Veselému nevyšlo přání, chtěl soupeře s dobrou dostupností

21.06.2023, 17:22
Aktuality

Trenér Jaroslav Veselý si kvůli fanouškům přál, aby Bohemians 1905 přisoudil dnešní los 2. předkola Evropské konferenční ligy soupeře s dobrou dostupností. To se mu ale nesplnilo, vršovický celek narazí na norský tým Bodö/Glimt, který sídlí za polárním kruhem. Naopak jeho asistenta Davida Bartka los potěšil.

"Klokani" se představí v pohárové Evropě po 36 letech díky čtvrtému místu v uplynulé sezoně nejvyšší soutěže. Suverénní lídr norské ligy bude úvodní zápas 27. července hostit, odveta v Praze na stadionu Sparty na Letné se odehraje o týden později. Po návštěvě z UEFA obdrželi Bohemians oficiální zprávu komisaře, jež potvrdila nezpůsobilost Ďolíčku pro pořádání utkání EKL.

"V losu jsem neměl žádného favorita, ale kvůli fanouškům jsem si přál soupeře s dobrou dostupností. Z tohohle hlediska to moc nevyšlo. Z hlediska koeficientu je to velká výzva, složité bude cestování. Navíc hrají na umělé trávě," citoval Veselého web Pražanů.

"Evropu jsme si ale přáli, tak musíme přijmout, jak to je. Los jsme ovlivnit nemohli, ale můžeme ovlivnit, jak zápas dopadne. Musíme se s tím poprat, postoupit a příště přivézt soupeře, který bude pro fanoušky dostupnější," uvedl pětačtyřicetiletý kouč.

UEFA jako tradičně rozdělila mužstva při losu do skupin, takže Bohemians 1905 měli na výběr z pěti variant. Vedle Bodö/Glimt mohli dostat ještě Poznaň, Trnavu, Osijek nebo lepšího z dvojice Pjunik Jerevan - Trans Narva.

Norský celek zaujal svými výkony v předminulé sezoně, v níž došel v Konferenční lize až do čtvrtfinále a ve skupině doma rozdrtil pozdějšího vítěze AS Řím 6:1. "Z užšího výběru týmů jsem byl lehce zklamaný, ale Norové byli můj favorit, chtěl jsem se tam podívat. Chtěl jsem dál než na Slovensko nebo do Polska. Těším se na to," prohlásil Bartek, který v květnu odehrál poslední ligový zápas.

Premiérový los prožil dvaačtyřicetiletý kapitán Josef Jindřišek, jenž v úterý prodloužil s Bohemians smlouvu o další rok. "Před losem jsem byl lehce nervózní, protože tuhle situaci jsem ještě nezažil. Tým z Norska moc neznám a nevím, co od něj čekat. V každém případě se na soupeře musíme připravit. Podíváme se na jejich zápasy na videu a uděláme vše, abychom přes ně přešli," řekl nejstarší ligový hráč.

Zkušenosti s evropskými poháry má Jan Kovařík, který si s Plzní mimo jiné třikrát zahrál skupinu elitní Ligy mistrů. "Musím říct, že los jsem moc neprožíval. Náš cíl je postoupit, na to se soustředíme. Musíme navázat na výkony z poslední sezony, pak máme myslím šanci uspět. Na umělce to bude určitě nepříjemné, bude to jiný fotbal. Když bude pokropená, hra bude rychlá. S tím se ale popereme," prohlásil pětatřicetiletý záložník.

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
KingMaster13

No tak si od nás vezmi Dněpr a zažádej u UEFA ať se to hraje na Ukrajině To by byla teprve dostupná výzva. Já myslím že dojet do Norska není nic hroznýho

Reagovat
Martin9719

Spíš doletět třeba taky.

Reagovat
KingMaster13

Nebo doplavat

Reagovat
Salfovic

Bohemka se inspiruje legendárním FC Autokar Mogilev

Reagovat
ACSeRw!n

velkej sympatak

Reagovat
Mass

Tak ještě bych počkal, s kym z dvojice Bodö/Glimt budou hrát,

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele