Vždy bylo mým snem se prosadit v Leverkusenu, uvedl Kramer

24.12.2014, 10:52
Aktuality
Christoph Kramer se v létě překvapivě objevil na světovém šampionátu a od chvíle, co si domů přivezl zlatou medaili, se neustále spekulovalo o jeho budoucnosti. Mladý středopolař má ale jasno, po sezóně se vrátí z Mönchengladbachu do Leverkusenu, se kterým spojil svoji budoucnost...

Třiadvacetiletý záložník prošel mládežnickými strukturami Bayeru, za jeho první mužstvo ale dosud neodehrál ani minutu. Svoji cestu si tak musel proklestit přes dvě dvouletá hostování, nejprve v druholigové Bochumi a nyní v Borussii Mönchengladbach.

Ačkoliv byl Kramer během podzimu spojován například s Realem Madrid či Arsenalem, v létě ho bude čekat návrat do BayArény. S Leverkusenem totiž v týdnu prodloužil kontrakt a zavázal se mu až do června 2019.

"Po jednáních s představiteli Leverkusenu jsem nemusel dlouho váhat, abych prodloužil smlouvu. Celkový balíček - mužstvo, trenér a celý klub - mi zkrátka sedí. Znám Bayer 04 od svého mládí a vždy bylo mým snem se zde dostat do prvního mužstva. Jsem moc rád, že se mi to oklikami povedlo," prohlásil defenzivně laděný středopolař.

"Jeho návratem se nám vydařil koncept, podle nějž se naši mladí a talentovaní hráči rozvíjejí na vysoké úrovni v jiných klubech. V Mönchengladbachu a předtím v Bochumi zažil Christoph velké výkonnostní skoky. Nyní se k nám do Leverkusenu vrací jako reprezentant a mistr světa, takže lépe se to pro nás vyvinout ani nemohlo," uvedl ředitel porýnského klubu Michael Schade.

V Leverkusenu Kramerovi udělají místo dosavadní kapitán Simon Rolfes, který po sezóně ukončí kariéru, a pravděpodobně i Stefan Reinartz. Tomu zřejmě Bayer nenabídne prodloužení kontraktu a jeho kroky by tak mohly vést do Mönchengladbachu, kde by nahradil právě Kramera.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

OT: Budou hlášky?

Reagovat
smazaný uživatel

Nebude, zemřel Přemet Prkená Podlaha... R.I.P.

Reagovat
smazaný uživatel

tele tele

Reagovat
smazaný uživatel

co?

Reagovat
F.Torres

na silvestra...

Reagovat
Bayernista18

Snad jo.

Reagovat
ACSeRw!n

ne

Reagovat
Han střelil první

Ne, letos mi to nešlo.

Reagovat
andycek1

Som zvedavy kde bude hravat a koho posadi na lavicku asi Castra... a jaku nahradu bude mnet zanho Gladbach

Reagovat
smazaný uživatel

jestli sis přečet článek, umíš počítat a znáš hráče v obou klubech tak bys něco tak stupidního nemoh napsat. Co ale čekat od našich bratrů z východu...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Neviem, ci andycek1 cital clanok, no jeho otazka (resp. namet na polemiku) od veci nebola. Kym u trojice Bender, Casto, Rolfes je jasne, kto je trojkou, u trojice Bender, Casto, Kramer to jasne nie je/nebude. Ci chces povedat, ze tym, ze Kramer nahradi Rolfesa na lavicke (Castro bol zraneny, takze si teraz Rolfes zahral dost)?

Reinartz by kader M´gladbachu iba rozsiril a som presvedceny, ze Nordtviet by bol pred nim. Chce to lepsieho hraca, ak chce Borussia rubat nadalej vysoko. Spekuluje sa aj o Geisovi, to by bola pre Gladbach vyborna kupa.

Reagovat
smazaný uživatel

Neuveriteľne sa za posledné 2 roky vypracoval, vďaka Favremu za to

Pre Leverkusen to bude parádna posila, akurát to znamená prakticky istý odchod Reinartza a keďže končí aj Simon, tak v kádri budú len 3 dm/cm na 2 posty, čo je veľké riziko, ísť len s týmto do sezóny...navyše Oztunali už je v Brémach, takže tam naozaj nebude už žiadna varianta.

To naznačuje, že minimálne jedna posila do stredu poľa by mala prísť, ale bude to hráč, ktorý bude až voľbou č.4 a takého nebude ľahké nájsť. Myslím, že by bolo najrozumnejšie skúsiť predĺžiť s Reinartzom, ak by mal záujem, ten sa na backup hodí výborne, v Leverkusene je doma a má na túto úlohu dostatočnú kvalitu, bolo by mi veľmi ľúto, keby sme o neho prišli zadarmo

Reagovat
smazaný uživatel

ja mysle že pujde do dortmundu

Reagovat
smazaný uživatel

*myslel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele