Wirtz potřeboval na první gól za Německo jen sedm vteřin. Stáli jsme a koukali, divil se Deschamps

24.03., 09:26
Aktuality
Florian Wirtz (© Profimedia)

Bylo to něco nevídaného. Florian Wirtz (20) v sobotním přátelském utkání mezi Německem a Francií zaskočil celý fotbalový svět, když pouhých sedm vteřin po úvodním hvizdu otevřel skóre. Tahoun Leverkusenu krásnou ranou z více než 20 metrů rovněž načal svůj mezinárodní střelecký účet.

"Jsem šťastný, že jsem konečně vstřelil svůj první gól za národní tým," zářil po zápase talentovaný mladík. Výstavní trefa, která padla po sedmi vteřinách hry, byla nejrychlejším gólem v historii německé reprezentace. "Nikdo si pořádně neuvědomoval a nechápal, co se děje. Všichni byli překvapeni," řekl Wirtz s úsměvem.

Po boku talentovaného středopolaře Leverkusenu naskočil o poznání zkušenější Toni Kroos. Navrátilec po zápase potvrdil, že akce, po níž padla branka, nebyla náhodná. "Bylo to plánované," uvedl záložník Realu Madrid, zatímco Wirtz označil svůj gól za "dobrou variantu".

O poznání menší pochopení měl pro Wirtzovu trefu trenér Francie Didier Deschamps, který svůj tým kritizoval za pasivitu. "Jen jsme stáli a koukali," postěžoval si Deschamps po svém 150. zápase v roli trenéra Les Bleus. Mistři světa z roku 2018 nezvládli ani další průběh zápasu v Lyonu a po gólu Kaie Havertze prohráli s výběrem kouče Juliana Nagelsmanna 0:2.

Autor: Livesport.cz / SID

Komentáře (38)

Přidat komentář
oli9

skvělý hráč...

Snad bude co nejdéle odolávat nabídkám Bayernu

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
F.o.X.i.K

Snad tam bude co nejdřív

Reagovat
Ingimir

Tak v prvom rade musí odolávať Leverkusen, a ten pokiaľ viem, hráčov Bayernu nepredáva

Reagovat
Müllered

Jorginho, Robert Kovač, Ballack. Zé Roberto, Lúcio

Reagovat
Rudnevs

Vsetko z toho 20+ rokov dozadu

Reagovat
Müllered

To ano, ale od té doby zase tolik kvalitních hráčů neměli, které by Bayern chtěl a reálně se o ně pokoušel, vybaví se mi jen Vidal.

Reagovat
Müllered

Podobně silný tým měl Bayer naposled v roce 2002 a to si Bayern rozebral.

Reagovat
Kluivert9

Havertz

Reagovat
Werkrider

Havertz, Calhanoglu, Vidal, Son, Can, Berbatov atd...

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
JackDaniels.

7 sekúnd? To mi nieco pripomína

Reagovat
Memento_Mori_86

Reagovat
Seydou Doumbia

Africký výběr národů včera zahrál hrozně, obrana Bayernu za francouzský tým nic moc. Naopak Německo solidní výkon, Kroos tomu týmu dodáva sebevědomí. Snad to nebyla jen jedna vlaštovka.

Reagovat
JeséRodriguez

Kroos jim hodně pomůže. Ještě si myslím, že by jim vic pomohlo dát na hřiště místo Gundogana cistokrevneho hrotaka (Fullkrug), a dát Havertzovi větší volnost pod ním, protože sam na hrotu je Havertz celkem utopenej. Ale chápu, že Gundogana posadit je těžký a zároveň vedle Kroose musí být někdo pracovitej.

Reagovat
vilp

Na MS byla jedna z největších zbraní Francie spolupráce Thea a Mbappého nalevo a teď tam zas bude cpát Lucase? To bych fakt nepochopil.

Reagovat
Seydou Doumbia

Podle mě jen chtěl nasadit komplet obranu Bayernu, jak to bude proti německým hráčům fungovat. On ani Dešamp ještě neví s kým chce na Euru hrát, ale hádám že Theo je jeden z těch co by měl mít základ jistý.

Reagovat
JeséRodriguez

Theo teď neměl takovou formu, navíc to je jen přáteláķ. Pro Francii byl hlavně na posledních turnajích klíčovy hráč Griezmann, kterej je v kombinaci s rychlým Mbappem velkou zbraní.

Reagovat
Werkrider

Koukali jste? Jaký byl Andrich vedle Kroose? Nejhůře hodnocený z Němců, ale asi byl jenom na defenzivu aby měl Kroos více volnosti?

Reagovat
vladino10

Pozeral som to iba jedným ockom, ale andrich mi vôbec nejak nebil do očí, že by nefungoval. Dokonca mal 2-3 strely spoza vápna, ktoré holi zablokované a skončili rohom. Za mňa to dobre hralo.

Kto mi bil do očí bol Mittelstadt - s nim si robil dembele absolutne co chcel a zaklincoval to tým, ako si pri odkope trafil vlastnú ruku a skoro bol z toho vlastný, myslím rudiger to vykopal z bránkovej ciary

Reagovat
bayern987

Raum je mnohem lepší volba

Reagovat
Salfovic

Co má bejt na té akci jako úžasného? Žabožrouti bránili jak jelita a tak zcela nebráněný Wirtz vystřelil v dobré pozici zpoza vápna.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, góly totiž běžně padají po 7 vteřinách hry a ještě takovým stylem.

Reagovat
kilobyte

Maximálně dvakrát za den.

Reagovat
Seydou Doumbia

1, tu repre co myslíš ta se nepočítá

Reagovat
oli9

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Kucka

Reagovat
JFT97

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

A co na tom má být vtipného?

Reagovat
Cotton

Reagovat
Neon

Reagovat
Salfovic

Jakým stylem ?

Reagovat
JanCapekzeSán

Outside the box goals

Reagovat
Nickname 9

Ten musí k nám, ideálně už letos

Reagovat
Lojzík

Xabi a Florian by byl moc pěkný balíček

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele