Werner uvažuje o odchodu z Lipska, vedení mu nebude bránit

16.11.2023, 15:45
Aktuality
Timo Werner (© AFP)

Na novou situaci si v uplynulých měsících zvyká Timo Werner. Německý útočník býval nepostradatelnou součástí sestavy RB Lipsko a tým táhl svými góly, většinu podzimu ovšem tráví na lavičce náhradníků a vše by mohlo vyústit ve změnu dresu.

Werner v Lipsku po čtyři roky platil za spolehlivého střelce a nasázel za něj celkem 95 branek, než ho v létě 2020 zlákala do svých řad Chelsea. Angažmá v Londýně se 27letému fotbalistovi nepovedlo a po dvou sezonách se vrátil zpět, aby našel klid a ztracenou formu.

To se mu loni povedlo, v probíhajícím ročníku ovšem bojuje s větší konkurencí a zatím prohrává. Přednost dostává trio Benjamin Šeško, Yussuf Poulsen a Loïs Openda a Werner se na trávník podíval jen ve dvanácti duelech. Situace z klubové scény se promítá i do mezinárodní, Werner nedostává pozvánky do reprezentace a každým dnem se zmenšuje jeho šance na účast na domácím ME. Hlavou se mu tak podle tisku už honí zaječí úmysly.

"O náš kádr se pečlivě staráme a chceme hráče, kteří mají správně nastavenou především hlavu, takoví dostávají šance v sestavě. Timo prochází složitým obdobím a my ho maximálně podporujeme. Život není vždycky jenom o zábavě," uvedl sportovní ředitel Rouven Schröder.

"Jestli má dojem, že by raději hrál někde jinde, tak se s tím vyrovnáme a něco s tím uděláme. Je součástí našeho týmu a stejně jako ostatní se musí popasovat s konkurencí," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / dailymail.co.uk

Komentáře (16)

Přidat komentář
Martin9719

To by mohlo být zajímavé. Aby se o to Euro mohl poprat tak by musel do týmu kde bude mít jisté místo v základu. A to je v tuhle chvíli kde? Navíc si myslím že si to každý rozmyslí s jeho přístupem k tréninku a jeho lehkovážné povaze a přístupu.

Reagovat
Rudnevs

Myslím si, že by mal ostať v Nemecku. Aj keď by jeho platovým požiadavkam slušelo skôr niečo na štýl Crystal Palace, dúfam, že bude mať rozum, nepotrepe sa do tej PL znova a ostane na očiach v Bundeslige aj za cenu nižšieho platu. Útočník by sa zišiel asi každému tímu zo stredu tabuľky.

Reagovat
Martin9719

V tuhle chvíli mi z toho vychází Eintracht nebo VFL. Eintracht si myslím že by ho bral ale max na hostování. Podle mě mají jiné úmysly a budou chtít sehnat dalšího Kola Muaniho z hlediska dalšího prodeje. VFL to je jiná písnička. Wind to všechno sám neutáhne a Timo hlavně může hrát vedle něj z křídla. Kovač se v tom začíná docela plácat a podle mě by se mu Timo hodil.

Reagovat
Rudnevs

Frankfurt by pasoval, ale podla mna by sa hodil aj viacerym timom, kludne aj ako alternativa spät do Stuttgartu alebo nahrada za Guirassyho, pokial to s tymi vyssimi prieckami myslia vazne alebo trebars Bremy ci Union, hoc tazko povedat, ci by to zas nebolo pod jeho uroven. Kazdopadne asi skor len hostovacka, myslim si, ze za tolko penazi s takym platom by bol pre kazdy klub momentalne privelke riziko na trvaly prestup. Tam je zial obrovska sanca, ze skonci ako Schürrle, Draxler, Meyer…

Reagovat
Martin9719

Pod jeho úroveň těžko říct. Pokud má cíl jet na Euro tak si myslím že tohle není otázka co by ho měla trápit. Potřebuje hlavně tým kde půjde okamžitě do základu a bude se na něm stavět hra. Týmy ze spodku tabulky rozhodně nejsou pasé. Je to ale na něm. Co se týče VFB tak si myslím že tam ho určitě nepotřebují, Undav rozhodně zdravě sekunduje Guirassymu, leda by se zase zranil. Nevím sice kolik dal gólů hlavou nebo po centrech, ale v současnosti si myslím že by to měl těžké i ve Werderu. Nejvíc centrující tým současné Bundesligy (resp. nejgólovější po centrech) nevím zda by mu sedl.

Btw. Schürrle určitě svého kariérního sešupu nelituje. Jeho život po kariéře je možná zajímavější než jeho fotbalová kariéra samotná.

Reagovat
Rudnevs

VfB som myslel najmä v pripade, ze by Guirassy v zime odisiel niekam do PL. U toho Schürrleho myslis co? Ja som zachytil na jeho instagrame nejaky content, ze teraz vela lezie, chodi na tury, objavuje a ma tam vela motivacnych prispevkov, cize urcite zmena oproti klasickemu futbalistovi, ale tazko povedat, co teraz presne robi.

Reagovat
Martin9719

Jo tak jsem to určitě myslel. On v podstatě sdílí to, že jeho fotbalová kariéra už ho přestala bavit, protože dosáhl všeho čeho prakticky mohl (když nepočítáš trofeje a nějaké milníky). Prostě byl slavný fotbalista a věděl o něm skoro každý a to ho psychicky svazovalo (média, soc. sítě, sláva atd.). Teď se v podstatě např. těmi tůrami snaží objevit co jeho tělo snese a hledá svoje hranice. Známá je jeho fotka z Zugspitze kde ji vyšlapal bez vybavení až na vrchol a ještě se vyfotil bez trička.

Reagovat
Martin9719

Tam je právě nejlepší to, že nepropadl hazardu, depresím, alkoholu atd. Ale to vyhoření co mu přinesla fotbalová kariéra tak přetavil úplně obráceně v něco dobré. Psychicky hodně silný člověk co je vzorem pro všechny.

Reagovat
Rudnevs

Tak nejak som si to aj myslel Pre neho zdá sa, že nemusí ľutovať ničoho.

Reagovat
Martin9719

Reagovat
Bayern +

Na stred tabuľky BL sa ti on z vysoka vysere pokial bude o neho záujem z PL od 7. miesta nadol. Ak ho nekúpi BVB, čo asi nehrozí, tak PL je tutovka. Taká Aston Villa je schopná dorovnať platove pomery BVB alebo lavičky Bayernu.

Reagovat
Rudnevs

Ak mu ide len o prachy, tak si zial vyberie nejaku z tych PL sraciek. Z hladiska futbalu a ME by ale bolo lepsie zostat doma na ociach. V PL zas pohori.

Reagovat
Bayern +

Ak by sa skusil nastartovat este do ME, musel by odist uz teraz a to v pripade nejakej hostovacky v ramci BL asi zoberie. Ak bude odchadzat v lete po ME, tak sa stavim, ze ak o neho bude zaujem z WHU, Aston Villy a podobne, tak ti on okrem Bayernu, Lipska a BVB v Nemecku hrat nebude.

Reagovat
Neutron

Chelsea ho znicila

Reagovat
DýEs~BVBO9

V BVB si ho umím představit.

Reagovat
Martin9719

To si myslím, že je pro něj stejný jako když zůstane v RB.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele