WENGER: HENRY JE LEPŠÍ NEŽ CANNAVARO

17.11.2006, 20:51
Aktuality
Nikoli Fabio Cannavaro, ale Thierry Henry by si podle Arsena Wengera zasloužil získat Zlatý míč magazínu France Football pro nejlepšího fotbalistu tohoto roku. Cena určená pro nejlepšího hráče působícího na evropském kontinentu se sice bude oficiálně předávat až koncem listopadu, jenomže některá média již přinesla zaručené informace o vítězi, jímž je právě italský obránce.

Slavnostní vyhlášení prestižní ankety se uskuteční až 27. listopadu, již včera však některé deníky přinesly informace o triumfu Fabia Cannavara a druhém místě Gianluigiho Buffona. Kapitán úřadujících mistrů světa byl údajně o svém vítězství telefonicky informován po návratu z přátelského utkání proti Turecku a dnes ho navštívil ředitel magazínu, aby s ním pořídil tradiční materiály.

Pokud se tyto informace potvrdí a Ronaldinha nahradí na postu nejlepšího fotbalisty planety Cannavaro, stane se prvním italským držitelem Zlatého míče od roku 1993, kdy se radoval Roberto Baggio. 33letý hráč Realu Madrid by se navíc stal teprve třetím obráncem, který by toto ocenění získal, před ním se to podařilo pouze Němcům Franzi Beckenbauerovi a Matthiasi Sammerovi.

S Cannavarovým triumfem se plně neztotožňují někteří fotbaloví odborníci a jedním z nich je Arsene Wenger, manažer londýnského Arsenalu by na trůn nejraději dosadil svého svěřence Thierryho Henryho. "Pokud je to pravda, tak gratuluji Cannavarovi. Pro mě však tento rok existuje pouze jeden vítěz. Je to Thierry Henry, prostě si to zaslouží. Byl nejlepším střelcem v Anglii, nejlepším hráčem v Anglii, druhým nejlepším střelcem v Evropě za Lukou Tonim, hrál ve finále Ligy mistrů a mistrovství světa," vyjmenoval francouzský kormidelník několik důvodů, proč by ocenění měl získat právě Henry.

Podle Wengera je Henryho jediným vážným konkurentem Samuel Eto'o. V tomto souboji však připomněl Henryho stabilní formu za několik posledních let, v nichž pravidelně sází jednu branku za druhou, je jednoznačným lídrem Arsenalu a za které by si ocenění zasloužil minimálně jednou. "Co ještě měl udělat?" ptá se trochu nevěřícně Wenger. "Zřejmě pokračovat dále. Někdy dostanete cenu ve chvíli, kdy to očekáváte nejméně, to je pak důkaz dlouhodobé kvality," nachází zkušený Francouz odpověď.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (36)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Merenguesi, pojd na chviličku na chat, něco bych potřeboval.

Reagovat
HOST*Honzao

To všichni zapomněli na jeho simulování proti španělsku na MS ?????!!!!!!! Na jeho ruku proti CSKA a následný: ,,Dám cokoli když mi někdo řekne proč gol neplatil'' ????? To není možný!!!

Reagovat
PJ

Žádná ruka nebyla.

Reagovat
Shevchenko

ty si pako

Reagovat
Messiáš

Tak to je jasn´ý, že Henry je lepší než Cannavaro.Prostě letos si to Henry zasloužil...

Reagovat
smazaný uživatel

Cannavaro byl nejlepší hráč Mistrovství, takže mu to přeju, je to zasloužené

Reagovat
HOST*Mára

Ježiž marja,ale Cannavaro nepodává takové výkony celý rok,aby si to zasloužil,tohle neni cena za Mistrovství!!

Reagovat
smazaný uživatel

ján tyhle ceny tak moc neprožívám, za celý rok byl možná lepší někdo jiný, ale to že ji má nej hráč mistrovství mi problém nedělá

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby nefandili Barce, tak jim to taky problém nedělá. Dle očekávání protestují hlavně oni

Reagovat
HOST*Mára

Tak štve mě to,že to má někdo z Realu to je jasný,ale když se na to podíváš tak cenu za Mistrovství si zaslouží,protože byl nejlepší,ale za celej rok no nevim nevim

Reagovat
smazaný uživatel

V tý době v Realu ale nebyl, tak zklidni hormon...

Reagovat
HOST*Mára

Já sem klidnej a co hrál v Juve prosim tě?

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe, ale já měl zrovna na mysli MS a to rozhodně za Real taky nehrál. Tak si utři slinu...

Reagovat
HOST*mikee

Je vidět, že moc nesleduješ fotbal. Co sem koukal na výkony Cannavara v Juventusu, tak právě podával stabilně vynikající výkony. Ale tobě asi vadí, že nedává hodně gólů jako Henry. Důvod? Je to obránce.

Reagovat
smazaný uživatel

ruka to nebyla

Reagovat
smazaný uživatel

faul ale taky ne (Esp-Fra) ("Gangsta" Henry)

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že ted nedostanu pokutu třeba 1500

Reagovat
Shevchenko

a co taky současnost? Cannavaro v Realu teda nic moc, Henry taky. Co takový Lamaprd, Kaká nebo Drogba?

Reagovat
Shevchenko

Lamaprd SRY chtěl jsem napsat samozřejmě LAMPARD

Reagovat
smazaný uživatel

Na současnost se nehraje, už je dávno odhlasováno

Reagovat
HOST*BEAN

zlatý míč by měl dostat bezkonkurenčně drogba....

Reagovat
HOST*marv

Nevím proč všichni chtějí jen aby zlatý míč získávaly útočníci.Jsou tu taky obránci,kteří si to zaslouží jako třeba Cannavaro,Terry nebo Lucio

Reagovat
HOST*R.M.C.F.

Bylo jasny ze tenhle rok se bude hodne rozhodovat podle toho jak se kdo ukazal na MS. Cannavaro byl na MS proste nejlepsi a ja myslim ze Zlaty mic dostane zaslouzene. To je hlavni duvod proc to nemuze dostat treba Eto'o. Jak bych to zvolil ja: 1.Cannavaro 2.Henry 3.Eto'o 4.Drogba 5.Terry

Reagovat
smazaný uživatel

1. Kaká, 2. Henry, 3. Cannavaro, 4. Eto´o, 5. Ribéry

Reagovat
smazaný uživatel

1. Eto´o, 2. Henry, 3. Cannavaro, 4. Ronaldinho, 5. Buffon nebo Drogba

Reagovat
HOST*Expert

Měl by to být Henry, ale zapomínáte taky na Zidana

Reagovat
smazaný uživatel

Zidane? To si snad děláš prdel! Já vůbec nechápu, jak Zidane a Cannavaro můžou bejt dva největší adepti. Tohle neni cena za MS (kde mimochodem lepší než Zidane byl Ribery), ale za celou sezonu. To znamená za všechny repre zápasy, za ligu, za poháry, uefu, ligu mistrů... a Cannavaro a Zidane ve všem ostatním byli průměrní. A navíc: Zidana bych škrtnul za tu zidanovku ve finále a Cannavara za to, že hrál v korupčním Juve

Takže zbývá plačka Henry, zraněný Eto'o a Drogba. Z týhle trojice by se mělo vybírat.

Reagovat
smazaný uživatel

Korupční Juve možná, ale věděl o tom Cannavaro? To bys z fleku mohl snížit kvalitu všech hráčů klubů, kteří byli potrestáni za korupci, třeba Kaká...

Reagovat
smazaný uživatel

Jde o to, že v Juve nijak extra výjimečný nebyl, navíc mu tam ty jeho "kravaty" na útočníky v klidu procházely. MS měl excelentní, ale na podzim je to zase takový nadprůměr, ale nic extra. Vítěz Zlatého míče (ještě k tomu, když je to obránce) by měl hrát skvěle déle, než jeden měsíc z celého roku, to je můj názor. Navíc Juventus i s Cannavarem klasicky pohořel v Lize mistrů, které bylo pro Juve vzhledem ke korupční aféře v Itálii jediným měřítkem skutečné kvality.

Reagovat
smazaný uživatel

7 zápasů na MS je nesrovatelných s ligovou sezonou nebo s LM, ta je proti tomu nic

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě teda ne. Říkat, že liga či Liga mistrů jsou nic, to mi přijde jako blbost. Já neříkám, že musí být po celou sezonu výjimečný, ale musí se držet mezi absolutně nejlepšími na svém postu a to se nedržel. Takže ty chceš jako pořadí ve stylu Cannavaro, Pirlo, Buffon, Zidane, Ribéry?

Reagovat
HOST*Expert

Kaká, Terry, Lampard, Ronaldinho jsou po MS trochu legrační...

Reagovat
HOST*Expert

Jestli to Cannavarovi dají, tak to bude neuvěřitelný úspěch. Jestli mě paměť neklame tak Fachetti, Baresi, Maldini - obecně považovaní za možná nejlepší obránce historie(spolu s Beckenbauerem, Moorem, D. a N. Sontosem) to nikdy nedostali a skončili všichni 2. a pak to dají Cannavarovi - ten byl dobrý na ME 2000, a teď na MS, jinak mě ta jeho kariéra přišla spíše obyčejná bez lesku. Co vím tak v Interu ho snad ani nechtěli stavět...

Reagovat
HOST*Thomick

Kdy henry dostane zlatý míč? To je jen otázka času, ale čím dřív tím líp, protože má na to, aby ho získal klidně 2krát

Reagovat
HOST*Expert

Ribéry byl jistě objevem MS, přesto nebyl tam lepší než Zidane (např. Francie - Brazílie) a Zidane měl velmi slušné a efektivní jaro v Realu. Henry byl skvělý celou sezónu.

Reagovat
nedvěd

Henry je skvelej hrac a dlouho jeste bude.ten ubozak z realu jak ze se jmenuje: Cannavaro ani za nic.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele