Weidenfeller půjde do důchodu, po sezoně ukončí kariéru

23.04.2018, 13:44
Aktuality
Posledních několik desítek tréninků před sebou má gólman Borussie Dortmund Roman Weidenfeller. Zkušený německý brankář se rozhodl nepokračovat v aktivní kariéře, s níž se rozloučí po letošní sezoně...

"Už se doopravdy těším, až se rozloučím s našimi vynikajícími fanoušky na stadionu, který mi dal tento život. Během šestnácti let jsem zažil spoustu vzestupů a několik pádů, zažili jsme toho hodně. Byly to fantastické roky, které zformovaly můj život a na to nikdy nezapomenu!" prohlásil Weidenfeller.

37letý Weidenfeller vyrostl v Kaiserslauternu a do Dortmundu přišel v létě 2002. Za BVB stihl celkem 452 zápasů a dvakrát s ním získal německý titul, vedle toho má na kontě i stejný počet domácích pohárů. Dlouhé roky byl jedničkou mezi tyčemi vestfálského celku a o svou pozici přišel koncem sezony 2014/2015, nejprve ho vystrnadil Mitchell Langerak, po onom ligovém ročníku ho následně posadila na lavičku nová posila Roman Bürki.

Weidenfeller nastoupil pětkrát za německou reprezentaci a před čtyřmi roky byl u triumfu na mistrovství světa, když si pro turnaj v Brazílii vybojoval post trojky. S kariérou se oficiálně rozloučí v pátek 7. září během exhibičního utkání, dějištěm bude Signal Iduna Park.

Autor: Tomáš Pavlík / sport1.de

Komentáře (21)

Přidat komentář
Jardman

Čau Rome

Reagovat
Kostomlat

podle mě ještě nemá důchodovej věk. To mu na sociálce neuznají. Zatím nemá nárok ani na předčasnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale on prostě půjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba uhraje invalidní.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

co by ne, skopčáci teď s novou vlnou syrských inženýrů, doktorů prej byudou chodit do důchodu už po třicítce jak jim ekonomika bude šlapat.

Reagovat
andrew96

Legenda.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za vše Romi <3 Zažil si toho s BVB hodně a Südtribune ti udělá určitě super rozlučku

Reagovat
Stannis Baratheon

Přesně typ hrdiny v pozadí.

Něco jako Carrick nebo Bosingwa.

Reagovat
Seydou Doumbia

Kéžby se podobná anketa taky vyhlašovala. Loni Mandžu na křídle Juve to byl taky takový hrdina v pozadí.

Reagovat
Stannis Baratheon

jako takový trio gigantů v tomto směru bych zmínil právě Carricka, Arbeloa a Barthez.

Reagovat
kattos

Barthez?

Reagovat
El-Pistolero-68

Barthez byl dost výrazný.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
Dr. Admess

Abidal.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že už končí, i když prostě poslední roky už zdaleka nebyl tak dobrý, jak by bylo potřeba. Nicméně si ho budeme vždycky spojovat s tou hodně silnou generací, který v BVB působila. nicméně jsem zvědavý s jakou dvojicí půjde Dortmund do následující sezóny.

Reagovat
smazaný uživatel

Gerryho škola...Vždy a všude...

Reagovat
Rudnevs

Weidenfeller, Wiese, Flo, Sippel, Trapp, Knaller, Müller, Pollersbeck - neskutočné, čo v Lauterne vyprodukoval. Patrí medzi špičku a mal už ponuky i z BL, napriek tomu však ostáva v Lauterne i na tretiu ligu... Včera som tu o tom písal, on by si zaslúžil mať na Betze svoju Gerry-Ehrmann-Kurve.

Budúcu sezónu bude chytať asi ten Sievers, ten teraz nedávno predlžil a ako jeden z mála hráčov má teda zmluvu i na tretiu ligu... Občas chytával už i v tejto sezóne, podľa mňa bude jednotka on a neprivedú už nikoho, resp. prípadne len niekoho na doplnenie brankárskej trojice...

Reagovat
smazaný uživatel

No snad se podaří hned za rok vrátit zpátky...

Ty příspěvky jsem si pročítal,jako vždy super! Nějak teď po tom víkendu nemám náladu

na nějaké konstruktivnější komentáře

Reagovat
TheTopFootbaler

Hlavně že BVB chytá Roman.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele