Barcelona hlásí příchod Vermaelena

09.08.2014, 20:29
Aktuality
Užuž to vypadalo, že Thomas Vermaelen zamíří od Gunners k ligové konkurenci do Manchesteru United, nakonec se však belgický obránce stěhuje do Španělska, kde podepsal pětiletou smlouvu s Barcelonou. Ta za 28letého obránce zaplatila necelých 20 milionů eur...

Bývalý hráč Ajaxu během minulé sezóny vypadl ze základní sestavy Arsenalu, přednost dostávali Per Mertesacker a Laurent Koscielny, vzhledem ke končící smlouvě se tak stal Vermaelen terčem mnohých přestupových spekulací. Nejvážněji vypadal zájem ManUtd, Arséne Wenger ovšem preferoval případný odchod belgického reprezentanta do zahraničí.

Minulý týden přispěchala s nabídkou Barcelona, jednání následně nabrala rychlý sled, během dnešního dne Varmaelen podstoupil v Katalánsku zdravotní prohlídku a poté se stal další novou posilou Barcy, která má po loňské sezóně co napravovat. "Barcelona a Arsenal dosáhly dohody o přestupu Thomase Vermaelena," uvedlo v prohlášení na oficiálních stránkách vedení Barcelony.

Vermaelen přišel do Arsenalu před pěti lety z Ajaxu, okamžitě se zařadil mezi opory, což jen dokazuje fakt, že na rukávu nosil kapitánskou pásku. Za dobu svého působení u Kanonýrů urostlý obránce odehrál 150 soutěžních zápasů, ve kterých zaznamenal 15 gólů. "Děkujeme Thomasovi a přejeme mu do budoucna jen to nejlepší," rozloučil se se svým nyní již bývalým kapitánem Arsenal, se kterým Vermaelen minulou sezónu dokázal vybojovat FA Cup.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (510)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele