Van Bommel se rozloučil s Bayernem, míří do AC Milán

25.01.2011, 12:43
Aktuality
Mark van Bommel už nebude hrát za Bayern Mnichov. Nizozemský reprezentant a kapitán měl v bavorském velkoklubu smlouvu jenom do konce sezony a poslední dobou se spekulovalo o jeho budoucnosti. Zájem měl například Wolfsburg, uspělo ale milánské AC, kde bude Van Bommel působit půl roku...

Bayern 33letému fotbalistovi nenabídl prodloužení smlouvy a hráč tak měl po sezoně odejít, nakonec ale změní dres o něco dříve.

"Odcházím z Bayernu s těžkým srdcem, ale vztyčenou hlavou. Strávil jsem zde báječné a úspěšné roky a rád bych vyjádřil svou vděčnost klubu a fanouškům. Bayern bude mít vždy místo v mém srdci," rozloučil se Van Bommel s Bayernem.

Hráčův agent Mino Raiola už včera prohlásil, že jedná o přestupu. Tomu hodně pomohl i přístup předsedy Bayernu Karla-Heinze Rummeniggeho, který Van Bommelovi povolil jednat s AC Milán. "Jsem pyšný na to, že jsem byl kapitánem a klub mi nestál v cestě. Jsem velmi potěšen přístupem pana Rummeniggeho, zaslouží si respekt," řekl dále.

Van Bommel přišel do Bayernu v létě roku 2006 z Barcelony, o dva roky později pak po odchodu Olivera Kahna do fotbalového důchodu převzal kapitánskou pásku. Celkem za mnichovský klub nastoupil ke 122 zápasům a měl podíl na loňské cestě až do finále Ligy mistrů. V Miláně ho nyní čeká zdravotní prohlídka a není vyloučeno, že nastoupí už o víkendu proti Catanii.

"Mark nás požádal o okamžité vyvázání z kontraktu, aby ze sportovních důvodů mohl odejít do AC Milán. Vždycky byl vůdčí osobností a pro Bayern důležitým hráčem, navíc to byl výjimečný kapitán. Vzhledem k tomu, jaké odvedl klubu služby, jsme se rozhodli jeho žádosti vyhovět," vysvětluje Rummenigge.

Autor: Tomáš Pavlík / fifa.com

Komentáře (393)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele