Vidal se rozloučil s fanoušky Juve, v Bayernu chce další trofeje

28.07.2015, 16:55
Aktuality
Příchod jedné velké letní posily dnes oficiálně potvrdil mnichovský Bayern. V Bavorsku zakotvil záložník Arturo Vidal, za něhož do Juventusu putuje čtyřicet milionů eur. Čerstvý vítěz jihoamerického šampionátu v Německu podepsal kontrakt na čtyři roky...

Vidal už včera přicestoval do Mnichova a v průběhu dnešního dne se úspěšně podrobil zdravotní prohlídce. Celý transfer následně byl potvrzen v průběhu odpoledne, kdy Stará dáma definitivně přišla o třetí důležitou postavu kádru. Už před Vidalem se s turínským celkem rozloučili Carlos Tévez a Andrea Pirlo.

"Jsem velmi šťastný. Toto je nový krok v mé kariéře a doufám, že si povedu dobře. Chci pomoci týmu a vyhrávat trofeje. Mně osobně se tímto splnil sen. Chtěl jsem udělat další velký krok, chci se i nadále zlepšovat a vyhrávat velké soutěže jako Ligu mistrů. A dle mého názoru je nejlepší možností, jak toho dosáhnout, hrát za Bayern," domnívá se Vidal.

28letý středopolař strávil v Juventusu celkem čtyři roky a na své konto si připsal stejný počet mistrovských titulů. Po triumfu v Lize mistrů sahal už před dvěma měsíci, ve finále ovšem Stará dáma nestačila na Barcelonu.

"Toto je velmi zvláštní den. Chci poslat srdečnou zprávu všem fanouškům Juventusu na celém světě. Děkuji za ty báječné roky. Chci vám popřát všechno štěstí světa a slibuji, že ve svém srdci vás budu mít navždy. V srdci budu navždy Juventinem. Arturo," rozloučil se s příznivci Juventusu.

Vidal v tuto chvíli nejde do neznámého prostředí. Německou nejvyšší soutěž zná velmi dobře z dob působení v Bayeru Leverkusen, kde strávil čtyři sezony.

"Jsem nadšený z toho, že si znovu zahraji Bundesligu a tentokráte ji samozřejmě chci vyhrát. S Leverkusenem se mi to kdysi nepodařilo, ale v Bayernu je zde velmi, velmi dobrá šance," ví Vidal.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (348)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele