Watford jako předloni na nic nečeká a mění manažera

03.10.2021, 13:04
Aktuality
Před dvěma lety kontroverznímu majiteli Ginovi Pozzovi stačila pouhá čtyři kola, než odvolal Javiho Gracíu. Dvojice Quique Sanchez Flores-Nigel Pearson následně Watford přesto nedokázala v Premier League udržet. Nyní se situace opakuje, když Xisco Muñoz vydržel jenom o tři kola déle.

Klub na svém webu uvedl, že se Xisco poroučí především kvůli "negativnímu trendu výkonů”. Ten poslední, včerejší proti Leedsu byl kapitánem Benem Fosterem popsán jako "debakl 0:1” s tím, že tým "sotva rozdal nějakou ránu”. Watford utrpěl čtvrtou porážku s jedinou střelou na bránu na kontě, pouhými 33 procenty držení míče a řadou vyrobených hrubek.

Watford takto mění trenéra v jedenáctém kalendářním roce v řadě - ve třech letech ho přitom měnil víckrát než jednou (2014, 2019, 2020).

Xisco celkem na lavičce Watfordu odkoučoval 35 utkání poté, co byl do funkce dosazen v prosinci 2020 jako relativní trenérský zelenáč. Ihned při svém debutu porazil silný Norwich a v březnu 2021 díky pěti vítězstvím v druhé lize ukořistil cenu pro manažera měsíce.

V nejvyšší soutěži už to Hornets pod bývalým útočníkem Valencie příliš nelepilo a vedení nejspíš zatoužilo po zkušenějším lodivodovi. Podle informací renomovaného novináře Gianluky Di Marzia již klub jedná o návratu Claudia Ranieriho do Premier League, kterou roku 2016 s Leicesterem slavně vyhrál. Od té doby zanedlouho 70letý veterán trénoval čtyři kluby včetně Fulhamu, kde ve snaze mužstvo v sezoně 2018/19 zachránit ošklivě pohořel.

Ať už do čela Watfordu nastoupí kdokoliv, nebude to však mít po reprezentační přestávce vůbec jednoduché. V příštích osmi kolech na Hornets čekají postupně Liverpool, Everton, Chelsea, Arsenal, Manchester City i Manchester United.

Autor: Tomáš Daníček / theathletic.com, theguardian.com

Komentáře (38)

Přidat komentář
JackDaniels.

Kucka hrac zapasu, PL mu velmi sedí.. Aj ked chaoem ze v Taliansku sa asi žilo lepšie..

Reagovat
SunFells

Hráčem zápasu jsi ho pasoval jen ty, či?

Reagovat
O.Giroud

a Whoscored

Reagovat
SunFells

Okej, ale JackDaniels. má větší kredibilitu než whoscored.

Reagovat
Svatej

Reagovat
O.Giroud

Tak ja len som odpovedal asi odkial to ma. Zapas som nevidel takze netusim ako to vyzeralo, ale vykopaval loptu z ciary po chybe Fostera tak to mu asi dalo dost bodov no.

Reagovat
SunFells

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Salfovic

to kdokoliv zde na diskusi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Axelrose

Tak v Anglii se teď žije dobře jenom těm, co chodí pěšky a jedí výhradně produkty ze své zahrádky

Reagovat
oli9

No nevím ten tým asi na víc mít nebude. Chápal bych kdyby měli 1 bod ale 7 je celkem solidní na ně

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
oli9

Ten jejich los je teď naprosto luxusní to bude hned další odvolání

Reagovat
Axelrose

Jo, buď budou odvolávat trenéry po každém kole, nebo tam nikoho neseženou - ten los je poměrně brutální

Chtělo by to nějakého britského Frantu Straku

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Stannis Baratheon

Však na tom nejsou tak zle...

Reagovat
O.Giroud

asi chceli hrat o TOP 4

Reagovat
oli9

To je tak když máš magora majitele, který mimo realitu.. Pak má klub jako zábavu, zapne si fifu na amatéra porazí s Watfordem Leeds 1:6 a potom nechápe...

Reagovat
smazaný uživatel

Sranda kluby sú hlavne Norwich a Fulham, načo postupujú do PL keď tam dostávajú na frak a hneď idú o súťaž dolu to fakt nechápem.

Watford sa tento rok zachráni v pohode, tam na zostup sú teraz iní adepti

Reagovat
Busby babes

Norwich se postupne zlepsuje... co maj jako delat jinak? utratit vsechny penize aby skoncili mozna 15.?

Reagovat
SpecialOne

Krom domácí prohry se slabými Wolves tam žádný velký ligový průšvih nebyl. Nevím co čekají od Ranieriho. Já tak max. prosincovou výměnu trenéra.

Reagovat
GrimeBaller98

Asi titul jako s Lesterem

Reagovat
Coutinho10

zrovna ho musí vyhodit před naším vzájemným zápasem + mají repre pauzu na to

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Setwo

to nechápem prečo ho vyhodili? kolko chceli mat bodov? ved su 4 body nad zostupom.. a to su tam 4 timy bez vyhry

Reagovat
Seydou Doumbia

asi čekají n efekt nového trenéra a že udělají pár bodů díky tomu

Reagovat
smazaný uživatel

klasickej Watford

s tim, co je po repre pauze ceka, chci videt kdo se toho chopi

Reagovat
Busby babes

4 of the 11 Premier League managers sacked since September 2019 have been Watford managers. Watford have not been in the Premier League for half of that time.

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/AlexShawESPN/status/1444600196441202692

Dobry vlakno k Olemu a k diskuzi fans o nem. Platny i pro EF...

Talking of sackings - Man Utd (are playing dreadfully) are in a "decent" PL position and CL but this next period of tough games will make or break Solskjaer, I think. He isn't above criticism. Has the players, now has to deliver

Sure, many will think he doesn't have the ability to take United to the next level. That's fine. But the constant mithering, abuse, aggression is a sickly look.

Solskjaer took over a toxic dressing room, stabilised it, enjoyed some highs and some lows, recruited well and has now set United up to be relevant again. Should be lauded for that - yet fair questions whether he is the man to complete the job.

Solskjaer is under real pressure now, agreed, but again as I said last week far too many fans are beyond disrespectful to him.

es, Solskjaer hasn't won - and, brutally, probably won't - win anything at United. But that's not to say he hasn't done a good job. You can praise him for his work and also harbour doubts he's the one to take United back to glory. There's plenty of nuance.

Reagovat
Dawon

s timhle se da prakticky asi bez vyhrady souhlasit...v urcitych aspektech odvedl vybornou praci, ale aktualne to vypada, ze to je jeho strop a ze vys nas nedostane. Jestli mame ambice hrat pravidelne top 4, tak by to stacilo, ale pokud chcem zase alespon nejak semi-pravidelne vyhravat trofeje, tak se obavam, ze Ole neni ten pravy.

Reagovat
Busby babes

no, ma letosni sezonu nas presvedcit o opaku... tak uvidime. Level Klopp, Tuchel nebo Pep to nikdy nebude, to je jasne...

Reagovat
Dawon

Jojo, nasledujici 2 mesice budou s tim nasim losem asi dost zasadni...zatim pokazde, kdyz byl v takove situaci, tak zabrali jak herne, tak vysledkove, tak uvidime, jestli se to bude zase opakovat

Reagovat
Busby babes

doufam ze jo, uz jen proto, kolik nasich fans to nasere...

Reagovat
kissak

co by za to takovej Newcastle dal

Reagovat
Beros

Bohužel náš majitel je dokonce takový škrt, že ani nevyplivne 3 mega za odstupné... Letos se tomu sestupu nevyhnem

Reagovat
kissak

ano také jsem bohužel četl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele