Výsledek bitky v Turecku: Trabzonspor má zavřený stadion, Fenerbahçe potrestané dva hráče

03.04., 16:50
Aktuality
Fanoušci v potyčce s hráči Fenerbahce (© AFP)

Šest zápasů bez diváků musí odehrát Trabzonspor. Disciplinární komise Turecké fotbalové federace dnes potrestala klub za skandální závěr nedávného utkání s Fenerbahçe. Fanoušci Trabzonsporu po něm vběhli na hřiště a napadli hosty slavící vítězství 3:2. Podle agentury Reuters dostal Trabzonspor ještě pokutu tři miliony tureckých lir (2,2 milionu korun) a trenér Egemen Korkmaz má distanc na jeden zápas.

Potrestáni byli také dva hráči Fenerbahçe za to, že se zapojili do potyček s fanoušky. Brankář Irfan Can Egribayat a nizozemský obránce Jayden Quinn Oosterwolde obdrželi zákaz startu v jednom utkání a pokutu. Bez trestu vyvázl nigerijský reprezentant Bright Osayi-Samuel, jenž podle videozáznamu udeřil jednoho z příznivců, který vběhl na hřiště se zakrytou tváří. Oosterwolde fanouška kopl.

Fenerbahçe kvůli událostem v Trabzonu zvažovalo odstoupení ze soutěže. Na úterním mimořádném zasedání se však vedení klubu rozhodlo v sezoně pokračovat. Fenerbahçe je v ligové tabulce na druhém místě o dva body za Galatasarayem.

Turecká policie zadržela po utkání 17. března 13 fanoušků Trabzonsporu, z nichž pět umístila do vazby. Incident odsoudili turečtí funkcionáři a politici i šéf světové federace FIFA Gianni Infantino.

Autor: ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
oli9

Šest zápasů bez diváků musí odehrát Trabzonspor

ty vole to je úplný výsměch

Reagovat
Vrubozubec

Ty vole a co měli jako dělat? Nechat se zmlátit nebo co

Reagovat
GrimeBaller98

Zrusit celou ligu idealne! tenhle incident a pesti rozhodcimu v jednom rocniku

Reagovat
Salfovic

Směšné tresty, pak se můžou divit, že tam mají takový bordel.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele