Vedení Dortmundu čeká schůze, v ohrožení jsou Terzić i Kehl

20.12.2023, 17:37
Aktuality

Vánoce plné změn dost možná čekají Borussii Dortmund. Vestfálskému celku se nepovedl závěr ligové části podzimu a hodně se mluví o tom, zda bude na lavičce pokračovat trenér Edin Terzić, jistou pozici nemá ani sportovní ředitel Sebastian Kehl.

Dortmund ve velké konkurenci opanoval svou základní skupinu Ligy mistrů a prošel do osmifinále, během podzimu ovšem vypadl z Německého poháru a začíná se propadat tabulkou 1. Bundesligy. Z posledních osmi utkání vyhrál jenom jednou, naposledy včera remizoval s Mainzem (1:1) a z pátého místa ztrácí na vedoucí Leverkusen už dvanáct bodů, Bayer má navíc k dispozici dnešní dohrávku proti Bochumi.

Špatné výsledky nejsou tím jediným, co by mělo Terziće znepokojovat, dle médií totiž nemá důvěru části kabiny a někteří hráči v čele se zkušeným Marcem Reusem měli výkonnému řediteli Hansi-Joachimu Watzkemu předat stížnost, podle níž nevěří taktickým schopnostem kouče a jeho asistentů.

"Samozřejmě, že tomu věřím," odpověděl Terzić v úterý večer na dotaz, zda bude trenérem BVB rovněž v lednu.

"Pro Borussii Dortmund jsem dříve pracoval a historie v mém případě ukázala, že ve druhé polovině sezony dovedeme ukázat zcela jinou tvář. Platilo to jak před třemi roky, tak především letos na jaře," přidává důvod ke svému optimismu.

41letý Terzić vedl mládežnické týmy Dortmundu a hlavním trenérem áčka je podruhé. Kontrakt mu běží do června 2025, v nejbližší době by měl stávající situaci řešit na schůzce, které se vedle něho zúčastní i Kehl, Watzke a externí poradce Matthias Sammer.

Autor: Tomáš Pavlík / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
karborliv

Proboha, proč chtějí vyhodit Kehla? Jediný rozumný člověk, který tam je.

Reagovat
Rudnevs

Asi tak. Skôr je potreba uvažovať, či už trošku nepresluhuje “najvplyvnejší muž nem. futbalu” Watzke

Reagovat
Kucka

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Kaka14

Vyhraje skupinu smrti v LM a idu ho odvolávať

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele