West Ham definitivně získal Andersona. Zaplatí klubový rekord

15.07.2018, 11:57
Aktuality
Brazilský křídelník Felipe Anderson se stal nejdražší posilou v historii West Hamu United. Anglický klub za něj Laziu vyplatí 36 milionů liber, přičemž částka se ještě může zvyšovat.

Dosavadní rekord West Hamu bylo 22 milionů liber za obránce Issu Diopa z francouzského Toulouse. Tuto částku může Anderson překonat téměř dvojnásobně, protože v závislosti na výkonnostních bonusech může přestupová suma vyrůst až na 41,5 milionu liber.

Pětadvacetiletý Felipe Anderson je považován za jednoho z největších talentů v Evropě. Za Lazio ve 177 zápasech nastřílel 34 gólů. S Brazílií triumfoval na olympijských hrách 2016 v Riu.

S West Hamem podepsal čtyřletou smlouvu. "West Ham je klub s velkou tradicí, za který v minulosti hrálo mnoho velkých fotbalistů jako Bobby Moore, Carlos Tévez nebo Paolo Di Canio," prohlásil Anderson. "Mám velké ambice, mířím vysoko. A kdo ví, možná se jim dokážu vyrovnat a stanu se také legendou. Jsem opravdu šťastný, že tady můžu být. Splnil se mi sen," doplnil Brazilec.

"Věříme, že jsme získali jednoho z nejtalentovanějších hráčů, který je v evropském fotbale k mání," uvedl ředitel West Hamu Mario Husillos. "Je to hráč, který velmi dobře pasuje do stylu hry Manuela Pellegriniho. Pro West Ham je to velká událost," doplnil.

Autor: Jiří Fišara / bbc.co.uk

Komentáře (655)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele