Valencia podepsala Seydoua Keitu, na odchodu jsou tři hráči

30.01.2014, 13:14
Aktuality
Seydou Keita se po roce a půl vrací do španělské ligy, malijský reprezentační záložník nedávno ukončil smlouvu v čínském celku Dalian Aerbin a dnes se do konce sezóny upsal Valencii. Klub z východu Španělska také potvrdil, že Mestallu opouštějí Dorlan Pabón, Hélder Postiga a Andrés Guardado...

Čtyřiatřicetiletý Keita v sezóně 2007/2008 hrál za Sevillu a poté se přesunul do Barcelony, s níž slavil zisk několika trofejí. V létě 2012 se pak vydal do Číny, s klubem Dalien Aerbin ale v listopadu rozvázal smlouvu a uplynulé dva měsíce tak byl volným hráčem.

Toho využila Valencia, která s defenzivním záložníkem podepsala smlouvu do konce sezóny. Součástí dohody je i opce na další rok. Keita by si svůj debut v novém působišti mohl odbýt už v sobotu, kdy Valencia hraje shodou okolností právě v Barceloně.

Z Mestally naopak odcházejí jiní tři hráči. Tím prvním je kolumbijský útočník Dorlan Pabón, jehož příchod na osmnáctiměsíční hostování dokončilo São Paulo. Následovat by měli Hélder Postiga, který má hostovat v římském Laziu, a Andrés Guardado, jehož si hodlá vypůjčit Leverkusen. Jak portugalského útočníka, tak mexického obránce ještě čekají zdravotní prohlídky.

Autor: Petr Vaněček / goal.com

Komentáře (50)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Wow, vítej, Keitiči.

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia vie ako sa hrá o stred tabuľky

- odchod Banegu a ako náhrada Keita

Reagovat
smazaný uživatel

On přichází jako náhrada za Evera? Ten odchází? Jsem asi něco propásl

Reagovat
smazaný uživatel

vraj sa začali jednania s Atleticom

Reagovat
smazaný uživatel

ale je to udajne komplikovane....Atletiko chce hostovanie a VCF predaj.

Reagovat
smazaný uživatel

Na půl roku zdarma dobrý, ale s těma odchodama jsme zase za idioty. Ještě poslat na hostovačku Canalese s opcí tak na mega a půl. A když budou hrát kluci hovno, tak nám je vrátí a my je pak po vypršení smlouvy pustíme zdarma.

Reagovat
Kily

ještě bych s hodnocením počkal, až dá Osvaldo přednost Juventusu a my přivedeme na poslední chvíli alespoň Žigiće

Reagovat
smazaný uživatel

Proč do té Číny lezou, když tam každej vydrží půl roku.

Reagovat
smazaný uživatel

lacné dresy a kopačky :D :D

Reagovat
Atlético de Madrid

já ti nevim, podle mě v tom budou peníze nebo tak něco

Reagovat
smazaný uživatel

Jako že si vydělají v Číně za půl roku víc než tady třeba za 2 roky, to snad ne. = oni se tam zakopou a pak už hrají za podřadný týmy, tůdíž si dohromady za ty roky vydělají míň.

Navíc v Číně to nebude tak horký, jinak by je nepouštěli právě kvůli tomu, že nemají peníze.

Reagovat
Atlético de Madrid

Expert na Čínu nejsem, ale něco jsem četl a zkusim odpovědět a budu rád, pokud mě někdo doplní, případně mi to vyvrátí.

Fotbalisty, kteří tam přestupují bych rozdělil do pěti kategorií:

1) Hráči z celého světa (hlavně Brazilci), kteří si chtějí vydělat, a tak chodí tam, kde je nejvýhodnější nabídka. V Brazílii jsou stovky fotbalistů, kteří jsou doma průměrní a na Evropu nemají, ale v Asii si na slušné peníze přijdou. Často takhle putují po Asii a hrají, kde se dá.

2) Fotbalisté-cestovatelé (v angličtině journeymen), kteří střídají kluby po celém světě prostě proto, že si chtějí vyzkoušet zahrát v co nejvíce zemích. Pro ty nejsou často peníze ta hlavní otázka, tím se liší od první kategorie.

3) Průměrní fotbalisté, kteří by do takové "exotiky" jinak nešli, ale dostanou takhle lákavou nabídku jednou za život a tak jdou. Teď mě napadá jako příklad Weiss do Kataru.

4) Bývalé hvězdy z Evropy nebo Jižní Ameriky, kteří si chtějí ke konci kariéry přivydělat, protože v Evropě by jim nikdo takové peníze nedal. Většinou jsou to hráči, kteří vyhráli co se dalo a nějaké sportovní ambice už mají naplněné (sem spadá ten Keita, Drogba, Anelka...).

5) Podobné jako předchozí kategorie, ale jsou to hvězdy v nejlepších letech, kteří tam nalákají jen na astronomické platy. Tihle hráči by si většinou mohli vydělat hodně, ale v porovnání s tou nabídkou z Číny je to nic (Barrios, Conca).

První tři kategorie neřešíme, teď řešme ty poslední dvě. Ti hráči samozřejmě nepředpokládají, že tam budou jen půl roku. A i kdyby, tak si stejně přijdou na ohromný peníze. Konkrétně Keita v Barceloně měl vydělávat nějaké 3 miliony euro za sezonu, v té Číně měl podle goal.com brát až 14 milionů za sezonu. Strávil tam sezonu a půl, takže si můžeme snadno spočítat, že si krásně vydělal 21 milionů eur. Tolik nevydělal v Barceloně ani za pět let. Takže tak.

Nicméně nemám informace, proč předčasně odešel. Třeba ten projekt nevyšel, stejně jako u Drogby a Anelky ty peníze nedostával. Potom máš sice pravdu v tom, že to často selhává, nicméně valná většina fotbalistů si tam vydělá víc, než by si mohla v Evropě či v Jižní Americe vydělat za několik sezon.

A pak ti co na to mají po návratu určitě nekončí v nějakém bahně. Drogba je v Galatasarayi, Keita ve Valencii, což jsou tak optimální kluby jejich věku a výkonnosti. Anelka na lavičce WBA je jeho výkonnostní strop, ten borec už na víc nemá.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

No ok. Ale tolik peněz si tam Keita určitě nevydělal, vždyť v Evropě to má jen pár fotbalistů. Bud si to špatně tipl a nebo to musí být kec, to by už v Evropě nikdo nehrál.

Reagovat
10FKK

Reagovat
valloire

Myslíš? Proč peníze? Třeba chtěj vidět zeď,peníze nejsou všechno.

Reagovat
REPLIKATOR

Postiga

Reagovat
madridcan

Ak dneska Sociedad postupi, tak semifinale obstaraju ucastnici Ligy Majstrov

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia chce konkurovať Rayu, Valladolidu a Betisu

Reagovat
-Kopy-

Sympaťák, v Barce jsem ho měl rád, snad nešla jeho výkonnost moc dolů.

Reagovat
Filip12

Kýta

Reagovat
VojtovaChelsea

Reagovat
smazaný uživatel

OT: V Copa del Rey by měl dneska sehrát zápas Santander. Nedávno jsem četl o možném plánovaném bojkotu ze strany hráčů tohoto utkání. Nemá někdo čerstvé informace, jak to pro dnešek vypadá?

Reagovat
Free_player

tak přece jen z5 v PD

Reagovat
smazaný uživatel

Těch Keitů je taky jak namrdej.. V Barce jsem si ho též oblíbil ale do teď jsem o něm neslyšel vůbec nic, třeba překvapí.. každopádně to, co se děje s Valencií mě strašně mrzí, finanční zázemí klubu se rok od roku stává důležitějším měřítkem ve fotbale a tradiční kluby už za pár let tradiční vůbec nebudou

Reagovat
Jerichoo

On ma uz 34

Reagovat
Ángel di María 22

Co ta Vale blbne?

Já jsem čekal, že je teda někdo koupí a začne spíš posilování kádru. Ve finále přijde tenhle průměrák a mluví se o tolika odchodech..

Reagovat
smazaný uživatel

průměrák

Reagovat
smazaný uživatel

Nepřišel odkup a s ním spojený investor. Takhle se pořád přešlapuje na místě, proto ta přestupová politika.

Reagovat
Ángel di María 22

Nevyšel Lim, ale nespekulovale se ještě o někom dalšim? Jestli to s váma půjde takhle z kopce, tak z toho fakt moc radost mít nebudu.

Reagovat
smazaný uživatel

do 28. Febraura je možnosť na podanie ponúk ked som spravne pochopil

Reagovat
10FKK

Viděl si ho na Mistrovství Afriky? Pokud bude stíhat fyzicky, tak to rozhodně není průměrák... Z Barcelony neodešel kvůli výkonnosti, ale proto, že by se mu zvedli daně a bral by o půlku míň než měl v předešlé sezóně...

Reagovat
smazaný uživatel

Ten je dávno za zenitem.

Reagovat
fantomas

Ten musí mít horší fyzičku než já..

Reagovat
smazaný uživatel

A to je co říct, co?

Reagovat
smazaný uživatel

hodne extremni nadsazka

Reagovat
fantomas

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna on? Tady to je fakt mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mercury

Seydou je hrozný sympaťák, jeden z mých velkých oblíbenců během jeho působení na Camp Nou. Fotbalově si však nejsem jistý, jestli je tohle ten správný, který by netopýrům nějak extra pomohl, jakkoliv stabilní a spolehlivé výkony podává.

Reagovat
smazaný uživatel

to nebol ani Albelda posledne sezony ale aj napriek tomu pomahal tímu svojimi skusenostami.... Seydou prichadza ako stabilizator a vodca v kabine

Reagovat
Laneey

ráda bych ho zas viděla v Seville sympaťák a skvělý hráč, Vale překvapila

Reagovat
smazaný uživatel

Keitu beru, přišel zadarmo tak proč ne. Může jenom překvapit. Co ale nepochopím, že Valencie údajně usiluje o Andrého Gomeze z Benfiky, který prakticky za áčko ještě nenastoupil a chcou za něj dát 15m výkupku. Mě z té naší přestupové politiky asi vomejou - proč radši nekoupí někoho 25-28 letého zkušeného borce, který už něco dokázal ... ale šak jo - peněz máme na rozdávání že?

Reagovat
Kongo

Vůbec bych neodsuzoval tohle "překopávání" týmu.Něco v tom týmu "smrdí" a nefunguje,tak třeba nové tváře něco změní.

Reagovat
smazaný uživatel

ten štyl asi obkukal v klipe praha žije :D https://pbs.twimg.com/media/BfPZGwtIMAAVpyC.jpg:large

Reagovat
Wat

On je vlastně důvod, proč tolik přeju Mali, aspoň bude zase trochu na očích.

Reagovat
smazaný uživatel

Keitič, už som takmer zabudol. Paráda o5 v PD

Reagovat
smazaný uživatel

Škromach je debil !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele