Ve Freiburgu se i nadále počítá s věrným trenérem Streichem

18.08.2017, 16:02
Aktuality
Nejdéle sloužícím trenérem německé Bundesligy bude i nadále Christian Streich z Freiburgu. Jeho stávající smlouva podepsaná v únoru 2016 běžela pouze do konce právě začínající sezony, nyní byla na neurčitou dobu znovu prodloužena...

Christian Streich se v regionu Freiburg narodil a většinu své hráčské kariéry bývalý středopolař strávil v celku Freiburger FC. V místním SC potom coby trenér působí nepřetržitě od roku 1995, kdy se ujal tamní devatenáctky. Od léta 2007 pomáhal Robinu Duttovi u A-týmu, který přebral v prosinci 2011.

S Freiburgem již 52letý trenér zažil i jeden sestup do druhé ligy, ten však v sezoně 2015/16 následoval okamžitý postup zpět a letos SCF v pozici nováčka finišovalo na skvělé sedmé příčce, aby záhy ve třetím předkole Evropské ligy předčasně vypadlo na slovinském Domžale.

Streichovým maximem v čele Freiburgu zůstává pátá příčka ze sezony 2012/13; tehdy se jednalo o nejvyšší umístění skromného klubu od roku 1995 a sám stratég byl magazínem Kicker za tento úspěch poprvé a zatím naposledy v kariéře oceněn jako trenér roku v Německu.

Ve Freiburgu na kontinuitu kladou velký důraz dlouhodobě, jeho bývalý kouč Volker Finke (1991-2007) se ostatně stal rekordmanem v délce angažmá na lavičce německého profesionálního klubu. Letos v létě navíc SC prodloužilo kontrakty také sportovnímu řediteli Saierovi a jeho výkonnému šéfovi Lekimu.

Autor: Tomáš Daníček / swr.de

Komentáře (9)

Přidat komentář
fantomas

Byl o něho vůbec někdy zájem z většího klubu? Mi kolem něho dlouhodobě přijde podezřelý ticho na to, že s takovym klubem v relativně nedávný době končil pátej a sedmej. Je to jeho strop?

Reagovat
stas87

Spekulacie prebehli myslim u Bayeru ale nic konkretne. On nema jediny dovod odist, pretoze spolupraca so sportovym riaditelom klape, ziadne zenetrasenie nikdy nebolo a kader sa vhodne a citlivo doplna. Navyse, maju to postavene na nemcoch, ktori v tej skladbe timu dominuju. Osobne si myslim, ze Streicha ani nelaka ist do väcsieho a financne lepsieho klubu, pretoze sa razom zvysi tlak na jeho osobu a on by to nemusel ustat. A ani to nie je podla mna typ takeho toho privela ambiciozneho trenera, ma rad sjratka svoj sucadny klub a nemenil by ho.

Ten sucasny model koncepcie ci smerovani klubu mi oride dost podobny tomu, co bol v FSV. Taktiez tam ten futbal robili oresne podla toho, co si mohli dovolit a vedeli kde sa oplati pritlacit a kde sa kvoli buducnosti radsej hraca vzdat s vyhladom na buducnost. Klopp aj Tuchel ale v sebe mali prave tu ambiciu ist do väcsieho a lepsieho, to mi u Streicha chyba. Ak by som nefandil Werderu a mal si teraz vybrat klub, ktoremu budem fandit a priat, tak Freiburg by bol u mna dost vysoko prave vdaka tomu, ako ten klub od zostupu napreduje a smeruje.

Reagovat
fantomas

Reagovat
JozkokozleJ

Freiburgu je takmer nemozne nepriat. V sezonach 12/13 a 13/14 hrali pod Streichom paradny ofenzivny futbal, kedy casto aj proti silnym celkom boli na ihrisku panmi oni. Mansaft si v oboch sezonach sadol a to som sledoval vyraznu väcsinu ich zapasov, lebo neskutocne bavili. Momentalne, kedy ekonomicka sila väcsiny BL celkov znacne stupa, je to pre Freiburg a ich filozofiu o dost tazsie. Aj z tohoto pohladu bol ich minulosezonny (az nenapadny) pocin fantasticky.

Reagovat
smazaný uživatel

Oni v minulosti úspěšní trenéři Freiburgu to pak v jiných klubech neměli lehké a většinou končili neúspěšně,ať už to byl Finke nebo Dutt. To specifické rodinné prostředí ve Freiburgu je prostě něco jiného než špičkové kluby.Budu rád,když vydrží co nejdýl a klidně tak napodobí Volkera Finkeho

Reagovat
blackhawk88

OT: tak vraj unikli info ohladom Jamesovho prestupu:

- 2 rocne hostovanie za 13 mil. € (suma moze byt rozdelena na 2 splatky po 6,5mil)

- ak sa Bayern rozhodne ponechat si Jamesa tak v lete roku 2019 bude musiet doplatit sumu 42 mil

- Jamesov plat 6,5 mil. rocne v cistom okolo 540 000/mesacne

- bonusy - 250 000 za 12 golov v oficialnych zapasoch a 250 000 za viac ako 20 asistencii

- Jorge Mendesovi idu 2 mil za sprostredkovanie prestupu

Reagovat
smazaný uživatel

Hráč sice skvělej ale tolik za něho chtít když u nich jen seděl

Reagovat
blackhawk88

ak sa dokaze za tie 2 roky v Bayerne presadit (o com ja osobne nepochybujem) tak ten doplatok bude smiesny pri aktualnej cene hracov .. a kedze ten vyvoj cien hracov nabral neskutocne rozmery, tak nemyslim, zeby to bola prehnana suma

Reagovat
smazaný uživatel

skvele

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele