Všechno je otevřené, shodli se trenéři po remíze PSV s Dortmundem

21.02., 11:28
Aktuality

Osmifinále Ligy mistrů mezi PSV Eindhoven a Dortmundem je po úvodní remíze 1:1 v Nizozemsku zcela otevřené. Shodli se na tom domácí kouč Peter Bosz i jeho protějšek Edin Terzic. Trenér Borussie uznal, že lídři nizozemské ligy byli po změně stran jasně lepší.

Dortmund v Eindhovenu poslal do vedení ve 24. minutě bývalý křídelník PSV Donyell Malen, v 56. minutě vyrovnal domácí kapitán Luuk de Jong z pokutového kopu. Domácí přestříleli soupeře 15:8, ale brankáře Alexe Meyera, jenž těsně před výkopem nahradil zraněnou jedničku Gregora Kobela, už znovu nepřekonali.

"Všechno je možné a otevřené. Už jsme v sezoně ukázali, že venku umíme uhrát dobré výsledky. V tomto zápase jsme dobře drželi míč, hráli v klidu pod tlakem a neuchylovali jsme se k dlouhým míčům," citoval Bosze web UEFA.com.

"Bylo to otevřené utkání. Na začátku jsme měli problémy s jejich presinkem, přesto jsme si dokázali vytvořit několik velkých šancí. Hlavně (Malik) Tillman v první půli. Takže je škoda, že jsme se nedostali do vedení, ale naopak inkasovali jako první," přidal bývalý kouč Dortmundu.

Odveta v Německu je na programu 13. března. "Výsledek znamená, že máme všechno ve svých rukou. Je jasné, že na svém stadionu musíme zvítězit. Ale pokud chcete něčeho dosáhnout, musíte zvládat domácí zápasy," uvedl Terzic.

"V první půli jsme byli ve hře, po změně stran se nám tolik nedařilo a PSV byl jasně lepší. Není náhoda, že jsou v osmifinále Ligy mistrů. Ale myslím, že stále máme velkou šanci postoupit. Musíme to zvládnout doma," dodal trenér Borussie, jehož svěřenci udrželi neporazitelnost v roce 2024.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele