Ve Francii bude nejlepší Niang, Hazard, Lisandro nebo Chamakh

30.04.2010, 11:19
Aktuality
Unie francouzských fotbalových profesionálů (UNFP) oznámila nominace na individuální ocenění za letošní sezonu Ligue 1. O nejprestižnější pro nejlepšího hráče se ucházejí kapitán Marseille Mamadou Niang, talentovaný Eden Hazard z Lille, útočník Bordeaux Marouane Chamakh a Lisandro Lopez z Lyonu...

Loni toto ocenění získal Yoann Gourcuff, záložník Bordeaux ovšem letos v nominaci není a bude čekat, kdo ho na trůnu pro individuálního krále Francie nahradí. Favoritem podle tamních médií je Niang.

Vedle nejlepšího hráče sezony se budou udělovat i další ocenění, v nominaci na nejlepšího mladého fotbalistu je Eden Hazard, jehož konkurenty budou Karim Ait Fana (Montpellier), Yann M’Vila (Rennes) a Emmanuel Riviere (Saint-Etienne).

Žádné přkvapení se nezrodilo ve čtyřčlenné nominaci na nejlepšího trenéra, tím se stane Didier Deschamps (Marseille), Jean Fernandez (Auxerre), Rene Girard (Montpellier) nebo Laurent Blanc, jehož výhra vzhledem k posledním výsledkům Bordeaux ovšem příliš reálná není.

Mezi brankáři je největším favoritem Hugo Lloris z Lyonu, jehož o cenu mohou připravit Steve Mandanda (Marseille), Cedric Carrasso (Bordeaux) a Stephane Ruffier (Monaco).

Cenu rovněž dostane autor nejhezčí branky sezony. Parádními kousky se během ní blýskli Ismael Bangoura (Rennes proti Boulogne), Michel Bastos (Lyon proti Nancy), Mamadou Niang (Marseille proti Montpellieru), Matt Moussilou (Boulogne proti Nancy) a Yohan Cayabe (Lille proti AS Monaco).

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (91)

Přidat komentář
smazaný uživatel

chamakh ne, lisandro spis ne.. hazard je mladej.. videla bych to na nianga, ale tomu se posledni dobou nedari strilet branky..

Reagovat
smazaný uživatel

stale je najlepsim strelcom ligy ... casto nahrava na goly .... vedie Marseille k titulu .... a uz par rokov si drzi slusnu vykonnost .... pre mna jasna volba !!! najlepsi hrac aj titul by mal patrit Marseille !!! Mamadou by sa nestratil ani v lepsej lige podla mna !!!

Reagovat
homeles8

Niang!

Reagovat
smazaný uživatel

nie je o com !!!! Mamadou !!!!

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

btw Gignac už nejni tak dobrej?

Reagovat
smazaný uživatel

Toulouse už není tak dobrý

Reagovat
homeles8

a Gignac?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, nesleduju ho, ale taky byl měsíc a půl zraněný ...

Reagovat
homeles8

ok, díky

Reagovat
smazaný uživatel

patri furt mezi nejlepsi. ale posledni dobou ma hodne smulu, ma hodne sanci, ale nedokaze je tak dobre promenovat, hodne casto pali do tycek.. jinak je furt dobrej, jen to zakonceni se mu nejak nedari..

Reagovat
homeles8

díky moc

Reagovat
domingo

Je skvělej, to se nezapomíná.

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

lisandro

Reagovat
homeles8

OT:Ireneusz Jeleń je letos v Auxerre fenomenální, zájem o 29letého polského kanonýra nyní podle všeho projevuje Schalke 04.

Reagovat
domingo

Taky jsem na to koukal... tak proč ne, BL by mu sedla, pokud by si s ním nevytřeli prdel jak s Kahlenbergem. Navíc Schalke mám docela rád, tak pokud slušně zaplatí, tak ať jde, rozhodně radši než do Kazaně ale začínám se klonit k názoru, že výprodej se konat nebude, když dáme LM.

Reagovat
Godwinson

Karim

Reagovat
smazaný uživatel

já bych zvolil Lisandra nebo Hazarda,kteří si to určitě zaslouží

Reagovat
hawk

Niang nebo Hazard, ale přál bych to Lisandrovi

Reagovat
domingo

No... zvláštní...

Já osobně bych tam zvolil asi úplně jiné hráče

Ale tak z téhle nominačky...

1.Eden Hazard

Je fantastický prostě. Howgh.

2.Lisandro Lopez

Lyonu se nakonec hodně vyplatil, je lepší než loňský Benzema a můžeme jenom spekulovat, k jakým výkonům by se rozehrál, kdyby měl za sebou místo toho maglajsu nějaký fungující systém s pořádnými křídly. Pro mě osobně jedno z největších překvapení ligy, čekal jsem, že se moc nechytne. Navíc má nejhezčí vousy :)

3.Mamadou Niang

Nejlepší střelec ligy tam je asi z principu :) jeho forma v poslední době ho hodně diskredituje, pokud to vyhraje, tak pak ať trenéra vyhraje Blanc, to je víceméně to samý...

4.Marouane Chamakh

U mladíků není o čem - první Hazard, za ním Aït-Fana, třetí asi Riviére.

Trenér jednoznačně Fernandez nebo Deschamps, Girard je sice slibný, ale některé jeho hokusy pokusy, střídání, taktická nemotornost a celkově hurá pojetí založené zhusta na individuálních schopnostech Aït-Fany, Montaňa a Costy jeho práci trochu sráží dolů. Montpellier je nicméně určitě obrovským překvapením a Girard na tom má samozřejmě zásluhu, ale rozhodovat se bude příští rok, zatím je to spíš takový talent s mimořádným potenciálem v práci s mladíky (jak by taky ne, když vedl mládežnický reprezentace). O Blancovi už toho bylo řečeno až až...

Za sebe bych zvolil toho, kdo vyhraje titul, ale nevím, kdy se to vyhlašuje. Pokud dřív, tak Fernandeze, který má stabilnější výkony a výsledky s dvakrát horším kádrem.

Mezi brankáři je Carrasso omylem, ne? Jednoznačně Lloris, pak Ruffier a Mandanda.

Góly musím zkouknout znovu

Ještě připojím svoje nominace, když už jsme u toho...

Hráči:

- Eden Hazard

- Gervinho (mezi nima se vybírá fakt těžko)

- Lucho Gonzáles (půl sezony hrál houby, byl zraněnej a přesto má nejvíc asistencí, momentálně je to nejlepší hráč ligy, pro Marseille je teď prostě přínosnější než Niang)

- Jeden z trojice Benoit Trémoulinas, Ireneusz Jeleń, Sylvain Marveaux. Kdyby byla vícečlenná nominace, tak ještě Coulibaly, Džodić nebo Park.

Mladíci:

- Eden Hazard

- Karim Aït-Fana

Dál nevím, nikdo vyloženě nevyletěl. Riviére si to zaslouží, M'Vila nevim nevim, jestli vytahovat někoho z té legrační zálohy Rennes.

Trenéři:

- Jean Fernandez

- Didier Deschamps

- René Girard nebo Rudi Garcia

- Christian Gourcuff

Gólmani:

- Hugo Lloris

- Olivier Sorin

- Stéphane Ruffier

- Steve Mandanda / Fabien Audard

A speciální ocenění dřevák sezony , o které by se mohli ucházet Leroy, Ederson, Oliech a celé Nancy.

Reagovat
domingo

Vlastně k mladíkům klidně Corchia a někam by se vešel i Gameiro, kterej je letos úžasnej.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Čo dodať...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

Reagovat
homeles8

geniální překlik

*

Reagovat
smazaný uživatel

Dřevák sezony? Bohužel, ale asi jednoznačně Leroy..

Reagovat
smazaný uživatel

Gourcuffoj bych to dal

Reagovat
smazaný uživatel

Niang Hazard Lloris

Reagovat
cristiano.K.

bez debat niang

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu hodně zvláštní nominace...

Pochopil bych Nianga, Hazarda a Lisandra, ale dát tam Chamakha, kterej téměř nic nepředvedl se mi zdá k smíchu. Gourcuff, Tremoulinas, Fernando, Diarra, Wendel všichni tihle si to z Bordeaux zaslouží více jak Marouane.. Hlavně Gourcuff, samozřejmě..

Moje nominace by byla..

Gourcuf- Nejlepší hráč francouzské ligy, dokáže dát přesný centr, geniální přihrávku, vystřelit, hlavičkovat-tohle dokázal už minulý rok- teď k tomu přidal i defenzivní úkoly, hodně se stahuje pro míč na vlastní polovinu, atakuje a má vynikající statistiku odebraných balonů..

Hazard- Neskutečná kometa, jeho rychlost s balonem a řešení situací je naprosto fenomenální.. Jestli bude pokračovat v takovém progresu, tak se z něj stane jeden z nejlepších hráčů v Evropě.. U Lille k tomu bude mít i skvělé podmínky. Teď bych ho však ocenil jen jako nejlepšího mladíka a právě touhle nominací..

Jeleń- V podsatě on je Auxerre, jeho branky kde zůstává rozum stát a gravitace neplatí bývají jedny z nejkrásnějších, které jsem kdy viděl.. Když ze začátku sezony nehrál, tak to s AJA vypadalo, že bude hrát o sestup.. S ním? Koukněte kde se v tabulce pohybují.. I takový vliv může mít na tým jediný hráč..

Lucho- První polovinu sezony bych ho zařadil mezi zklamání, hrál uspěchaně, ztrácel balony a bylo to hodně nemastný-neslaný.. Ale tu druhou polovinu? S ním v sestavě se stává z Marseille stroj na fotbal.. Geniální hráč, nechápu proč rovnou nepřestoupil do nějakého opravdového velkoklubu. Uplatnil by se.

Sylvain Marveaux- Vynikající hráč s obrovským potenciálem, zahraje na křídle i na středu.. Ohromně rychlý, kombinačně vyspělý a neuvěřitelně se tlačí do koncovky.. Je to typ hráče, který dokáže strhnout celý tým.. Škoda, že Rennes sázelo na staříka Leroye (který ale minulou sezonu byl fenomenální) tímhle krokem a ještě kvůli odchodu M´Bia se ztratila síla Rennes ve středu pole.. jinak bych je favorizoval více než třeba Auxerre..

Mladíci.. Ait Fana, Hazard, Gervinho, Riviére.. Mohl by se tam dostat i Ruffier.. Výherce jednoznačně Hazard.

Trenéři- Tady vyhrál na tlusté čáře Fernandéz, který zdá se, naváže na slavná léta Guye Rouxe.. Do nominace bych ještě zařadil-Deschampse, Girarda..

Brankáři- Tady to není až tak jednoznačné, taky bych to dal Llorisovi, ale skvělou sezonu prožívá i Mandanda, Ruffier a Douchez... Rozhodne se mezi Mandandou a Llorisem.. Fandit budu Hugovi

Allez Ligue 1

Reagovat
homeles8

jděte do hajzlu už, kdo to má furt číst

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, a mezi mladíky jsem zapomněl Pjaniče.. I když možná, že by si tam letos ani nezasloužil být..

Reagovat
domingo

Pjanić za letošek ne-e, jeden geniální moment vyváží třema zadrbanýma.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale mohl tam být aspoň z hecu.. Ať les goňák nemá kecy...

Reagovat
domingo

Má tam Iga

Reagovat
domingo

No zrovna Douchez měl pár kiksů, jako mám ho rád, ale kolem toho zápasu s náma někdy v půlce ligy se mu pár okamžiků hrubě nepovedlo...

Jinak souhlas, máme to skoro stejný

Reagovat
smazaný uživatel

To měl i Lloris...

Tak co bych psal jinýho, když se většinou shodnem? Musel jsem na to tvoje koukat, aby mi nikdo nemohl říct, že opisuju

Reagovat
domingo

Lloris podělal tu přestřelku v Marseille, což je zároveň slabá chvilka i jinak nesmírně stabilního Mandandy, jinak asi nic, ne? Douchez začal výborně, pak se trochu vytratil - z těchhle "menších" brankářů byli prostě Ruffier i Sorin lepší, lepší byl i Landreau (na kterého furt zapomínáme), srovnatelný Audard nebo třeba Runje. A pak tam máš jména jako Carrasso nebo Pelé. Je to holt natřískaný

Reagovat
Godwinson

zapomenout na jistotu Jourdrena snad ani nelze

Reagovat
domingo

Ale lze, stejně jako na Ospinu

Fakt je, že Jourdren je svojí chladnokrevností, klidem a spolehlivostí pro HSC požehnáním, mít tam nějakého splašeného gólmana, tak dostanou každý druhý zápas trojku...

Reagovat
smazaný uživatel

Ospina ou ou..

Reagovat
Godwinson

nj, vynechal jsi dva moje neoblíbenější gólmany, co se dá dělat :(

Reagovat
smazaný uživatel

No, je to natřískaný.. To je pravda. Házím to hodně podle sympatie, protože to bych tam jinak mohl dát skoro celou Ligue 1 Lloris jinak chyboval ve více zápasech, proti Bordeaux taky zrovna neměl den.. Ale jinak je asi nejlepší, to je pravda... Kde jsou ty časy, kdy byl jasnej Čechíno a ostatní neskutečně pod ním...

Reagovat
herbage

Když jsem řekl, že Lloris letos párkrát chyboval, tak byl hned oheň na střeše

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť my to jen podporovali... On je jistý, ale má problémy s mužstvy, které hodně centrují..

Reagovat
domingo

Podle sympatií a svého protežé Ospinu tam nedáš

Já chcu Audarda, poslední dobou mi ten Lorient začíná docela lézt na mozek. Jak jsem se na ně teďka zaměřil, sjel nějaký sestřihy a tak, tak jim začínám přát...

Reagovat
smazaný uživatel

To já mám ve Francii takhle skoro s každým druhým týmem..

Reagovat
domingo

No tak si to sjedem...

Auxerre

sympatické týmy - Lorient, Lille, Toulouse, Rennes, Lens, Monako, ASSE

týmy, které jsou mi putna - Bordeaux, Marseille, Montpellier, Boulogne, Grenoble, Nice, Valenciennes

týmy, které nemusím - Lyon, Le Mans, Sochaux

PSG

Nancy

Reagovat
herbage

-sympatické týmy:

Grenoble, Lille

- týmy, které jsou mi putna: Lorient, Auxerre, Toulouse, Rennes, Lens, Monako, Bordeaux, Marseille, Montpellier, Boulogne, Grenoble, Nice, Valenciennes, Lyon, Le Mans, Sochaux, Nancy

-nesympatické týmy:

PSG, ASSE

Reagovat
Godwinson

co je na ASSE nesympatického?

Reagovat
herbage

Zelený dresy, nic moc fotbal, atd.

Reagovat
domingo

Fotbal právě hrajou dobrej.

Reagovat
smazaný uživatel

Nic moc fotbal, jo? Já je nemám rád právě kvůli těm svým fanouškům.. Ale začínají si trochu získávat moje sympatie těmi mladými..

Reagovat
smazaný uživatel

No to si sa zase predviedol...práve ten futbal hrajú sympatický. Fakt som to tipoval na tie dresy

Reagovat
domingo

Tak ty se mi nelíbí taky, ale tobě určitě jo, ty máš zvláštní vkus

Reagovat
smazaný uživatel

Mne práve hovoria, že vkus mám dobrý A dokonca sám priznávam, že čo sa tohto týka, občas mám rád aj úlety. Náhodou, tie aktuálne dresy ASSE sú pekné, zelená je fajn

Reagovat
domingo

Grenoble

Proč zrovna Stéphanois? Tradiční klub, nejúspěšnější v historii, hraje pěkný fotbal, skvělá ofenzivní fáze s potenciálem (Bergessio, Mirallas, Payet, Riviére), skvělý Janot (na kterého jsme u těch gólmanů taky zapomněli, hehe)... krásné město, oddaní fanoušci, ve své půlce tabulky hrajou široko daleko nejlíp... mně by v lize chyběli. Teda chápal bych to, kdybys fandil Lyonu :)

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux, Rennes, Valenciennes, Monako, Lille, Toulouse.. Líbí se mi jak hraje občas Lyon, Lorient, Marseille.. Je toho fakt dost..

Reagovat
Godwinson

Rennes a Montpellier, ostatní putna ... Lyon vyniká na opačném pólu

Reagovat
domingo

Ale ten Lorient fakt začnu podporovat, asi jako fantík Bolton

Reagovat
Tomanatura

Zajímá se o Lucha vůbec nějaký velkoklub? Já jsem nikde nic nezaregistroval...

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky ne... Tu první půlku sezony měl celkem tragickou. Ten zájem se projeví až tak za měsíc, dva.. Nebo třeba po MS..

Reagovat
domingo

Jestli na tom MS bude hrát

Reagovat
Tomanatura

Tam nebude asi, no

Reagovat
smazaný uživatel

I tak by o něj měl být zájem.. Ale podle mě ještě rok zůstane v Marseille.. Proč by teď odcházel? Aklimatizoval se až teďka.

Reagovat
Tomanatura

Taky se ptám jen, jestli je o něj vůbec zájem. Co by bylo nejlepší pro něj je jasné.

Reagovat
Liquid

Hazard

Reagovat
Tomanatura

Lucho?

Reagovat
smazaný uživatel

Mají velkej smysl pro ironii, když tam je Chamakh a není tam Lucho

Reagovat
Tomanatura

Tak když je to ze stejné země, kde se dělají nominace pro Golden Ball (nic proti Francii), tak mi to ani tak divné nepřijde Ale viděl jsem ho v lize tak maximálně jednou, takže emůžu posoudit.

Reagovat
domingo

Kdyby se dělala nominace za jaro, tak není o čem, Lucho je momentálně fantastický. Ze začátku to tak slavné nebylo - zranění a průměrné výkony..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je výbornej.. Nejlepší hráč Marseille.. Proti Nice měl nějakých 72 přihrávek za poločas.. z 90-ti procent úspěšných..

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Tomanatura

A jinak jste mě přemluvili, dneska se na něj extra podívám. Není zraněný nebo tak něco?

Reagovat
smazaný uživatel

Měl by hrát. To nejdeš nikam na čarodějnice?

Reagovat
domingo

Taky jsem řešil tohle dilema, ale vzhledem k tomu, že mám za sebou snad nejbrutálnější týden v životě, asi zůstanu doma na zápas sezony

Reagovat
smazaný uživatel

To já ho zase tak brutální nemám.. Navíc zítra chlastat nemůžu, takže dneska to grilovačka a následná pijatice jistí.. Tak podej info o zápase

Reagovat
Tomanatura

Nene, určitě ne.

Reagovat
smazaný uživatel

V Rakousku se to neslaví?

Reagovat
Tomanatura

Já jsem to tu nikdy nezažil, ale tak je možné, že někde se to oslavuje...

Reagovat
smazaný uživatel

když nad tím tak přemýšlím, tak by z čarodějnic asi neměli moc radost aktivisti..

Reagovat
božský John

Niang by to měl vyhrát, on táhne Marseille celou sezonu, on je nejlepší střelec ...navíc není nejmladší(takovej Hazard by to moh vyhrát ještě mockrát,navíc vyhraje talenta...). Sice teď nemá takovou formu,jako dřív(když na něj hrajou 2-3 hráči osobku...)

Nechápu,proč je nominovanej Chamakh,dává se to snad za výkony na hřišti a né za počet článků ne? To už by tam měl bejt spíš Lucho, kterej hraje jak pámbu(a už není každej tejden zraněnej :):)

Talent,jak jsem řekl Hazard.

Brankář by měl bejt(podle ligy vzato,LM nepočítám) asi Ruffier,ale vyhraje to Lloris....a Steve konečně má vyrovnanou sezónu, letos chytal výborně :)

Trenér Fernandez nebo Deschamps ...to se uvidí podle toho,kdo vyhraje titul ...takže zatim vede Didi :)

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Auxerre je větší úspěch druhé místo, než pro Marseille titul..

Reagovat
božský John

To vykládej pánům odborníkům,né mně

Reagovat
smazaný uživatel

Co Lucho?Gourcuff?Moussa Sissoko?..

Reagovat
smazaný uživatel

Chamakh si to řekl bych moc nezaslouží, vůbec nevím za co by to tak mohl dostat; Hazard taky ne, je to dobrý fotbalista, ale pořád to nestačí; na vítěze bych tipoval Nianga a pak Lisandra...

Co se trenérů týče, tak by to získal buď Fernandez nebo Didi...

Mladíky by ovládl Hazard

No a jako nej brankáře bych určitě korunoval Llorise - jeho zákroky jsou prostě neskutečný, když už to je jenom na něm - on si to zaslouží...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele