení označuje za "poněkud předčasná". K rozhodujícím jednáním se prý teprve schyluje, uskutečnit se mají ve středu.

Německo-americký trenér se do čela Huddersfieldu dostal loni v listopadu a nejprve ho jen taktak zachránil v League Championship. V létě však obměnil kádr, vyhrál pět z prvních šesti zápasů letošního ročníku druhé ligy a podceňovaný klub je nyní stále na pěkné čtvrté příčce.

Teprve 45letý stratég tak nikterak překvapivě poutá pozornost mimo jiné ve své rodné krajině, kde dříve vedl rezervu Borussie Dortmund. Wagnerovu přesunu nahrává také přítomnost výkupní klauzule v jeho smlouvě, která nemá dosahovat ani výše jednoho milionu eur (tedy zhruba jeho ročního platu).

Wolfsburg si aktuálně prochází komplexní krizí: po 15 kolech ho jediný bod dělí od sestupové zóny, klub nedávno měnil trenéra (nezkušený Valérien Ismaël nahradil Dietera Heckinga), vyhozen byl i sportovní ředitel Klaus Allofs a nespokojeni jsou údajně hvězdní Mario Gómez s Julianem Draxlerem.

Přesto další změna na trenérském postu podle všeho akutně nehrozí. Bývalý obránce Ismaël s VfL podepsal smlouvu až do roku 2018 a v Huddersfieldu dosud se zástupci Wolfsburgu dle lokálních médií nikdo nebyl v kontaktu. Také Wagnerův agent Marc Kosicke Bildu sdělil, že se nic bezprostředně nechystá.

Autor: Tomáš Daníček / sportwitness.co.uk, examiner.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
db18

Zajímavé je, že Marc Kosicke zastupuje také Valerien Ismaela, takže ten z celé rošády musí vyjít jako absolutní vítěz.

Reagovat
Rudnevs

Taktiež som to chcel napísať ako zaujímavosť, až k tomu bude článok. Tipujem, že to máš z Twittru.

Reagovat
smazaný uživatel

Osobne by som radsej zobral Bruna Labbadiu. Ako vsetci vieme,s dramatickym zachranovanim ma skusenosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele