Všechno nejlepší, Venco!

01.11.2013, 21:02
Životopisy
Narodil se 1. listopadu roku 1983 v Třinci a dostal jméno Václav. Ano, tímhle datem se zrodil hráč, který by se bez nadsázky už teď dal považovat za legendu Baníku Ostrava.

Václav Svěrkoš
Tento hráč jako malý kluk odstartoval svoji kariéru v nedalekém Frýdku-Místku, kde hrál za místní Válcovny plechu. Ve svých čtrnácti letech posléze přestoupil do Baníku Ostrava, kde hezky od píky začal procházet všemi mládežnickými týmy. V té době již nastupoval i za mládežnickou reprezentaci České republiky do 15 let.

Baník Ostrava
Uběhly čtyři roky a "Svěrky" nastoupil poprvé za FC Baník Ostrava v ligovém utkání. Bylo 5. srpna roku 2001 a Slezská hrála na půdě Drnovic. Václav hrál v základní sestavě a vydržel až do 59. minuty, kdy ho vystřídal Rostislav Kiša. Toto utkání jinak skončilo 2:1 pro Baník a obě branky vstřelil Milan Baroš, který posléze odešel do Liverpoolu.

V sezoně 2001/02 se tento mladík teprve rozkoukával a učil, jaké je to hrát nejvyšší soutěž. Odehrál 22 utkání, kde často jen střídal a do kolonky odehraných minut si mohl napsat číslovku 940.

Druhá sezona již ale byla průlomová. Václav Svěrkoš řádil ve svých 19 letech jako černá ruka. Odehrál 26 zápasů, kde vstřelil 14 branek (z toho dvě z penalty) a zaostal jen o dvě trefy za tehdejším nejlepším střelcem české ligy Kowalíkem ze Starého Města. I díky této střelecké explozi skončil Baník na 5. místě ligové tabulky.

Tohoto šikovné hráče z proslulé baníkovské líhně talentů si brzy všimli i skauti z velkých klubů ze starého kontinentů. Slovo dalo slovo a Svěrkoš se stěhoval do Německa. Vítejte v Mönchengladbachu.

První zahraniční angažmá
Tento ambiciózní klub skončil před příchodem českého útočníka na 13. místě bundesligy a určitě měl smělejší plány, než se plahočit ve spodku ligy, k tomu měl dopomoci právě Svěrky. Sám trenér si ho tehdy vyhlédnul a společně s tehdejší hvězdou "Hříbat" van Lentem měli tvořit útočné manévry na obrany soupeřů.

K lepší adaptaci v klubu mu měli pomoci i Ivo Ulich, který tehdy byl tvořivým motorem Gladbachu, či Sladan Ašanin, svého času někdejší výborný obránce v pražské Slavii.

První sezona vyšla mladíkovi z Třince náramně a společně s již zmiňovaným van Lentem byli nejlepšími střelci klubu (shodně dali oba 9 branek). Svěrkoš hlavně zazářil v pohárovém utkání s VfB Stuttgart, kterému dal hattrick a dopomohl k výhře 4:2. Ono celkově se mu proti VfB dařilo. Tento klub od něj dostal v součtu 5 branek a měl o něj posléze zájem.

Václav se díky této povedené sezoně stal miláčkem tribun vyznávající černo-zeleno-bílé barvy, ale bohužel i tak neměl své místo v sestavě stále jisté a zvlášť, když Borussia skončila na 11. místě tabulky. Klub tedy nově nakoupil další posily do útoku. Jmenovitě Giovanni Elber, kterého všichni pamatují jako neomylného střelce Bayernu Mnichov, Wesley Sonck, Belgičan, který přišel z nepovedeného angažmá v Ajaxu, Oliver Neuville, přicházející z Bayeru Leverkusen, nebo krajan Marek Heinz, ten dovedl Baník Ostrava k titulu mistra ligy a byl členem bronzové české reprezentace na Euru 2004 v Portugalsku.

Ani spousta posil ovšem nezaručila posun v tabulce, Hříbata bojovala o udržení ligy do posledního kola a prvoligovou příslušnost udržela o dva body před Bochumí. Václav v tomto druhém roce za Gladbach odehrál druhý nejvyšší počet utkání ze všech útočníku a vstřelil 7 branek. Více toho v obou ohledech stihl jenom Neuville. I přes zvládnutou záchranu Bundesligy se musel pakovat Svěrkošův oblíbený trenér Fach a vystřídal ho velezkušený odborník Jupp Heynckes, právě sem se datuje začátek konce pro mladého českého hráče.

Chtělo by i připomenout, že se mu dařilo nejen na klubové scéně, ale i v mládežnické reprezentaci. Lvíčata ovládla svoji kvalifikační skupinu o postup na ME do Německa. Poté stačilo zvládnout jedno, porazit v baráži Švýcarsko. V prvním zápase v Basileji se to povedlo, Česko s přispěním jedné branky Svěrkoše vyhrálo 2:1. Odveta na domovských Bazalech už se jevila jako formalita a zvlášť, když čeští mladíci vedli 1:0 díky Koubskému. Bohužel, čtrnáct minut před koncem Švýcaři vyrovnali, chvíli na to si dal Koubský vlastní gól a rozhodovaly penalty. Zde měli pevnější nervy hráči ze země Helvétského kříže a po rozstřelu postoupili na závěrečný turnaj. Václav Svěrkoš byl jedním ze dvou hráčů, kteří v této desítkové loterii selhali.

Po změně trenéra v Gladbachu se Svěrkoš složitěji prosazoval do sestavy, což v lednu roku 2006 mělo vyřešit krátkodobé hostování v berlínské Hertě. Za "Starou dámu" odehrál třináct utkání, gólově se neprosadil ani jednou a do statistik si připsal 4 žluté karty.

Psal se ročník 2006/07 a Venca to šel znovu zkusit do klubu, kde ještě před dvěma lety zářil. V Borussii ale jen paběrkoval, připsal si šest čárek za odehrané utkání a v zimním přestupovém termínu šel hostovat do rakouské Austrii Vídeň. Žel bohu, ani zde mu pšenka nekvetla, odehrál sedm zápasů, na náladě mu nepřidávaly ani osobní problémy a vše směřovalo k tomu, že z kdysi nadějného mladíka se stane jen další průměrný hráč ve stylu Jana Šimáka.

Návrat domů
V tu dobu by málokdo čekal, jaký progres nastane po návratu domů, do Ostravy, do Baníku. Zde se poprvé projevil i jeho patriotismus, neb jeho služby si chtěla zajistit i pražská Sparta. Tehdejší vedení za něj zaplatilo Gladbachu kolem 30 milionů (až později se veřejnost dozvěděla, že suma nebyla splacena všechna, ovšem to je již jiný příběh) a věřilo, že pomůže Slezské navázat minimálně na mistrovskou sezonu 2003/04.

Začátek restartu kariéry měl parádní. Sice ještě neměl na to, aby odehrál všechna utkání od 1. do 90. minuty, ale i to stačilo, aby se v prvních zápasech zaskvěl. V prvním kole to doma odnesli Bohemians 1905 (2:0). Týden na to v domácím utkání pomohl jednou branku k demolici Mostu 5:2, následně dostal i červenou kartu. Do toho přišlo zranění, další zářez v modrobílém dresu si tak odškrtl pod televizní věží v Praze, kde Baník hrál proti Viktorce Žižkov. A podílel se jedním gólem na celkové výhře 2:0.

Nakonec pomohl Baníku ke 3. místu v lize, díky němuž se tento slezský klub kvalifikoval do tehdejšího Poháru UEFA a sám Svěrky dosáhl individuálního ocenění v podobě nejlepšího střelce české ligy s patnácti nastřílenými brankami.

Tento rok by se dal označit jako vzlet bájného Fénixe z popela. A aby nebylo všemu dobrému konec, trenér Karel Brückner jej nejdříve premiérově nominoval k přátelskému utkání s Litvou, kde si i odbyl svůj debut za seniorskou reprezentaci. Následně ho neminula ani nominace na Euro 2008, které se konalo ve Švýcarsku a Rakousku. Český tým měl základní tábor v prvně jmenované zemi a nastoupil proti ní k prvnímu zápasu.

Švýcaři byli tehdy lepším týmem, Češi se bránili a spoléhali na protiútoky a útočníka Kollera. V 56. minutě dobráckého obra ze Smetanovy Lhoty vystřídal charismatický chachar, který v 71. minutě dal jediný a tudíž i vítězný gól zápasu. A to byl vlastně začátek konce pro tohoto hráče na turnaji. Do hry už se nepodíval a Češi po prohře s Portugalci zakončili cestu za obhajobou bronzu šíleným zápasem proti Turecku.

Ale ani to nezlomilo Svěrkoše. Bylo mu pětadvacet, na vrcholu kariéry, nabídky z Evropy se jen hrnuly, hlavně Saturn Ramenskoje z Ruska měl velký zálusk na jeho získání, ale on zůstal věrný Baníku, kde mu nic nechybělo. Byl miláčkem tribun, rodina byla spokojená v Ostravě a čekala ho kvalifikace se Spartakem Moskva o Evropské poháry. Jako bonus a zážitek může brát to, že si zahrál přípravných zápas se lvíčkem na hrudi proti domácí Anglii ve Wembley. Utkání skončilo 2:2

Dvojzápas s ruským obrem byl labutí písní o neproměňování šancí Baníku. Nejdřív v domácím utkání nešťastně prohrál po vlastní brance Bolfa. Odveta v moskevských Lužnikách pak byla zvlášť ve druhém poločase v režii hostů, kdy byl ke konci utkání k vidění až drtivý tlak Baníku, ale ani to nepomohlo a po konečné remíze 1:1 se Baník loučil s evropskými poháry.

Na domácím kolbišti to ale nezanechalo žádnou újmu. Zdatný chachar z Třince dal za patnáct utkání sedm branek, vykoledoval si pět žlutých a byl stále vůdčí postavou klubu z Ostravy. Nabídky na jeho angažmá z Evropy sílily, a tak se na začátku prosince upsal francouzskému klubu z města Sochaux.

Druhé zahraniční angažmá
Toto město ležící v průmyslové oblasti u francouzsko-švýcarských hranic mu mohlo nabídnout svatý klid pro rodinu a jistotu hraní za místní klub. V útoku se s ním doplňoval ve Francii narozený Turek Mevlüt Erdinç. Oba dva společně dotáhli Sochaux k bezpečné záchraně v lize. Sám Václav se na tom podílel osmi vstřelenými brankami z 19 zápasů.

Ani v národním týmu na tom nebyl špatně. Zahrál si v přátelském utkání s Belgií, kde se podílel na výhře 3:1 a v kvalifikaci na mistrovství světa v roce 2010 pomohl dvěma zásahy k demolici trpaslíka ze San Marina. Svůj zatím poslední mezinárodní zápas odehrál ve Skotsku, kde Česko prohrálo v přípravě 0:1.

Jeho parťák z útoku následující sezonu odešel do PSG a francouzský klub chtěl začít stavět na holohlavém útočníkovi. No, konečná statistika nebyla nikterak skvostná. Dosáhl dvou branek v sedmadvaceti odehraných zápasech.

V ročníku 2010/11 začali dostávat prostor mladší hráči, Svěrky odehrál sotva pět zápasů, nechtěl vysedávat na lavičce, a tak se mu podařilo sehnat hostování v řeckém Panionisu Atény. Zde jakbysmet nezářil jak kometa na nebi, v patnácti zápasech se trefil jednou.

Dalo by se říct, že jeho zahraniční angažmá měla sestupnou tendenci. Ať již v Německu, nebo ve Francii, kde byl z počátku tahounem týmu, se postupně (někdy svoji vinou, jindy výměnou trenéra) ztrácel z dohledu stabilního místa a hvězdy v týmu.

Druhý návrat domů
Jak už to tak bývá, když se českému hráči v zahraničí nedaří, vrací se do vlasti oprášit kariéru. U Svěrkoše se musí vzít v potaz, že se vracel domů, do klubu, který na tom byl finančně špatně, na pokraji bankrotu a nemohl mu nabídnout žádný excelentní plat.

První zápas po návratu domů odehrál ve 4. kole na stadionu Jablonce, který uštědřil Baníku vysokou prohru 0:4. Na první vstřelenou branku po návratu čekal do utkání ve Štruncových sadech, zde pomohl k senzační remíze s domácí Plzní, která byla premiérově účastníkem milionářské Ligy mistrů. Další dvě branky přidal v Liberci (Slovan vyhrál 3:2).

Hrdý, ale dluhy zmítaný, klub ze Slezska bojoval v dolní části tabulky o udržení, než přišlo osudové měření sil nesmiřitelných rivalů na pražské Letné. V 63. minutě si po nekoordinovaném pádu na zem utrhl přední zkřížený vaz v koleni a to znamenalo stopku na bezmála sedm měsíců. Baník se i bez něj zachránil v soutěži, i když to bylo v hodině dvanácté, do druhé ligy putovali Bohemians 1905.

Rekonvalescence byla dlouhá a další utkání za Baník odehrál až ke konci října v domácím měření sil proti Zbrojovce Brno. Postupně nabíral minuty a pomalu se dostával do formy, než přišlo osudné Slovácko. Baník v boji o záchranu potřeboval Jihomoravany porazit, což se povedlo, ale veškerou radost zkazila 35. minuta, kdy Valenta fauloval Svěrkoše a ten si přetrhl vaz.

Od té doby Václav Svěrkoš nevyběhl na trávník (nepočítám-li jarní rozlučkovou exhibici Marka Jankulovskiho na Bazalech). V létě roku 2013 sice usilovně pracoval na dalším comebacku, ale... Ano, znovu další zranění kolene v tréninku.

Miláček tribun
Ano, díky své oddanosti bojovat a hrát za svůj milovaný klub, je Svěrkoš miláčkem tribun. Nehledě na to, že se zastává fanoušků Baníku, má mezi nimi řadu kamarádů, bojuje za ně (viz. obrana fanouška proti ochrance v zápase Baníku se Sigmou Olomouc). A fanoušci zase nezapomínají na něho, často například vyvolávají jeho jméno.

Aspoň tímto článkem bych mu chtěl poděkovat za vše, co udělal a dělá pro FC Baník Ostrava a k dnešním kulatým třicátým narozeninám mu přeji vše nejlepší, hodně štěstí a hlavně to ZDRAVÍ.

Autor: články čtenářů / Ondřej Procházka

Komentáře (77)

Přidat komentář
TheAdy

proč zrovna Svěrky ? i ostatní fotbalisti mají narozeniny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Přečti si článek a pochopíš

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu ti přijde, že celý článek je přáním k narozeninám?

Mimochodem máš samozřejmě taky možnost o těch ostatních fotbalistech psát článek, vlastně by vůbec nebylo špatné, kdybys tu měl svoji rubriku, ve které bys přál hráčům k narozeninám a napsal vždycky v ten den nějaký článek o nich. Dva pomocníky už koukám máš.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
prevadec spojitosti

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

Reagovat
The Krupy

Reagovat
db18

Tak jim taky napiš článek

Reagovat
smazaný uživatel

Proč asi? Protože autor má rád Svěrkoše. Ale mohl by se pochlapit a napsat článek o svém dalším baníkovském miláčkovi. Dneska slaví Mirek Matušovič Kristova léta .

Reagovat
Puskas

napiš Ty, byl sparťan, který měl vztah s kotlem

Reagovat
smazaný uživatel

Já do kotle nechodím.

Reagovat
OtecJaJ10

Osud se na něm kurevsky vyřídil.. Nehorázný sympaťák. Každopádně vše nelepší, hlavně zdraví A doufám, že naši přichystali na neděli nějaké parádní choreo

Reagovat
OtecJaJ10

*vyřádil

Reagovat
smazaný uživatel

"sympaťák"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sosi

Legenda

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za super článek, Svěrky je bůh!

Reagovat
PhilipS

Podle mě by stačilo, kdyby si to autor vylepil na facebook...

Reagovat
PhilipS

beru zpět...vlastně docela fajn článek....ten titulek mě vyprovokoval...

Reagovat
db18

Rychločtenář

Reagovat
fantomas

Hm, vedle faktů z wikipedie takřka nulová nadstavba, to od fanouška Baníku docela zamrzí..

Reagovat
TheAdy

Reagovat
smazaný uživatel

jj odpisovacov je tu viac

Reagovat
smazaný uživatel

Ani tak wiki jako ma pamet, co si pamatuji. Banik a jeho karieru sleduji pomerne dlouho, takze s tou wikinou je to krapet mimo misu.

Reagovat
smazaný uživatel

a propo, jak se tak dívám, tak nadstavba tam je (samozřejmě bez wikiny). Ať již jeho reprezentační kariéra jak v jednadvacítce, tak za Áčko. Jeho kariéra za Gladbach či jeho působení za Baník. Ale tak chápu, sto lidí, sto názorů.

Reagovat
fantomas

No myslel sem nadstavbu jako přidanou hodnotu, právě náký ty osobní vzpomínky, ne jen přetlumočený, kdy kam šel, s kym tam hrál a nehrál atp...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak osobní vzpomínky tam jsou taktéž ale v minimálním rozsahu. To by to byl ještě delší článek.

Reagovat
frankiefcb

Možná se částečně mohl zmínit o tom, proč vlastně měl Svěrki ty osobní problémy v Německu a taky o tom gestu po vstřeleném gólu proti Švýcarsku.

Reagovat
smazaný uživatel

To sem právě nechtěl zmínit, pač je to jejich osobní problém a moc se mi to nechtělo ventilovat mezi veřejnost.

Reagovat
frankiefcb

Chápu, na druhou stranu to ukazuje silný charakter Svěrkiho, a že to co prožil Svěrki nebylo nic lehkého, a případné srovnání s Šimákem zas tak na místě není. P.S: Sám Svěrki se tím problém netajil a v pár rozhovorech se o tom zmínil.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to jo ale mne to přišlo už jako bulvár.

Reagovat
smazaný uživatel

Legenda,srdcař,osobnost,vynikající fotbalista. Mít český fotbal víc takových lidí tak je úplně někde jinde. Vše nej Svěrky! a trevorovi díky za článek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fabec1222

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ty si idiot

Reagovat
smazaný uživatel

Uzdrav se už ty chachare!

Reagovat
smazaný uživatel

vse nej Venco,hlavne to zdravi at se spravi a vydrzi !!

Reagovat
smazaný uživatel

Vše nejlepší, Vašek je dobrý hráč, akorát má hroznou smůlu s tím zraněním, ale je to velký bojovník a srdcař a hlavně už legenda Baníku.

Reagovat
smazaný uživatel

U Svěrkoše se mi líbí, že si na nic nehraje, i kdyby mohl, protože něčeho dosáhl, bohužel doplatil na ty zranění, fandil jsem mu, je mi velmi sympatický, snad se co nejdříve proběhne po prvoligových trávnících

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm...fanboy blogísek... Obsahově prázdné (naflákat na sebe statistiky fakt není článek), důvod proč to má být na titulce EF tedy také nevidím...

...ale na druhou stranu, asi se to bude líbit...

Reagovat
Sancek

všechno nejlepší, hlavně to ZDRAVÍ!!!

Reagovat
smazaný uživatel

byla by paráda kdyby Baník vedl takovej sympaťák... pomalu mi ta liga připadá sympatičtější než pár let dozadu a kdyby se vrátilo pár hráčů ze zahraničí tak by se náš fotbal zvedl rapidní rychlostí... Svěrky vrať se a snad přitáhneš na stadiony víc lidí! Nevidím důvod proč by naše liga nemohla dosáhnout takové kvality aby se k nám hrnuli i cizinci, stejně jako do větších lig... někdo chce zachovat naší českou ligu českou, já chci vidět kvalitní fotbal.... a pěkným příkladem můžou být teď Teplice... Právě hráči jako Svěrky, Kováč, Lafata, Štajny, Jarolím atd. dělají/li tu naši ligu krásnou...

Reagovat
smazaný uživatel

nevim jestli je sverkos ten typ hrace ktery pritahne divaky i mimo ostravu.pro me proste navrat hrace ze zahranici ktery se ne tak uplne prosadil.ale navrat starsich hracu ze zahranici vzdycky pomuze ale je to jenom kratkodoby reseni.opravu by to chtelo vic kvalitnich cizincu.jsou tu tymy co jim maj co nabidnout a jak se ukazalo tak muzeme byt dobra prestupni stanice.ale to chce mit scauting na nejaky urovni ale to neni zadarmo.

Reagovat
smazaný uživatel

jak vidíš tak Teplice to zvládají výborně a neřekl bych, že by jim peníze nějak přetékaly...

Reagovat
smazaný uživatel

jo obcas se jim neco povede ale cekal bych to hlavne treba od plzne protoze jestli se chce posunout dale tak musi pritahnout kvalitu ze zahranici.celkove bych si tu pral vic africkych fotbalistu a nejakou kvalitu z jizni ameriky.ale to je jenom moje blby nerealny prani.

Reagovat
smazaný uživatel

když ona Plzeň tak trochu nemá moc kam by se mohla posouvat... nejlepší hráči jdou do zahraničí hned jak dostanou nabídku a oni z těchto peněz potom nakoupí nejlepší hráče v lize... mají to chytře vyřešené... sice v tom nevidím už nějaký posun, ale jim to tak určitě vyhovuje... jednou se určitě dostanou na úroveň Basileje, Bukureště (myslím si, že už teď by to byl víc než vyrovnaný zápas)... naše týmy si dle mně vedou v Evropě dobře a spíš bych se zaměřil na zlepšení celkově kvality zápasů.... někdy se na to nedá dívat... nezaobírat se Plzní, Spartou, Libercem, ale právě popostrčit kluby ze středu tabulky na vyšší úroveň a nějakou stabilní výkonnost...

Reagovat
smazaný uživatel

podle myho amaterskyho nazoru by se posunuli dale kdyby privedli misto ceskych hracu par zahranicnich.ted nakoupi v lize to nejlepsi co je dostupny ale ten vyber je maly.tady nejde jenom o kvalitu ale zahranicni hraci muzou prinyst i typove neco jinyho a alternativu.treba plzni by se urcite hodil silovy a spolehlivy utocnik napr z afriky,na kridlo to chce techniku a rychlost a to u nas neni ale v jizni americe je bohuzel nejde konkurovat jejich ligam.jedine jako vhodna prestupni stanice.do obrany by se taky nekdo hodil.proste 3 az 4 kvalitni cizince a bylo by to o level jinde.a kluby ze stredu tabulky donutit hrat koukatelny fotbal je hodne tezky.nejsou penize, jsme celkem maly stat takze vyber hracu tak nic extra a pro zahranicni hrace je predstava hrat stred nasi ligy absolutne nezajimava.

Reagovat
smazaný uživatel

jako příklad jde pěkně Mohamed Salah z Basileje... bylo by určitě pěkné kdyby se Plzeň třeba dostala o kolo o dvě dál v pohárech (EL), ale musíš si uvědomit, že o tyhle fleky se perou španělské a německé kluby se kterými je téměř nemožné soupeřit v nějakém posunu dopředu... ale jak už jsem psal o Plzeň, Spartu a Liberec nejde, jde právě o ten zbytek...

Reagovat
smazaný uživatel

tak financne se souperit ani zdaleka neda ale pokud si ten tym poradne sedne a je dobre poskladanej tak to muze vyjit.ale ja spis myslel posun vpred i ve hre a moznostech na hristi.ale zase kdyby do tech nasich top tymu prislo par zahranicnich hracu tak by se museli zbavit tech co by se stali nadbytecny a ty by sli do horsich klubu ale ty by pozvedli.ale to je vsechno o penezich a tam to u nas konci

Reagovat
smazaný uživatel

jen se občas podívají k Maďarským "sousedům" a těží na tom...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
djiros

Venco vše nejlepší! Narodil ses ve stejný den i ve stejném městě, jen jsem o 6 let mladší. Jak vidím naší paralelu nejen ve městě, datu i utržených vazech (nejednou), tak si jediný člověk, kterému bych ty roky daroval.

Drž se, bojuj a posuň Baník, kde patří.

Reagovat
Kenneth

Průměrný fotbalista,, který stačil akorát na českou ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

+ arogantní namyšlenec

Reagovat
OtecJaJ10

Reagovat
Puskas

to určitě není

Reagovat
adalbertus

dal Kahnovi branku a při oslavě ještě mu zařval do ksichtu 'Baník pičo' frajer no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Error

100% chachar

Reagovat
smazaný uživatel

1000% chachar ale jinak mu přeju všee nej a hlavně to ZDRAVÍ!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Zítra Svěrkymu k narozeninám 3 body a nějaký ten oslavný chorál

Reagovat
Puskas

Svěrky

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou pěkné Ondro,jak jsme se v pátek bavili,já už tady píšu minimálně,protože tady je opravdu drtivá většina debilů,internetových fanoušků,které tak nesnáším a komenty na tvůj článek toho jsou důkazem.Ano,asi to není na Pulitzerovu cenu,ale alespoň se někdo snaží něco dělat,něco napsat a ne jen trollovat.Venca je pro mě společně s Milanem Barošem největší legendou historie klubu,ikdyž samozřejmě dříve narození by měli možná jiný názor.Taky mu přeju vše nejlepší a konečně pevné zdraví,aby opět obohatil ligu a potěšil hlavně nás,fanoušky Baníku Ostrava,věřím,že za Baník dá ještě desítky gólů a ještě si zahraje v hvězdném útoku s Barym!A pro 95 % zdejších diskutérů mám vzkaz:Propleskejte svoje matky za to,že vás tenkrát porodily a zničily život sobě i vám,interupce by tenkrát byla nejlepším řešením...

Reagovat
božský John

Super, Ondro ! Krásný počtení

Reagovat
smazaný uživatel

Šafarčíku, táhni z Baníku!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele