Van der Sar: Berbatov nám otevřel více variant

10.10.2008, 15:03
Aktuality
Edwin van der Sar si pochvaluje příchod Dimitara Berbatova do Manchesteru United. S ním v sestavě se Manchester nemusí bát, že by nedohnal ztrátu z úvodu sezóny. Brankář Red Devils krátce pohovořil také o svém návratu do nizozemské reprezentace.

Manchesteru se vstup do sezóny nevydařil podle představ, ale po příchodu Dimitara Berbatova a dvou vítězstvích v řadě mají Rudí ďáblové ztrátu na vedoucí duo Liverpool Chelsea jen šest bodů a k tomu jeden zápas k dobru."Loni jsme také nezačali nejlépe, ale konec sezóny byl v pořádku," vzpomíná zkušený brankář na triumfy v Lize mistrů i Premier League.

S příchodem Berbatova získala hra Manchesteru větší pestrost a dostavil se úspěch. "Berbatov přidal našemu útoku určité kvality, kterých se nám předtím nedostávalo. Dřív jsme obvykle hráli vepředu s Tevezem a Rooneym, ale příchodem Berbatova se nám otevřela spousta novým možností," chválí nového útočníka Van der Sar.

Téměř osmatřicetiletý brankář se navíc o víkendu znovu vrátí do branky národního týmu, v němž původně po čtvrtfinálové porážce od Rusů na Euru 2008 skončil. Trenéři nizozemské reprezentace se mu ozvali s prosbou o pomoc, protože jak Maarten Stekelenburg, tak Henk Timmer jsou zranění.

"Zeptal jsem se na jeho názor Alexe Fergusona a ten mi řekl, že pokud jsem zdravý a oni mě opravdu potřebují, tak bych měl pomoct, protože je to pořád moje země. On sám, že nebude mít s mým uvolněním vůbec žádný problém," připomíná Van der Sar okolnosti svého návratu do dresu Oranjes.

"Není to vlastně ani žádný návrat, chyběl jsem jen v jediném zápase proti Makedonii," dodal. Nizozemci ho vyhráli 2:1 a vstoupili tak do kvalifikace správnou nohou. V sobotu budou v Rotterdamu Oranjes hostit Island a o čtyři později se představí v Norsku.

Autor: Jiří Fišara / yahoo.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je to dobra posila musi zacit strilet goly

Reagovat
Tomekcz

Edwin to je jistota

Reagovat
smazaný uživatel

Nizozemí

Reagovat
irik

Rozhodně sympatický výrok..

Reagovat
Tomanatura

OT:

Daily Mail tvrdí, že brazilský hráč Douglas Costa je cílem Manchesteru United. Hráč Gremio je cenněný na 21 miliónů liber.

Prosím, jenom to ne

Reagovat
smazaný uživatel

JJ souhlas nevím co zas vymýšlí

Reagovat
smazaný uživatel

To bych zešílel...další brazilec v týmu...navíc za takový balík!

Reagovat
smazaný uživatel

SEM CETL NEKDE,ZE BERBATOVI STACI PORADNEJ SEX K TOMU,ABY SE MU HRALO DOBRE... CAPEK NO

Reagovat
smazaný uživatel

A co mu brani, kdyz tam ma CR?

Reagovat
smazaný uživatel

to slovo : poradnej :

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele