Všechno to jde strašně rychle, říká o svém posunu talentovaný Boadu

14.11.2019, 11:05
Aktuality
Ajax znovu vládne nizozemské nejvyšší soutěži a při krizi PSV Eindhoven mu na paty nejvíce šlape AZ Alkmaar. Druhý tým tabulky Eredivisie má hodně mladý kádr a klíčovou roli v něm hrají dvě ofenzivní hvězdičky Myron Boadu a Calvin Stengs, oba se už dostali do seniorské reprezentace Oranjes...

Alkmaar ve třinácti zápasech posbíral 29 bodů a je na druhém místě tabulky Eredivisie, vedle toho má velmi dobře rozehranou základní skupinu Evropské ligy a v dalším zápase mu bude stačit domácí remíza s Partizanem.

Dvacetiletý křídelník Stengs dal letos devět soutěžních branek, o dva roky mladší útočník Boadu se trefil dokonce 14x. Jejich výkony neušly pozornosti Ronalda Koemana, trenér Nizozemska oba zařadil do nominace na závěr kvalifikace o postup na ME 2020.

"Klub nám oběma vždycky důvěřoval, a to i ve složitých časech," prohlásil Boadu, který v prvním týmu Alkmaaru debutoval už v sezoně 2017/2018 a loni ho o drtivou většinu ligového ročníku připravilo vážné zranění kotníku. "Fakt, že jsme už nyní součástí nizozemské reprezentace, svědčí i o kvalitách AZ. Za to jsem klubu vděčný," pokračoval.

"Abych byl upřímný, tak s pozvánkou do reprezentace jsem vůbec nepočítal, všechno to jde strašně rychle. S Calvinem nyní v reprezentaci chceme ukázat, co dokážeme a čeho jsme schopní. V týmu je velká kvalita a my se s ní musíme popasovat," uvědomuje si Boadu.

Boadu má velmi dobrou formu a jeho schopností si už začínají všímat i zástupci zahraničních klubů, dle tisku se o jeho služby zajímá například AC Milán.

Autor: Tomáš Pavlík / vi.nl

Komentáře (18)

Přidat komentář
Posledni Kovboj

Borec ma 18 a stehna jako kulturista, to je tezky no

Reagovat
zlatan-legend

A?

Reagovat
smazaný uživatel

Oproti šunkám čo mali Clarence Seedorf, Roberto Carlos či momentálne napríklad Adama Traoré sú to stále iba paličky

Reagovat
smazaný uživatel

Z toho súčasného mladého kádra Alkmaaru je podľa mňa pre svetové veľkokluby najzaujímavejším artiklom Teun Koopmeiner, ktorý je rovnaký ročník ako Stengs.

Reagovat
wishmaster

ak sa nemýlim, borec v profi kariére ešte nezahodil penaltu. Premenil ich cca 15. V akádemii AZ má aj o dva roky mladšieho brata ktorý hráva na tej istej pozícii a na ihrisku pôsobí takmer identicky

Reagovat
smazaný uživatel

jj, obaja aj hrajú na totožných postoch DM, aj keď starší hrával v minulej sezóne v Eredivisie aj stopéra. Počítam, že Alkmaar urobí v tejto sezóne dobré umiestnenie v lige a jeho kľúčových mladých hráčov si bohatšie kluby potom rozoberú ako teplé rožky.

Reagovat
wishmaster

no bohužiaľ, taký je a bude cyklus v AZ

Reagovat
wishmaster

neuveriteľné ako AZ neustále produkuje takto kvalitných hráčov Škoda, že sú to spoločne s Koopmeinersom či Wijndalom prakticky neudržateľní hráči. Možno ak by sa tohto roku podarilo ukopať LM, mohli by potiahnuť ešte jednu sezónu. Každopádne si túto sezónu (aj v kariére na FIFE) nármane užívam

Reagovat
TheMally11

O mnoho let dříve Kolbeinn Sigthórsson a Johann Berg Gudmundsson

Reagovat
fabec1222

Měl jsem ho v FM v United a tragédie, dejte na má slova, nekupovat

Vyplní se to stejně jako u Van Ginkela a dalších...

Reagovat
REPLIKATOR

aha...

Reagovat
smazaný uživatel

V csm 50/50 a 35 fiku za sezonu

Reagovat
Kiwi-21

I ve Fifě neskutečný borec, k vzhledem k tomu že tréninky dělám sám tak jde rychle nahoru je silný, rychlý skvělý vyskok atd atd

Reagovat
wishmaster

V 20 rokoch som ho natrenoval na 82 Overall

Reagovat
h8_sfatto

overall mu roste dobře, ale mr.shooter jako kdysi Neymar,Boakye,Embolo nebo Mbappé to ve hře není

Reagovat
Kiwi-21

No u mně ano nejdříve klasické útočné akce kvůli výběru místa a pak trénink na voleje a hlavičky a je nezastavitelný teď ho mám i ve 20

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře s nima hraje v útoku i Idrissi

Reagovat
AjaxFans

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele