Wolfsburg má vytouženou posilu, získal Majera ze Stade Rennes

16.08.2023, 12:58
Aktuality

Lovro Majer po dlouhých jednáních odchází ze Stade Rennes do Wolfsburgu, který má zaplatit 30 milionů eur bez bonusů. Chorvatský reprezentant se "Vlkům" upsal do roku 2028...

Wolfsburg za 25letého záložníka pošle stejnou částku, kterou dostal za Felixe Nmechu od Borussie Dortmund. Majer se stává třetí nejdražší posilou automobilového klubu, více v minulosti vynaložil pouze za Juliana Draxlera (2015/16) a Andrého Schürrleho (2014/15). Podle francouzského deníku L'Équipe obsahuje dohoda rovněž bonusy ve výši 5 milionů eur, jejichž aktivování by chorvatského reprezentanta posunulo v žebříčku i před Schürrleho.

"Není žádným tajemstvím, že jsme Lovra měli na seznamu už delší dobu," řekl sportovní ředitel bundesligového celku Sebastian Schindzielorz. "Je to kreativní, technicky velmi dobře vybavený hráč, jenž své kvality prokázal v posledních dvou letech ve Francii. Navíc již získal mezinárodní zkušenosti s Rennes v Evropské lize i s Dinamem Záhřeb v Lize mistrů. Těší nás, že jsme našli řešení a můžeme ho přivítat ve Wolfsburgu. S Lovrem budeme v budoucnu ve středu pole ještě flexibilnější, může být využíván uprostřed, ale i na kraji," pochvaluje si funkcionář.

Majer přišel do Rennes před dvěma lety za 12 milionů eur z Dinama Záhřeb a ve zmíněném období nastoupil do 79 soutěžních zápasů, v nichž si na konto připsal devět gólů a 16 asistencí.

VfL je na přestupovém trhu velmi aktivní a kromě Majera angažovalo také obránce Joakima Maehleho (Atalanta), Moritze Jenze (Lorient), Rogéria (Sassuolo), Cédrica Zesigera (Young Boys), českého reprezentanta Václava Černého z Twente nebo útočníka Tiaga Tomáse ze Sportingu. Ambiciózní klub za uvedené hráče zaplatil přes 70 milionů eur, čímž si vytvořil nový letní rekord.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (19)

Přidat komentář
Sigma Olomouc

Reagovat
Seydou Doumbia

Dobré dresy a fajna posila jak hajzl pro Wolfsburg...on a Maehle moc dobré posily a díky tomu že polovina ligy hraje poháry tak by právě toho mohli využít a díky menší porci zápasů se do nějakých poháru dostat taky

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Rudnevs

Wolfsburg bude budúcu sezónu určite bojovať o Európu, ten káder doplnili skvelo.

Ale s tými dresmi si snáď robíš srandu. To je niečo otrasné. Hnusný zelený odtieň, ešte v kombinácii s tým novým logom VW a tá biela dole je tam úplne od veci.

Reagovat
Seydou Doumbia

To s těmi dresy myslím vážně, ale napsal jsem to jen proto abych tě nasral, protože byla tutovka že tu budeš. Každý má jiný vkus, zelenou mám rád takže odsín je pro mě každý pěkný, logo W taka klasika, s tou bílou dejme tomu souhlas ale nevadí mi tam.

Reagovat
Rudnevs

A jo, som si nejak neuvedomil, že som sa tu na to už sťažoval

Mne sa páčila tá zelená, ktorú mali v skorých 2010s, ešte keď tam bol Naldo, de Bruyne, Dost a spol. Od doby, čo majú Nike, tak tie dresy vyzerajú hnusne. Zmena odtieňu zelenej sa mi nepozdáva, zmena loga VW tomu tiež moc neprispela (hoc za to samozrejme nemôžu) a navyše mám pocit, že Nike, hoc ich ako značku fakt mám rád (obzvlášť ich vintage kúsky), tie futbalové dresy v poslednej dobe fakt fláka, zvlášť keď nejde o veľké kluby, tak to zvyčajne vyzerá zle.

Reagovat
Seydou Doumbia

Neoblekala je tehda kappa a asidas jak tam byli ti tví hráči?

Reagovat
Rudnevs

Jj Adidas 2009-14, potom na dva roky Kappa a následne presedlali na Nike.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak zas pořád je to jen blbý dres i kdyby si tomu klubu fandil tak stejně už nějaký dres doma máš a nemusíš si kupovat ten nejnovější a na stupnici od 1 do 10 jak moc tě bude srát že 5x v sezoně budeš muset koukat na ten dres týmu, který tě nezajímá (jako že mu nefandíš) ?

Reagovat
Rudnevs

Sere ma to velmi, uplne to pohorsuje moje esteticke vnimanie

Reagovat
Seydou Doumbia

Četl jsem etnické

Reagovat
Breze

Mne osobne najviac vadi to logo Wolfsburgu, ktore je fakt priserne

Reagovat
Kucka

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Amon

Mne sa paci zelena, aj logo VW aj logo klubu vlci mi boli vzdy sympaticki

Reagovat
Seydou Doumbia

paráda

Reagovat
VersaceChain

Legenda FM

Reagovat
Witcher

To je dobrej bizár ty přestupy Majer za miliardu a Véna Černý To je jak si koupit pravou svíčkovou a u kasy přihodit sojovej suk

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele