Van Gaal: Chybělo štěstí a nebyli jsme dostatečně dobří

04.11.2009, 10:48
Aktuality
Bayern Mnichov má obrovské problémy v útoku a projevilo se to i ve včerejším utkání Ligy mistrů s Bordeaux. Bavorský velkoklub francouzskému šampionovi nakonec podlehl 0:2 a jeho šance na postup do osmifinále klesly na minimum...

Bayern byl po většinu zápasu lepším týmem, jenomže podobně jako letos již několikrát jenom hodně složitě hledal klíč na obranu soupeře. Když už se to v první půli podařilo Klosemu, tak Mnichovanům navíc nepřálo štěstí - míč směřující do branky totiž zastavil rukou padající Ciani, rozhodčí ovšem ruku přehlédl a nenařídil penaltu.

"V zápasech na té nejvyšší úrovni je důležité dát gól. Tentokrát jsme neměli štěstí. Bordeaux zahrálo ve vápně rukou a měli jsme kopat penaltu. Právě takovéto věci rozhodují zápasy. My jsme neměli štěstí, zároveň jsme ale nebyli dostatečně dobří. Nebyl to náš nejlepší zápas, ale ještě nejsme vyřazeni - stále máme malou šanci," řekl na tiskové konferenci trenér Bayernu Louis van Gaal.

Situace Bayernu ve skupině A je v současné době kritická. Na prvním místě skončit již nemůže, na druhý Juventus pak ztrácí čtyři body. V příštích zápasech tak Bayern musí doma porazit Maccabi Haifa a doufat v zaváhání Juventusu proti Bordeaux, v závěrečném kole pak německý klub cestuje na hřiště Juventusu.

Bordeaux v Allianz Areně vyučovalo z produktivity a zatímco domácím nestačilo osm ran na bránu ani k jednomu gólu, hosté vytěžili z minima maximum a dali dva góly ze dvou střel. O ten první se přesnou hlavičkou postaral Gourcuff, pojistku pak přidal v poslední minutě po obrovské minele Chamakh.

"Přijeli jsme sem odehrát dobrý zápas a moc dobře jsme věděli o rozdílech mezi námi a soupeřem. Byli jsme si vědomi toho, že Bayern na tom po psychické stránce není nejlépe. Dobře jsme bránili a nepouštěli Bayern do šancí. Taktika fungovala, k tomu jsme dali gól vlastně hned z první standardní situace. Dosáhli jsme velkého úspěchu," pochvaloval si v rozhovoru pro France Football Laurent Blanc, jehož tým již nemůže přijít o postup do osmifinále.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (60)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kristepane co je to za nadpis?Chybělo štěstí a nebyli jsme dostatečně dobří To je jak kdyby zápas hodnotil kluk ze školky

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak

Reagovat
smazaný uživatel

Maš pravdu,je ubohe akou hrou sa Bayern poslednej dobe prezentuje.hotova katastrofa,Van Gaal by mal odisť......

Reagovat
smazaný uživatel

No tak Bayernu se nedaří nejenom za Gaala, ale asi mu to opravdu tato pozice u tohoto klubu nesvědčí

Reagovat
homeles8

komouš

Reagovat
smazaný uživatel

taky sem něco zaslech...

Reagovat
smazaný uživatel

co?

Reagovat
smazaný uživatel

jj doma to postavene do latě cela rodina včetně manželky a dcery mu vyká atd...

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

* to má

Reagovat
smazaný uživatel

jj, to sem taky slyšel... no tak, trocuh diktátor no:-D

Reagovat
smazaný uživatel

dcera ma nastarost stranickou nástěnku s jidelníčkem na celý týden... kazdý den ji kontroluje a hodnotí...

Reagovat
vitasrp

No z pohledu Bayernu byl ten zápas neskutečný humus. A dívat se na to rovnou ze stadionu bylo tak trochu a "trest", první půle neuvěřitelná nuda, kdy Bayern nebyl schopen přejít pořádně půlicí lajnu, ještě k tomu mu Bordeaux přibalilo branku a ačkoli se pak v druhé půli zvedli, dotáhli to tak akorát k další směšné minele, kterou Chamakh nekompromisně ztrestal..

Totálně jsem nepochopil sestavu, co zvolil Van Gaal a její taktické úkoly.. Bordeaux přijelo bránit, zhustilo střed hřiště, mělo tam tři hráče, v prostorech okolo středového kruhu vytvářeli největší tlak na balon a horko těžko se odtamtud dalo tvořit, no a jak to postavil Bayern?? Záloha bez krajních záložníků, poskládaná do diamantového složení, přičemž hráči totálně, ale totálně něvěděli, jak mají hrát, kde mají běhat a co jsou jejich úkoly(mluvím samozřejmě teď o středových halfech). Tymoschuk byl snad špatný vtip, hlavně v první půli, kdy to často vypadalo, že hraje levýho záložníka a totálně se trápil.. Bastian nebyl vůbec vidět, v první půli dost doplácel stejně jako celá záloha na ten hybrid, v druhý po přesunutí na lajnu bylo vidět menší zlepšení, jenže hrál přes nohu, čili stejně toho moc vymyslet nemohl. Pranjic byl tragéd první půle, na něj se nedalo koukat vůbec, jenom van Bommel mě nějak moc nevytáčel, jo, sice nic nevytvořil, protože prostě nebylo komu, bylo to strašně přehuštěný a krajní prostory zely prázdnoutou, nebylo tedy kam hru roztáhnout atp., ale on jedinej vypadal, že chce a dokázal podržet míč(nechal na sebe třeba udělat faul)... V útoku dvě věže, které za první půli dostaly snad tři míče, víc ne, Bayern měl v tom období až neuvěřitelné problémy s přechodovou fází.. Rychlé otočení, přihrávka na beka, no a ten již neměl komu posouvat do lajny, na výběr měl jen 4 střední záložníky, čili buď hrál střed s tím, že half ve středu pole stejně nemá jinou možnost než mu to vrátit zpět, nebo ještě lépe to zasekl, všechno zabrzdil a vrátil míč stoperovi.. Celý první poločas.. Nechápu, proč Gaal aspoň nezkusil klasickou nakopávačku, určitě by to mělo alespoň o fous větší přínos než ten humáč, co první půli Bayern předváděl. Nakonec to korunovali zbytečnou obdrženou brankou z přímáku..

Do druhý půle přišel Robben, to oživení, které sebou vzal, neskutečné, jako kdyby Bayern polili živou vodou... Navíc začalo se hrát na krajní záložníky, už to nebylo tak zhuštěné a prvních 25 minut druhé půle měl Bayern slušný tlak, leč z něho ten důležitý gól nevytvořil.. Jo a ještě nechápu, proč Robben po svém nástupu hrál 15 minut druhého útočníka, kde neměl možnost využít svých předností, pak se přesunul na lajnu a z jeho pohledu to byla ještě větší jízda.. Van Gaala fakt moc nechápu..

V souhrnu to byl strašný večer, co se mohlo pokazit, to se pokazilo, atmosféra v Allianz Aréně stála za starou belu, nefandilo se skoro vůbec, vyjma kotle za brankou a sektoru hostí.. Těm teda respekt, ty se za celý zápas nezastavili.. Navíc Mnichov se prakticky odstřelil z dalších bojů v LM, pokud by z této situace došáhli na druhýho fleka, bylo by to pro mě obrovské překvapení..

Reagovat
homeles8

- a ty jsi byl v Allianz Areně na zápase?

Reagovat
vitasrp

Jojo, podruhý v životě, loni jsem jel na Lyon, letos na Bordeaux.. Teda a moc štěstí nenosím, ještě ani jedna výhra

Reagovat
smazaný uživatel

Nemohu než souhlasit.

V Allianz Areně jsem byl s kamarády a těšil se na dobrý fotbal a parádní atmosféru. Ani jedno z toho se nekonalo a ani jednomu se nedivím. S tou taktikou jakou zvolil trenér a se sestavou s kterou vyrukovaly neměli šanci na úspěch. Bylo strašné se na to dívat.

A jediný hráč který snese kritiku je Robben. Na tom jediném byla vidět snaha a naprostá chuť.

Tymoschuk byl trapnej. Kdkyoliv měl míč tak se sice snažil, ale vždy to zazdil špatnou přihrávkou a když míč neměl, tak rozhazoval rukama, že ho chce.

Lahm byl asi největší zklamání zápasu. Párkrát ukázal své ofenzivní kvality, ale zas takovej zázrak to nebyl a dozadu byl naprosto tragickej. Jedna chyba střídala druhou.

Van Bommel sice nic nezkazil, ale na druhou stranu vůbec nic nevymyslel. Každá jeho přihrávka mířila na obsazeného hráče a nebo zpátky na beky.

Ale na omluvu budiž rozestavení hráčů, neboť kdykoliv měl míč (a to nejen on) tak neměl komu přihrát, neboť všichni stály a čekaly co se bude dít. Fotbal bez pohybu se dneska nedá praktikovat a pohybovat se v diamantu proti zahuštěném středu je sebevražda.

Opravdu nechápu zvolenou taktiku a rozestavení.

Fanoušci se chovali tak jak se chová Bayern v posledních zápasech (kolikátej špatnej zápas to je již?). Líbí se mi oddanost s jakou pořád věří a doufají. Bavil jsem se s několika fanoušky a je fajn slyšet, že tentokrát to již vyjde ikdyž tomu asi těžko věřily. :)

Ale na druhou stranu je nutné říct, že když se jim něco nelíbilo (což bylo poměrně často), tak to projevily hodně hlasitým pískotem na své vlastní hráče.

Mno závěrem snad... že Allianz aréna je opravdu nádherná. A stojí za návštěvu. A osobně si myslím, že BAyernu dám ještě jednou šanci někdy v budoucnu a přijedu se podívat. Ale ne dřív, než se vzpamatují a začnou zas něco pohledného hrát.

Reagovat
j_mrazik

Ten Tymoščuk mi připomíná tím popisem Effenberga.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, suhlas, ktěm tragédům bych připsal Goméze a Pranjiče, fans Bayernu mě zklamali, především, když střídal toho levýho beka - ten hrál v první půli mnohem lepší zápas než Lahm, pak udělal jeden kiks na půlce a když ho 3 minuté poté střídal, celý stadion pískal jak pominutý ..fans

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda, že na Gomese jsem se těšil. Viděl jsem ho během mistrovské sezóny ve Stuttgartu a tam byl opravdová hvězda. Hrál skvěle a v Bayernu se na něj nedá dívat. Sice se občas ukázal jak sprintuje a občas bylo vidět jeho myšlení, ale bylo toho zatraceně málo. :(

Reagovat
smazaný uživatel

jak jsem psal již v komentáři na minulý článek - velmi dobře si to napsal, byl jsem tam taky a viděl jsem to stejně.

Reagovat
irik

Pokud se to do zimy nezlepší, měl by Gaal jít .

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak,mam pocit že to trochu nezvladol, niekedy tie jeho ťahy fakt nechapem..

Reagovat
smazaný uživatel

Vám nepomůže ani výměna trenéra, jelikož hráče nato v této době prostě nemáte..

Reagovat
irik

Reagovat
smazaný uživatel

Taky sem toho názoru,že to není jen v trenéru Gaalovi, hlavně je to v hráčích

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Beru sestavu bez R+R, jelikž ti si spolešně více než 5 zápasů nezahrají... Poslední sezony už je to jen slabý odvar bayernu, než to co byl dříve..

Reagovat
herbage

Ten slabý odvar Bayernu bez dvojky R+R vás rozmetal v přípravě takovým způsobem, že vaši hráči vypadali proti hráčům Bayernu jako hlouček dorostenců

Reagovat
Tsigi

a ?

to něco znamená, prostě xyonek tvrdí, že bayern na to nemá a to, že porazí nás v přípravě je absolutně irelevantní, jen si zase našel způsob jak kopnout do AC

Reagovat
smazaný uživatel

Z tvých komentářů poslední doby mi přijde, že jsi načapal svoji starou v posteli s týpkem, který měl na sobě červenočerný dres Ronaldinha..jinak si to vysvětlit nedokážu. Stává se z tebe stejný idiot jako je Dolar a jemu podobná sebranka, která při každé příležitosti rýpe do rossoneri.

Reagovat
smazaný uživatel

tahle verze vypadá věrohodně (i když herbage a ženy ?), snad bych jen Dinha vyměnil za Flaminiho, to byl gól

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

A, koukám že jsem ti tou jedno nešikovnou formulací nasadil brouka do hlavy. Tak abys tu propříště netrousil podobné poznámky - ne, nejsem teplej PS: Flaminimu přeji vše nejlepší, hlavně ať hraje a podívá se na MS

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, že GATTUSO už to tady někomu dobře vysvětlil...

Reagovat
herbage

Pro všechny dotčené rossoneri, jen jsem reagoval na to, že Bayern je slabý. Bayern není slabý, naopak, přijde mi silnější, než ty dva tři roky zpátky, ale ztráta dvojky R+R by zamávala s každým týmem, přeci jen, oba patří mezi světovou špičku

Reagovat
smazaný uživatel

jak ztráta dvojky? KOlikrát si spolu v této sezoně zahrali? Nehraji spolu tak dlouho, aby tym nedokazal hrat bez nich...

Reagovat
herbage

Hlavně Ribéry je pro Bayern klíčový, Robben zatím tak ne, protože se sehrává. A bez Ribéryho to jde vždycky těžce. On tam svojí kvalitou převyšuje o hlavu všechny hráče. Už vloni i předloni, pokaždé kdžy chyběl, tak Bayern hrál tužku. Snad jen Müller má v sobě trošku té fotbalové geniality, jinak tam není kdo by vzal na sebe odpovědnost

Reagovat
smazaný uživatel

Rybéry ano, ale to je taky tím, že BAyern prostě nemá dostatečné hráče na zdvojení ostatních postů.. Ztráta to samozřejmě ne, ale neměla by být tak čitelná, že se z top klubu Evropy (jak vy řikáte) stane průměrný tým...

Reagovat
smazaný uživatel

* je

Reagovat
vitasrp

Tak Rybéry jo??

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavej, jak by hrál Arsenal bez Songa a Fabregase, Live bez Gerrarda a Torrese můžeme vidět, Real bez Ronalda a Kaká třeba, Chelsea bez Drogby a Colea, MU bez Giggse a Rooneyho...

Ty týmy vždycky absencí 2 nejlepších hráčů klesnou na polovinu, s tím nic nenaděláš...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavej, jak by hrál Arsenal bez Songa a Fabregase, Live bez Gerrarda a Torrese můžeme vidět, Real bez Ronalda a Kaká třeba, Chelsea bez Drogby a Colea, MU bez Giggse a Rooneyho...

Ty týmy vždycky absencí 2 nejlepších hráčů klesnou na polovinu, s tím nic nenaděláš...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Robben tam toho moc neodehrál, takže jeho absence ještě až tak moc nemůže být znát, přestože to ztráta přeci jen bude, ale za něho by tam měla být plnohodná náhrada, přece jen přišel koncem přestup. období. Ribéry to je jiná, tam už to s náhradou bude těžší ale přeci jen klub na takové úrovni by ty náhradníky mít měl...

Reagovat
Arne

Já beru sílu jejich kádru i s R+R, ale i bez nich ten tým na účinkování v LM má... Jinak s druhou větou souhlasím a těší mě to, protože třeba šňůru tří titulů Bayernu, jako jí má třeba teď ManU nebo Inter, to bych těžko vydejchával.

Reagovat
smazaný uživatel

Van Gaal musí odejít. chybí nám absolutní systém ve hře,jsme v krizi Rumennige musí zasáhnout BAYERN je GIGANT

Reagovat
smazaný uživatel

už dávno neni..

Reagovat
Arne

Nevypadá to s nima dobře, ale zase šance, že postoupěji, není podle mě zas tak malá. Juve v Bordeaux nevyhraje a pokud se to v Bayernu dá do latě, tak v Turíně jsou schopni zvítězit.

Momentálně ale ne, samozřejmě, do útoku jsou úplně mizerní. Hlavně mě ale překvapilo, jak moc chybuje Lahm, ten to vždycky drží. Když je už i on dole, tak to něco znamená.

Reagovat
smazaný uživatel

Juve se poslední zápasy, alespoň co se předvedené hry týká začíná zvedat, takže tím bayernem bych zase tak jistej nebyl. Dále Girondins už mají postup ze skupiny jistý, takže určitě šlapat do plných taky nebudou...

Reagovat
Arne

Že by polevili, toho bych se teda nebál. Na očích jsou dost, prestiž je veliká.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak určitě hlavně chtejí postoupit z prvního místa, ale uvidíme jak se vypořádají s tlakem, když se teď odnich to vítezství bude čekat.

Reagovat
irik

Lahm na pravé straně prostě není Lahm, nemůžu si pomoct, ale přijde mi takový nervózní, prostě nesvůj - chce to koupit pravého beka, nejlíp Rafinhu, ale to by znamenalo, že Braafheid s Pranjićem (16 Mio) bude k ničemu ..., a Já se bojím, že tak rychle, abychom vyhráli v Torinu se to do latě dát snad ani nemůže, kor když se teď Ribérymu ještě přihoršilo .

Reagovat
Arne

S Lahmem souhlasím, ale zase opět vyvstává otázka, proč on si to napravo tak pochvaluje.

Rafinha by se k vám hodil, Schalke by se zase hodila pěkná sumička.

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer -Lahm,Demichelis,Van Buyten,Rafinha -Van Bommel -Ribéry,Robben-Müller-Olič,Klose

Proč přestoupil Gomez za takový prachy do Bayernu. Je to škoda ne jen ze strany hráče ale i Stuttgartu, kterymu chybí schopnej útočník. Gomez byl dobrej několik let ve Stuttgartu, Bayern ale asi nebyl nejlepšim řešenim.

Reagovat
smazaný uživatel

Staré dobré 4-3-3 s dvěmi křídelníky a třemi útočníky

Reagovat
panca

a effenberga k tomu jinak nemaj sanci

Reagovat
smazaný uživatel

a jak si taky každej stěžoval na Jurgena

Reagovat
smazaný uživatel

Enke-Lahm,Van Buyten,Demichelis,Rafinha -Van Bommel,Schweinsteiger-Ribéry,Robben-Müller- Klose (Olič,Gomez)

Toni - do Itálie

Pranjič - pryč

Tymoschuk - pryč

naopak Sosa neměl odcházet ten byl 100krát lepší než Pranjič

Toni Kroos - hovoří se o jeho návratu, s Müllerem by mohli bejt dobry DUO ale kdo ví, snad bude lepší než první 3 jmenovaní

Reagovat
smazaný uživatel

Jurgen Klinsmann X Louis van Gaal

těžko posoudit kdo byl lepší, za Klinsmana na podzim (v listopadu) byl bayern dobře rozjetej, měli našlápnuto na 1. místo, ale když se koukneme na jaro tak těžko říct co se stalo ale měli nějakej herní block..

Van Gaal, se zdál být jako super trenér v červenci a první půli srpna - T-Home Cup. Jak porazil bayern ac milan to bylo užasný. Ale jakmile začala BL tak bayern opět postihla jaká si krize.

Ale osobně věřim že Van Gaal ještě hodně dokáže. Podle mě za rok bude Bayern adept na titul ligy mistrů. Teď už může vyhrát (v evropě) pouze Evropskou ligu

Reagovat
smazaný uživatel

Ja teda stále věřím, že ještě postoupí na úkor Juve,naděje stále žije

Reagovat
smazaný uživatel

Naděje sice žije,ale pokud Bordeaux zápas pustí,je konec.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele