VÁNOCE A FOTBAL VE ŠPANĚLSKU

25.12.2004, 00:41
Aktuality
Omyl, přátelé! Kdo z vás si myslel, že o svátcích o svém milovaném sportu nic neuslyší, se parádně zmýlil! Fotbal žije 365 dnů v roce! A tak se pojďme podívat na Arriga Sacchiho a "jeho" Real, na Figa a jeho touhu po slávě a úspěchu, pár drbů o Ronaldově svatbě nikomu neuškodí, jak tráví dovolenou Ronaldinho a jaký je zájem o Hernána Crespa! Kde bude hrát na jaře?



Začněme třeba nejlepším fotbalistou planety Ronaldinhem. Kde jinde může trávit těch pár dnů odpočinku než doma, v Porto Alegre. Novináři čekali v hale letiště Río Grande do Sul, kamery, fotoaparáty, magnetofony, vše připraveno, ale Ronaldinho je převezl. V Sao Paulo si pronajal soukromé letadýlko, přistál kousek stranou a zadními vrátky zmizel v nedohlednu. Ronaldinho, prostřednictvím několika přátel, dal na vědomí, že v Porto Alegre bude odpočívat, věnovat se rodině a v žádném případě ho nezajímá ukazovat se na veřejnosti.

Ale ono se to snadno povídá! V sobotu 25. prosince se hraje tradiční vánoční fotbálek, představí se fotbalisté narození v tomto státě Brazílie, místem setkání bude stadión Beira Río de Porto Alegre. Prezident Gremia chce předat Ronaldinhovi jakési čestné uznání, vzdát mu hold, jako nejslavnějšímu z místních rodáků. Ale zdá se, že se zlou potázal a kritika se hrne ze všech stran. Gremio skončilo v lize poslední, sestoupilo do druhé divize a mnozí tvrdí, že je to také Ronaldinhova chyba. Odešel prý do Paris Saint-Germain a hádal se jak s vedením klubu tak s fanoušky a to mělo na dění v Gremiu dlouhodobý dopad! A co na to Ronaldinho? Ten řekl, že rok 2004 byl nejlepším v jeho životě, ale očekává, že rok 2005 bude ještě lepší! O Gremiu ani slovo!

To Arrigo Sacchi nemá na dovolenou ani pomyšlení. A Ronaldinhův "škleboúsměv" v jeho tváři asi taky dlouho neuvidíme! Důvod? Ono dnes vést Real Madrid není právě procházka po pláži! A Sacchi to dobře ví. Také proto hned vylezl s pravdou ven a řekl: "Nejsem spasitel ani král kouzelníků! Je pro mne ctí být jmenován manažerem tak slavného klubu, Madrid mám rád, líbí se mi zde. Trenér Mariano García Remón má mou plnou důvěru, tak jako pana prezidenta a celého vedení tohoto klubu. On bude určovat sestavu, vést tréninky, já mu budu poskytovat potřebné informace. Budeme společně vyžadovat 100% výkon. To, že hrají v nejslavnějším klubu světa nese své výhody, ale také povinnosti. Situace je vážná, každý musí k plnění úkolů přistupovat zodpovědně." Sacchi dále potvrdil své rozhodnutí, že trénovat již nikdy nebude! "Život je krátký, snažte se dělat to, co vás baví, co chcete opravdu dělat."

Emilio Butragueño mluvil jasnou a srozumitelnou řečí: " Sacchi nemá smlouvu jako trenér, stal se nejvyšší sportovní autoritou klubu, bude pracovat na přestupech, bude se starat o mladé naděje, dohlížet nad jejich růstem." A co si myslí Sacchi o Realu a jeho porážce od Sevilly? "Tým odevzdává mnohem méně, než v něm je. Musím odhalit, v čem to je. Nic neskončilo, hrají zde fotbalisté, po kterých by sáhli ihned prezidenti všech klubů světa. Každý problém má řešení! Do února 2004 byl Real výborným týmem plným vynikajících fotbalistů. Dnes jsou zde stejní fotbalisté, stejně vynikající, ale jako tým nepracují. Ale to se dá změnit. V únoru uvidíte zase starý dobrý Real!"



Bravó Sacchi, ale co k tomu řekne Ronaldo a hlavně co dodá Daniella?! Mají před svatbou, spoustu zařizování, lítání, nakupování a taky... A Ronaldo má sebou mlátit na tréninku? A taky běhat? A ještě k tomu všemu dávat góly? Nevím, nevím, jestli mu to slečna Cicarelli, od 14. února mladá paní, dovolí! Svatba bude i kdyby se Sacchi stavěl na hlavu a García Remón mu pomáhal...

Chateau de Chantilly, luxusní a super drahý zámek, 35 km severně od Paříže, byl po týdnech hledání vybrán jako místo pro svatbu nejvhodnější. Přijede 250 pozvaných hostů, ti se budou kochat nejen krásou tohoto sídla ze XVII. století, ale také desítkami jezírek, zahrad, hektary lesů. Jedná se, po Louvre, o jedno z nej... muzeí Francie. Téměř tisíc vzácných obrazů, knihovna plná ručně psaných a tištěných knih... Ceremonie, večeře, ples, koncert... a co fotbal, Ronaldo?

Luis Figo opravdu potřebuje dovolenou, protože mu neslouží zrak! Při pohledu na ligovou tabulku totiž klidně prohlásil: "Letos chci získat s Realem další tituly a pokračovat v jejich dobývání i v následujících sezónách!" Figo odletěl do rodného Portugalska, kde byl přijat prezidentem země Jorgem Sampaoiem, který mu předal knihu fotografií z let 2003/04 vydanou za účelem ryze benefičním a humanitním. A hned se rozpovídal: "Dobrý rok je pro mne jen ten, kdy získám nějaký titul. V roce 2005 chci minimálně jeden! Luiz Felipe Scolari vede národní tým výborně, já jsem si nechal dveře vedoucí k návratu pootevřené, ale dnes ne, ještě ne. Kniha se jmenuje 'Figo, jeden rok s Figem', jsou zde fotografie z mého života, jejich autorem je Angličan Hamish Brown, byl 12 měsíců mým stínem. Za každý prodaný výtisk daruje 'Nadace Figo' hračku dětem, které nemají možnost ji jinak získat."

Jmenuje se Hernán Crespo a je o něj obrovský zájem! Majitelem jeho "pracovní knížky" je Chelsea, hraje za AC Milán a bojují o něj Barcelona a Bayern Mnichov. Roman Abramovič si ho cení na 10 miliónů eur. Pravdou je, že do Londýna přišel za 27 miliónů, ale Mourinho ho letos nechtěl, nezapadal do koncepce nového trenéra, a tak se ho Chelsea elegantně zbavila, ale i tak musí platit hodně vysoký plat tohoto argentinského fotbalisty. Není to tak dlouho, co Abramovič nabízel Milánu Crespa za oněch 10 miliónů. Dlouhé váhání bylo zapříčiněno slabší hrou Crespa, ale ten se v posledních zápasech chytil, dává dokonce góly, a tak se rossoneri začínají o možnost uzavření tohoto lákavého případu vážně zajímat. Ale Barcelona a Bayern se nevzdávají a prý se v Londýně u Abramovičů dveře netrhnou. Uvidíme, jaká barva dresu bude Crespovi slušet v roce 2005!

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

CRESPO NE!!!!

Reagovat
HOST*Mára

Crespo jo,o hodně lepší než Carew a Tomasson dohromady!!

Reagovat
HOST*hrubinho

Teraz by som aj crespa bral

Reagovat
smazaný uživatel

Ani za nic.

Reagovat
HOST*hrubinho

a preco?

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci ho. Nelíbí se mi, nelíbí se mi jak hraje, už se mu ani nedaří. Prostě ne.

Reagovat
HOST*

ani ja ho nemam moc v laske ale teraz potrebujeme nutne niekoho

Reagovat
HOST*hrubinho

to som pisal ja

Reagovat
HOST*Brl

Máš pravdu. Povedal by som, že je to skoro stále len dorážač do práznej brány. Síce aj takého by sme možno potrebovali, ale či je to Crespo? No nehovorme, že ho neznášame, čo keď náhodou fakt príde a začne dávať góly?

Reagovat
smazaný uživatel

To bych mu snad i přišel na chuť.

Reagovat
HOST*suky

jako by neměli útočníky

Reagovat
smazaný uživatel

Nejste trochu rozežraní, když vám je Crespo málo?

Reagovat
smazaný uživatel

Crespo by měl být málo každému.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro vás je až moc dobrej

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že by k nám šel velmi rád.

Reagovat
exmafie

Souhlasím s tebou,taky se mi nelíbí jak hraje,ale mám ho docela rád a přeju mu aby se chytil,teda pokud nebude hrát v Barceloně .Možná by mu Bayern seděl víc,Makaayovi taky spousta lidí vytýkala,že odešel do Německa a dost se mu tam daří...

Reagovat
smazaný uživatel

A prečo ste si takí istí, že pôjde do Barcy? Možno ho uchmatne Bayern tak ako Makaaya. Alebo si ho ponechá AC.

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo jako říká, že půjde do Barcy??? Co to meleš?

Reagovat
HOST*hrubinho

do barcy chodia len najlepsi hraci a crespo nim nie je

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím vás pane webmaster, či náhodou nechystáte nějaký článek o DEFOEovi. Děkuji za rychlou odpověď.

Reagovat
HOST*yarda

Forza Sacchi! Bude mít práce jak na kostele stmelit mužstvo, ale nezbývá než věřit! Ut spiro spero... Ad Ronaldo, pokud nedostane míčem nebo kopačkou zrovna tam, tak to jeho slečnu nemusí trápit, ne? No a Figo předvedl zase jeden z siláckých projevů, kterými se to ve sportovním světě i na tomto serveru jenom hemží, tak jaképak divení? Nemůže přece říct, že bude rád za páté místo zaručující pohár UEFA...i když...

Reagovat
exmafie

Stručné a výstižné,jen nevím co znamená Ut spiro spero Pro lepší orientaci bych si rád vyžádal překlad...PS:nepiš pořád v těch jazycích,je to pro mně španělská vesnice...

Reagovat
HOST*yarda

Ut spiro spero (lat.) - Dokud dýchám, doufám. Zkusím si dát závazek pro příští rok psát výhradně česky nebo s českým překladem v závorce...

Reagovat
smazaný uživatel

Nemusel říct nic.

Reagovat
HOST*hrubinho

kyslik nepusti ma to na forum.fcbarcelona.cz co mam robit vzdy ked dam tu adresu vypise ze stranka nejde zobrazit odpis co mam robit

Reagovat
HOST*hrubinho

uz nemusis kyslik uz mi to ide

Reagovat
smazaný uživatel

This is very good text....hmmmm

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele