Van Basten slíbil, že Nizozemci budou hrát naplno

14.06.2008, 09:39
Aktuality
Nizozemský kouč Marco van Basten slíbil Francouzům a Italům, že jeho mužstvo bude hrát v posledním zápase skupiny C proti Rumunsku na vítězství, ačkoliv Oranjes už mají jistý postup. Za určitých okolností totiž Nizozemci mohou oba spolufavority poslat domů.

"Nepřichází v úvahu, že bychom utkání s Rumunskem vypustili. Dali jsme si vysoké cíle a sami chceme vědět jestli jsme jich schopni dosáhnout," řekl Van Basten.

Dodal také, že se stále nerozhodl jestli dá v třetím utkání základní skupiny, v němž už nic nemůže Nizozemce připravit o první místo, příležitost také fotbalistům, kteří dosud seděli hlavně na lavičce. "Možná nám nebude v posledním zápase záležet tolik na výsledku, protože nemusíme nutně získat tři body, ale pořád je pro koho hrát. Pro hráče, pro fanoušky," prohlásil Van Basten.

Nizozemci navíc mají Rumunům co oplácet. V kvalifikační skupině o evropský šampionát jim nedokázali vstřelit ani gól. Teď by ale v případě prohry s Rumunskem poslali domů dva velké konkurenty v boji o zlato a navíc by sami nepřišli o první místo ve skupině.

Ani v případě, že by se van Basten rozhodl pošetřit své opory pro vyřazovací část turnaje nečeká na Rumuny nic jednoduchého. Vždyť hráči z lavičky, Robben a van Persie, mimochodem oba z evropských velkoklubů, rozhodli páteční zápas s Francií.

"Potřebovali jsme do zápasu dostat hráče, kteří umí využít volný prostor, který se otevřel poté, co jsme se trochu zatáhli. Pro soupeře je pak obtížné je bránit protože jsou rychlí a velmi dobře technicky vybavení," pochválil Van Basten oba své "žolíky".

Autor: Jiří Fišara / teamtalk.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jestli ty Rumuni postoupí, tak to bude fotbalový šok, ale zasloužili by si to. Ita a Fra nicmoc nehrajou.

Reagovat
smazaný uživatel

no nevim, jestli by si to za to bránění zasloužili, ale přeju jim to

Reagovat
jtbs

no aby to neposrali, nech moze postupit taliansko!

Reagovat
smazaný uživatel

šanci dostane lavička, ale myslím,že Hunter, Afellay, popř Vennegor jsou schopni s Rumuny pěkně zamést....

Reagovat
smazaný uživatel

afellay urcite naskocil na chvili s tou italii a hned dal brevno

Reagovat
smazaný uživatel

Já tomu moc nevěřím, podle mého budou Holanďani myslet na eventuální semifinále, ve kterém se opět můžou potkat s týmem ze skupiny C, takže bych se ani nedivil, kdyby Rumuny pustili dál

Reagovat
smazaný uživatel

Jj Marco musíte ich porazit

Reagovat
smazaný uživatel

kluci Holandský,serte na to..nechte jim to ,zbavíte se 2 konkurentů najednou

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo tak nějak. I pro CZ by bylo výhodnější potkat Rumuny než Italy

Reagovat
smazaný uživatel

Měli by nechat Rumuny vyhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť hráči z lavičky, Robben a van Persie, mimochodem oba z evropských velkoklubů, rozhodli páteční zápas s Francií.

Tak Robben ani RvP na lavičku standartně nepatří Spíš bych řekl,že bude pŕávě tuhle dvojici šetřit

Reagovat
smazaný uživatel

Holandanům hra Rumunů vůbec nesedí..v kvalifikace je neporazili a skončili za nimi..

Reagovat
smazaný uživatel

No myslel jsem že by holanďani reálně mohli na úkor jednoho z dvojice ITA/FRA postoupit, ale to jak hrají sem nečekal. Technicky jim stačí nevyhrát, protože druhý zápasy vypadá na remízu a boj do poslední minuty, Italové měli celkem smůlu,a le Francie si postup nezaslouží ani omylem.

Reagovat
smazaný uživatel

pošle tam béčko - každý kouč by to udělal

Reagovat
smazaný uživatel

taky si myslím, že motivace hráčů samotných nemůže být relevantní. Spíš budou tíhnout k tomu prohrát protože zbavit se takhle krásně dvou konkurentů se nepoštěstí každý den

Reagovat
smazaný uživatel

Skvely by bylo, kdyby to Rumunum vazne nechali a ti jim to na oplatku vratili v semifinale.

Reagovat
Logan

to by se ale rumuni nejdriv museli dostat do semifinale,doufam ze pres Spanelsko nepostoupi....a jestli se v semifinale potka Spanelsko s Nizozemskem,bude to pro me predcasny finale....:)

Reagovat
smazaný uživatel

Je to nepravdepodobny no...

Reagovat
smazaný uživatel

Opory nechá odpočinout a náhradníci se budou chtít ukázat!Nebude to pro Rumunsko jednoduchý!Já si však přeju,ať Italové a Francouzi jedou domů!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele