Völler se zastal trenéra Flicka, někteří hráči podle něj na reprezentaci nemají

22.06.2023, 08:40
Aktuality

Po dalším nezdaru Němců v přípravě na domácí mistrovství Evropy v příštím roce se trenérovi Hansimu Flickovi dostalo zastání od sportovního ředitele svazu Rudiho Völlera. Mistr světa z roku 1990 naopak zkritizoval hráče.

Někteří podle něj na reprezentaci nemají a příště se v nominaci neobjeví, řekl televizní stanici RTL.

"Viděli jsme tu dneska několik hráčů, které v září už neuvidíme. Všichni se snažili, o to nejde. Ale je to konec konců otázka kvality," uvedl Völler, který nastoupil do funkce v lednu.

Tehdy mluvil o tom, že Německo má stále dobrý tým, který může na Euru hrát o titul. Po úterní porážce 0:2 s Kolumbií už bylo jeho hodnocení národního mužstva o dost kritičtější. "Během těch dvou týdnů jsme viděli, kdo se s vypětím sil dostal na hranici svých možností, aniž bych někoho jmenoval. To se pozná při další nominaci. Bude třeba se podívat, koho příště pozvat a koho ne," řekl Völler.

V předchozích zápasech tento měsíc němečtí fotbalisté remizovali 3:3 s Ukrajinou a prohráli 0:1 v Polsku. V některých německých médiích se objevily pochybnosti, zda je bývalý úspěšný kouč Bayernu Flick tím správným mužem pro reprezentační lavičku. "Rok před Eurem to vypadá, že trenér a tým jsou totálně ztraceni," napsal Kicker v komentáři.

"Flick teď rozhodně není tím, kdo by měl jít na porážku, protože k dispozici měl tyhle hráče," prohlásil Völler.

Autor: ČTK

Komentáře (16)

Přidat komentář
andrew96

A kdo ty hráče povolal?

Reagovat
EaP

Tiež to nechápem. Neuveriteľne alibistické vyjadrenie. Nomináciu robil tréner. A zase nemajú tak úzky výber , aby ťahali priemerákov do repre. Toto ide jednoznačne za Flickom.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Seydou Doumbia

No mi příjde že Němci ani nemají moc lepší hráče než ty které povolali. Průměraci tam tak či tak budou, jenom jiní. Němci ted mají pár top hráčů, ale zbytek je průměr zhruba na podobné úrovní, proto může trenér ty hráče točit každý zápas ale rozdíl mezi nimi bude minimální. Takhle to vidím já. Nebo mimo tyhle dva přátelaky maji Němci nějak extra lepší hráče u kterých by si člověk řekl, že opravdu jsou na jiném levelu? Nemyslím si.

Reagovat
Rudnevs

To nie, ale zároveň tí hráči nie su tak zlí, aby sa prehrávalo s Kolumbiou, Poľskom atď. Aj so slabšou generáciou sa dá hrať so cťou, toto je prúser jak sviňa.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo to ano. Snad Flíček nebo kdo tam bude najde ideální sestavu do Eura. Škoda že Němci hrajou doma a jsou odkazani jen na bezvyznamné přátelaky kde každý soupeř má na háku (a i tak vyhraje). Škoda že nemáš volbu, kdy se sám rozhodneš jestli chceš hrát kvalifikaci na svuj domácí turnaj nebo ne. Ale ono by byla totální ostuda se nedostat na své domácí Euro.

Reagovat
db18

Reagovat
John Obi Mikel

Které hráče má na mysli?

Reagovat
thiago_oder_nix

Thiaw, Henrichs, Wolf, Can...

Reagovat
Salfovic

Havertze.

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Nastal čas na návrat Jogiho Löwa

Reagovat
Salfovic

Po tom fekálovi se mi už stýská.

Reagovat
Rudnevs

Za mňa jednoznačne Völler raus, Flick raus. Nastal čas na Nagelsmanna, nech to narýchlo nejak dá dokopy.

Fakt som zvedavý, čo teraz v DFB spravia. Za normálnych okolností by si zrejme svojich kamošov a chránencov držali ešte roky, ale to domáce euro môže byť niečo, čo ich donúti spraviť nepríjemné rozhodnutia.

Reagovat
bayern987

Kehrer, Wolf, Henrichs... nemají co dělat v repre, každý to vidí, jenom Flick ne a stále dostávají nominaci. To je chyba jen a pouze Flicka.

Reagovat
Rudnevs

Kehrer bol špatný už u nás, absolutne nechápem, že to nikdy nikto nespozoroval a nakoniec spravil takú karíeru a že ešte i v roku 2023 je stále povolávaný do repre.

Reagovat
bayern987

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele