Wenger je pyšný na své mladíky

24.09.2008, 10:12
Aktuality
Arsene Wenger se nebojí dát šanci mladým hráčům a včera překonal svůj rekord. Londýnský Arsenal se v utkání Carling Cupu střetl s druholigovým Sheffieldem United a francouzský manažer na hřiště poslal základní jedenáctku s věkovým průměrem 19 let. Ta si počínala skvěle a vyhrála 6:0...

"Tým dokázal, že umí hrát způsobem, jakým chceme. Hráli velice soustředěně a vypadali jako hotový tým. Na to jsem velice pyšný. Byli jsme silní na každém postu, k tomu je třeba hodně tvrdé práce," pochvaloval si po utkání Wenger.

Jak vůbec vypadala sestava Arsenalu? Lukasz Fabianski (23), Gavin Hoyte (18), Alexandre Song (21), Johan Djourou (21), Kieran Gibbs (18), Jack Wilshere (16), Aaron Ramsey (17), Mark Randall (18), Fran Merida (18), Nicklas Bendtner (20), Carlos Vela (19). Ve druhé půli se pak na hřiště podívali Henri Lansbury (17), Jay Simpson (19) a Francis Coquelin (17).

Na první branku se na Emirates Stadium čekalo do 31. minuty a trefil se Bendtner. Dánský útočník přidal ještě jeden gól, hattrickem se blýskl Carlos Vela. Poslední branku zaznamenal Jack Wilshere.

"O Bendtnerovi jsme věděli, ale objevili jsme nové poznatky u Vely, je to chladnokrevný zakončovatel. Wilshera jsem do týmu začal zapracovávat v patnácti letech a vede si dobře. Nebyl jsem překvapen, ty hráče vidím každý den, ale nikdy nevíte, jak si povedou v takovém zápase. Nyní je musíme udržet a postupně zapracovávat do prvního týmu, někteří z nich v něm už jsou. Když jste během každého přestupního termínu pod tlakem a očekávají se posily, podíváte se na tyto hráče a uvědomíte si, že by jste zbytečně zabili již odvedenou práci," řekl dále Wenger.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (113)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mazec sestava...

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě někdo pochybuje o Wengerových schopnostech??? Je to skutečně Mr. Perfect

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak Kéž by podobně uvažovali a pracovali i v ČR

Reagovat
smazaný uživatel

kobouk dolu tohle je vazne sila rosa uz si asi nekopne

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle prispevek me celkem desi. Protoze on si mozna fakt moc nekopne. Je nemocnej skoro 9 mesicu. To je strasny.

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně tolik britů v základní sestavě, kolik bych si přál.. škoda že match nebyl vysílaný. Vela se mně líbí čím dál víc, je to fakt kanón.. jen tak dál .. hrubý výsledek..

Reagovat
afc

hlavne Velove goly stali za to http://www.footytube.com/ . Z neho bude neskutocny zabijak a este ked sa vrati Eduardo,tak som zvedavy aky bude utok.

Reagovat
smazaný uživatel

Já se díval na záznam v noci a ta hra byla luxusní! Tolik patiček před vápanem, asi patery jesle hráčům Žiletek Jeden hráč dokonce dostal dvoje během tří vteřin

S prvoligovým klubem by měli pochopitelně mnohem větší problémy, ale to co předvedli včera

Jak říká Wenger, hra vypadala poměrně vyspěle a na žádném postu nebyla slabina, to je co říct.

Reagovat
afc

Velovi by som dal sancu uz od zaciatku proti Hullu a tak isto aj Gibbsovi.Nech sa mladi postupne zapracovavaju do Acka.

Reagovat
smazaný uživatel

Já Gibbsovi taky, když bude možná mimo Clichy. A Djoroua bych radši viděl ve středu hřiště než na kraji.

Jinak u Vely mi stačí když naskočí do zápasu ve druhý půli. Je to parádní zabiják. Ten zápas se nesmí pocenit, Hull nejsou žádný ořezávátka.

Reagovat
smazaný uživatel

Vela je o triedu lepsi ako Bendtner Wenger by ho mohol davat viac hrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Vela už předváděl v těch přípravných zápasech před sezonou, že letos chce bojovat o základní u Gunners a myslím, že po tomhle zápase ho Arsene pomalu začne zařazovat do sestavy, což je bomba. Arsenal Forever

Reagovat
smazaný uživatel

Takovýhle věkový průměr je neuvěřitelnej.. A výsledek svědčí o tom, že The Blades nemůžou pomýšlet na Premierleague, ikdyž určitě neposlali nejsilneší sestavu.. Wenger rulezz!

Reagovat
smazaný uživatel

Je uzasne sledovat jake pokroky delaji nasi mladicci. A taky me tesi ze snad nikdo jiny nedisponuje takvym potencialem v mladych rhacich jako prave Arsenal! Doufam, ze AW nikdy neustoupi od prestupove politiky, kterou v psledni dobe propaguje. Naprosto uzasne

Reagovat
smazaný uživatel

myslim, že dobře konkuruje Barcelona ta to má dokonce udělaný líp v tom, že takto talentovanejch hráčů nemají přehršel a můžou tak kupovat zkušený hráče, který jim pomůžou v těžkejch chvílích a nebát se, že tím zabijou velkej talent, jinak včerejší hra

Reagovat
smazaný uživatel

to je nieco na takej vykonostnej urovni take nieco dokazat...fakt klobuk dole..

Reagovat
plechi

hezké, ale už to trochu zavání pedofílií...

Reagovat
smazaný uživatel

Můžeš mi říct, co zavání pedofilii? To, že Arsene nechal hrát samé mladé kluky? Ty nejsi normální

Reagovat
smazaný uživatel

Nebreč. Nerozeznáš ironii?? Jestli ne, tak je mi tě líto.

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi ocas, co k tomu říct

Reagovat
smazaný uživatel

vocasi...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nechi vám brát to vaše nadšení, ale zajímalo by mně, jak k tomuto zápasu přistoupili Blades......to je podle mně podstatné....třeba se na ten zápas vyprdli, protože mají jiné priority (dostat se do Play off) a ví, že ne příliš prestižní Carling stejně nevyhrajou, takže čím dříve z něj vyletí, tím lépe pro ně......

Reagovat
smazaný uživatel

Moc se díváš na filmy. Jinak perfektní, Arsenal má skvělé budoucí hvězdy, většina týmů je má, ale udělat z nich hvězdy nejlíp umí Arsenal.

Reagovat
forrest

Přesně takhle to stavěl před 15 lety Ferguson, kdy celá Anglie říkala, co je to za debila, když do základu na začátku sezóny postavil Davida Beckhama, Garyho Nevilla, Paula Scholese, Ryana Giggse a další playery, kteří dnes patří k ikonám fotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

ale Ferguson ta svá děcka stavěl do ostrých ligových zápasů, to je zásadní rozdíl......vem si jak nesmyslně šetří Wacotta, který už dávno má na to hrát pravidelně ligu, takže bych Wengera zase až tak neglorifikoval

Reagovat
smazaný uživatel

Walcott na to ještě v minulý sezóně neměl.

Reagovat
afc

Walcottova najvacsia slabina su nevyrovnane vykony,takze uplne chapem AW,ze ide nanho pomaly.Jeden zapas zahra super,dalsi zapas ho nie je vidiet.A potom humbuku co sa dialo, ked dal hetrick v Chorvatsku je uplne normalne,ze ho na Boltone setril.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro druholigový týmy je CC docela prestižní. Ale jistě mají problémů dost jinde, to je fakt.

Na druhou stranu, ten zápas sem viděl a ostrých zákroků a skluzů bylo dost. Naštěstí se dařilo útočícim hráčům se jim vcelku vyhybat. S rozhodčím se diskutovalo taky, kapitán Blades řval často....

Spíš je potřeba vzít v úvahu momentální "kvality" Sheffieldu než nasazení.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kvalitou kádru se Sheffield takovému Hullu s klidem vyrovná, ale spíš rozhodovali jiné aspekty, včera jsem to už někde rozebíral a připadá mi to zbytečné to vypisovat znova, nicméně to bylo skoro celé jenom o Arsenalu...každý mladík se chce ukázat při každé příležitosti své umění hraje se přece o místo v áčku, takže motivace byla obrovská...zároveň si mohli dovolit i "něco navíc", protože to byl jenom Shit Cup....abych tu myšlenku nějak shrnul, tak si myslím, že kdyby Arsenal postavil své áčko, tak ten výsledek je minimálně poloviční...

Reagovat
smazaný uživatel

No však já nic z toho co jsi řekl nevylučoval. Něco jsem i myslel, tak jak jsi řekl.

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo spíš pro doplnění + připojení své myšlenky k tématu než nějaké odporování

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm klobouk dolu... Pokud říkáte že Vela je skvělý, už se na něho těším až bude v Áčku... Já osobně se těším na mladého Jacka Wilshera, z něho podle mě bude taky top hráč...

Reagovat
smazaný uživatel

Ten druhý gól Vely?? Ehm, ve výskoku si ramenem zády k bráně zpracovat přímý centr za velezkušeného obránce, pak si k němu doběhnout a vyčachtat golmana. Tééda

Reagovat
fantomas

Dobrá, je to super, ale nazpomínejte, že si takovým zpusobem i dělá alibi pro eventuélní neuspech. Což je na výsost jasné a moc se mi to nelíbí. Aspon pár z lavičky zkušenějších hrát mohlo.

Reagovat
j_mrazik

Ty už jsi tomu Wengerovi přestal věřit nadobro, viď? Tohle je prostě ukázka kvalitní práce akademie a scoutů. Když se chytnou do A-týmu 4 nebo 5 hráčů, tak to bude super. Už takhle je velice mladý tým. Potěšili mne hlavně Angličané v sestavě, i když mým horkým kandidátem na budoucí hvězdu je už 2 roky Vela.

Reagovat
smazaný uživatel

tjn, Vela bude výbornej, sleduju ho už od té doby co ho před 3 rokama AW koupil

Reagovat
fantomas

Prosim tě čit, než podrážděně zareaguješ. Dělá si takto prostě alibi, předvedl to již dříve nesčetněkrát.

Reagovat
fantomas

*čti

Reagovat
j_mrazik

Já nejsem podrážděnej. Nemám důvod... Je pravda, že to často vytáhne, že má mladej kádr a že chce čas. Já se s tebou nehádám, jen se ptám.

Reagovat
fantomas

Kdyby se vymlouval jen na to, cos vypsal. Sem rád, že jim to takhle jde, ale nejsem z toho prostě tak odvázanej jako všichni ostatní. Nevim, proč, ale nějak mě to nevzrušilo, leč potěšilo.

Reagovat
j_mrazik

No mne potěšilo už poločasové skóre. Těm klukům fandím a nezlobil bych se, kdyby nakoukli do prvního mančaftu. Jenom doufám, že mají vyšší odolnost než nakoupení hráči do základní sestavy.

Reagovat
smazaný uživatel

V alibismu tohle není. S těma zkušenějšíma souhlasim, ale AW podle svých prohlášení považuje CC za rozehrání svých mladých hráčů. Je to podle něj tak trochu trofej, která nemá smysl. Podle mě taky.

Reagovat
fantomas

To ano, ale znám Wengera a vím, kdyby to nezvládli, tak se bude vymlouvat na to jeho klasické "podívejte se na stáří jedenáctky".

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to není výmluva. To konstatování jednoho z faktů proč ten zápas prohráli. On přiznává že mohl svému týmu pomoct zařazením nějakých zkušenějších hráčů do sestavy, ale on to nechtěl. On chce zkoušet mladý.

Jenom tím vysvětluje novinářům, že to není žádná tragédie, tato (případná) prohra.

Reagovat
j_mrazik

V podstatě v tomhle poháru o "nic" nejde... Tahle taktika mi nepřijde zlá. Kdyby tohle postavil proti Hullu, tak je to na opováženou, nebo má AW hold rád adrenalin.

Reagovat
fantomas

Nejde, ale vypadnutí na Sheffieldu s jakoukoliv sestavou v jakemkoliv kole je, ve vší uctě k Blades, ostuda nehodná velkoklubu jakým je Arsenal.

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád v tom vidíš výmluvu?

Když to pomůže Wengerovi správně se rozhodnout kteryho hráče ponechat v Arsenalu tak mě to vadit nebude.

Reagovat
fantomas

Já vim, že se na to vymlouvat nelze, ale Wenger tak bohužel činí. Tim je, at chceš nebo ne, znám.

Reagovat
smazaný uživatel

Čekal jsem spíš reakci na druhou část příspěvku.

Reagovat
fantomas

Uplně sem nechápal smysl té věty.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, souhlas.

Reagovat
fantomas

Ne, on to nepřiznává, to se právě mysliš. V tomhle je hrozně tvrdohlavej a to bys měl vědět.

Reagovat
smazaný uživatel

Vsadim se, že kdyby se ho novinář zeptal jestli by tým mohl podat lepší výkon při zařazení hráčů z Áčka on neřekne, že nemohl

Ty teď mluvíš o takový tý tvrdohlavosti která se projevuje když novináři pokládají klasické a monotóní otázky, protože to cítí jako by se někdy vysmívali jeho filozofii.

Ale kdyby ses ho zeptal v soukromí, jsem přesvedčen že ti řekne, že s takovou variantou počítal a stejně by na tom nic neměnil (= už by nevypadal tak tvrdohlavě)

Reagovat
afc

aky neuspech prosim ta?ak by sme aj vcera vypadli,tak nic strasne by sa nestalo.Taky Manu vypadava z tochto pohara uz pravidelne v uvode a nic si z toho nerobia.Aj tak tento pohar nevyhrame.AW tento shit cup bere len ako prilezitost, dat mladym hracom sancu.

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt, a znamelnalo to pro tebe fantomasi propad Manchesteru na tvé pomyslné stupnici?

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt, a znamenalo to pro tebe fantomasi propad Manchesteru na tvé pomyslné stupnici?

Reagovat
j_mrazik

Jenom nezdrhnout a bude to výborná generace.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, jen mě mrzí když vidim tu hru, že stejně víc jak půlka se určitě v AFC nechytne. Ale s tim už se nic nedá dělat.

Reagovat
j_mrazik

Kde jsi na to koukal? Prostě vykristalizujou jen ti nejlepší, zbytek bude hrát po anglických prvoligových klubech, jako Sidwell, Bentley apod.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Arsenal TV přes gunners.cz. Tam k tomu žádnej program nepotřebuješ.

Reagovat
j_mrazik

Jo, vlastně ono se to hrálo včera. To jsem neměl čas. Hold studium a práce.

Reagovat
smazaný uživatel

Jedním slovem úžasné, více než polovina sestavy dorostenci, to je jeden z důvodů proč obdivuju Wengera a fandím Arsenalu!

Reagovat
smazaný uživatel

ty si pedofil?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To nebylo vtipné...

Reagovat
smazaný uživatel

na takovýhle degeny tady ani nemá cenu reagovat, jen pro ted jsem se snížil, někteří registrovaní čtenáři EF jsou fakt vypatlaní...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem pro vstupní test inteligence...

Reagovat
smazaný uživatel

To máš těžký, někdo ho neudělá, a zažaluje EF že je to diskirminace, a zase když bude nejlehčí, tak sem budou chdoit samý oslové. Podle mě je to stejně nemyslitelné, a totální blbost, i když by to bylo nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

JJ, vím, že je to nerealizovatelné... Ale nemuselo by to být od věci...

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsem to tady už jednou nadhodil, ale asi jen tak z legrace, protože to je nerealizovatelný ...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo dával góly kromě Vely?

Reagovat
smazaný uživatel

Bendtner 2 a Wilshere 1.

Reagovat
smazaný uživatel

A Vela 3?

Reagovat
smazaný uživatel

Jj.

Reagovat
smazaný uživatel

kto je najlepsi?!ARSENAL!!! ukayte mi palcom na jeden tym ktory dokaze nieco podobne a dokonca sa sokaze udrzat vo velkej stvorke....

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

ukazte mi tym, který je tak dobrý,ale v novodobý Evropě zatím nic nevyhrál (finále samozřejmě beru)

Reagovat
smazaný uživatel

A jak bys takovou anomáli nazval?

Reagovat
smazaný uživatel

asi PŘILIŚ mnoho talentovaných MLADÝCH a NEZKUŠENÝCH hráčů

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to by byl tvůj pohled dosti omezený.

A víš jak bych nazval fanouška, který v článku o výhře 19 letých ladíků 6:0 vypoustí pouze kritickou poznámku? Závist, závist a obava z toho aby tento tým nedej Bože tu LM jednou nevyhrál.

Reagovat
smazaný uživatel

haha..ja se pouze bavil u komentářů,zápas jsem neviděl a arsenal mi nevadí a kdybys cetl tak ta poznamka vubec nebylla na zapas,ale zcasti na "matisek" a zcasti jen tak

Reagovat
smazaný uživatel

U komentářů se bavim též ,ale na průměrnej věk 19let Wenger ukazuje co umí.

Ale matisek a Wašek mě fakt dostaly matisek svym že nej je arsenal a Wašek tou odpovědí To byl lol

Reagovat
smazaný uživatel

nu dobra tedy ale wasek je starej zarytak,ketry je vznasi do nebes dnem i noci..nakopat ho

Reagovat
smazaný uživatel

Já věděl na co jsi reagoval, jen se divim, že má někdo potřebu na tohle reagovat. Prostě se jeho týmu něco povedlo, tak si to matisek užívá. Ty ses zase pěkně vyhnul tomu co jsem naznačoval já.

A ehm, když sem ti před pár dny řekl, že neni pravda, že bych je vynášel do nebes, tak si řekl " No jo, vždy´t já vim, já tě jen hecuju". Tak tohle teda beru jako hecování.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

haha..to je sranda..ty se mymu tymu taky smejes a me to neva .o)) hele kacabo,kouknul bys mi na ogame 8 a i 7..tam jsem vse stahl na hlavni,tak jen kdyby tam letel utok tak zdrhni jinak nic

jo a na trav9 muzes utocit okolo kdyz budes chtit jen ne na KOMINGEN(ten se mi vtira do prizne ) a nezlob se,pucifale..AC MILAAAAAAN

Reagovat
smazaný uživatel

Ses prostě Krocaní prdel, já vim, akorát mám problém si na to zvyknout, moc krocaních zadků se v mym okolí totiž nepohybuje

Reagovat
smazaný uživatel

a ty si veveri lejno na kteryho poslu bitevni lode

Reagovat
smazaný uživatel

aspon ze stopery boli skuseny

Reagovat
smazaný uživatel

nějaký mazáky tam potřeboval ne, zezadu to dirigoval ostřílený Fabianski AFC 4 EVER

Reagovat
smazaný uživatel

To byl dorost a jak hráli muži?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Porazili Boro 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Radin

Já to říkal,Carlos Vela už uřaduje

Reagovat
smazaný uživatel

Slušný dorost ten arsenal :-) no co dotat mládí vpřed jsou dobří

Reagovat
smazaný uživatel

wenger je prostě nejlepší trenér troufám si říct že patří do top 3 v evropě (a nemám namysli trofeje stím at se jde ferguson vycpat )

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Fergusona respektuju, ale AW určitě mezi top3 patří...

Reagovat
fantomas

Určité je to asi tak, jako že já dnes nepujdu spát.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak schválně...To sis teď naběhl.

Reagovat
fantomas

Ti, co trénují nebo jen současní?

Reagovat
fantomas

*už netrénují

Reagovat
smazaný uživatel

To spaní jsem myslel.

Reagovat
fantomas

No tim sem chtěl říct, že jelikož já do postele šel na sto procent (byl sem v tu chvíli horzně unaven), tak stejně tak jistý je i fakt, že AW do Top 3 nepatří.

Reagovat
smazaný uživatel

je hrozně těžký to hodnotit, podle práce s mladejma a vytahování z cizích klubů možná.... jediná možnost jak nějak objektivně hodnotit trenéry je podle trofejí a to neni taky stoprocentní

Reagovat
smazaný uživatel

SAF a Wenger patří do top 5 trenérů o tom není pochyb. Možná eště Hidink nebo Lippi by sem mohli patřit. Na SAF s Wengerem se mi, jak dokáží pracovat s mladými hráči nééé jak Mourinho a LFS potřebují hotové hráče

Reagovat
smazaný uživatel

taková neobvyklá fotka

Reagovat
smazaný uživatel

kéž by někdo takhle pracoval s mladymi hrači také u nás

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele