Dohra násilného střetu s fanoušky. Třem hráčům Fenerbahce hrozí tresty

01.04., 14:49
Aktuality
Fanoušci Trabzonsporu vtrhli po utkání s Fenerbahce na hřiště (© AFP)

Tři hráče Fenerbahce čeká disciplinární řízení kvůli potyčkám s fanoušky Trabzonsporu, kteří 17. března na trávníku napadli hráče istanbulského klubu slavící vítězství 3:2. Oznámila to dnes Turecká fotbalová federace.

Tresty hrozí nigerijskému reprezentantovi Brightu Osayi-Samuelovi, nizozemskému obránci Jaydenu Oosterwoldeovi a Irfanu Canu Egribayatovi. K disciplinární komisi jsou předvoláni také dva funkcionáři Fenerbahce a asistent trenéra Trabzonsporu Egemen Korkmaz.

Osayi-Samuel podle videozáznamu udeřil jednoho z příznivců, který vběhl na hřiště se zakrytou tváří. Oosterwolde fanouška kopl.

Turecká policie zadržela po skandálním závěru ligového zápasu 13 fanoušků Trabzonsporu, z nichž pět umístila do vazby. Generální sekretář Trabzonsporu Kemal Ertürk v minulém týdnu označil jejich zadržení za nespravedlivé a vyzval k urychlenému propuštění příznivců.

Incident odsoudili turečtí funkcionáři a politici i šéf světové federace FIFA Gianni Infantino. Zástupci Fenerbahce oznámili, že budou zvažovat stažení týmu z nejvyšší soutěže. Na úterý 2. dubna kvůli tomu svolali mimořádnou valnou hromadu. Fenerbahce je v ligové tabulce na druhém místě o dva body za Galatasarayem.

Autor: ČTK

Komentáře (8)

Přidat komentář
fabec1222

Michy bez trestu, protože hrál klasicky fotbalově, tedy nohama, takže čistej zákrok.

Reagovat
Pepe1911

i efekt pro fanoušky tam byl

Reagovat
BennDyaz

Hráči nevběhli za fanouškama, aby je zmydlili, ne? Zavedl bych stejné pravidlo jak v WWE; kdokoli vběhne do ringu a nemá tam co dělat, musí počítat, že s ním bude proveden krátký proces

Reagovat
Mass
Reagovat
oli9

Tak Trabzonspor v tom případě snad bude mít například na rok zavřený stadion pro diváky. Dokud nebudou padat v Turecku hkavne tvrdé tresty pro příznivce klubů tak se tam ten středověk nikdy nikam nepohne

Reagovat
Jason_

šialene, ved sa museli braniť

Reagovat
Lemond Laws

Když vidím to video jak ty náhradníci provkovali... tak bych tam největší trest jim Si mysleli klasicky, že jim nic nehrozí.kreténi

Reagovat
GrimeBaller98

Zrusil bych celou kebab ligu pro jistotu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele