Vermaelen je na odchodu. Raději však do zahraničí, tvrdí Wenger

07.08.2014, 17:16
Aktuality
Belgický obránce Thomas Vermaelen v Arsenalu nedostává dostatek prostoru a touží po novém angažmá. Zájem o něj má především Manchester United, jehož řady na konci uplynulé sezóny opustili zkušení stopeři Nemanja Vidić a Rio Ferdinand. Manažer Arsenalu Arsene Wenger se však nechal slyšet, že by svého hráče k rivalovi raději nepouštěl.

Francouzský stratég potvrdil, že z Manchesteru přišla za kapitána Arsenalu konkrétní nabídka. Nový šéf United Louis van Gaal sice má v kádru několik středních obránců, chybí mu však lídr. Kromě mladíků Keana s Beckettem může využít ještě Chrise Smallinga, Jonnyho Evanse a Phila Jones - do svého nového systému 3-4-1-2 nicméně shání persónu, která udrží defenzivu pohromadě.

Tím mohl být i 28letý Thomas Vermaelen, který byl tři roky stabilní oporou základní sestavy Gunners a před dvěma lety byl dokonce zvolen novým kapitánem mužstva po odchodu Robina van Persieho.

V uplynulé sezóně však vinou zranění a úpadku formy nedokázal přes Laurenta Koscielnyho a Pera Mertesackera proniknout do sestavy. Odehrál jen 21 utkání a do šesti z nich navíc nastoupil až v průběhu. Nyní by jeho cesta měla nabrat nový směr.

"Může odejít. Jsme v pozici, kdy je obtížné bránit mu v odchodu," připustil ztrátu svého obránce Arsene Wenger. Zkušený taktik nicméně dodal, že by nerad posílil soupeře v Premier League. "Manchester United o něj má zájem - stejně jako několik dalších klubů. Pokud to bude možné, prodal bych jej raději do zahraničí," přiznal.

O hráčovy služby se údajně zajímá také Barcelona, která chce vyztužit své zadní řady v honbě za ztraceným ligovým titulem.

Za Vermaelena už ostatně do Arsenalu přišla náhrada. Ze Southamptonu si to do hlavního města namířil mladičký univerzál Calum Chambers. Wenger přesto nevyloučil další posily. "Do konce přestupového období zbývá tři a půl týdne. Můžeme ještě posílit, ale máme široký kádr," dodal.

Autor: Marek Ustohal / goal.com

Komentáře (390)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele