Welbeckův přestup je pro nás dokonalý, libuje si Wenger

11.09.2014, 17:54
Aktuality
Škatule, škatule, hejbejte se. Asi tak by se dala charakterizovat závěrečná fáze letního přestupového okénka v Premier League. Především tedy co se týče Manchesteru United, Arsenalu a jejich útočníků. Manažer Londýňanů Arséne Wenger díky tomu získal Dannyho Welbecka a tento přesun si nemůže vynachválit.

Welbeck opustil United z důvodu přílišné konkurence. Radamel Falcao, Robin van Persie a Wayne Rooney už bylo na mladého Angličana příliš. A do situace se vrhl Wenger. "Když podepsali Falcaa, tušil jsem, že budou muset nechat někoho odejít. Neměl jsem obavy, že by Welbeck nebyl k dispozici," uvedl francouzský manažer.

Ten sháněl náhradu za Oliviera Girouda, který pro zranění nebude k dispozici až do konce kalendářního roku. Danny Welbeck potom nabízí alternativu přímo dokonalou. "Je to pro nás ideální přestup. Welbeckova ideální pozice je na hrotu útoku, umí však nastoupit i na křídle," pochvaluje si Wenger.

"Přináší do našeho týmu kvalitu a týmového ducha, což je pro nás velice důležité. Má ve hře úžasný náboj a, jak můžete vidět v anglické reprezentaci, také střelecké schopnosti," připomněl šéf Arsenalu pondělní duel Albionu ve Švýcarsku, jenž Welbeck rozhodl dvěma góly.

23letý ofenzivní univerzál pravděpodobně nastoupí v základní sestavě už v sobotu v šlágru s Manchesterem City. Arséne Wenger má sice k dispozici mladíky Joela Campbella a Yayu Sanoga, jenže ani jeden z útočníků se zatím dostatečně prosadit nedokázal. Lukas Podolski pak prakticky ani nedostal šanci.

Jediným gólovým forvardem v kádru Arsenalu je tak vyjma zraněného Girouda Alexis Sánchez. A s ním Wenger počítá přeci jen spíše na křídlo. "Ztratili jsme důležitého útočníka a museli jsme sehnat náhradu. Náš kádr nebyl v ofenzivě dostatečně široký," dodal.

Autor: Marek Ustohal / skysports.com

Komentáře (390)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele